27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ptám se za maminku, trápí ji, e ji usychají růe, tedy spíe listy, kadý den je zalévá, občas i přihnojí a lísty padají. Můete ji někdo prosím poradit
Není tady
neuralo něco kořínky?
Není tady
Vyrýt, přesadit, kolem nasázet afrikány, kamarádka říkala, e odpuzují háďátka. Hlavně, aby nebyli nablízku mravenci, Ti mi také jednu růi zlikvidovali, pravidelně postřikuji proti savým kůdcům.
Není tady
Ahojík, dostala jsem růičku v květníčku. Byla moc hezká, ale po uschnutí kvítků se u nové kvítky neobjevily. Dostala jsem ji v zimě a přes léto dala na balkon a stejně nic. Nevíte jak bych ji zase přivedla do květu?
Není tady
U těhle růiček je jedna veliká nevýhoda - větinou se prodávají na zimu a tak si větina lidí myslí, e kvetou v zimě... Ale není tomu tak. Tyto mini růe kvetou stejně jako růe na zahradách. Jeliko se teď blíí zima, růičku zazimuj. Dej ji na chladné, světlé místo, kde nemrzne. Asi do takového místa jako se dávají fuchsie či pelargonie. Ideální je teplota 5-8°C, v ádném případě by neměla zůstat v obytné místnosti. Nesmí ti zcela vyschnout, ale nesmí ji ani přelít. Jetě ji přesaď, nový květináček by měl být jen o málo větí ne původní aby růička neměla moc místo na kořeny a dala vechnu svou sílu do květů. Zemina stačí normální na pokojové květiny. Při přesazování ji můe sestříhnout a o 1/3, stejně jako se stříhají normální růe. Od konce února ji začni pomalu zalévat a zvyovat teplotu. Od jara do podzimu pořádně zalévat, nesmí vyschnout, 1x týdně přihnojovat.
Po odkvětu odstřihuj odkvetlé květy, těsně nad prvním pravým lístkem - pětilistý. A pokud mono vybírej "venkovní pupen" aby růička dělala nový květ ven z květináče, tyhle růičky trpí na padlí. Pozor na sviluky!
Kvete od června do září.
Není tady
Dáme si růe jetě jednou...
Dostala jsem v listopadu kytici růí.Bydlely si pěkně ve váze no a já tu kytici ve váze při úklidu oupla na balkon abych vázu nepřevrhla.Dnes jsem uklízela balkon a objevila vázu s růema.Chtěla jsem ty chudinky suené vyhodit,ale některé mají kořínky!!! Jak je to moné - půjde to zasadit a pěstovat - a jak na to?
Není tady
to e růe pustí kořínky je normální, ony se i tímto způsobem dají mnoit. Sama jsem se růe koupené jako řezané v květinářství pokouela vysadit, ale nikdy mi nepřeily zimu, souvisí to nejspí s tím, e tyto růe se pěstují ve skleníku. V tuto roční dobu se nejčastěji dováí růe z Keni.
Pokud by jsi je chtěla zasadit, tak postupuj stejně jako u výe popsané minirůe.
Není tady
Zkusím to,ale sopadne to jako u tebe
Já na zahrádce pěstuju akorát bylinky a trávu a tak mi jí alespoň přes léto osvěí růičky.
Není tady