|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vějířovka napsal(a):
To se mi strašně líbí, jaks to napsala, Majko. Ano, uvědomuješ si realitu, ale jsi i ochotna za to platit - to je lidský a rozumný. Nejsme andělé, tak holt dokonalý zatím nebudeme, ale lekci jsme pochopili.
Jen bych upřesnila, že jsem si vědoma, že se může stát, jestli to není správné, co dělám, že zaplatím, ať jsem nebo nejsem ochotna. Ale tak jsi to nejspíš myslela, Vějířovko.
Roky jsem zvažovala, jestli mi tento vztah s tímto mužem za to stojí. Už nezvažuju, už vím, že mi za to stojí. Jsme spolu čím dál, tím víc a je to čím dál, tím krásnější, jak se víc a víc poznáváme a já vím, že je to pro mě On. Dnes po krásném odpoledni mě překvapil, že zítřejší dopoledne chce zase strávit se mnou. Nechci ukončit tento vztah. Nemám na to. Proto (pro někoho alibisticky) to nechávám, ať čas (Bůh...) ukáže.
agewa napsal(a):
pokud to bereš jako omluvu , tak možná. pokud to cítíš zcela v sobě, ve své duši a srdci - tak je to velká úleva , ale i práce sama na sobě a obrovský úkol to zvládnot. No a to "nejhorší " - nedá se to naučit, musíš to cítit sama v sobě.

Nevím, jestli je to úkol, jestli to zvládám,... prostě to tak je. Už to neprobírám, nevrtám se v tom. Žiju to.
majkafa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
To se mi strašně líbí, jaks to napsala, Majko. Ano, uvědomuješ si realitu, ale jsi i ochotna za to platit - to je lidský a rozumný. Nejsme andělé, tak holt dokonalý zatím nebudeme, ale lekci jsme pochopili.
Jen bych upřesnila, že jsem si vědoma, že se může stát, jestli to není správné, co dělám, že zaplatím, ať jsem nebo nejsem ochotna. Ale tak jsi to nejspíš myslela, Vějířovko.
Roky jsem zvažovala, jestli mi tento vztah s tímto mužem za to stojí. Už nezvažuju, už vím, že mi za to stojí. Jsme spolu čím dál, tím víc a je to čím dál, tím krásnější, jak se víc a víc poznáváme a já vím, že je to pro mě On. Dnes po krásném odpoledni mě překvapil, že zítřejší dopoledne chce zase strávit se mnou. Nechci ukončit tento vztah. Nemám na to. Proto (pro někoho alibisticky) to nechávám, ať čas (Bůh...) ukáže.
.......nebo spíš co všechno jeho manželka vydrží, protože on ji evidentně opustit nechce.....
Nic ve zlém, Majko, ale fakt mi připadáš dost naivní......můj pohled 
Není tady
Tak vidím, že to mnohé nepochopily.
-píšu, že mi ty manželovy boží mlýny nepřinesly nic pozitivního - že i když jsem je kdysi, když jsem se tím problémem rozchodu moc trápila, očekávala, tak teď mi nepřinášejí zadostiučinění, radost... - prostě že jsem se už s problémem vyrovnala, žiju jinak a nemusím se tím zaobírat z psychického hlediska
- situaci ale naopak sleduji z cela praktického hlediska - BM měl a má špatnou platební morálku a dluží mi výživné za syna z doby, kdy tu syn žil a dceři pěkných pár desítek tisíc. Nereaguje na výzvy dát to do pořádku - telefonické, písemné... Takže se s dcerou připravujeme na na podání žaloby. A proto už člověk musí být v obraze. Máme za sebou konzultaci u právníka a vyhlížíme, zda mu povolí insolvenci - což je asi jediný způsob, jak se předřadit před ostatní věřitelé. Proto je dobré si situaci zmapovat.
- výčet zvýrazněných pozitiv od Agewy vnímám - jsou to moje pozitiva, jak teď žiju, ukázka, že i zlomený člověk se může se situací časem porvat. Vůbec nesouvisí s tím, jak teď žije můj BM. Je to moje vítězství, hrdost nad vlastní samostatností.
Celé jsem to napsala po létech právě pro ty, které se dnes nevěrou, rozpadem vztahů, manželství trápí. Zpětně mohu říci, že jako velmi racionální člověk jsem tenkrát byla tak zlomená, že byť rozum vnímal situaci objektivně, psychika mnohdy přehlušila vše. Nedá se to ukočírovat. Vše zhojil jen čas. Nedá se uspíšit, nedá se nic uměle urychlit. Bolelo to a život šel dál. Bolest se otupila, odezněla. Chci tímto dát současným nešťastnicím naději a víru v lepší budoucnost.
Nikdy bych už nechtěla prožít takovou bolest, ale věřím, že mě posílila. Kdo neprožil, nemůže poučovat. Před mým problémem jsem se kamarádce, která prosila nevěrného manžela, aby se vrátil, divila. Jak problém přišel k nám, pochopila jsem ji. Řídí vás emoce, láska, strach, zoufalství...
Proto se rozčilujícím se příspěvkům výše jen usmívám... Byla jsem tam, kde mě vidíte, ale už naštěstí nejsem. Můj BM je mi ukradený (ale ty dluhy by splatit měl!)
Kauza můj syn je moje nové trápení... ale jak jsem psala už výše, hůl nad ním nelámu.

Není tady
mio, je možné, že jsem naivní. Když mu věřím, že je to tak, že nechce opustit svého syna, než se syn postaví na vlastní nohy. Což bude trvat ještě spoustu let. Jsem si vědoma, že možná budu ve svém stáří sama. I to jsou možná ty čekající boží mlýny... I za to mi stojí. Protože lásku člověk potká v životě jenom výjimečně. Být s tím, koho miluji, mi za to stojí... Jestli se vůbec dá jakkoliv poměřovat "cena" lásky. Myslím, že nedá.Vím, že ho budu milovat, i když spolu nebudeme trávit čas. Nemám na to, abych s ním ukončila vztah. Vím, že možná někdy budu litovat, že jsem ve stáří sama. Vím, že s jiným mužem být nemůžu, protože miluju Jeho. Vůči každému jinému muži by to byl podraz z mé strany, být s ním, jen abych nebyla sama. A tak už to neřeším. Žiju to, co je. Každý den žiju tak, jako by to bylo naposled.
Upravil(a) majkafa (23. 3. 2012 17:34)
Steličko, píšeš - Nikdy bych už nechtěla prožít takovou bolest. Nepřivolávej si...
Stelo 

Majko, Majko...abys ty nedopadla jako moje tchýně. Ta se k zemřelému muži modlila v úzkých.....
Není tady
Majko, to co pises, mi pripada dost smutne....
Není tady
lupina montana napsal(a):
Stelo
Majko, Majko...abys ty nedopadla jako moje tchýně. Ta se k zemřelému muži modlila v úzkých.....
Nerozumím, jak to se mnou souvisí.
Jestli tak, jak myslím, ano, můj muž je nemocný, dá se říct těžce. I toho jsem si vědoma. Láska si nevybírá zdravé, nemocné, ženaté, volné, takové či onaké. Láska je.
Ale vůbec mi nešlo o nemoc, ale o to velký J......
Není tady
Majkafo - tak už to nerozebírej, je to Tvoje věc, jestli s ním si , proč a jak. Ty to tak cítíš.
Steličko - já jsem sem v roce 2006,kdy si měla trápení nechodila. četla jsem až ted co si obnovila vlákno Tvůj první příspěvek.
Moc Ti držím pěsti, at si spokojená. A syn - my maminy no, chceme mít svá kuřátka pod křídly a neuvědomujeme si, že by jsme je měli nechat vylítnout z hnízda. Neboj, on se Tvůj kluk ve světě neztratí. Ted s ním cloumaj hormony, já mám doma dva puberťáky, nevím, jestli to přežiju ve zdraví. 

ale i oni dospějí a budou ok.
Držím pěsti.
Není tady
Víš, Majko, je mi po tom houby, ale když ty sama ty to tady ráda rozebíráš...
Kdyby ti bylo 20, nedivila bych se těm tvým idealisticky naivním výlevům, ale ve tvém věku to trošku nechápu....
O chlapovi, který se vymlouvá na své takhle velké děcko, si myslím své....to chce "trpět" ve svém manželství, než se synáček třeba ve 30 osamostatní? Směšné....nic než výmluvy....navíc, jaks tuším kdesi psala, ani potom ti nic neslibuje.......no jsi hodně zblblá, to tvoji naivitu částečně omlouvá....i když mám pocit, že to možná víš, ale žiješ podle kréda "urvi si, co můžeš"......kdyby sis chtěla užít, neřeknu, ale zaláskovat se jak puboš, co nevidí a neslyší.....
...
Navíc si myslím, že chronický sukničkář není zrovna ten nejvhodnější patrner....ale my si myslíme, že my je přece předěláme k lepšímu, žejo, že se kvůli nám změní.... 
Já ti nevím, děvče, podle mě si akorát zaděláváš na další srdcebol....
Není tady
Stelička napsal(a):
-píšu, že mi ty manželovy boží mlýny nepřinesly nic pozitivního - že i když jsem je kdysi, když jsem se tím problémem rozchodu moc trápila, očekávala, tak teď mi nepřinášejí zadostiučinění, radost... - prostě že jsem se už s problémem vyrovnala, žiju jinak a nemusím se tím zaobírat z psychického hlediska
- výčet zvýrazněných pozitiv od Agewy vnímám - jsou to moje pozitiva, jak teď žiju, ukázka, že i zlomený člověk se může se situací časem porvat. Vůbec nesouvisí s tím, jak teď žije můj BM. Je to moje vítězství, hrdost nad vlastní samostatností.
.
Kauza můj syn je moje nové trápení... ale jak jsem psala už výše, hůl nad ním nelámu.
proč by tobě JEHO mlýny měli něco přinést ?
pro tebe jsou přece důležité ty tvoje mlýny - ty které ti přinesli i dobré
Není tady
Mio - já bych řekla, že tohle všechno Majkafa ví. Tak i tak.
Možná že je zamilovaná jako ve dvaceti, jak píšeš. Ale jak se říká, láska kvete v každým věku, proč by se nemohla zblbnout ženská ve středním věku? Vždyt o co jde.
Majkafa má už děti dospělé, a ta samota,nemít nikoho žádnou spřízněnou duši, je nic moc. A nemyslím, že Majkafa žije urvi, co můžeš. Prostě je zamilovaná, tenhle vztah převyšuje těmi plusy (povídání,spříznění, splynutí dvou těl) nad mínusy (že s ní nežije).
A mít někoho jen tak, bez lásky? To by nebylo ani nic pro mě.
A srdcebol? To může být i s někým, který ho můžeš mít 24 hodin denně.
Já Majkafu chápu, ale jak už jsem psala, taky tam vidím ty růžové brýle, jak je to Muž s velkým M.
Ale to je Majkafy věc, nevím, nedokážu posoudit, jestli tomu, že je to Muž s velkým M naivně věří, nebo se to snaží sama sobě nalhat a přesvědčit samu sebe.
Ale jak píšu, nic mi do toho není. Je to jen a jen její život. My do toho nevidíme
Není tady
agewa napsal(a):
Stelička napsal(a):
.
Kauza můj syn je moje nové trápení... ale jak jsem psala už výše, hůl nad ním nelámu.proč by tobě JEHO mlýny měli něco přinést ?
pro tebe jsou přece důležité ty tvoje mlýny - ty které ti přinesli i dobré
Dobrý postřehy Agewo
taky to moc nechápu, jak můžou boží mlýny druhého ovlivnit můj život.
Steličko vysvětlíš?
Není tady

helena napsal(a):
Tak jako tově by vážně nebylo líto, kdyby někdo zkazil to na čem jsi pracovala mnoho let?
Buď vím, že otec mého dítěte ho "nekazí" - i když s některými výchovnými metodami nemusím souhlasit - ale má-li ho na starost, je to jeho věc... nebo zjistím, že prostředí u něj není vhodné - a budu to řešit cestou práva.
Ale že bych musela mít pod kontrolou jeho novou rodinu a přilehlé okolí, pokud bude dítě v pořádku, to skutečně ne.
Ostatně tobě (i ostatním "zvědavým) - vám by se líbilo, kdyby otec dítěte chtěl mít detailní kontrolu, jak to chodí ve VAŠÍ rodině, kam on už nepatří?
A ty někdy viděla chlapa , kterej je schopnej nahradit mámu ? Já né .
Možná v něčem ano, ale takovej zápřah jako má ta ženská, žádnej chlap nemá .
I ta nejhorší ženská má v sobě mateřskej pud a je lepší rodič než otec , pár výjimek potvrzuje pravidlo .
Kdyby moje dítě žilo u takovýho "otce" jak popisuje Stelička, nespala bych . Už sme se tu bavily o vzorech a ten pán střídal milenky jako ponožky a dělá dluhy .
Není tady
Kolik že je tomu klukovi Steličko? 16náct?
Výchovou se dá ovlivnit do pěti let, pak už sebevětší výchova a nejlepší vzory moc nepomůžou.
16tiletý dítě už nepotřebuje mámu za zadkem jako tříletý dítko. A naopak potřebuje tu mužskou ruku.
Já vím, je to deprimující pro mámu, že syn si vybere otce. Já bych ho nechala být, on to časem přehodnotí. Ted vidí jen to, že máma je dejme tomu hysterka, která ho hlídá na krok, kdo ví.
Není tady

dusička napsal(a):
Výchovou se dá ovlivnit do pěti let, pak už sebevětší výchova a nejlepší vzory moc nepomůžou.
16tiletý dítě už nepotřebuje mámu za zadkem jako tříletý dítko. A naopak potřebuje tu mužskou ruku.
Já vím, je to deprimující pro mámu, že syn si vybere otce. Já bych ho nechala být, on to časem přehodnotí. Ted vidí jen to, že máma je dejme tomu hysterka, která ho hlídá na krok, kdo ví.
Samožřejmě že dá, pokud žije s tátou, kterej chodí do hospody a má dluhy , bude žít stejně , když nevidí jinej vzor .
Ty to pleteš všechno dohromady , osobnost se formuje do tři let .
A tvýho muže bych od dětí nejlépe izolovala úplně, nevím co by jim mohl dát pozitivního, akorát je naučí kouřit a vymýšlet blbosti .
Co mu asi dá mužská ruka? Když ten pán má dluhy a střídá ženský ?
Není tady
Agewo, pořád to nevidíš? Demonstruji svým příspěvkem posun ve svém myšlení. Kdysi jsem zlomená čekala na ty jeho boží mlýny. Dnes suše konstatuji, že jsem se jich sice "dočkala"(i když teď už jsem je nečekala, nepřála jsem si je, nezabývala jsem se tím), ale nic pozitivního pro mě mi nepřinesly. Prostě zoufalý člověk dělá zoufalé činy - má zoufalé myšlenky. ´
Tahle diskuse byla kdysi opravdu založená pro to, abychom si napsaly příklady ze života, zda boží mlýny melou... Když jsem se k ní vrátila, chtěla jsem těm, kteří se tenkrát zapojili, napsat, že tady také zamlely. Ale že pro mě z toho nic neplyne. Leda to, že když zamlely, tak vlastně semlely i nás - tím, že nemáme výživné...
Novavilo, ano, máš dobrý postřeh. Otec, který střídal milenky a teď se ke svým dluhům nehlásí hrdě, ale snaží se s tím vyčůrat pořádně nečestně - přepisováním bydliště, přepisováním firem na někoho jiného atd. - ten není pro syna dobrým příkladem. Kdysi kluka rozmazloval, kluk slyšel na šustění peněz, pohrdal skromnějším životem doma. Ale myslím, že teď to pro něj může být i škola života. Dcera tím prošla taky, ale jak sama říká, prohlédla. Je starší, inteligentní... Ale já vím, že některé postřehy mohou být pro kluka i přínosem - mužský vzor jako takový, mužské domácí práce, respekt z mužské autority...
Ať mě situace mrzí, beru to jako svou prohru, tak musím napsat, že mám teď mnohem klidnější život. Řešit puberťáka není snadné, v tomhle se mi rozvázaly ruce. Nemusím sledovat, jestli se vrací včas, jestli se dneska učil atd. Samozřejmě se starám, jak mu jde škola, jestli tam chodí, ale vše přímo neovlivňuji (bohužel nebo bohudík?). Beru to tak, že jsem se starala - a hodně - dost dlouhou dobu no a teď si vybral jinou cestu a možná to horší období si "vyžere" tatínek. Jen si moc přeji, aby si z toho do budoucna kluk odnesl pozitiva a ne ta negativa, která tam vidí.

Není tady
novavila napsal(a):
dusička napsal(a):
Já vím, je to deprimující pro mámu, že syn si vybere otce. Já bych ho nechala být, on to časem přehodnotí. Ted vidí jen to, že máma je dejme tomu hysterka, která ho hlídá na krok, kdo ví.Samožřejmě že dá, pokud žije s tátou, kterej chodí do hospody a má dluhy , bude žít stejně , když nevidí jinej vzor .
A tvýho muže bych od dětí nejlépe izolovala úplně, nevím co by jim mohl dát pozitivního, akorát je naučí kouřit a vymýšlet blbosti .
Co mu asi dá mužská ruka? Když ten pán má dluhy a střídá ženský ?
Počkej
přeci neznamená,že když chlap chodí na pivo ,že se dětem nevěnuje. Může s nima doma žít "normálně" a věnovat se jim, jezdit na výlety, chodit na fotbal.
A naučí kouřit? Já bych řekla, že pubertáci se to naučej sami mezi sebou. A vymýšlet blbosti taky, jak je parta, jde to líp a je sranda. Zvlášt u kluků, maj rádi nebezpečí a tajný výpravy.
A Steličky BM má jednu ženu, ten je nestřídá (nebo jsem někde špatně četla?)
Není tady
Dušičko, nyní je znovu ženatý a jestli je věrný - to netuším. Já zažila nejméně dvě milenky...A to si tu jiní vyčetli, proto to píší.

Není tady
Agewo, pořád to nevidíš? Demonstruji svým příspěvkem posun ve svém myšlení. Kdysi jsem zlomená čekala na ty jeho boží mlýny. Dnes suše konstatuji, že jsem se jich sice "dočkala"(i když teď už jsem je nečekala, nepřála jsem si je, nezabývala jsem se tím), ale nic pozitivního pro mě mi nepřinesly. Prostě zoufalý člověk dělá zoufalé činy - má zoufalé myšlenky. ´
Tahle diskuse byla kdysi opravdu založená pro to, abychom si napsaly příklady ze života, zda boží mlýny melou.
Steličko - proč si čekala na jeho boží mlýny?
Já to pořád nechápu.
Neměl by se raději každý starat sám o sebe?
A proč by měly jeho boží mlýny přinést něco pozitivního TObě? Vždyt Ty s jeho mlýnama nemáš vůbec ale vůbec nic společnýho.
Nebo si sedím na kabelu? 
Upravil(a) dusička (23. 3. 2012 19:08)
Není tady
Stelička napsal(a):
Dušičko, nyní je znovu ženatý a jestli je věrný - to netuším. Já zažila nejméně dvě milenky...A to si tu jiní vyčetli, proto to píší.
A co by mělo být klukovi do toho, jestli jeho táta má milenku? Do toho mu přeci nic není. To je táty život.
Jestli že funguje vztah táta - syn - tak to stačí ne?
Není tady

dusička napsal(a):
novavila napsal(a):
dusička napsal(a):
Já vím, je to deprimující pro mámu, že syn si vybere otce. Já bych ho nechala být, on to časem přehodnotí. Ted vidí jen to, že máma je dejme tomu hysterka, která ho hlídá na krok, kdo ví.Samožřejmě že dá, pokud žije s tátou, kterej chodí do hospody a má dluhy , bude žít stejně , když nevidí jinej vzor .
Co mu asi dá mužská ruka? Když ten pán má dluhy a střídá ženský ?Počkej
přeci neznamená,že když chlap chodí na pivo ,že se dětem nevěnuje. Může s nima doma žít "normálně" a věnovat se jim, jezdit na výlety, chodit na fotbal.
A naučí kouřit? Já bych řekla, že pubertáci se to naučej sami mezi sebou. A vymýšlet blbosti taky, jak je parta, jde to líp a je sranda. Zvlášt u kluků, maj rádi nebezpečí a tajný výpravy.
A Steličky BM má jednu ženu, ten je nestřídá (nebo jsem někde špatně četla?)
Když chodí na pivo , naučí je chodit na pivo . Když kouří, budou spíš kouřit a nevím proč by měly mít partu? To je povinný ? Moje děti nekouří a přitom vyrostly na sídlišti .
Mí synovci žádnou partu nemají, mají kamarády a studují . Když manžel nechodí, nechodil do práce tak to vidí taky .
Tak jakej je pro ně přínos ?Jedině že tam viděj živýho chlapa , kterej dělá problémy .
Není tady
Jo, asi fakt sedíš. Popisuji posun svého myšlení. Boží mlýny jsem jako zoufalá čekala. Nevím, jestli jsem mu je přála, ale čekala...
Dnes nejsem zoufalá, přežila jsem to. Stálo mě to čtyři roky života, kdy jsem přežívala. Dneska žiju a konstatuji, že vím, že boží mlýny zamlely a nic mi to nepřineslo. Ne, že je mi to šuma fuk.

Není tady