Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 12. 7. 2006 15:03

Teru
♥♥♥♥---

Re: Boží mlýny

BB napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Jo a ty místa viny v případě nevěry č. 1 a 2 se dají zaměnit a nikdy nejde říct, čí že vina je ta větší. Nejmenší vinu mívá milenka, je zkrátka v nesprávném čase na nesprávném místě a když to v rodině neklape, tak se holka chytne...no....nejhorší je, že člověk si někdy může myslet, že rodina klape a ono houby...ale to už je jiná kapitola. O tom, jak muži neumějí definovat a už vůbec nezvládají vyjadřovat svoje pocity.

pro pobavení: Víte, že Bůh dal muži dvě skvělé věci?...ano...mozek a penis...ale bohužel mu dal jen tak málo krve, že vždy může používat jen jedno big_smile

No jo, Evo, ale co když to v rodině klape, všichni jsou v pohodě a objeví se mladší tele s VEEEELICE  OBDIVNÝM a psím pohledem ??? Kdo doma vyrábí ty soustavné obdivné pohledy i po 20ti letech a udržuje svůj protikus na piedestalu obdivu a chvály???? To snad asi nikdo .....  a když ti chlapi tak těžce odolávají !!!!!  Můj kdysi šéf měl zlatou manželku, 2 děti, dům na venkově  a přesto se o něj pokoušela velice urputně vdaná kolegyně s tím, že jeho manželka nemá odpovídající úrověň a ON  = VELIKÁN by si zasloužil  adekvátní zázemí na úrovni, kterou by mu poskytla jedině ONA sama  .......   vím, že neodolal    ale naštěstí u něj zvítězil zdravý rozum a  nezkomplikoval sobě , dětem a své ženě  život rozvodem ..... i když dotyčná se fakt snažila ......

Hele BB, a kde bereš tu jistotu, že to vše pokazil obdivný pohled mladšího telete??

Kde bereš jistotu, že to mladší tele to tak opravdu necítilo? Nee, že bych tu slečnu, jestli ti to nevadí, slečna se mi líbí víc než tele, tedy ne že bych tu slečnu chtěla nějak obhajovat, ale city jsou city... tedy emoce jsou emoce, jak jsi řekla ty. Ty máš právo na své emoce? nenávidět ji? Protože ona neměla právo na své emoce a neměla právo se zamilovat? Vždyť jsi říkala nšco v tom duchu, že emoce nelze kontrolovat..

posuzovat manželství, ve kterém nežiju, z pohledu šťastné/nešťastně si může dovolit jen někdo velmi naivní. dokud s nimi nežiješ v jedné domácnosti a dokud nestrávíš v hlavě každého zůčastněného nějakou dobu, NIKDY nemůžeš vědět, jak to bylo. N I K D Y

Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#152 12. 7. 2006 15:03

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Jája napsal(a):

Evi, já bych to netvrdila tak striktně: za prvý, za druhý...
a možná bych spíš ani nepoužila slovo vina, ale chyba
a pokud to vezmu ještě jinak - tak ať milenka udělala cokoliv (konkrétně ta naše je úžasná manipulátorka) tak to neudělala, aby mi ublížila, ale aby si urvala kousek štěstíčka a další otázkou je, jestli to co dostala je to co chtěla a chce.
Ale ať přemýšlim jak přemýšlim tak stále vidim i spoustu pozitivních věcí, který mi to všechno přineslo. A kdybych měla volit a mohla se vrátit do doby před - tak bych to neudělala.

Jájo - tummenupp tummenupp tummenupp

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#153 12. 7. 2006 15:03

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Kvítko napsal(a):

Nemyslím si, že by měla být vina na obou stranách, mnohdy je rodina naprosto v pohodě, tak proč hledat důvod manželovi nevěry v sobě???

Když už nic jinýho, tak moje vina mohla být např. v tom, že jsem si blbě vybrala. Zpětně jsem si uvědomila, že se vždycky projevoval jako sobec, že mě odstrkoval, že jsem ustupovala...a že to nebylo dobře....každá si snad může najít svou parketu, kde zrovna neexceluje...

Já si teda neuvědomuji nic, co by ho "omlouvalo", že mi zahnul...A on ani neuměl pojmenovat důvod... dumbom
A co se třeba týče přítele, tak ten svou manželku miluje a nechce ji ztratit, jenže se mnou je mu dobře. Tak kde hledat důvod?
Je jediný - nuda a stereotyp!
Ale ten předchozí příspěvek jsi napsala na 1* big_smile

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáme...
http://image018.mylivepage.com/chunk18/829831/1478/OD054.gif

Není tady

#154 12. 7. 2006 15:09

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Teru napsal(a):

Frigo napsal(a):

ne, ale IQ tykve lol

Hele Frigo, nejsem si jistá, ale mám takový dojem, že ty se o svém manželovi vyjadřuješ jako o impotentovi... pokud se nemýlím?? Pokud to nejsi ty, tak se omlouvám, pokud ano, pak se mstíš jen sama na sobě, pokud jsi s mužem, se kterým nejsi šťastná... a když už to tedy vše převádíš na pocity té pindy - je to v tom případě pro ni dvojí vítěztví, ne?
Nechceš si najít nějakého muže, se kterým bys mohla být šťastná, abys konečně zapomněla na tu "pindu"?

Teru, to že jsem se o svém drahouškovi vyjádřila jako o impotentovi - to nebylo myšleno jako urážka, ale konstatování faktu.  Máš lepší název pro chlapa, který před pindou chtěl 3x denně a po téměř roce, kdy je zpět je čímdál tím horší a horší - prostě nemůže ?  Já jiný výraz na to opravdu neznám.
Samozřejmě, že je to její vítězství a to jsem prohlašovala i loni v září, když přitáhl zpět - vyhrála jsem, ale je to opravdu moje vítězství ?!?!
A proč s ním sem ? Mám s ním dvě děti, které on miluje, věnuje se jim a oni mají rádi jeho. Jsem s ním cirka dvacet let a nevidím důvod, proč bych to měnila. Zvykat si zas na někoho jiného ? ... děkuji nechci.  A nikdo bez chyb není.

Není tady

#155 12. 7. 2006 15:11

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

sunyata napsal(a):

vy co verite v bozi mlyny a prejete "je" tem druhym, kteri vam ve vasich ocich zpusobili utrpeni...nikdy vas nenapadlo, ze to vase utrpeni jsou vase bozi mlyny? mozna vy jste se neceho dopustili v minulosti, co nebylo tak uplne kosher? at si kazdy sahne do sveho svedomi.

Souhlasím s tebou.  Uričtě to jsou boží mlýny, za všechny lumpárny, co jsem mu kdy prováděla a "hrnec prostě přetekl".

Není tady

#156 12. 7. 2006 15:14

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

Samozřejmě, že je to její vítězství a to jsem prohlašovala i loni v září, když přitáhl zpět - vyhrála jsem, ale je to opravdu moje vítězství ?!?!
A proč s ním sem ? Mám s ním dvě děti, které on miluje, věnuje se jim a oni mají rádi jeho. Jsem s ním cirka dvacet let a nevidím důvod, proč bych to měnila. Zvykat si zas na někoho jiného ? ... děkuji nechci.  A nikdo bez chyb není.

tummenupptummenupptummenupp

Není tady

#157 12. 7. 2006 15:16

Teru
♥♥♥♥---

Holky,

třeba se jednou otočíta a zjistíte, že vám ten váš páprda vůbec nestál za tolik bolesti a hloupého plýtvání emocí na osoby, které zaregistrovaly, že jste na světě, jen díky tomu, že kvůli vám šly na tu radnici o něco později.
A já vám z celého srdce přeji, aby, až se otočíte, abyste se zároveň neptaly samy sebe - proč jsem si to uvědomila až teď? Proč jsem ztratila takovou dobu?

Není zbytečné přijít nejen o manžela, ale i o kontrolu nad svými vlastními pocity a nad svým životem? Jasně, nejde to hned - odpustit, ale neotálejte zbytečně dlouho, protože by vám v životě mohly uniknout příležitosti, jak být zase šťastná a spokojená - příležitosti, které neuvodíte jednoduše proto, že budete sedět na babinetu a vzájemně se utvrzovat v tom, že boží mlýny jednou tu "pindu" semelou.

Všechny máte právo na svou bolest, na své pocity i na tu nenávist... ale všeho dočasu. Je třeba to vše zpracovat a to nepřijde samo, je třeba se na tom vědomě podílet a vědomě se snažit opět o radostný život. nejde to hned, ale jde to. na světě se podvádí a rozvádí miliony lidí. Miliony lidí to bolí a miliony lidí to překonaly. Tak místo důvodů, proč to nejde, zkuste hledat způsoby, jak by to mohlo jít.

Nemáte co ztratit, leda tu nenávist.

...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

#158 12. 7. 2006 15:16

BB
♥♥♥♥♥♥-

Teru, bohužel jsem viděla tele při práci, přihospalo, rozvrátilo 3 manželství po sobě a odhopsalo.... o nic jiného tomu ( bohudík ) nešlo .....  Vím že teleti samotnému zabočil manžel, tak se hold rozhodlo , že to všem nandá ....  a nic jiného, než tele to nebylo  .... tele bez mozku ....  naštvané a chtějící si dokázat, že ona ty chlapy fakt zmákne .....  a VÍM TO JISTOJISTOTNĚ !!!!

BB

Není tady

#159 12. 7. 2006 15:19

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Teru napsal(a):

Holky,

třeba se jednou otočíta a zjistíte, že vám ten váš páprda vůbec nestál za tolik bolesti a hloupého plýtvání emocí na osoby, které zaregistrovaly, že jste na světě, jen díky tomu, že kvůli vám šly na tu radnici o něco později.
A já vám z celého srdce přeji, aby, až se otočíte, abyste se zároveň neptaly samy sebe - proč jsem si to uvědomila až teď? Proč jsem ztratila takovou dobu?

Není zbytečné přijít nejen o manžela, ale i o kontrolu nad svými vlastními pocity a nad svým životem? Jasně, nejde to hned - odpustit, ale neotálejte zbytečně dlouho, protože by vám v životě mohly uniknout příležitosti, jak být zase šťastná a spokojená - příležitosti, které neuvodíte jednoduše proto, že budete sedět na babinetu a vzájemně se utvrzovat v tom, že boží mlýny jednou tu "pindu" semelou.

Všechny máte právo na svou bolest, na své pocity i na tu nenávist... ale všeho dočasu. Je třeba to vše zpracovat a to nepřijde samo, je třeba se na tom vědomě podílet a vědomě se snažit opět o radostný život. nejde to hned, ale jde to. na světě se podvádí a rozvádí miliony lidí. Miliony lidí to bolí a miliony lidí to překonaly. Tak místo důvodů, proč to nejde, zkuste hledat způsoby, jak by to mohlo jít.

Necítím nenávist...celé to začalo povzdechem a ty to stavíš to úplně jiného světla.
Pokud jsi spokojen sama se sebou, tak je vše v pořádku, ale všichni nemůžeme být dokonalý...
KAždý svýho štěstí strojvůdcem... big_smile

Není tady

#160 12. 7. 2006 15:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

BB napsal(a):

Teru, bohužel jsem viděla tele při práci, přihospalo, rozvrátilo 3 manželství po sobě a odhopsalo.... o nic jiného tomu ( bohudík ) nešlo .....  Vím že teleti samotnému zabočil manžel, tak se hold rozhodlo , že to všem nandá ....  a nic jiného, než tele to nebylo  .... tele bez mozku ....  naštvané a chtějící si dokázat, že ona ty chlapy fakt zmákne .....  a VÍM TO JISTOJISTOTNĚ !!!!

No tak potom ju absolútne chápem. Medzi vaším chrlením ohňa a síry a jej "pomstou manželovi v podobe odvedenia ďalších manželov od rodinného kozubu" je len veľmi tenká niť... Ste si podobnejšie, ako si pripúšťate.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#161 12. 7. 2006 15:21

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

BB napsal(a):

BB a kdybys viděla to " naše" tele...Měla bych jí snad děkovat za to, že to nezvládala a na veřejnosti na mě pokřikovala sprosťárny???
Bych chtěl vidět TERU, jak by se k tomu postavila... tummenupp

Není tady

#162 12. 7. 2006 15:22

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Teru, já sice nepatřím mezi podvedený ženy, teda snad.
Ale chci se zeptat, proč to tady tak řešíš?
Myslím, že těch témat na nevěru je tady spousta a jsou lidi, který se v tom hrabat nechtěj, tak to tam nečtou? A třeba právě z toho důvodu si šli číst tohle téma. Tak proč to zatahovat i sem? roll

Není tady

#163 12. 7. 2006 15:23

BB
♥♥♥♥♥♥-

Kvítko napsal(a):

BB napsal(a):

BB a kdybys viděla to " naše" tele...Měla bych jí snad děkovat za to, že to nezvládala a na veřejnosti na mě pokřikovala sprosťárny???
Bych chtěl vidět TERU, jak by se k tomu postavila... tummenupp

No comment !!!   reta

BB

Není tady

#164 12. 7. 2006 15:25

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Kvítko napsal(a):

Teru napsal(a):

Holky,

Necítím nenávist...celé to začalo povzdechem a ty to stavíš to úplně jiného světla.
Pokud jsi spokojen sama se sebou, tak je vše v pořádku, ale všichni nemůžeme být dokonalý...
KAždý svýho štěstí strojvůdcem... big_smile

Kvítko, přesně tak... Stelička radši zmizela. Její původní lehké povzdechnutí se změnilo úplně na něco jiného.  Ona opravdu chtěla jen a jen téma "božích mlýnů - to jsme si ostatně ujasnili už včera.  Že se to zvrtlo v hloupé poučování, jak máme pindě případně BM poslat alespoň diamantový prsten, zato, že si dala práci a urvala ho.

Nemám ráda filosování. Každý jsme jiný, každý reagujeme na různé situace jinak.  Dokud něco neprožijeme, můžeme si myslet, že se zachováme úžasně a pak když ta situace přijde, zjistíme, že se budeme chovat úplně opačně.  (a mně jen mrzí, že jsem neviděla, jestli se drahoušek u ní zes.al nebo ne  lol lol lol )

Upravil(a) Frigo (12. 7. 2006 15:25)

Není tady

#165 12. 7. 2006 15:26

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile

Není tady

#166 12. 7. 2006 15:27

Teru
♥♥♥♥---

Frigo napsal(a):

Teru napsal(a):

Frigo napsal(a):

ne, ale IQ tykve lol

Hele Frigo, nejsem si jistá, ale mám takový dojem, že ty se o svém manželovi vyjadřuješ jako o impotentovi... pokud se nemýlím?? Pokud to nejsi ty, tak se omlouvám, pokud ano, pak se mstíš jen sama na sobě, pokud jsi s mužem, se kterým nejsi šťastná... a když už to tedy vše převádíš na pocity té pindy - je to v tom případě pro ni dvojí vítěztví, ne?
Nechceš si najít nějakého muže, se kterým bys mohla být šťastná, abys konečně zapomněla na tu "pindu"?

Teru, to že jsem se o svém drahouškovi vyjádřila jako o impotentovi - to nebylo myšleno jako urážka, ale konstatování faktu.  Máš lepší název pro chlapa, který před pindou chtěl 3x denně a po téměř roce, kdy je zpět je čímdál tím horší a horší - prostě nemůže ?  Já jiný výraz na to opravdu neznám.

No, já v tvém případě vidím mnoho důvodů, proč toho tvého vyměnit za lepší model - už jen proto, že si ho evidentně vůbec nevážíš a myslím si, že ve vztahu může chybět leccos a přesto funguje, ale pokud tam chybí vzájemná úcta, je to v pytli.
Ale mně se to kecá, uznávám dumbom

...

Není tady

#167 12. 7. 2006 15:30

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Teru napsal(a):

Frigo napsal(a):

Teru napsal(a):

No, já v tvém případě vidím mnoho důvodů, proč toho tvého vyměnit za lepší model - už jen proto, že si ho evidentně vůbec nevážíš a myslím si, že ve vztahu může chybět leccos a přesto funguje, ale pokud tam chybí vzájemná úcta, je to v pytli.
Ale mně se to kecá, uznávám dumbom

To je to tak vidět ? lol lol lol   Nový model hledám... zatím jsem vyměnila jen auto vissla vissla vissla

Není tady

#168 12. 7. 2006 15:32

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Bych toho svého neměnila...sice muřídnou vlasy a roste bříško a byl mi nevěrný, ale je biologický otec mých dětí a má rád je i mně.
Proč ho měnit za jiný model plešatějícího s rostoucím bříškem, který může mít rád mě, ale nemusí si udělat absolutně žádný vztah k mým dětem???

Teru a měla jsi v životě nějaký opravdu velký problém, který bylo nutno nějakým způsobem řešit? Nebo teorie?

Není tady

#169 12. 7. 2006 15:33

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

choysia napsal(a):

Myslím, že těch témat na nevěru je tady spousta a jsou lidi, který se v tom hrabat nechtěj, tak to tam nečtou? A třeba právě z toho důvodu si šli číst tohle téma. Tak proč to zatahovat i sem? roll

Nerada se opakuju, ale vyjímečně to udělám!!!!!!

Není tady

#170 12. 7. 2006 15:33

Teru
♥♥♥♥---

choysia napsal(a):

Protože tohle je diskuse... nebo ne? nebo sem má vstup povolen jen ten, kdo polituje?

A proč to tak řeším? Nevím, protože mne to zaujalo a protože si myslím, že to, jak se tady všechny vzájemně poklepáváte po ramenou a vzájemně se strašně chápete ve své nenávisti - že to je rovná cetsa do pekel.

Mimoto si tady začínám hodně vážit vlastní maminky, která si prošla podobnýma situacema, ale s grácií.

...

Není tady

#171 12. 7. 2006 15:37

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Teru napsal(a):

choysia napsal(a):

Protože tohle je diskuse... nebo ne? nebo sem má vstup povolen jen ten, kdo polituje?

A proč to tak řeším? Nevím, protože mne to zaujalo a protože si myslím, že to, jak se tady všechny vzájemně poklepáváte po ramenou a vzájemně se strašně chápete ve své nenávisti - že to je rovná cetsa do pekel.

Mimoto si tady začínám hodně vážit vlastní maminky, která si prošla podobnýma situacema, ale s grácií.

To máš pravdu, tohle je diskuse, ale převrácená někam jinam, než půviodně směřovala.
Já myslím, že se tady po ramenou nikdo nepoklepává, jen bych řekla, že holky se znaj daleko víc a do těch svých "nevěr"
vidí. Asi proto se zastává jedna druhý. A ta vzájemná podpora  snad taky patří do diskuse, ne?

Není tady

#172 12. 7. 2006 15:38

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Teru napsal(a):

choysia napsal(a):

Pardón, tak to jsem nějak nepochopila...
Tady se nikdo po ramenou nepoklepává a už vůbec se tu nesytí jakákoliv nenávist...Jestli tím chceš říct, že tvá maminka prošla nevěrou...Si taky myslím, ne, jsem o tom přesvědená, že jsem jí taky prošla s grácií a nebylo nutno zrovna měnit model.
Stačí odpustit...
U tebe to spíš pramení z dětství...nenávist k nevěře a nevěrníkům...sad

Není tady

#173 12. 7. 2006 15:38

Teru
♥♥♥♥---

Kvítko napsal(a):

Bych toho svého neměnila...sice muřídnou vlasy a roste bříško a byl mi nevěrný, ale je biologický otec mých dětí a má rád je i mně.
Proč ho měnit za jiný model plešatějícího s rostoucím bříškem, který může mít rád mě, ale nemusí si udělat absolutně žádný vztah k mým dětem???

Teru a měla jsi v životě nějaký opravdu velký problém, který bylo nutno nějakým způsobem řešit? Nebo teorie?

Jo Kvítko, měla a ne jen jeden. A dokonce má i zdravotní následky - tedy jej mám vlastně dodnes a není jisté, že to dobře dopadne. I tak jsem odpustila, protože kromě tohoto (vážného) problému nepotřebuji mít ještě žaludeční vředy popř. problémy se žlučníkem.

...

Není tady

#174 12. 7. 2006 15:39

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kvítko napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Kvítko napsal(a):

Nemyslím si, že by měla být vina na obou stranách, mnohdy je rodina naprosto v pohodě, tak proč hledat důvod manželovi nevěry v sobě???

Když už nic jinýho, tak moje vina mohla být např. v tom, že jsem si blbě vybrala. Zpětně jsem si uvědomila, že se vždycky projevoval jako sobec, že mě odstrkoval, že jsem ustupovala...a že to nebylo dobře....každá si snad může najít svou parketu, kde zrovna neexceluje...

Já si teda neuvědomuji nic, co by ho "omlouvalo", že mi zahnul...A on ani neuměl pojmenovat důvod... dumbom
A co se třeba týče přítele, tak ten svou manželku miluje a nechce ji ztratit, jenže se mnou je mu dobře. Tak kde hledat důvod?

Jo, jo..i nuda a stereotyp je důvod....ale stejně by si to všichni ti nevěrní měli nechávat pro sebe a nenechat v tom plácat svoje oficiální partnery, nebo snad i děti...to je ubohost....nebo když do toho prostě vlítnou až po uši, mají mít tolik rozumu, aby si pár měsíců počkali, jak to bude vypadat dál a pak se teda rozvést, když zjistí, že konečně narazili na to pravé ořechové....ale zatím nemají prostě dělat vlny...jenže poruč emocím a hormonům...

Není tady

#175 12. 7. 2006 15:41

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Kvítko napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Jo, jo..i nuda a stereotyp je důvod....ale stejně by si to všichni ti nevěrní měli nechávat pro sebe a nenechat v tom plácat svoje oficiální partnery, nebo snad i děti...to je ubohost....nebo když do toho prostě vlítnou až po uši, mají mít tolik rozumu, aby si pár měsíců počkali, jak to bude vypadat dál a pak se teda rozvést, když zjistí, že konečně narazili na to pravé ořechové....ale zatím nemají prostě dělat vlny...jenže poruč emocím a hormonům...

Evi, naprosto souhlasím...Ale ty emoce jsou tak nááádherné hjarta, že? big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí