Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 7. 2006 20:22

papa
♥♥-----

Re: tyrana zena

Holky omlouvám se, ale Eva jistě ví, proč jsem jsi rýpnul, i když tenhle způsob komunikace zrovna nevyhledávam.
Eva36: uznávám, jsou i takové případy, ale myslím jsi, že  bohužel častokrát za tento stav můžou matky, které se prostřednictvím dítěte bejvalému mstí za to, že jsi je dovolil opustit. Já jsi myslím, že na většině rozchodů se podepíšou obě strany a nesmutnější je, když to potom odnáší dítě. Tím nechci říct, že je to zrovna případ sestry mimimie. Je pravdou, že nekterý chlap je hov....Teď zrovna soucitím s kamarádkou,  je po rozvodu a bejvalého nemůže dostat z baráku, kam se přistěhoval s jedným kufríkem a teď po ní chce dva miliony. Dost síla.

Není tady

#52 20. 7. 2006 8:10

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

papa: Souhlas. Nejhorší je, když rodiče zapomenou, že jsou rodiči a uvědomují si jen, že jsou partnery, kteří se kdysi milovali a dnes se z hloubi duše nenávidí a tu nenávist přenášejí na dítě....tak to je dost hustý pak. Mám kamarádku, která si prošla podobným naváděním ze strany matky a hlavně babičky. K tátovi ale i tak chodila jednou za 14 dní na víkend. Dnes už je dospělá, sice matku i babičku pochopila (táta má své chyby a to ne malé, asi jako matka a babička), ale tak nějak cítím, že si ani mámy, ani babičky neváží. Právě proto, že nedokázaly oddělit ty role a zklamání, nenávist a hořkost přenášely na tu holku...takže nakonec si to odnese vlastně ten navádějící rodič, ale nemyslím, že by to pochopil. (Aspoň máti tý holky to tak vůbec nevidí. Její bývalý manžel je naprostý zmetek a ona lilie, i po těch 24 letech....)

Upravil(a) Eva36 (20. 7. 2006 8:11)

Není tady

#53 20. 7. 2006 9:17

mimimia
♥♥-----

Nána: A to treba, na rozvod, aby byvali oddelene aspon pol roka?. Lebo ja som vcera zistovala sestre na sude, co jej vsetko treba na rozvod, tam povedali aj, ze treba potvrdenie o poslednom spolocnom mieste bydliska. Sestra si to chce ist dnes zobrat, ale ona ode neho odisla len minuly tyzden vo stvrtok. Rada by sa, ale rozviedla co najrychlejsie. Vcera mu volala, ze v sobotu by si chcela prist este po posledne veci, tak jej povedal, ze v sobotu nie je doma, ze si moze prist po ne vcera medzi 18:15 a 19:30, tak sme s nou boli, vsetko jej pomohol pobalit, bol mily ako baranok. Ja som ju cakala aj s mojim priatelom von. Dal jej dokonca aj buginu (kocik), ktory jej povodne nechcel dat, lebo nasa druha sestra ma teraz take male dvoj mesacne babo, tak aby ho nedala jej. Ale ked im bolo treba pozicat peniaze na chladnicku, tak im sestra bola dobra. A taktiez ja, vzdy ked bolo traba tak som im pozicala. Ale ten grobian si nevie nic vazit. Ale to som odbocila od temy. Dal jej veci, ale spalnu jej vraj da, len ked sa rozvedu. ked s nim naobed telefonovala, tak jej povedal, ze nech poda ziadost o rozvod este tento mesiac, ked si bola po veci, tak jej zase povedal, ze nech nepodava ziadost o rozvod, ze on jej bude davat mesacne 1 500,- Sk a este 500,- Sk neviem na co. Kazdu chvilu iny nazor.
Kedze mu uz nedvyha telefon, tak vola uz aj na pevnu, tam to stale zdvyha maly. Uz to skusa aj cez neho. Pytal sa ho, ci ho moze prist pozriet a maly sa to spytal zasa sestry, tak ona mu povedala, ze nech sa paci moze si prist maleho zobrat. Ale on nechce ist kvoli dietatu, ale aby mohol do nej hust a apelovat na jej city. Vcera jej dokonca povedal, ze nech sa s nim nerozvadza, lebo jeho mamu to totalne polozi. Ale to ze bil vlastnu matku a nadaval jej do vsetkeho mozneho, to ju nepolozilo. Proste nestiti sa pouzit ani taketo praktyky.
A co sa tyka maleho, on sa o neho vobec nevie postarat, povedal jej ze si bede bravat tak na tri hodiny, lebo viac nezvladne. Nema na neho nervy. Uplne ma sestra sokovala, ked povedala, ze nadava uz aj malemu, raj ty maly ko... No co je to za cloveka? Ale povedal, ze mu nieco kupi. A on to vobec nechape, ze dieta nepotrebuje materialne veci, ale lasku, porozumenie a pochopenie a hlavne trpezlivost, ktoru on zial nema.
No ale este som sa chcela spytat k tomu rozvodu. To treba mat napisane na papiery, komu co patri, a co si ako rozdelia? Uz ked pojdu na pojednavanie? Neviem ci si sestra bude chciet vziat nejakeho pravnika. A ozaj co si Ty Nana napisala do tej ziadosti o rozvod? Napisala si pravdu, ze ako Ta bije a pod? Lebo ak by napisala, ze sa rozvadzaju iba kvoli manzelskym nezhodam, tak by ich mohli odporucit na manzelsku poradnu a nemuseli by ich rozviest.
Ak sa Ti da, tak mi odpis co najskor, hlavne ohladom toho spolocneho pobytu, nech tam sestra zbytocne nejde.

Není tady

#54 20. 7. 2006 10:42

nána
♥♥-----

mimimia, můj BM měl jiné trv.bydliště než já, takže tohle nevím. Ani nevím jak je to u Vás na Slovensku já byla u toho právníka, a on mi řekl ať si sepíšu co jsme si spolu koupili, co by chtěl on a co já. Můj BM řekl, že ať si všechno nechám a dám mu 50 tisíc Kč, a tak to bylo i na tom papíře co jsme sepsali u notáře a v rozsudku rozvodu se to taky píše, že mu dám 50 tis. a on mi vše nechá. (půjčila jsem si od rodičů a splácela) Do návrhu na rozvod bylo napsané, že spolu nežijeme více jak půl roku, a tím se předpokládá manželství nenávratně "rozbité" (nemám u sebe rozsudek, tak nevím přesně ten termín co tam píšou)  Myslím si, že na to trv. bydliště nemá vliv, tam jde spíš o to jestli spolu žijí intimně. V rozvodu dohodou je výhoda, že nemusíš uvádět proč se vlastně rozvádíte, žádná špína na něj i na mně v tom je to dobrý, soud už nezkoumá proč, my jsme se tak dohodli  a tak nás rozvedli. To mi řekl i právník, normální rozvod je pak horší, právník říkal to prý na sebe lidi hezejí špínu jeden na druhýho, hádají se i o vidličku, takže nic příjemnýho. Tvoje sestra by měla tvrdit, že s ním něžije víc jak půl roku, záleží už na tom pak jestli on bude tvrdit něco jíného a budou, třeba svědci co je viděli jak se k sobě mají. (jen doměnka) Opravdu tohle nevím a nedokážu ani odhadnout jak to funguje u vás, možná by byla opravdu lepší rada právníka u vás, ten ví co a jak. U soudu ví houby, ty ti řeknou jen jak to napsat, ale jak se dostat z problému už ne, (leda nějaký soudce, ten by poradil, ale jestli může). A ještě nejdřív než nás rozvedli je soud o svěření dítěte do péče,(taky se podává návrh) a tam se rozhoduje komu je dítě svěřeno po rozvodu akolik bude BM platit,a jak se bude stýkat s dítkem, když to není tak tě nerozvedou. ( 1. dítě do péče, 2. majetek, 3. a pak až rozvod), tak to bylo u mě.

Není tady

#55 20. 7. 2006 10:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: Dobrá stránka je www.juristic.cz    Dají se tam najít různé vzory podání žalob na soud, i rozvody. Myslím,že manžel sestry asi s rozvodem nesouhlasí, takže se dohodou nerozvedou. Každopádně by pomohlo, kdyby měli třeba předem dopředu připravenou dohodu o péči o dítě, výživném a taky dohodu o rozdělení majetku. Myslím, že to musí mít notářsky ověřené podpisy. Nejlépe by poradil právník, se mnou byl i u stání kvůli dítěti a cítila jsem se klidněji. (Byla jsem docela nervózní, k soudu nechodím každý den a šlo o dítě, takže citlivé téma. Právník mluvil za mě podle toho, jak jsme se předem dohodli. A cena? Myslím, že 1800 při dohodě u něj v kanceláři a pak 1800 za zastupování. Rozsudek přišel k němu, zařídil mi pak ještě nabytí právní moci, tedy razítko od soudu, to už bylo v těch 3600.)

Není tady

#56 20. 7. 2006 12:54

mimimia
♥♥-----

Dakujem dievcata za rady, ono to nie je take jednoduche ako to vypada. Asi jej poradim, nech sa predsa len pradi s pravnikom. MOj priatel ma kamarata nejakeho sudcu, co je uz ale na dochodku a este aj jej byvaly a buduci sef, zil s jednou sudkynou (krotu mimochodom tiez bil, a ked si to uz necha aj sudkyna).
Po to potvrdenie si nakoniec nesla, lebo pako je doma bol si po dieta, ze ci si ho moze zobrat. Tak mu to dovolila, dufam, ze nebude robit problemy. Ale teraz hra uhladeneho. Uvidime co bude robit, ked bude mat v rukach ziadost o rozvod.
Aj my mame stranku www.justice.gov.sk , to mi poradila u nas na sude, ze tam najde vzor tej ziadosti, len ako to tak citam, asi to nie je len tak, treba okolo toho vela papierov a najlepsie je mat vsetko naraz, aby tam nemusela vela chodit.
A neviete, co by sa stalo, keby sa nedostavil na sud, ked ho predvolaju na pojednavanie?
Ja so sudmy tiez ozaj nemam skusenosti.
No hlavu hore zas ste mi nieco nove poradili, tak budeme obe mudrejsie. Chcem jej pomoct, ked sa uz tak rozhodla, nech to dotiahne do stastneho konca. Vcera jej volala aj teta, cela spokojna, ze v takomto pripade, sa da rozviest aj cirkevne, takze bude mat uz aj rodina: srdce na mieste.

Upravil(a) mimimia (20. 7. 2006 12:57)

Není tady

#57 20. 7. 2006 13:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: když se nedostaví k soudu a omluví se, tak jednání odročí na další termín. Když se neomluví, odročí jedníní podle mě taky a navíc mu můžou dát pokutu.

Není tady

#58 20. 7. 2006 13:32

mimimia
♥♥-----

No tak len dufajme, ze nebude robit problemy. Idem jej zohnat to cislo na toho sudcu, to bude najlepsie riesenie. Zobrat sa clovek moze aj bez sudcov, je to take jednoduche a okolo rozvodu su take problemy.

Není tady

#59 20. 7. 2006 14:51

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

No, a u svatby je aspoň obřad a hostina....to u rozvodu není nic smile

Není tady

#60 21. 7. 2006 8:55

mimimia
♥♥-----

No pri rozvode je majetkove vyrovnanie, tak tiez nieco dostanes. No nie?

Není tady

#61 24. 7. 2006 8:08

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: Tak vlastně jo wink

Není tady

#62 27. 7. 2006 13:01

ADFka
♥♥♥----
Místo: Plzeňský kraj
Web

Mám skvělou kolegyni, ale vzala si úplnýho idiota. Její výplata chodí na jeho účet, ke kterému ona nemá přístup, dává jí 150 Kč denně na jídlo pro čtyřčlennou (!) rodinu, sám věčně v hospodě, nikam jí nechce pouštět, v pátel jsme měli firemní akci a narazila jsem na ni na záchodě, slzy v očích, prej že jí vyhrožoval, ať si sbalí děti (hlavně děti, sama říká, že ho nikdy nezajímaly) a vypadne. Mrzí mě, že to sama nechce řešit. Takovej teror je hnus. Jenže jak tady zaznělo, dokud si sama oběť neuvědomí, co se vlastně děje a neujasní si, co chce a jak chce žít dál, je každá pomoc k ničemu. Budu držet palce.

Please don´t slow me down if I´m going too fast!

Není tady

#63 27. 7. 2006 23:41

hurbik
♥------

Dovolím si reagovat na vaši diskusi.Víte,ono je pro lidi,kteří si tím neprojdou nepochopitelné,proč to ta ženská neřeší,ale k tomu je potřeba ohromné odvahy a síly.A právě že spousta ženských okolo sebe nemá nikoho,kdo by jí tu sílu dal, ona sama je tím problémem tak vyčerpaná ,že tu sílu  v sobě nenachází.Vím o čem mluvím.Já sama byla vychovavána spíše k pokoře,moje mamka byla ta klasická poslušná žena,která nekladla odpor a se zaťatými zuby snášela všechna příkoří,co jí život přinesl.A že jich bylo,táta totiž dlouhá léta pil.Dnes nechápu,jak to mohla vydržet .No a já mladý tele jsem si vzala něco podobného.Pár let jsem si nedovolila odporovat,ale čím jsem byla starší,tím víc jsem si říkala,že to přece nemusím snášet.Nutno podotknout,že fyzicky mě nenapadal,ale psycho to teda bylo.Díky němu nemáme společné přátele,protože se vždycky ožralej s  někým pohádal,takže se s ním už nikdo nechtěl vidět,vždycky mi říkali přijď,ale raději sama.Vynucený sex,ten mi  zprotivil už asi napořád,když jsem nechtěla tak psycho,že někoho mám,protože s ním nechci nic mít........a taky jsem neměla sílu to skončit.Pak mi život přihrál do cesty jednu kamarádku a ta mi dodala sebevědomí a sílu k odporu,a já jsem si uvědomila,že mě  nezničí.Síla odejít to není,ale začla jsem si uvědomovat,že  jsem silná,začla jsem si sebe vážit a přestala jsem se bát.Nevím,jestli to můžete pochopit,ale u mně opravdu platí, co Tě nezabije,to Tě posílí....Situace je dnes taková,že pán a vládce je nervozní z toho,že se nehroutím,nepláču, ale mě těch dvacet let s ním tak zocelilo,že mi to připadne až nemožné.A v duchu si vždycky říkám,hochu mě už nedostaneš,sám sebe likviduješ.Samozřejmě,že mě občas chytne smutek a říkám si,že bych chtěla žít jinak,ale mám skvělý vztah se svým sedmnáctiletým synem a to je pro mně to nejdůležitější.A taky věřím na boží mlýny....Mimochodem před  rokem otec zemřel,boží mlýny zamlely a on pár týdnů před smrtí hodně trpěl,spíš psychicky,protože byl na půl těla nepohyblivý a nemohl mluvit a asi si zoufale přál konec,protože odmítal jíst,vytrhával si cévku a sondu na umělou výživu,takže byl nakonec i uvázaný,co vám mám povídat,prostě hodně nedůstojný konec....Tak co,asi nechápete,proč neodejdu,že?Ale ten boj já vyhraju,tomu věřte

Nás nedostanou !!!!!!!!!!!

Není tady

#64 28. 7. 2006 7:53

mimimia
♥♥-----

Hurbik: To je ozaj pravda, neviem si predstavit zit s takymto clovekom. Ja som sa nedokazala pozerat ani na to utrpenie mojej sestry nie to este na svoje vlastne. Ja som dost citliva, neznasam nespravodlivost a dokazem sa velmi rychlo rozplakat. Mna by takyto clovek velmi rychlo polozil. Aj ked na druhej strane som dost silna, lebo svagrovi som sa vobec nebala postavit. Toho by som bola roztrhala aj v zuboch. Ozaj neviem ako by som ja reagovala v takejto situacii a vydata este nie som tak nevravim hop, kym nepreskocim. Ale ako sa teraz poznam u nas by asi lietali taniere, ale psychicky by ma to urcite znicilo. Branit sa viem, ale zit tak denne, to by mi vadilo. Kazdy si je strojcom svojho stastia a je na kazdom ako sa k tomu postavi. Ty si sa vzoprela a bojujes, moja sestra sa rozhodla nebojovat, ale ukoncit to. Za co som velmi vdacna. A myslim si, ze to dokazala, len kvoli tomu, ze ma podporu vo svojej rodine. Najprv som nevedela ako by to ta rodina (kamarati) mali pomoct, ked ta zena sama nechce, ale teraz to uz viem, jej len stacilo ukazat, ze dobre spravila si chybu, kto ich nerobi a mas sa kde vratit. A ona to vyuzila a pochopila, ze zit sa da aj lepsie.
A inac len pre vseobecnu informovanost k nami rozoberanemu pripadu, svagor v robote vyhlasuje, ze sa rozvadzaju, lebo si uz dlhsiu dobu nerozumeju. Toto povedala jedna zena mojej mame vcera v robote, tak mama jej hned povedala, co je vo veci. Nech nerobi vsade zo seba neviniatko, aby mu nahodou nenaletela este dalsia zena.
Este raz k Tebe Hurbik, neodsudzujem Ta, ale ani nechapem. (tazko sa asi aj da, ked to clovek neprezil)
ADFka: Ty mozes kolegyni, len ukazat, ze existuje aj lepsia forma zitia a ze nie je normalne ako zije a ze ma podporu. Aj ked neviem ako je na tom s rodinou, lebo u nas to sestra ma jednoduchsie, lebo bude mat vlastnu izbu a ked odidem ja tak dve a este aj vlastnu kupelnu a financne jej tiez pomozeme a aj s malym.

Upravil(a) mimimia (28. 7. 2006 7:57)

Není tady

#65 28. 7. 2006 7:56

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

hurbik: A co takhle se rozvést? Skvělý vztah se synem budeš mít i dál, neboj se. A navíc bys získala svobodu a nemusela se doma dívat na opilce.....žít jinak.....vždyť to jde. Je to na tobě! Proč čekat na boží mlýny a ztratit dalších x let s tou troskou, co doma máš? Umím si představit, jak to je těžký. Moje máma se sama rozvedla před více než 20 lety po šestiletém manželství s agresivním alkoholikem...tehdy mi bylo 10. Odvahu sbírala dlouho.

Není tady

#66 28. 7. 2006 8:04

mimimia
♥♥-----

Ja si myslim, ze sestra urobila to najlepsie aj pre to dieta. neviem ako sa Hurbik, Tvoj muz chova k vasmu dietatu, ale tento sestrin magor, ho nevedel vobec vychovavat. Jeho vychova spocivala v tom, ze mu kupil co chcel, az ma dieta za dve vrecia hraciek a nevie si ich vazit. A kupoval mu uplne zbitocnosti. Pistole, begbinton (trojrocnemu dietatu), ale lasku mu nevedel dat. Bil jeho matku, co to dieta videlo. Denno denne videlo, ako jej nadava a ponizuje ju, co moze s takeho dietata vyrast, iba dasli tyran. Preto som rada, ze odisla nie len kvoli sebe, ale aj kvoli dietatu. Myslim si, ze aj to tam dost zavazilo. Aj tak si myslim, ze to to dieta poznacilo. Agresivne sklony ma uz vo svojich 3 rokoch. A nadavat vie, horsie ako najvacsi ožran. Najviac sa bojim, ze ked si ho bude chodit bravat, tak ho bude huckat proti nam a hlavne proti mne, lebo podla neho som ja hlavnou pricnou ich rozchodu, lebo som sa do nich starela. Zastarala som sa, ale nelutujem a podla sestrinych slov, mohla som robit co som chcela, kym sa ona sama nerozhodla. V takomto pripade treba mysliet aj na deti a nie len na to ci ziju v kompletnej rodine, ale v akej rodine, ci to vobec je rodina - to bojove pole..

Není tady

#67 28. 7. 2006 23:57

hurbik
♥------

No to je právě ono,co nechápu.Já vím,že cesta ven existuje,říkají mi to i přátelé,ale já fakt,snad v podvědomí ,mám pocit,že se to dá vydržet,že to zvládnu a zlomím to.Je to úchylné,já vím,někdy si připadám jako cvok,co sám sebe týrá a ještě je na to pyšnej.Anebo si něco dokazuju,nevím.Jisté je,že zlom nastal,když jsem si přiznala,že mě ty situace už nezraňují,že to mám na háku,že už brečet nebudu.Ale stačí jeden těžkej den v práci a zase vyteču.Jedno vím určitě,že kdyby došlo k fyzickému útoku,tak to by byla asi ta poslední kapka.Sice mě držel pod krkem,ale jenom chvíli.. :-)   Možná jsem případ pro psychiatra,anebo o tom jednou napíšu knížku.....no nejsem magor?A taky bych nerozdýchala,kdyby ubližoval synovi.Neubližoval,kupoval kopačky a balóny,ale nic víc.....taky ho dnes jako autoritu moc nebere,ale to je asi v pubertě běžné.

Není tady

#68 31. 7. 2006 8:08

mimimia
♥♥-----

Hurbik, ale vobec si nenapisala, ci Tvoj syn nie je Tvojim muzom nejako negativne ovplyvneny? Aby nemal take iste sklony, ked bude mat on rodinu. Neuvazovala si niekedy o tom psychologovi, ked uz sama pises, ze si na neho zrela? Ked, ja viem nam sa jednoducho hovori, kedze sme to nezazili, ale nie je normalne, aby jedna osoba zila takto dobrovolne. Neviem ako je to s vasim majetkom, ci by si sa mala kde vratit alebo ci by si mohla jeho vyhodit.  Poviem vam, teraz akurat planuje s mojim priatelom stavat dom, svadbu, zalozit si rodinku a po tychto skusenostiach s mojou sestrou a s tym co tu citam a citam celkovo, kolko je takychto manzelstiev, normalne som dostala strach a bojim sa ci to mne vyjde. Normalne som zacala pochybovat. A poviem vam narovinu ktovie ako by som zareagovala ja. Ja by som asi kricala a hadzala taniere a mozno by som na neho zavolala policajtov alebo by som isla k psychologovi. Ktovie, toto si myslim teraz co by som ale urobila v reali neviem.
Povedzte mi je normalne, ze zacinam pochybovat, alebo mozno bat sa, ci to vyjde. Ja uz sama neviem.

Není tady

#69 31. 7. 2006 20:51

hurbik
♥------

Mimimia,neboj,pochybovat je normální a lidské,ale musíš to brát tak,že kromě těch špatných jsou na světě i  skvělí muži a asi je jich víc.Takže ty máš určitě toho hodného.Asi je důležité i v té zamilovanosti vnímat i ty negativní vlastnosti.A popřemýšlet o tom,jestli budu schopna je akceptovat i po několika letech soužití,až už člověk nemá ty růžové brýle,protože každý vztah se časem dostane do stavu,kdy už tě ten partner tak neokouzluje a pak už je to o toleranci.Kdybych já  si tenkrát uvědomila,že často chodí na pivo (a já tenkrát často s ním),tak to mohlo být třeba jiné...jenomže to si mladá zamilovaná holka neuvědomí.Tak mám,co jsem chtěla.Jinak syn asi díky zkušenosti s tátou absolutně abstinuje,přesto,že mu bude už 18 vůbec nepije.Je fakt,že asi díky tomu je trochu stranou kolektivu,protože ač je oblíben,nebaví ho s děckama lítat po diskoškách,protože se tam" všichni vožerou "a to on nesnáší,hlavně u holek.Tak nevím,jestli je to špatně,řekla bych,že možná spíš dobře,ale zase je za exota.Uvidíme,jestli mu to vydrží,jsou chvíle,kdy tátu těžce zkritizuje(zatím teda ne do očí),ale pak je s ním zase zadobře.Asi se to vněm pořád mele,protože vidí,že já se třeba někdy trápím,ale na něho táta nikdy až tak hnusný nebyl.Je to zkrátka složitý....

Není tady

#70 1. 8. 2006 7:57

mimimia
♥♥-----

Hurbik: dakujem za podporu, je ozaj tazke divat sa na to aky je tento svet a potom si planovat stastne manzelstvo. Dufam, ze mi to ozaj vyjde.
A co sa Tvojho syna tyka, to je super ze sa drzi od alkoholu dalej. Ja osobne vo svojich 26 rokoch viac abstinent ako alkoholik. Pijem ozaj iba sporadicky a nastastie aj moj priatel. Niekedy, ked je s kamaratmi, tak sa to neda udrzat, ale ked je aj so mnou, tak je v pohode. Snazim sa drzat na kratko ako sa hovori, nech vie, ze mi take veci vadia uz teraz, aby mi potom niekedy nevravel, ze vtedy mi to nevadilo. Casto povie aj sam, ze radsej nechodme do krcmi, lebo tam vsetci iba kupuju a to sa neda, ked ma clovek pred sebou aj 4 piva. (kedze sme s dediny). Moj oco dost vypije a mne to neskutocne vadi, mozno aj preto mam taku averziu voci alkoholu a moj priatel to vie a zatial sa podla toho aj riadi. Dufam, ze mu to vydrzi.
A este moj brat tiez nepil ani kvapku kym mal dakych 18, potom do dakej 20 iba malo a teraz si vypije uz dost. U neho to robia ale kamarati. Cize je aj dolezite do akej partie sa Tvoj syn dostane. Asi je dobre, ze sa vyhyba takymto partiam, kde sa pije, lebo kazdy kto nepije je suchar alebo mamickyn maznacik alebo proste posero. Aj mojmu priatelovi uz neraz povedali, ze je pod papucou, ale berie to sportovo, lebo ja mu ozaj nezakazujem, ale on vie, ze keby sa opil, tak ma to mrzi, tak to nerobi. A zvacsa chlapi co maju najsilnejsie reci, su doma ozaj pod papucou.

Není tady

#71 3. 8. 2006 21:43

hurbik
♥------

mimimia:dobře děláš,že už teď dáváš najevo,co se ti moc nelíbí a že to přítel chápe.To je vidět,že si váš vztah postupně a po kouscích budujete a proto je velká šance,že budete spolu spokojení a šťastní.Chce to jednat fér a na rovinu,a když se tak chovají oba,pak nebývá problém.Já tady radím a chytračím a sama si poradit nedokážu,no jo to je jednodušší radit cizím... smile .Fandím vám.Mimochodem,co sestra?Je spokojená?

Není tady

#72 4. 8. 2006 14:57

tora
♥♥♥♥---

Špatně to vidíš hurbičku, ty si pomáháš a ani nevíš jak. Zkrátka ještě nevidíš, že jsi už jako malý ptáček vzlétla a teď už jen stačí podívat se kolem a taky dolů a pak to uvidíš. Neb ty letíš a letíš báječně...

Není tady

#73 4. 8. 2006 19:22

hurbik
♥------

Milá toruško,jsi zlatá,teď jenom,aby mě z nebe nesundali nějací dravci...... smile

A jeden citátek:NIC V ŽIVOTĚ NENÍ TAK TĚŽKÉ,ABYSTE SI TO NEMOHLI USNADNIT PŘÍSTUPEM.....Ellen Glasgowová

To docela sedí,ne?

Není tady

#74 4. 8. 2006 19:24

tora
♥♥♥♥---

Tak ten je dobrej. Takže nakonec je to zas jen o úhlu pohledu.
A drvců se neboj.....neb "nás nedostanou"

Není tady

#75 5. 8. 2006 21:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

hurbik: Ty nejsi případ pro psychiatra. Spíš pro zkušeného psychoterapeuta....můj bývalý nepil, ale zas dělal jiné věci (byl spíš jako svobodný mládenec, domů chodil, jak se mu zachtělo, nepřispíval finančně, nestaral se a navíc žárlil....vydržela jsem 12 let, snažila jsem se "se polepšit", kladla si to za vinu sobě...moje úzkost se zvyšovala a já si našla psychoterapeutku. Pak jsem pochopila, proč jsem se sebou nechala takhle vorat takovou dobu - špatné dětství, násilí, otčím alkoholik, nedocenění, citová deprivace....mně ti ze začátku stačilo, že mě nebil a když mi řekl "mám tě rád", to jsem byla v sedmým nebi a odpustila jsem mu úplně všechno.....ta psychoterapie mi pomohla pochopit sebe, souvislosti s mým dětstvím, které jsem se snažila všemožně vytěsnit, což ale nejde, a s mým manželství...pomohla jsem si prostě změnit si život, mít se ráda, být si vědoma své ceny, nikoho nezachraňovat, i když je to člověk, s kterým mám být v dobrém i zlém, žít svůj život, ne jeho...) ...a ještě bych dodala něco, co tě asi nepotěší. Moje maminka žila s agresivním opilcem od mých šesti do deseti let. (Netušila, že bije i mě a bratra. Ona sama byla ochotná to "kvůli dětem" přetrpět, otčím nás bil "šikovně", aby to nebylo znát a my, děti, mlčely jak zařezané.)....problém se provalil, když jsem se chtěla úplně vážně v deseti letech jít utopit, protože jsem se cítila jako naprostá nula, nikým nemilovaná, nechtěná, trpěná...máma se pak dost rychle rozvedla.....ale! Těch šest let jsem si s sebou pěkně vláčela dál...a vláčím pořád...tím chci jen říct, že svému synovi jsi pravděpodobně připravila dost těžkou pozici na startu do života, i když se to možná nezdá. Já se okolí vždy jevila jako normální, klidná holka, sice jsem neměla skoro kamarádky, učila jsem se výborně...ale uvnitř mě, to byl hrozný zmatek, úzkost, strach, sebevědomí v háji...v dospělosti jsem se většině mužů mstila za to, co mi provedl otčím....(nevědomky, jistě. Jen jsem si to později na té psychoterapii uvědomila, čím to bylo.)¨...můj otčím měl zase podobně násilnického otce, bil ho, týral, deptal za každou blbost...on tohle všechno nesl dál a poznamenal tak mě, i mého bratra....
Nechci kritizovat, umím si představit, jak těžké to je. Pro začátek bych ti třeba poradila přečíst si od Olgy Sommerové všechny její knihy na téma vztahů - O čem ženy sní 1, 2, O čem ženy nesní a snad i klidně O čem sní muži....výpovědi žen (a mužů), jejich vztahy, bezvýchodné situace, ve kterých byly, kdy jim nikdo nepomohl...jejich řešení...jejich názory....Dobrá je taky Asertivní žena od Tomáše Nováka a Ivety Kudláčkové. Přeju ti, abys našla odvahu a pustila se do SVÉHO života, takového, jaký bys TY sama chtěla pussa

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí