|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

No právě, mě to taky zarazilo, jak psala Boží ,mlýny mi moc dobrýho nepřinesly , proboha, Boží mlýny má každej svoje a čekat, že mi neštěstí druhýho přinese něco dobrýho je rouhání .
Funguje to přesně naopak, když čekáme že někomu přijdou Boží mlýny, často přijdou na nás 
Není tady

Jakmile začneš někomu přát něco zlého, bude se zlo lepit hlavně na tebe.Bůh nechce abychom takhle přemýšleli,proto to máme přenechat ,,jeho mlýnům"...Ale k tomu musí člověk dozrát.
Není tady
dusička napsal(a):
Já jsem špatně četla.
Nepochopila jsem,že Stelička sleduje BM jestli i jeho Boží mlýny semlely.
Ale vlastně jo. A přijde jí to nespravedlivé, že kluk zůstal u otce a ne u ní. Proto myslím,že se tím zaobírá.
Když si přečteš první příspěvek tohoto vlákna a pak poslední od Steličky, tak je to očividné.
Stelička se bohužel nikam moc neposunula, jestli takovou dobu od začátku tohoto vlákna číhá na boží mlýny svého BM. Místo aby žila svůj život.
Chápu, že je to možná složitější, dokud její děti nejsou dospělé a samostatné a jistým způsobem kvůli bydlení svého syna u BM a studiu své dcery a z toho vyplývajícího výživného s ním chca-nechca musí přicházet nějakým způsobem do kontaktu.
Ani si možná ještě neuvědomuje, že Boží mlýny melou nám všem.
Starejme se o ty své, poučme se. A Boží mlýny jiných lidí nechme jim a Bohu.
Mé ego někdy napadne myšlenka - jakpak se má můj BM ve svém věku s malinkatým děťátkem a semetrikou (jak mi občas mají za nutné sdělit naši společní známí nebo jeho příbuzní), jako je jeho nová manželka. Jsem jenom člověk a nejsem dokonalá.
Ale jsem ráda, že vzápětí vždy přijde myšlenka duše. Třeba je s ní šťastný a já jsem ráda a moc mu to přeji, když se mnou šťastný nebyl, když mě opustil. Bez postranních myšlenek a ze srdce mu přeji, aby mu bylo hezky na světě.
S odstupem času jsem mu vděčná, že se to stalo. Jinak bych asi nepotkala muže, který je takový, o jakém jsem snila a kterého miluji. Nepoznala bych štěstí z vědomí, že takový muž na světě je. A dokonce blízko mě a je mi dopřáno s ním jít nějaký čas po společné cestě. Nepoznala bych, jaké to je, bezpodmínečná láska k muži, bez chtění a vlastnění.
Upravil(a) majkafa (22. 3. 2012 12:17)

Boží mlýny fungují. Ale nezajímám se o to, jak melou druhým, zajímá mě, jak melou mně. Snažím se nedělat nic špatnýho, protože vím, že mi za to namelou. A vím, nebo spíš mám to štěstí, že mi melou tak, že za každou malou špatnost, které jsem se kdy dopustila, mi namlely hned. Někomu namelou naráz za všechno, to je pak ovšem palba. Tak to je, ale Boží mlýny melou všem, ať už tomu věří nebo ne.
Není tady

Jo, mimochodem, i tohle platí - kdo jinému jámu kopá, sám o ní padá. Takže kdo čeká na Boží mlýny, že se za něj pomstí někomu jinému, sám dostane namleto. Pomstychtivost je špatná vlastnost a nevyplácí se.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Jo, mimochodem, i tohle platí - kdo jinému jámu kopá, sám o ní padá. Takže kdo čeká na Boží mlýny, že se za něj pomstí někomu jinému, sám dostane namleto. Pomstychtivost je špatná vlastnost a nevyplácí se.

majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Já jsem špatně četla.
Nepochopila jsem,že Stelička sleduje BM jestli i jeho Boží mlýny semlely.
Ale vlastně jo. A přijde jí to nespravedlivé, že kluk zůstal u otce a ne u ní. Proto myslím,že se tím zaobírá.Ani si možná ještě neuvědomuje, že Boží mlýny melou nám všem.
Starejme se o ty své, poučme se. A Boží mlýny jiných lidí nechme jim a Bohu.
S odstupem času jsem mu vděčná, že se to stalo. Jinak bych asi nepotkala muže, který je takový, o jakém jsem snila a kterého miluji. Nepoznala bych štěstí z vědomí, že takový muž na světě je. A dokonce blízko mě a je mi dopřáno s ním jít nějaký čas po společné cestě. Nepoznala bych, jaké to je, bezpodmínečná láska k muži, bez chtění a vlastnění.
U nás boží mlýna zamlely teda drsně , BM nezná skoro vůbec vnoučata a přitom, jak jsem tu psala , tak když byly děti malé byl uplně nadšenej , když jednou viděl vnučku, fotil se ní asi 100 krát jako Japonec .
Žije se starou babkou bez vzdělání a nesmí doma ani spláchnout , chodí na dvůr na kadibudku, navíc je dost nemocnej .
A švagr , kterej sestru podváděl a lhal jí celej život , sedí ve vězení, potože bral úplatky .
A já jsem tak hnusná, že mám trošku škodolibou radost.
Ale neplánovala jsem to jako Stela .
Jen si tak v duchu říkám po těch zkušenostech , když vidím někoho moc ubližovat, že nemá rozum.
Není tady
U nas taky melou...
Uz semlely meho byvaleho.
Ted melou me....
Není tady

venuše napsal(a):
U nas taky melou...
Uz semlely meho byvaleho.
Ted melou me....

Není tady
Muj byvaly me po rozvodu proklel. Vsechno, co rekl, se plni....
Jak to zmenit?
Není tady
venuše napsal(a):
Jak to zmenit?
Přijmout. Nebránit se. Nechat to sebou projít a vzít si z toho to dobré. Vždy je něco dobré.

venuše napsal(a):
Jak to zmenit?
Plní se to proto, že na to myslíš, protože se toho bojíš , zhmotňuješ to. Potřebuješ to nějak přehodit, zbavit se té myšlenky , děláš si to ty .
Není tady
Přesně tak. Když to budeš přijímat a změníš myšlení, přestane to.
Holky, ja na to nemyslim. Jen ted jsem si vzpomnela, kdyz se o tom pise.
Proste vsechny ty spatny veci, ktery mi pral, se plni.
Není tady
Má bývalá kamarádka, které jsem kdysi nechtěně ublížila, mi taky přála věci, které se následně plnily. Včetně toho, aby mě můj BM podváděl. Tenkrát jsem byla v šoku, když se to začalo plnit. Teď, s odstupem času vidím, že to všechno bylo kolem a kolem nakonec dobré. Že mi vlastně pomohla. 
Celou dobu to vnímám tak, že si Stelička při povzdechu nad bývalým manželem vzpomněla, jestli někdo z nás známe příběhy, kde by se dalo říct, že boží mlýny melou... a nepůsobí to na mě tak, že by mu něco přivolávala nebo přála - prostě cítila, že by sem měla napsat, jak se to vyvíjí...
venuše - tobě moc držím palce, ať se vše v dobré obrátí!
Není tady

mlejny určitě melou, ale jak píšete už nade mnou - lepší je starat se jen o ty své.
Stelička se ty informace mohla dozvědět i bez vlastního přičinění - děti dokážou někdy hodně mluvit aniž by byly na něco takového tázány
Není tady
tina napsal(a):
Celou dobu to vnímám tak, že si Stelička při povzdechu nad bývalým manželem vzpomněla, jestli někdo z nás známe příběhy, kde by se dalo říct, že boží mlýny melou... a nepůsobí to na mě tak, že by mu něco přivolávala nebo přála - prostě cítila, že by sem měla napsat, jak se to vyvíjí...
venuše - tobě moc držím palce, ať se vše v dobré obrátí!
Já jsem zpočátku měla ten pocit taky, než jsem si přečetla Steliččiny první příspěvky....
Myslím, že je to tak, jak už tady mnozí psali - Boží mlýny na nikoho nepřivolávat, ty by měly jít "mimo nás". A ovlivnit něco můžeme jenom svým chováním a myšlením. Snad. Myslím pozitivně ovlivnit.
S těmi dětmi se ztotožňuji s tím, co napsala Jaku. Nemáme je přece proto, aby nám byly za něco vděčné. To, co jsme jim dali my, to oni vrátí jednou svým dětem.
Není tady
PetrHl napsal(a):
mlejny určitě melou, ale jak píšete už nade mnou - lepší je starat se jen o ty své.
Stelička se ty informace mohla dozvědět i bez vlastního přičinění - děti dokážou někdy hodně mluvit
... A koukat do katastru nemovitostí a zjišťovat místo trvalého bydliště... 

majkafa napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Stelička se ty informace mohla dozvědět i bez vlastního přičinění - děti dokážou někdy hodně mluvit... A koukat do katastru nemovitostí a zjišťovat místo trvalého bydliště...
proč ne? Stačilo by kdyby se to probíralo u tatínka před nimi jak se vyhnout těm dluhům.
A kdyby ne, tak co? Nic 
Není tady

Asi jsem jiná, než Stelička - ale ve chvíli, když jsem si našla přítele, tak jsem svého manžela a potom bývalého manžela definitivně vypustila ze zřetele. Kapitola se uzavřela, už přestal být středobodem mého života nebo celého vesmíru, tečka.
Fakt nepochopím, že má Stelička už tři roky jiného chlapa a pořád se zaobírá bývalým manželem. Mi to připadá jako naprostá ztráta energie
Možná se mýlím, ale třeba v tom hraje roli pocit ukřivděnosti, že její syn dal přednost tátovi před mámou ... 
Není tady
novavila napsal(a):
venuše napsal(a):
Jak to zmenit?Plní se to proto, že na to myslíš, protože se toho bojíš , zhmotňuješ to. Potřebuješ to nějak přehodit, zbavit se té myšlenky , děláš si to ty .
Je to tak...
Venuše, zkus mu odpustit. Všechno, co kdy bylo mezi vámi. A zkus i odpustit sobě, všechno, co si zazlíváš. Rozpusť veškerou "zlou" energii.
Pžádej o odpuštění, omluv se, poděkuj, pomysli na něj s láskou.
Pak nad tebou veškerá "kletba" ztratí moc 
Nebude se mít totiž čeho chytit, protože ty ošistíš sama sebe, nezbyde nic, co by mohlo "živit zlo".
Je to jednoduché i když těžké....
Upravil(a) Pandorraa (22. 3. 2012 21:27)
Není tady
Kiaro, taky myslím, že to bude tou ukřivděností. Ale ruku na srdce, kdoví, jak bych takovýhle případ zvládala já. Nevím, když jsem to nezažila. Ale když můj BM odešel, chtěla jsem, aby měl na starosti jedno dítě on a druhé já, jedno inklinovalo víc k tátovi. Ale on nechtěl ani slyšet, neměl zapotřebí bydlet s dítětem, když měl milenku.

mno ja znam teda pripady. A doufam do budoucnsti, ze take si je manzelka meho BM uzije.
Ovsem moje nevyvedene manzelstvi melo brutalni nasledky (bozi mlyny) na meho muze. Az prilis a vetsina lidi, me rekla: "tak to jsou ty bozi mlyny".
Pak znam pripad jedne zhyrale, nezodpovedne, zeny, svadejici zenate muze, ktera jinym zenam rozbila manzelstvi .Je na tom dneska strasne. Jeji milenec ji krasne podvedl o veskery majetek a ona videla , ze ji uz nic nepomuze a zranila se tak blbe, ze je ochrnuta. Teprve pak povyrostla a dospela. Ale nema budoucnost, proste je absolutne sama. A bere morfium proti bolesti.
A jeste jsem si vzpomela na jednoho chlapka, ktery opustil mamu se tremi detmi a hledal stesti u jine. Deti ji odebral a odstehoval se do zahranici a to bez deti, samozrejme. Ta BM ho proklela a on jako verici zrejme uveril a uz nemohl mit zadne deti s tou novou. Presto, ze ona uz jedno mela. No a pak doslo na to , ze ona ta nova,si z nej zacala delat tak akorat poskoka a penezenku. A zahybala mu s jinymi a nakonec se vdala , skoro za jeho zady. On vubec netusil a stale k ni hledal cestu.
Upravil(a) sahleb (23. 3. 2012 10:28)
Není tady

Frigo napsal(a):
tak to jsi mi uklidnila
Na základě této dnešní debaty jsem změnila své moto
![]()
![]()
Motto ženy : :-) :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?! Největším snem ženy je žrát a nepřibrat! :-)

Odhalila si tajemstvi vesmiru!!! 

Není tady