|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Frigo napsal(a):
helena napsal(a):
ad.astra napsal(a):
Jak to tak čtu, dochází mi, že můj problém s vymáháním výživného od Ex je nicotný problém, proti tomuto PROBLÉMU:lol:
Brečím tu smíchy, nejvíc mě dostal Občanský jouda s DNA:lol:
Jak pokračuje kauza ho :-) před domem? Je již rozšlapáno, smeteno, nebo se již nad ním sešla komise Městského úřadu??To víš, děvče, když nebudu muset řešit výživné, zaměstnání, nevěrného manžela a podobné prkotiny
, tak holt zbývá k řešení akorát to ho :-)
.
Když si představím, kolik nejen výkalů, ale i dalších pozůstatků po mých milých sousedech jsem za ty roky pouklízela (včetně krvavých louží po jednom konfliktu v domě), vydalo by to na samostatnou poradnuHeleno, máš můj obdiv, stejně jako naše bývalá paní uklízečka, která to také bravůrně zvládala. Já bych tam akorát možná přidala jinou hromádku.
A ty si myslíš, že občas nemám chuť tam taky "přihodit"? No jejda
. Ale je pravda, že s některými se nese.. - sousedovic kočičky se chodily venčit na domovní chodbu, tak jsem jim výsledky toho venčení asi 2x - 3x nechala na rohožce a byl klid (akorát nezdraví - no a co). Ovšem musím přiznat, že jsou i slušní sousedi - tuhle tam jedni měli nějaký řemeslníky (ti po sobě přece neuklidí), tak jsem vytřela barák a dostala pikslu kafe
Ne, že bych na to čekala, ale radost mi udělali, to je pravda;)
Není tady

Tak to u nás nikoho ani nenapadne. Když za lidma, co budují jdeme, aby po řemeslnících uklidili, tak většinou ještě piskujou, že si úklid přece platěj. Takže teď, když se dává souhlas, dopisuje se tam dovětek - že dům budou denně uklízet sami, po celou dobu, co tam budou řemeslníky mít.
Občas čuměj dost blbě.
Není tady
Frigo napsal(a):
Tak to u nás nikoho ani nenapadne. Když za lidma, co budují jdeme, aby po řemeslnících uklidili, tak většinou ještě piskujou, že si úklid přece platěj. Takže teď, když se dává souhlas, dopisuje se tam dovětek - že dům budou denně uklízet sami, po celou dobu, co tam budou řemeslníky mít.
Občas čuměj dost blbě.
No u nás je to tak, že si úklid platí. jenže holt občas někdo nechápe, že běžný úklid (mytí schodů, dveří, zametený chodník, v zimě sníh) skutečně není gruntování po JEJICH rekonstrukcích 
Není tady
No tak jsem si to cely precetla a prestal mi i chutnat meloun ale to je jedine dobre protoze bych se asi kdybych pokracovala dal v jidle udusila.Rvu totiz smichy

Ovsem prisla jsem do diskuze pozde a asi nemam cim radit protoze se domnivam ze pri soucasnych teplotach to ho :-) bud totalne vyschlo a nebo ho splachly bourky.No,a majitel domu usetril za uklidovou sluzbu. ¨
Prosiiim jeste dalsi takove tema

Není tady
Mě by to teda taky zajímalo a nevím, proč se K. někdo diví?
Pokud bydlím v nájemním domě a platím nějaké poplatky, očekávám nějaký servis!
Až budu bydlet zadarmo ve skvotu, nebo ve svém, budu se k tomu zase stavět jinak!
K. má práva a má i povinnosti. Například pravidelně na úklid přispívat. Kdyby poplatek za úklid nezaplatila, majitel by jistě peníze aktivně vymáhal.
Až vám bude zatejkat do baráku, budete taky vlastníma rukama opravovat (majitelovu) střechu, nebo opravu cálovat ze svého?
Pokud si tady někdo myslí, že je řešení ho :-) vlastníma rukama uklidit, tak se teda divím, jak si takhle někdo může nechat s*át na hlavu... to není hrdinství, nebo projev toho, jak jsem celá skvělá, že si dokážu ve všem poradit. To je jen známka toho, že jsem přijnejmenším ovce.
Není tady
I já se tady chlámu smíchy...zejména nápad s DNA a Občanským judem mě pobavil
... až se bojím, že si mě všimne nadřízený a zvalchuje mě za to, čím se zabývám v pracovní době - hovnem totiž... 
Jinak, seriózně bráno, je to fakt problém, na který bych odpovědět neuměla. Nevím, kdo v takovém případě za co odpovídá....ale tlemit se odpovědím musím, tak promiň, keffino.....(to né tvůj dotaz, ale holky, co tady píšou o slonech a tak

Není tady
Eva36 napsal(a):
I já se tady chlámu smíchy...zejména nápad s DNA a Občanským judem mě pobavil
![]()
![]()
... až se bojím, že si mě všimne nadřízený a zvalchuje mě za to, čím se zabývám v pracovní době - hovnem totiž...
Jinak, seriózně bráno, je to fakt problém, na který bych odpovědět neuměla. Nevím, kdo v takovém případě za co odpovídá....ale tlemit se odpovědím musím, tak promiň, keffino.....(to né tvůj dotaz, ale holky, co tady píšou o slonech a tak![]()
![]()
presne tak .ten dotaz byl urcite myslen vazne ikdyzjsem o tom taky chvili pochybovala prece jenom by se dal vymyslet dotaz s vhodnejsim formulovanim slov ale proste tem odpovedim se nedalo nesmat.
Samozrejmne kdyz to vezmu z te druhe stranky tak pokud za neco platim tak chci videt vysledek.Asi jako prvni bych sla za majitelem,protoze jak jsem pochopila nebylo to hovinko jak od jorksira ale....no,kdo vi od koho bylo ze?? 

Není tady
suzy: Hm...ale vidělas někdy někoho na procházce se slonem? No já teda ne....možná medvědáře s medvědem....že by cirkus? 
Není tady
Eva36 napsal(a):
suzy: Hm...ale vidělas někdy někoho na procházce se slonem? No já teda ne....možná medvědáře s medvědem....že by cirkus?
Nooo to neee,ale zalezi asi co je to za ulici.ja jsem z Brna a tady mame vyghlasenou treba Cejl,Francouzka joo a tam se dejou veci.Coooro mooooro.Mozna i ta hovna sem tam ale radsi tam nechodim jen rachle projedu autem tak nevim jestli to tam i tak smrdi. 

Není tady
suzy napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Nooo to neee,ale zalezi asi co je to za ulici.ja jsem z Brna a tady mame vyghlasenou treba Cejl,Francouzka joo a tam se dejou veci.Coooro mooooro.Mozna i ta hovna sem tam ale radsi tam nechodim jen rachle projedu autem tak nevim jestli to tam i tak smrdi.
no jo suzy, cejl je město ve městě, ale stejně slona na vodítku... no, a jak by mu dávali košík...
a sorry, tady v tom případě, než se týden domáhat úklidu, tak to fakt udělám sama a mám pokoj - a střecha je snad s hovnem trošku neporovnatelný problém, ne?
Není tady
tina, suzy: Ale holky, jestli teda dobře chápu to město ve městě, Cejl, tak to asi nebudou sloni, po čem tam zůstávají ty..ehm...výkaly, že?
....Tino, já bych to taky uklidila sama. Když je někdo prase, tak je prase, s tím se nic neudělá ani přes nařízení soudů, a proč bych to já měla čuchat? (Ať je to ho :-) velký jakkoli, myslím, že na bagr to nebude.)
Není tady
A co majitel toho "sirotka" - nebo majitel "majitele sirotka"? Odeberte vzorek na DNA...
Taky se u nás na zahradě nebo cestě ocitne cizí "sirotek". Tak vezmu pro tento účel určenou lopatku, naberu, poleju savem - lopatku po výhozu.
A nic mi nesmrdí.
Majitelem chodníku je zřejmě obec, úřad městské části apod.
V zimě je povinen majitel přilehlé nemovitosti uklízet i chodník...
Co se týká "sirotků", tak to je asi díra v zákoně.
Není tady
Eva36 napsal(a):
tina, suzy: Ale holky, jestli teda dobře chápu to město ve městě, Cejl, tak to asi nebudou sloni, po čem tam zůstávají ty..ehm...výkaly, že?
....Tino, já bych to taky uklidila sama. Když je někdo prase, tak je prase, s tím se nic neudělá ani přes nařízení soudů, a proč bych to já měla čuchat? (Ať je to ho :-) velký jakkoli, myslím, že na bagr to nebude.)
Ten Cejl sousedí s Bratislavskou a Francouzskou, že jo? Taky tama chodím, resp. slalomařím:-)
Není tady
tino diky bohu , že tuhle část Brna tady máme jen jednou . Při představě , že jich tu máme víc mi vstávají chlupy na zádech. Bydlí tam jeden můj známý na Kernerové. Říká , že už si pomalu zvykl. Ale dává pozor kdo jde za ním, když vchází do domu a ten zamykají naštěstí všichni . nájemníci.
Není tady
keffina napsal(a):
Dobrý večer všem!
Mám asi divnej dotaz, ale už si nevím rady. Od čtvrtka minulého týdne máme před domem přímo přede dveřmi obrovský smradlavý ho :-). Bydlím v nájemním domě. Nikdo z majitelů nezajistli jeho úklid. Mě zajímá jestli majitelé domu mají tuto povinnost. Je to šílený, smrad je z toho v celým domě atd...... Hledala jsem to v občanským zákoníků a asi blbě, prototže jsem tam nic nenašla. Díky katka
Jojo, každý v paneláku si uklidí doma a o to co je za dveřmi se nikdo nestará. Já osobně, kdybych měla před barákem ho :-), tak půjdu a uklidím ho, to není až takový problém, daleko větší problém je, že tam to ho :-) je a smrdí a každý tak akorát remcá, to remcání by mi dalo daleko víc práce, než vzít lopatku a uklidit ho 

Není tady
U nás na vesnici žije jedna rodinka..( matka s dcerou ), té dceři je už hodně pře 40 a ona mě prostě nesnáší, nevím proč, ale už když jsme se přistěhovasli, je to 5 let, vůbec mě nezdravila, koukala na mě jak na zjevení...a to trvá do dneška. jenže si pořídila pejska a ten pejsek nám pravidelně kadil před vrata.. jenže než jsem stačila vyběhnout z baráku, byli fuč... ale když se to stalo minulý týden znova, já je při tom viděla, normálka jsem vzala igelit, ho :-) nabrala a strčila jim ho do schránky.. to se opakovalo několikrát, až včera, světe div se, když jsem věšela prádlo a slyšela je za vraty, tak jsem se dívala škvírkou ve vratech a ona to ho :-) sebrala!!!! no doufám, že už nebudu muset nosit hovna přes celou vesnici do schránky:-))
Není tady
Mendy napsal(a):
keffina napsal(a):
Dobrý večer všem!
Mám asi divnej dotaz, ale už si nevím rady. Od čtvrtka minulého týdne máme před domem přímo přede dveřmi obrovský smradlavý ho :-). Bydlím v nájemním domě. Nikdo z majitelů nezajistli jeho úklid. Mě zajímá jestli majitelé domu mají tuto povinnost. Je to šílený, smrad je z toho v celým domě atd...... Hledala jsem to v občanským zákoníků a asi blbě, prototže jsem tam nic nenašla. Díky katkaJojo, každý v paneláku si uklidí doma a o to co je za dveřmi se nikdo nestará. Já osobně, kdybych měla před barákem ho :-), tak půjdu a uklidím ho, to není až takový problém, daleko větší problém je, že tam to ho :-) je a smrdí a každý tak akorát remcá, to remcání by mi dalo daleko víc práce, než vzít lopatku a uklidit ho
Mendy, když dostaneš v restauraci špinavou vidličku, půjdeš si ji umýt, nebo si řekneš o čistou?
Není tady
Bibi, díky že jsi pochopila o co mě šlo. Když jsou tady takový všichni šikovní a uklízecí.
Není tady
Já už se k tomu tady radši nebudu vyjadřovat. A když budu mít nějaký problém, tak už ho na netu zveřejňovat určitě nebudu.
Není tady
no každopádně se tu má radit, pokud by to někdo uklidil, tak ať to napíše, ale já bych to taky neuklidila. Možná jednou, ale u keffiny je velká pravděpodobnost, že by se to opakovalo. Takže dle Vás by si měla brát keffina 1xtýdně volno, aby dělala hovnobábu ne? Pokud jde o hovínko, které naberete do pytlíku, tak prosím, ale já mám problém (teda spíš jsem měla) uklidit po svém psovi, když byl malinký a hodil mi to do obýváku, natož tak, abych se hrabala v cizím hovně, které leží na cizím pozemku!!!! ???? Holky neblázněte. Až to někdo udělá v keffininým bytě, tak potom prosím, ať se v tom holka hrabe!
Máme tady taky takovou sousedku, která se o vše kolem baráku stará, možná dost přehnaně - říkáme ji Keliška a celkem se nasmějeme, když se chudák takhle ponižuje - ale ji to asi baví - je to její aktivita, takže tím to postrádá už vtipnost a ironii
Já bych podala stížnost na městský úřad. Mému sousedovi hrozně smrdí slepice, které chová přimo na hranici našeho pozemku a zkyslé zbytky kvasí....... no humus, tak jsem taky podala stížnost na městský úřad - oddělení kontroly
Jinak pokud by šlo o to posbírat třeba papíry před domem, tak nejsem proti - děláme to pro sebe, ale tohle je fakt něco jiného
Není tady
keffina napsal(a):
Já už se k tomu tady radši nebudu vyjadřovat. A když budu mít nějaký problém, tak už ho na netu zveřejňovat určitě nebudu.
Keffino, nenechte se odradit průběhem této diskuse. Váš dotaz byl tak "nový", že jsme se na něm všichni s chutí vyřádili.
Na druhou stranu jsou dotazy, kde je diskuse též delší, ale vesměs "odborná" nebo "zkušenostní". A tazatele skutečně navede správným směrem. To, že by na foru Babinetu někdo tazatele hned odsoudil nebo mu vyčítal důvod dotazu, se stává zřídka....
V každém případě jste si mohla a jistě i udělala obrázek o tom, jak se k tomu jednotliví přispěvatelé staví - někdo by u majitele přilehlé nemovitosti uspěl s požadavkem na úklid sirotka, jiný ne. Někdo by zjednal pořádek sám, druhý ne.... Kornoutek to vyřešila velice vtipně a originálně, ale touto cestou se dát u Vás asi nelze, když bydlíte v paneláku.
Ještě jednou, nenechte se odradit a ptejte se dál.
Není tady
Bibi_30 napsal(a):
Mendy napsal(a):
keffina napsal(a):
Dobrý večer všem!
Mám asi divnej dotaz, ale už si nevím rady. Od čtvrtka minulého týdne máme před domem přímo přede dveřmi obrovský smradlavý ho :-). Bydlím v nájemním domě. Nikdo z majitelů nezajistli jeho úklid. Mě zajímá jestli majitelé domu mají tuto povinnost. Je to šílený, smrad je z toho v celým domě atd...... Hledala jsem to v občanským zákoníků a asi blbě, prototže jsem tam nic nenašla. Díky katkaJojo, každý v paneláku si uklidí doma a o to co je za dveřmi se nikdo nestará. Já osobně, kdybych měla před barákem ho :-), tak půjdu a uklidím ho, to není až takový problém, daleko větší problém je, že tam to ho :-) je a smrdí a každý tak akorát remcá, to remcání by mi dalo daleko víc práce, než vzít lopatku a uklidit ho
Mendy, když dostaneš v restauraci špinavou vidličku, půjdeš si ji umýt, nebo si řekneš o čistou?
Samozřejmě si řeknu o čistou, ale umýt ji, by mi taky nedělalo takový problém. Já na to koukám asi jinak, bydlím totiž v chalupě a co si okolo chalupy neuděláte, to nemáte. Když chcete mít čisto i za vratmi, tak si to musíte uklidit, posíct, schrabat, zamést......Tak se omlouvám, jestli to znělo tak tvrdě, život v paneláku je samozřejmě jiný.
Není tady
Tak já vám nědo napíšu. Vy jste měli tzv. ho :-) před domem, ale my ho měli i s toaletním papírem přímo v domě. Hned za dveřmi. První den se nikdo taky neměl, aby ho někdo z celého baráku uklidil. A ten druhý den to byl takový smrad po celém domě, že když jsme se už měli k tomu, že ho snad sebereme tak nás předběhl soused od naproti a řádně ho uklidil. A teď vím, že je určitě lepší ho hned sebrat, než jenom nadávat jaký je tam puch.
Není tady