|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Z dostupných zdrojů vím, že vydání stavebního povolení na úpravu, kterou se chystáme udělat v našem bytě, by mělo být bez komplikací vydáno do 30 dnů od dne podání žádosti.
Tu jsme podali 10.5. a byli jsme ujištěni, že by neměl být problém a máme se poptat do cca 3 týdnů.
Po třech týdnech jsme se dověděli, že je zodpovědný úředník už 14 na neschopence.
Po jeho návratu jsem ho vyhledala u něj v kanceláři, neměl ani páru kde je naše složka, později ji teda našel, koukal na to jako sova z jara, řekl že by "neměl být problém" a máme se zeptat cca za 14 dní.
Vysvětlila jsem mu, že když řešíme zakázku dodavatelsky, je pro mě důležité vědět, na kdy mám firmu sjednat, zvlášť v tak exponovaném období jako je začátek prázdnin.
Ujistil mě, že si firmu můžu sjednat na první týden v červenci a do té doby nám povolení přijde.
Doposud (12.7.) nic nepřišlo, práce stojí, byt stojí, mezitím platíme hypotéku a poplatky, zatímco jsme nuceni s banánovkama žít u rodiců, tak se manžel vypravil na úřad ověřit stav věcí a zjistil, že pan úředník je na dovolené DO KONCE ČERVENCE!!! Vedoucí st. odboru manželovi s klidem vysvětlila, že se kvůli prodlevě nezblázní.
Je to vůbec normální, aby se takhle chovali státní úředníci? Z principu jim žádný úplatek nechceme dávat a nedáme!!!
Poradili byste, jaký zvolit postup? Jedná se o Prahu. Díky moc.
Není tady
Od zahájení řízení začíná běžet úředníkům lhůta k vyřízení. Podle správního řádu je úřad povinen rozhodnout ve věci do 30 dnů od zahájení řízení, ve zvlášť složitých případech nejdéle do 60 dnů. Stavební a územní řízení se považuje vždy za zvlášť složité, a proto lhůta pro vydání rozhodnutí je 60 dnů.
Pokud nám stavební úřad do 30 dnů od podání ohlášení nesdělí žádné stanovisko, můžeme stavbu provést.
Není tady
Jani, díky moc, taky jsem našla tohle na stránkách http://www.stavocentrum.cz/index.php?no … p;c_id=617
Zapamatujme si:
1. O stavebním povolení rozhoduje stavební úřad, v jehož území se stavba nachází.
2. Ohlášení stavebnímu úřadu musí být podáno písemně.
3. Pokud nám stavební úřad do 30 dnů od podání ohlášení nesdělí žádné stanovisko, můžeme stavbu provést.
4. Úřad má na vyřízení stavebního povolení 60 dnů. Tato lhůta se může přerušením prodloužit.
5. Proti rozhodnutí o zastavení řízení není odvolání
6. Účastníkem územního a stavebního řízení nejsou nájemci bytů a nebytových prostor, ani projektant či stavební firma.
7. Ve lhůtě 15 dní od obdržení stavebního povolení se lze odvolat.
8. Stavební povolení pozbývá platnosti, pouze pokud do dvou let od nabytí právní moci stavbu nezahájíme.
JEN NEVÍM, ZDA LI JE JEŠTĚ TENTO ZÁKON PLATNÝ, JDU SE PODÍVAT, JESTLI NEBYLA NĚJAKÁ NOVELA, NA KTERÉ BYCHOM VYHOŘELI.
Ještě jednou díky moc!
Není tady
Hm.. bohužel to vypadá, že se to týká jen ohlášení stavebních úprav, nikoli povolení jako takového.
Naše úprava spadá do úprav, které podléhají povolení (výřez otvoru do nosné zdi).
Opravdu nevím co si na nich teď vezmu. Toto je práce, na kterou teprve budou navazovat všechny ostatní - štukování, malování, renovace parket, dlažba, obklady, jádro atd.
Téměř všechny nasmlouvané dělníky teď musíme zrušit a nasmlouvat na jinou dobu, ovšem jaksi pořád nevíme kdy se to bude hodit nějakému úředníkovi :-(
O tom, že manžel si nemůže přesunout už sjednanou dovolenou na později, nemluvě.
Na úřadě nám nepřímo sdělili, že si můžeme jít stěžovat třeba do Štrasburku....
Není tady