|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobrý večer všem!
Mám asi divnej dotaz, ale už si nevím rady. Od čtvrtka minulého týdne máme před domem přímo přede dveřmi obrovský smradlavý ho :-). Bydlím v nájemním domě. Nikdo z majitelů nezajistli jeho úklid. Mě zajímá jestli majitelé domu mají tuto povinnost. Je to šílený, smrad je z toho v celým domě atd...... Hledala jsem to v občanským zákoníků a asi blbě, prototže jsem tam nic nenašla. Díky katka
Není tady
kdyz ti to smrdi, tak nabehni s lopatkou a je po problemu. loool nebo se budes o to uklizeni 5 let soudit???

Není tady
Je to nepříjemné, ale i toto řeším v domě a nemusím....vzala bych ho :-) do ilelitového sáčku, posypala chloraminem, aby nesmrdělo a později umyla.....savem. Na jedno nadechnutí se to dá zvládnout......
Není tady
Aneri napsal(a):
Je to nepříjemné, ale i toto řeším v domě a nemusím....vzala bych ho :-) do ilelitového sáčku, posypala chloraminem, aby nesmrdělo a později umyla.....savem. Na jedno nadechnutí se to dá zvládnout......
No tak já bych se úklidu tohoto už bála. Smrad je z toho opravdu až do druhýho patra. V domě jsou s pronajímateli dost vypjaté vztahy atd.... Takže jde mi o to jestli vlastník budovy má povinnost toto odstranit. To jste asi to ho :-) neviděli!!!! Bydlím ve středu města, takže .......
Není tady
Tak do toho musíte hodně šlapat, abyste to rozchodili, když je takovej problém vzít smeták a lopatku, nebo ten igelit, co radila Aneri. 
Není tady
Leila napsal(a):
Tak do toho musíte hodně šlapat, abyste to rozchodili, když je takovej problém vzít smeták a lopatku, nebo ten igelit, co radila Aneri.
Ježiš, to jste mě tady "pochopili"!!!!! je to snad právní poradna, nebo uklízecí??? Je mi to nechutné to rozepisovat, ale na sračku velikosti půl metru na půl metru asi smeták a lopatka nestačí ne? A mimochodem dámy, vy by jste to v mé situaci asi taky nedělaly!
Není tady
Tak já, než bych v takovém horku čekala, co to ho :-) udělá /sračku/, tak bych ho odklidila ještě vě stavu pevné hmoty a zdetinfikovala místo...ty naděláš..jedno ho :-) někde v centru města.......a jinak...v zákoníku není nic o hovně, snad o právech pronajímatele....tak to jsi asi fakt špatně hledala......tak tu sračku posypejte chloraminem/sebere zápach a desinfikuje/ a počkejte, až zaschne........nebo to lidé roznesou na botech a nebudete muset tu sračku uklízet ! Nebo zavolejte majiteli, ať to odklidí, jinak že zavoláte firmu.....
Není tady
keffina - pravděpodobně si platíte (s nájmem a dalšími poplatky) i úklid, do kterého spadá i úklid komunikace přiléhající k objektu. Takže kdo u vás uklzí barák, měl by očistit i chodník. Ale obávám se, že než vyzveš majitele k nápravě, než oni zajistí likvidaci hovna atd., tak už nebude co uklízet. Fakt je asi nejjednodušší posypat ho pískem - ten ho vysuší a třeba tím chloraminem, aby tak nepáchlo. Pak už se dá suchá hromádka lehce smést. Spíš mi to celé ale připadá jako dobrá záminka, jak znepříjemnit život majitelům domu, ne jako dotaz do právní poradny.
Není tady

otázka je, komu prostor, kde to ho :-) je, patří. Nemusí to už být pozemek, patřící majitelům, mohlo by to patřit obci.. Tak proč by to měl ten chudák uklízeč dávat pryč..
Není tady
Frigo napsal(a):
otázka je, komu prostor, kde to ho :-) je, patří. Nemusí to už být pozemek, patřící majitelům, mohlo by to patřit obci.. Tak proč by to měl ten chudák uklízeč dávat pryč..
Takže všem velice děkuju za odpovědi!!!!!! Chtěla bych mít vaše seběvědomí! vy tady někteří opravdu víte všechno že?!
Není tady
Ať sebevědomí nebo vědět vše, faktem zůstává, že ty máš ho :-) před dveřmi..... Proč? Zlob se nebo ne, ale myslím si, že ti někdo chtěl něco říct....
ho :-) je ho :-), ať je jak chce velké a každé se musí uklidit (nebo rozchodit
) a tím, že tu budeš metat blesky a chtít právní pomoc se neuklidí, ale dost možná, že už vyčichlo....
Není tady
Frigo napsal(a):
Asi takhle - i když patří chodník obci, za škody, které vzniknou tím, že není uklizený (ať už se někdo přerazí na ledu nebo hovně), zodpovídá vlastník přilehlé nemovitosti. Úklid jako takový není povinnost, ale ta zodpovědnost zůstává. Takže když si na tom exkrementu zlomíš nohu (a prokážeš to), můžeš se hojit na majitelích domu a ti asi budou náhradu škody požadovat na tom, kdo úklid zajišťuje. 
Akorát pořád nechápu, proč je kolem toho takovejch řečí - už mohlo být dávno uklizeno a vyvětranej dům. 
Není tady
Nejlepsi by bylo dat to do obcanskeho dzuda. Treba by podle DNA vypatrali toho, kdo se tam vys....., tedy vlastnika hovna 
Upravil(a) Dita.L (11. 7. 2006 11:34)

Není tady

keffina napsal(a):
Frigo napsal(a):
Takže všem velice děkuju za odpovědi!!!!!! Chtěla bych mít vaše seběvědomí! vy tady někteří opravdu víte všechno že?!
čekala jsi snad, že ti to někdo z babinetu přijede uklidit ?
Není tady
Frigo napsal(a):
keffina napsal(a):
Frigo napsal(a):
čekala jsi snad, že ti to někdo z babinetu přijede uklidit ?
Frigo

Není tady
keffina napsal(a):
....To jste asi to ho :-) neviděli!!!! Bydlím ve středu města, takže .......
Zkus ho prosím popsat, ať si uděláme představu a můžeme poradit.
Není tady
U nas ve vchode maluje nekdo zenske prirozeni na postovni schrance jedne rodince. Ta se steka a obvinuje jednu pani i kdyz nema zadny dukaz. Proc to maluji????? rekla bych ze je nejaka pricina, jinak by nemalovali.
Není tady
v cechach u nas ve vchode bydlela rodina, jejichz pes kalel na chodbe. Lidi jim to davali na rohozku. Jak mohli byt tak zli ?? 

Není tady
Prosím vás, tak za prvé se nikde neurážím! Za druhé, čekala jsem zde pouze názor odborníka, který mě sdělí, jestli má majitel nemovitosti povinost, toto uvést do pořádku. Vy. asi těžko znáte moje vztahy s majitelem domu.
Pro ostatní, před můj se mě nikdo nevysral! Zřejmě jsou tu lidé, kteří nemají co dělat a tak se prostě vyjadřují i k tomu hovnu. how
Není tady
Alexandra napsal(a):
U nas ve vchode maluje nekdo zenske prirozeni na postovni schrance jedne rodince. Ta se steka a obvinuje jednu pani i kdyz nema zadny dukaz. Proc to maluji????? rekla bych ze je nejaka pricina, jinak by nemalovali.
Ale to žádnou příčinu mít nemusí
To si klidně můžou malovat nějaká děcka bez jakýchkoli důvodů - nanejvýš proto, že mají radost z toho, jak postižení zuří
.
Není tady
Jak to tak čtu, dochází mi, že můj problém s vymáháním výživného od Ex je nicotný problém, proti tomuto PROBLÉMU:lol:
Brečím tu smíchy, nejvíc mě dostal Občanský jouda s DNA:lol:
Jak pokračuje kauza ho :-) před domem? Je již rozšlapáno, smeteno, nebo se již nad ním sešla komise Městského úřadu??

Není tady
ad.astra napsal(a):
Jak to tak čtu, dochází mi, že můj problém s vymáháním výživného od Ex je nicotný problém, proti tomuto PROBLÉMU:lol:
Jak pokračuje kauza ho :-) před domem? Je již rozšlapáno, smeteno, nebo se již nad ním sešla komise Městského úřadu??
To víš, děvče, když nebudu muset řešit výživné, zaměstnání, nevěrného manžela a podobné prkotiny
, tak holt zbývá k řešení akorát to ho :-)
.
Když si představím, kolik nejen výkalů, ale i dalších pozůstatků po mých milých sousedech jsem za ty roky pouklízela (včetně krvavých louží po jednom konfliktu v domě), vydalo by to na samostatnou poradnu 
Není tady

helena napsal(a):
ad.astra napsal(a):
Jak pokračuje kauza ho :-) před domem? Je již rozšlapáno, smeteno, nebo se již nad ním sešla komise Městského úřadu??To víš, děvče, když nebudu muset řešit výživné, zaměstnání, nevěrného manžela a podobné prkotiny
, tak holt zbývá k řešení akorát to ho :-)
.
Když si představím, kolik nejen výkalů, ale i dalších pozůstatků po mých milých sousedech jsem za ty roky pouklízela (včetně krvavých louží po jednom konfliktu v domě), vydalo by to na samostatnou poradnu
Heleno, máš můj obdiv, stejně jako naše bývalá paní uklízečka, která to také bravůrně zvládala. Já bych tam akorát možná přidala jinou hromádku. 
Není tady