Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 7. 2006 14:08

mimimia
♥♥-----

tyrana zena

Neviem ci som nasla spravnu diskusiu, ale potrebovala by som poradit. Moja sestra zije s muzom, krory ju bije, nadava jej, ponizuje ju. Meni nalady za 5 sekund. Raz uz od neho odisla, ale nasluboval jej hory doly, aj pred nasim otcom ale nic sa nezmenilo, su tomu dva roky. Od vtedy mi nikdy nepovedala, ci ju bije, lebo ja som bola tak, ktora to povedala rodicom a oco potom zasiahol. Vcera som, ale bola zas svedkom toho ako jej nadaval a vyhrazal sa jej ze ju zbije, az mi povolili nervy a vynadala som mu a povedala, ze si moze byt isty, ze sa to oco dozvie. Od vcera je sestra u nas, lebo jej povedal, ze ked sa jej u nas tak paci, tak si tam ma ostat. maju ale 3 rocneho syna a sestra nechce zobrat dietatu oca a uz je prihlaseny aj do skolky v bydlisku otca. Poradte mi ako ju udrzat v tom, aby od neho odisla nadobro. Nerada by som bola, keby sa to skoncilo tragediou a potom uz bude neskoro. Maly ma otca rad, ale aj on uz chyta agresivne sklony. Dokonca ho vedome naucil aj nadavat. Mam moju sestru velmi rada a nerada by som bola, keby z nej ostala troska.
Poradte ak viete.
Dakujem

Není tady

#2 12. 7. 2006 14:18

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Re: tyrana zena

mimimia: Sestra by rozchodem nesebrala otce dítěti. To se jen tak říká. Pokud je to dobrý otec, bude se o malého starat dál. Sestra musí sama dojít k poznání, že s tím mužem být nechce, že není pro ni dobrý partner a pro dítě ani dobrý vzor. Sama píšeš, že syn už chytá jeho chování (není divu - děti jsou opičky), za nedlouho se k matce bude chovat neurvale jako jeho otec. Ona by mu měla ukázat svým chováním k otci, že takhle se v rodině nechováme.....Sestra se musí rozhodnout sama, co chce. Ty jí můžeš být maximální podporou, ať už je její rozhodnutí jakékoli. Myslím, že nejvíc jí pomůže, když projevíš, že ona se může rozhodnout, jak chce, a ty stojíš vždy, za každé situace, při ní. Asi bych navrhla sestře poradnu pro rodinné vztahy, ale píšeš slovensky a jestli žije sestra na Slovensku, je situace složitější. Nic není tajné, vždy se vše všichni dozvědí, lékařské tajemství se nedodržuje a Slovenky se nerozvádějí. Už tak z principu.....mám tam tetu, žije přes 20 let s alkoholikem, mockrát jsme jí navrhovali rozvod, její rodinný život je příšerný, ale rozvést se nedokáže....veřejné mínění pracuje.... Můžeš zkusit ještě stránky pro týrané osoby www.donalinka.cz Mají zkušenosti a mohli by poradit i tobě, jak můžeš sestře pomoci.

Není tady

#3 12. 7. 2006 15:09

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Podle mě musí tvoje sestra nejdřív ze všeho SAMA dospět k názoru, že s tímhle člověkem už být nechce. Můžete jí to podat očima třetího, vysvětlit jí, že tohle není normální způsob chování, eventuálně vyzdvihnout jak to působí na synka, ale to definitivní rozhodnutí je na ní.

Osobně v životě nikdy nedokážu pochopit ten model chování "sice mě bije, ponižuje, týrá, ale já s ním zůstanu, protože dítě potřebuje otce". Dítě potřebuje především klid a pohodu a to v žádném případě nemůže dostat v rodině, kde tatínek bije maminku.

Není tady

#4 12. 7. 2006 16:44

Steffi
♥♥-----

mimimia:To,co popisuješ,jsem zažila před pár lety,když jsem žila na Slovensku-ten samý problém s manželem měla moje sestra,avšak,bylo to o to horší,že v tom byla angažovaná celá rodina a naši rodiče to velice těžce nesli,manžel mé sestry se choval agresívně i k nim,což jsem nemohla unést,snažila jsem se jí pomoci,ale....Pamatuji,když ke mně přišla zbitá a v šoku,měla dvě malé holky,ty jí manžel nedal,vydíral jí,dokonce jí znásilnil,podala na něj trestní oznámení-rozeběhl se kolotoč výslechů,její manžel byl ve vyš,vazbě,pak ho pustili a byl stíhan na svobodě.Sestra se odstěhovala k rodičům i s holkama a dva roky byl klid.A jak to dopadlo?Začal za ní opět chodit,brečel,prosil,varovala jsem jí,ale zbytečně,vrátila se zpátky k němu a žijí spolu dál.Byla jsem v šoku,když jsem se dozvěděla,že viníkem jsem já-prý jsem jí chtěla zničit manželství,jako bych dostala pořádnou facku!Teď žiju v Čechách,moc nepátrám po tom,jak sestra žije,myslím,že je mi to fuk,vím jen,že musela přistoupit na jeho podmínky a nevěřím,že on se změnil,ona spíš hodně věcí zatajuje.Naši rodiče si myslí,že je to mezi nima v pořádku,ale já nevěřím,když jsem sestru viděla před třemi lety,nevypadala spokojeně a spíš brečela,doma nic nechápali,ale já věděla svý,až na to,že jsem se už nevyptávala,neradila....Její manžel je bezcharakterní člověk,manipulátor-čtyři roky jsem s ním nepromluvila,včera mi zrovna volal,protože příští týden jedu k rodičům,prý se na mně těší.....Proto bych ti radila,nech,ať první krok udělá tvoje sestra,je dospělá,ať se nevymlouvá na dítě,to není důvod!Spíš ať uchrání své dítě před životem v takovém nezdravém a deptajícím ovzduší,ať nenecháva řešení své situace na vás,musí si udělat jasno ona sama,má dvě volby-zůstat,nebo odejít....Já měla také muže tyrana,byla jsem s ním 19let,jsem rozvedená,mám hodného přítele,našla jsem opět své ztracené sebevědomí,mám skvělou práci,super děti....Přejí tvé sestře hodně síly a štěstí

Není tady

#5 12. 7. 2006 22:08

Radka1
♥♥-----

Mimio, v nejakem casopise jsem cetla clanek o nasilnicich. Nevim jestli ho jeste najdu, ale jasne tam bylo napsane od odborniku ze nasilnik se NIKDY nezmeni, a ze temer VZDY svoje utoky zvysuje a rozsiruje (treba o dite). Jedina rada je odejit a nic jineho se delat neda. Tvuj strach o moznou tragedii v budoucnosti je opravneny a reci tve sestry o tom, ze nechce brat diteti otce a ze je prihlaseny ve skolce, s prominutim, pitome. Je to jen alibismus pro nerozhodnou zenu, ktera se boji (nebo je lina) si zaridit zivot sama. Vsak zname spoustu pripadu kdy si zena radeji necha jednu vrazit, jen aby neprisla o zivitele rodiny a nemusela si pribrat dalsi praci aby se sama uzivila. Doufam, ze to neni pripad tve sestry, protoze tam neni rady ani pomoci a nakonec bys mohla zkoncit jako Steffi.

Není tady

#6 13. 7. 2006 7:58

mimimia
♥♥-----

Dakujem dievcata za Vase rady. Vo vacsine mi radite, aby som sa drzala stranou. To by som aj rada, ale trha mi srdce, ked vidim ako ju ponizuje. Viem, ze nakoniec budem na vine ja, ale riskla som to, lebo mi to za to stoji, aby od neho odisla. Aj ked z jej vcerajsich reci, vidim, ze sa k nemu vrati. Ona dokonca povedala, ze aj napriek tomu ho ma rada. Tak to uz ozaj nechapem. On vie byt velmi mily, ked mu nesibe. Povedala, ze vydrzi byt aj mesiac normalny. Normalny znamena, ze ju nezbije. Je tazko s nou o tom hovorit, lebo ked sme sa rozpravali o manzelskej nevere a ja som povedala, ze by som ju neakceptovala, tak ona sa horlivo pridala, ze ani ona nie, ale ked som povedala, ze ona sa necha byt a ponizovat od svojho manzela, tak povedala, ze nevera je horsia. Tak ja to uz nechapem. Popritom je to inteligentna zena. Uz aj ten maly vcera povedal, ze aby sme vimenili oca, lebo je zly. Vy mi vsetky radite, ze mam nechat rozhodnut ju, ale jej rozhodnutie bude to, ze sa k nemu vrati. Ja som aj krsna mama tomu malemu a ked je on doma tak ho radsej ani z prevencie nenavstevujem, lebo vzdy by som do neho vyskocila, ze preco sa k nej tak sprava. A potom skoncim ako pi.... a tak dalej. Uz som sa s nim dva roky nerozpravala, ked ju naposledy zbil. Od vtedy sa mi radsej ani nepriznala, ze ju bije, vzdy ked som sa jej na to spytala, tak zahovorila. Najhorsie, ze ja na nej vidim, ze by schcela odist, ale asi sa boji toho rozhodnutie. A je pravda, sme na Slovensku, byvame na dedine a ludia budu na nu ukazovat rukou. Ale som jej povedala, ze aj teraz na nu ukazuju, ze je sprosta ze s nim zije, potom uz len budu hovorit, ze konecne dostala rozum. Ponukla som jej vsetku moznu pomoc. Byvam este u rodicov (predtym sme mali spolocnu izbu), slubila som jej, ze akonahle sa rozhodne odist, tak jej uvolnim izbu a pojdem byvat k mojmu priatelovi, s ktorym som sice planovala byvat az narok, ked sa chceme vziat, ale spravila by som to pre nu, len nech od neho odite. Povedala mi, ze mala kolegynu a sefovu priatelku (sudkyna) a obe ich muzi bili a vtedy im povedala, ze ona by sa nikdy nenechala byt a kolegyna jej povedala, ze to nechape. A teraz povedala sestra mne, ze to nechapem ja. Je pravda, ze to nechapem, ale ved nemozu byt tie zeny take slabe. A Radka, to s tymi financiami u mojej sestry nie je pravda, apon teraz nie, lebo jej konci materska a od septembra nastupuje do prace a ma nas aj mi jej pomozeme. Aj ked pred dvomi rokmi mi povedala, ze mozno od neho odite, ked bude moct ist do roboty, teraz ma tu sancu a uvidim ako sa rozhodne. Ak ho nas otec dovtedy neprizabije.
Dakujem este raz za rady a ze som sa mala aspon kde vyrozpravat.
Drzim palce, aby ste nemuseli nieco take zazivat.

Není tady

#7 13. 7. 2006 8:31

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: Inteligence a emoce spolu zkrátka nesouvisejí. Neodvracej se od sestry, poskytuj jí dál podporu tak, jak to děláš. Ona sama musí dospět k tomu, že takový život nechce a  že se chce změnit. Možná by jí pomohl opravdu psycholog, ale vím, jak to je na Slovensku....osoba u psychologa rovná se pomalu blázen....je to zkrátka na sestře a ty s tím při nejlepší vůli nic nemůžeš dělat...snad možná najít si toho psychologa sama a rozebrat to s ním. Mohl by ti nastínit, jaké jsou tvoje možnosti....nebo i ta Donalinka by mohla být pomocí...držím ti palce a myslím, že sestra je moc ráda, že tě má. Největší pocit podpory poskytne to, že cítíš, že druhý člověk stojí na tvé straně a akceptuje každé tvoje rozhodnutí, ať je jakékoli a ať s ním souhlasí, nebo má jiný názor.....nevnucuje ti názor svůj, pouze ho řekne a dodá "Rozhodnutí je na tobě a ať se rozhodneš jakkoli a budeš chtít své rozhodnutí uskutečnit, já jsem vždy tady, připravená ti pomoct."

Tatínek je zřejmě prudší povahy, že? ...když píšeš, že ho možná přizabije (vynechala bych ho prozatím z informací o sestřině vztahu)....sestra si třeba od dětství zvykla na prudší povahu a to, že její manžel jde ještě dál, jí třeba může přijít jako snadno omluvitelné.....u toho psychologa by si mohla přijít na to, proč to bití a vůbec ten vztah přijímá a nebrání se mu...

Přeju ti hodně sil, chápu, že je ubíjející pro tebe samou vidět nespravedlnost a být bezmocná. Vydrž, smekám před tebou klobouk.

Není tady

#8 13. 7. 2006 10:00

mimimia
♥♥-----

Evka dakujem za podporu. Uvazovala som aj ja o tom psychologovi, ale asi by som tam objednala termin pre nu. Mozno by sa dala aj nahovorit, aby tam isla. To s mojim ocom si pochopola nespravne. On ma ma rad, a dostavali sme iba vychovne ked sme boli male. On vobec nie je agresivny, ale velmi sa trapi, ked vidi ako jeho dcera trpi. My praveze, nemame odkial byt zvyknute na nasilie v rodine. Samozrejme, ze aj nasi sa obcas povadili, ale oco mamu v zivote nudrel, to by mu mama dala. Dakujem za podporu.

Není tady

#9 13. 7. 2006 10:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: Víš, je pěkné, že chceš sestru objednat, že o tom přemýšlíš...jenže ona sama musí dojít k poznání, že pomoc potřebuje....ale je pravda, že za zkoušku nic nedáš....navíc, jestli i sestra už teď je "načatá" a má pocit, že opravdu by chtěla lepší život, jen zatím třeba tápe a neví, co dělat, tak by jí ten psycholog mohl pomoct....většinou ale nestačí jedno sezení, je to dlouhodobá práce... K tatínkovi gratuluju smile Pak je ale otázka, proč si sestra nechává líbit chování jejího muže (když neviděla něco podobného v rodině).....to by jí pomohl objasnit právě možná ten psycholog a možná by spolu našli cestu, jak si uvědomit, že takové chování si nemusí dát líbit....třeba může být maminka autoritativní osoba a sestra jí celé dětství podléhala....nebo můžeš být i takovou osobou ty (i když samozřejmě obě v dobrém)...víš, já jsem starší sestra, mám mladšího bratra. Celý život jsem tak nějak mívala pocit, že mám být ta chytřejší, rozumnější, moje řešení je to nejlepší....rodiče a prarodiče mě to tak naučili (možná i ty znáš z dětství věty jako "Jsi starší, tak máš mít rozum....ty jsi velká holka, tak na bratra dej pozor....")....dlouho v dospělosti jsem se snažila řídit nejen bratra (už velkého), ale i moje partnery...ne naléhavě, násilně, ale tak nějak jako ty se snažíš o záchranu sestry. Myslíš to dobře, snažíš se pro to něco dělat, ale je to JEJICH život, na to nesmíme zapomínat. Časem jsem se naučila od mojí mámy, že mám stát po boku, mám vyslovit svůj názor, ale taky mám respektovat, že druhý to tak nechce (i přes moji dobrou víru, že to je to nejlepší)....a že to mám tak přijmout....už jsem mnohem klidnější v tomhle ohledu, ale někdy to zase "vyskočí" a pak se společně s partnerem můžeme zasmát, že zase můj názor je "ten nejlepší"....no a já  si ten svůj názor případně zkoriguju a když už ne, tak ale už umím přijmout názor druhého, aniž bych byla skálopevně přesvědčená, že druhý dělá šílenou chybu...

Není tady

#10 13. 7. 2006 12:56

mimimia
♥♥-----

Evka no tak som sa aj musela zamysliet nad Tvojimi slovami. A uvedomila som si ze je pravda, ze som taka ze rada staram o druhych a chela by som aby vsetko fungovalo ako ma a to podla mna, lebo (v  dobrej voli) si mylim, ze to je to spravne a ono to je spravne mozno iba pre mna a nie pre druhych. Ale to si riesim s mojim priatelom, ten ma na to vzdy upozorni a ja sa to snazim tak ako Ty obmedzovat. Vacsinou sa snazim najst nejaky ten kompromis. Viem, ze mozno by som sa nemala stariet ani do sestry, ale ja strasne neznasam nespravodlivot a toto je nespravodlive, ked ona musi tak trpiet a popri tom je prikladna manzelka, ved robi vsetko. Akurat mi volala a povedala, aby som sa ponahlala domov z roboty, lebo kupila marhule, aby sme ich mohli zavarit. je velmi starostliva a mila a nechcem, aby s nej bola iba kopa mesa bez duse. a to by z nej takymto sposobom mohlo aj byt. Ona bola v detstve skor taky flegmatik, vsetko v pohode, ja som bola taka starostliva a citliva. Dokonca som jej aj zakazovala fajcit, ked ju to v puberte pochytilo, ale to len tak v ramci normy. Mame este dvoch surodencov a ona je najstarsia, ale boli sme po roku, tak nas nemusela vychovat, ale je pravda, ze zodpovednost bola na nej a aj najlepsie sa z nas ucila. To jej ostalo preco je taka starostliva. Ale aj tak to nie je dovod, aby nechala so sebou zametat. No pokusim sa ju nechat rozhodnut samu. ale aj tak som jej vravela co by sa mohlo stat, ked sa k nemu vrati. Ako moze ublizit malemu, alebo jej, moze ju udriet, tak ze skonci v nemocnici, a ona mi povedala, ze ju kope vacsinou do nou. Velmi zle sa mi to pise, uz len pri pomysleni na to. Po tom ako som napisala tuto vetu a zas som si uvedomila co musi prezivat, opat nelutujem, ze som zasiahla a vynadala som mu. Ked som tu citala ako mi radite drzat sa bokom, tak som uz aj bola rozhodnuta byt iba oporou, ale vzdy ked si pomyslim ako ju bije a ona sa krci iba niekde v kute, tak sa to proste neda. To nedopustim, co by som ho mala sama udat na policii.
Ja uz ozaj neviem co robit. Uvidim ako zareaguje oco, ked sa s nim stretne. Oco jej povedal, aby ostala u, ze ma kde byvat a nech sa neopovazi k nemu vratit. Len mama je skor taka, ze ved sa brali v kostole, tak teraz uz nema na vyber. Tak mozno aj preto je sestra na pochybnostiach, lebo z maminej strany nema taku podporu ako z mojej a ocovej. No mozno ju nejako navnadi, ked bude taka starostliva ako teraz. Mame sa bude pacit, ked jej bude mat kto pomoct. sestra je skor taka, ze urobi co jej kaze, ja som skor vzburenec, ale aj tak urobim co chce, ale aspon sa vzburim.

Není tady

#11 13. 7. 2006 13:31

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jo, mě je jasné, že je těžké zůstat stranou, ale pokud se k němu opravdu rozhodne vrátit, co s tím chceš dělat ? Zavřít jí do sklepa ? Je to svobodný člověk a má právo na vlastní rozhodnutí, i když jsou špatná a tohle evidentně špatné je.

Je určitě důležité, aby věděla, že se může kdykoliv vrátit domů, že jí pomůžete, že to není tak, že s ním musí zůstat, protože nemá kam jít, ale držet jí násilím nelze.

Není tady

#12 13. 7. 2006 14:15

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: Hm...sestra se podřizuje mamince....asi to dělala celý život...a teď se podřizuje násilnickému muži.....no, každopádně rozhodnutí je na ní....A na výběr má, určitě má. Kostel - nekostel. (To jsou ta dogmata. A maminka je pro ni autorita, takže to její, že nemá na výběr, má určitě velkou váhu.) Je fajn, že tě má jako oporu. ... Tobě ani tatínkovi se nedivím, taky nesnáším nespravedlnost...

Není tady

#13 13. 7. 2006 16:10

Radka1
♥♥-----

Já bych asi začala s přesvědčováním matky, aby zapomněla na ty nesmysly co pochytala v kostele a začala sestru podporovat tak jako ty a otec. Zřejmě opravdu sestra dá hodně na její názor. Všichni mají pravdu, že je to jen její rozhodnutí, ale dovolím si nesouhlasit s názorem, že se máš držet stranou. Je jedině správně když se my "organizátorky" naučíme být tolerantní k jednání a rozhodnutí druhých, ale toto vnímám jinak. Toto je strkání hlavy do písku před kriminálním činem. To je to samé jako kdybys věděla, že nezletilé dítě od sousedů znásilňuje tatínek a nikam to nenahlásila, protože se tě to prostě netýká. I když možná se ti to vymstí a dopadneš jako Steffi, tak něco dělat musíš. Já bych ho na tvém místě udala. Přinese ti to spoustu problémů, komplikací a stresů, ale představ si, že to skončí tak, že se sestře nebo malému něco stane a ty si to budeš do smrti vyčítat, že jsi nezakročila. Tvoje sestra se přesně chová podle vesnického modelu "co řeknou lidi" a opravdu by měla slyšet odborníka, který by jí vysvětlil, že naprostá většina násilnických manželů se nikdy nezmění.

Není tady

#14 13. 7. 2006 17:11

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Myslím  si, že  dokud    týraná  sestra   bude  mít  tendenci  se k  manželovi  vrátit, 
tak  jí   udáním  manžela  hrubce   nepomůže.  V  téhle  situaci  by  mohl   on  svůj  vztek  navíc  obrátit  i  proti  ní,  až se  vrátí domů...
Tento  krok - tj. udání  by  měl  být  udělaný  ,  AŽ  PO  ROZHODNUTÍ   sestry,  že  se vracet  k němu  nebude.

Není tady

#15 14. 7. 2006 7:53

mimimia
♥♥-----

To co pisete sa dobre cita, ale tazko kona. Vcera jej povedal, ze kedy konecne dostane rozum. Aj brat jej povedal, aby sa k nemu nevraca a aj sestra. Proste vsetci sme na jej strane. Len uvidime ako sa rozhodne. Zo zaciatku to vypadalo, tak ze by sa aj rozhodla odist, ale teraz, ked jej uz vyvolava, ale kvoli somarinam, neospravedlnil sa ani nic podobne, tak ona sa citi na koni, ze konecne moze aj ona potrapit jeho, ked mu nedvyha telefon. Vidno, ze je na vazkach, ale ja budem stastna ked od neho odide a on si bude sam. Ved on je taky obmedzeny bojko, ze ona musi za neho vsetko vybavovat, vsetky urady, nevie si ani vybrat peniaze z automatu a ked ma ist niekde, tak sedi na zachode aj hodinu od totho ake stresy mu to robi. A tuto svoju obmedzenost si potom vylieva na nej. On nevie vybavit nic, ale jej bude nadavat do idiotov. Jeho IQ sa pomaly blizi tomu ok idiota. Som zvedava co bude robit, ked sa k nemu vrati a bude chciet nastupit do prace, tak ju zas nepusti. Este ked bol maly mensi, tak jej sestra vybavila, po konzultucii s nim, lebo jej vykrikoval, ze nech ide aj ona zarobit nejake peniazem, brigadu do jednej firmy. A ked uz bola rano nachystana, tak jej povedal, ze nejde nikam a aj to musela odvolat. Zakazuje jej chodit do mesta s malym vlakom, vyhraza sa jej, ze ak este raz pojde, tak ju zabije a pod. No proste suci na zvieraciu kazajku. No tak co by ste robili vy v mojom pripade. Ja by som mu najradsej zabila nejakou latou po chrbte, nie som ale ten typ, tak docielim, dufam, ze od neho odite a to bude jeho trest, lebo bez nej bude strateny. Uz znicil zivot aj svojej matke, ktoru tiez bije a je z nej uz iba troska, ktora nechce jest, to je tiez mimochodom sestrina chyba. A matka uz odisla byvat k dcere, lebo sa to nedalo vydrzat. Aj sa som bola raz svedkom, ako vlastnej matke povedal, take slova, ktore sa nehodia na verejnost, az mi pislo zle. Vtedy som si poriadne zahrizla do jazyka. A ten maly je samozrejme vzdy pri kazdej hadke a bitke. Co je to za prostredie pre male dieta. Na to by mal existovat zakon, nech takyto ludia uz nevyjdu ani na slobodu.

Není tady

#16 14. 7. 2006 8:52

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: A i kdyby se omluvil, tak se tím nic nevyřeší...tyrani někoho zbijí, pak se omluví a pak ho zbijí znovu (a často brutálněji)....neříkám, že tu omluvu nemyslí upřímně (někteří snad i ano), ale oni se prostě neumějí kontrolovat.....ty zákazy práce, to je další příznak týrání....

Nezkoušeli jste tu donalinku? Docela by mě zajímalo, co by poradili.

Surovce bych ale v žádném případě neudávala...mohlo by to vystupňovat jeho agresi k sestře. Na tebe by si nedovolil, o to horší by to ale mohla mít sestra. Nedělej nic, s čím by sestra nesouhlasila. V případě týrání jsou týrané osoby právě tím nejslabším článkem, jsou i případy, že příbuzenstvo tyrana udá policii a týraná žena pak sama proti němu není schopna svědčit (bojí se ho, on jí vyhrožuje zabitím nebo zabitím dětí...)...(Já za sebe bych měla taky tisíc chutí ho udat, ale když zvážíš, že tím patrně ničemu nepomůžeš....nejdřív se musí sestra rozhodnout, co chce, pak jí lze pomoct.)

Není tady

#17 14. 7. 2006 8:53

mimimia
♥♥-----

No tak, prave mi volala sestra, ze prisiel jej muz a najprv zacal, ze musia zrusit rucitela na uver, co si mali brat, lebo to som mala byt a sestra mu povedala, ze ju to nezaujima a ked videl, ze je neoblomna, tak jej dal nohu medzi dvere a zobvral jej syna a isiel, potom sa otocil, a smial sa ze ma ist aj ona. Ona nesla. Potom mi zavolala a kym sme volali, tak prisiel znova, vravela mi ze je rozzureny, tak som sa bala a zavolala som ocovi, ktory je zhodou okolnosti v dedine a svagor o tom nevedel, tak oco prisiel, ze mu zopar vylepil a vynadal mu, ze ako sa to sprava k jeho dcere. Potom sa jej svagor spytal pred ocom ci sa chce rozviest a ona povedala, ze hej. Tak dufam, ze nazor nezmeni a bude moct zit slusne a spokojne. Maly ze teraz place, ze chce ist za ocom, ale som jej povedala, ze toto preboli, ale dlhodobo je to pre to dieta len najlepsie. Cela sa trasiem co som sa bala, aby jej nieco neurobil, ale teraz uz nepride, ked je oco doma. Prvy krok k rovodu tu uz je a to som rada.

Není tady

#18 14. 7. 2006 8:57

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Vy umíte jen bulet nad tím, že vám někdo ubližuje. Sorry, ale tečou mi nervy, když jsem tě četla mimimio. Píšeš, že otec má sklony k násilí , že tvé sestře ubližuje. Vzápětí napíšeš, že tvá sestra mu nechce  vzít dítě, že ho má rád, ale násilné sklony má už i k němu. smile holky vzpamatujte se!!!!!!!!  Co tu řešíš? To jste tak fakt natvrdlé? Mě se tomu snad nechce ani věřit. Absolutně bych na toho zmetka nebrala ohled. Ať se dá léčit, psychopat a já bych dítě prostě odvedla a s ním bych už se vidět nechtěla. Myslíš si snad, že se změní? Věř, že určitě ne.
Omlouvám se za své řádky, ale fakt mě bere ďas, když vidím, jak někdo řeší tak jasnou věc.

Není tady

#19 14. 7. 2006 9:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mimimia: Uff....jen aby jí to vydrželo...musí procházet hrozně složitým obdobím....dobře, že ten hajzl vidí, že sestra má ve vás zastání....nejhorší pro mě bylo, kdy jednu známou zmydlil přítel a její matka se k tomu postavila tak, že vlastně se mu nediví.....(je teda pravda, že ona pracovala jako go-go tanečnice a on asi žárlil. Jenže k tomu tancování ji dovedl on, protože naprosto finančně nezvládl zabezpečit ji s malým dítětem. A ona je vyučená, s malým děckem a hezkou postavou...takže to tancování bylo jako docela dobrý východisko....dokonce on jí to sám navrhl....a pak ji za to tříská...)

chomáček: Sestra z příspěvku mimimiy v tom má moc zamotaný emoce...svoje vlastní podvědomí, kde je uloženo bůhvíco....to máme každý. Kdyby tys uměla řešit tuhle situaci šmahem, tak si můžeš gratulovat...já bych to taky řešila šmahem, ale tu sestru chápu....moje maminka kdysi řešila něco podobného a bylo to fakt psycho. (A to je to schopná, chytrá ženská...ale to podvědomí zkrátka....to funguje a nějak tě "navádí", abys uvěřila, že bude líp, že on není tak zlý...lžeš si sama sobě potom....)...

Není tady

#20 14. 7. 2006 10:00

mimimia
♥♥-----

Chomacek Ty si nejaka mudra. Asi si necitala co som pisala pre mna je to tiez jasne, nech od neho odite, len to by si mohla vysvetlit mojej sestre. My tu prave riesime, ze ako ju primat k tomu, aby od neho odysla, lebo ona to nechape. A ak nemas dobru radu, tak sa radsej zdrz takych arogantnych propomienok.

Není tady

#21 14. 7. 2006 10:20

mimimia
♥♥-----

Evi mas uplnu pravdu a som rada, ze ma chapech. my proste nevieme co sa odohrava v hlavach tyranych zien a preco sa k nim stale vracaju. Dufajme ze viacere dostanu odvahu. Ja jej teraz maleho kupem aj mu citam, aj oco sa s nim hral. Je aj ovela smelsim ako som si vsimla. Vsetkym sa zdravil, co by inokedy neurobil, lebo je vzdy prilepeny na mame velmi sa hanbi.

Není tady

#22 14. 7. 2006 11:27

chomáček
♥♥♥♥♥--

Omlouvám se,já nemám čas číst všechny příspěvky. Takže jsem přečetla jen tvůj první a na ten reagovala. Dobrou náladu mám, jen mě dost vytáčí, když si ženský dělaj samy zbytečné problémy a pak se trápí celý život. Nejraději bych všechny zmetky, co sáhnout na dítě (na ženu) nechala mučit zaživa. Tak promin, že jsem se nechala unést.
Držím palce, at to dobře dopadne a tvá sestra pobere rozum do hrsti nebo bude moc nešťastná.

Není tady

#23 14. 7. 2006 12:27

mimimia
♥♥-----

Chomacek ja by som tiez najradsej vsetkych takychto chlapov zavrela do blazinca, len zial nie je to mozne. On maleho nastastie este nebije, "iba" po nom krici, ale vsetko si zlyune moja sestra.  a zial su zeny co si toto nechaju so sebou robit aj napriek zdravemu rozumu. Mne samej to pripada ako zo zleho filmu alebo z clanku z novin a zial je to skutocnost, ktora je o to bolestivejsia, ze aj tak nemam nijaku moc rozhodnut za nu, ale aspon do nej hudiem, ake by malo nasledky, keby s nim ostala. Ked od neho odisla pred 2 rokmi, tak zial ja som hned na to isla na dovolenku, takze jej nemal kto duplikovat, ze sa to bude opakovat znova a znova a znova. Len nech ten magor este pride, tak ho oblejem vodou.
Mozem povedat este len raz, neprajem to nikomu zazit, lebo ta bezmocnost je tazka.

Není tady

#24 14. 7. 2006 13:11

lady ZP
♥♥♥----

No co na to říct, rada je jen jedna pryč od něj, ale na druhou stranu jestli se ona v tom taky trochu nevyžívá. Mám tetu na Slovensku a jednou za čas tam zajedu na pár dní. Jednou se stalo, že najednou rachot, jak to v paneláku bývá slyšet, tak jsem hned zbystřila, proboha co se to děje? Teta v klidu vstala, šla připravit lékárničku a vyprávěla, že to u sousedů nahoře tak chodí. Když ho chytne amok, ztluče ženu, ta pak přijde a teta ji ošetří rány. Netrvalo dlouho a byla tam - statná čtyřicátnice, monokl na oku, krvácející nos a rozbitý ret. Představily jsme se a když jsem ji říkala, že nechápu jak může s takovým hovadem být, tak mě uzemnila - ale to si nedovedete představit to usmiřování, to mi za to stojí - co na tohle říct?!

Žít a nechat žít

Není tady

#25 14. 7. 2006 13:15

lady ZP
♥♥♥----

Ještě jsem zapomněla, když mi teta ukázala jejího manžela, tak jsem zkoprněla úžasem. Podle ní prdítko, kdyby mu jednu ubalila, tak zbytek života ztráví v kotmelcích, to do dneška nepochopím.

Žít a nechat žít

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí