|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
V dubnu se odemne a dětí(8 a 12) odstěhoval manžel,vím že je někde v Brně a do práce chodí, tam vykládá jak jsme štastná rodina.Už u nás ani nejí ani si nenechává prát prádlo.Jsem z toho psychicky úplně na dně.Pracuje jako ředitel má krásné firemní auto je atraktivní a má dar řeči a krásný plat což každou ženu chytne.Nevím jak mám vypátrat kde a s kým bydlí?? Doma se ukáže jen jednou tak za týden ani dětem nezavolá platí pouze inkaso ale jinak mi žádné peníze nedává.Asi má nějakou ženu?Nedovedu se ho vzdát a zapomenout na něj jsem s ním 20let a jsem z toho úplně mimo stále na práškách už jsem zhubla 10kg.Jeden známí mi říkal že pokud se doma neukáže více jak 48hod tak na něj mohu zavolat policii 158 a oni ho budou pohřešovat a pomocí operátora ho hned najdou.Nevím zda to mám udělat??? Mimo jiné už na mě dvakrát zavolall policii že jsem ho fyzicky a psychicky napadla,děti se mi hroutí ten 8letý má sebevražedné úmysly,děti jsem obědnala na psychiatrii i já chodím ale stejně pořád zoufám,nespím,nejím jen se trápím.Nikdy by mě něco takového nenapadlo že se nam stane. Prosím poradte mi věřím že je nás takových více jen to jinak chápe ten kdo něco podobného zažil. Každý mi radí at se na něj vykašlu ale mě to nejde a nejde.Děkuji všem za názor i radu přeji všem krásný den
Není tady
Anye,
jsi v hodně stresující situaci, ale musíš být silná kvůli dětem. Nemohla by jsi zjistit přes firmu manžela, kde se momentálně zdržuje? Je přeci vysoce postavený a určitě někdo informace mít bude. Zachoval se ovšem dost drsně, nevím jak si vysvětlit jeho chování, může to být jiná žena, nebo také nějaké vážné problémy - finanční, pracovní....... O syna musíš mít velikou starost, buď mu co nejvíc na blízku. Od nás když odešel BM, tak 1 syn měl také vážné problémy. S pomocí odborníka jsme to zvládli. Vše to pramenilo z toho, že se bál, že bych mohla nečekaně odejít i já.
Moc držím palce, aby jsi alepoň věděla na čem jsi - pak se dá jednat dál.
Hodně síly.
Není tady
Jsi určitě ve velkém stresu, ale nechat manžela- dospělého, svéprávného člověka, "hledat" policií,
když se doma objevuje 1x týdně .... tohle nebude řešení.
Vím, jak je těžké se vzchopit, ale ty se -( i kdyby s pomocí léků- ) - musíš dát dohromady, a fungovat, být teď oporou DĚTEM.
Podívej, teď to řeknu možná krutě, ale kdyby se stalo, že by ti muž zemřel, také bys musela ŽÍT dál a ZVYKNOUT si pomalu.
Násilím ho domů nedostaneš, a pokud ano - nějakým nátlakem, - obrátí se to proti tobě.
Není tady
Rozumím Ti a chápu jak se cítíš, ale chce to čas a jak pro Tebe, tak pro manžela. Rozeber situaci s někým koho znáš a komu důvěřuješ...v žádném případě bych ale nevyhlašovala pátrání ( ani by nevyhlásili, pokud není podezření, že se stal obětí tr. činu, nebo sám trestnou činnost nepáchá není ani důvod). Přemýšlej ale : i kdyby to možné bylo, policie Ti ho domů přivedla, odejde zase.Pokud ho sama vyhledáš co mu řekneš? (To mu můžeš říct i když přijde 1x za týden domů). Budeš ho prosit aby se vrátil? Budeš ho vydírat? (Dětmi, majetkem, čímkoliv). Budeš plakat a dělat scény? Budeš se nervově hroutit? To jsou všechno donucovací prostředky, které sice použít můžeš, ale získáš tím něco? Nemůžeš si vynutit ani lásku, ani to, aby s Tebou druhý byl....je to vůči Tobě a hlavně vůči dětem kruté, ale je to realita...dala bych tomu čas-ale to jsem psala už v úvodu, nechci se opakovat. Podle mne by bylo dobře až zase přijde domů sednout a zeptat se ho PROČ a co chce ....podle toho jednat. Vybreč se, vypovídej se kamarádce, rozbij pár talířků...ale před dětmi buď silná aby věděly, že se mohou na Tebe kdykoliv spolehnout (když táta selhal), že se o Tebe mohou opřít. Potřebují to a docela dost.
Držím Ti pěsti....drž se !!! Irena
Není tady

Ane, proč ho chceš dát hledat policií, když se doma sem tam objeví ? Tomu nějak nerozumím. Chceš ho nechat přívléct domu násilím ? To vážně není řešení !!!
Nejednej zbrkle, pokud má jinou ženu, je to v počátcích a to pracují hormony na plné koule. Až zase přijde, zkus být trochu nad věcí a o všem si promluvit
v klidu ! Zeptej se ho, jak si to dál představuje. Chlap když se zamiluje, tak nepřemýšlí. Dojdi na oddělení péče o dítě a podej návrh na svěření dětí do péče
a výši alimentů. Samozřejmě, že by bylo lepší, pokud by jsi se s ním dokázala dohodnout na jejich výši. Soud proběhne ve velice krátké době, kolek na to žádný
nepotřebuješ a nemusí se současně podávat návrh na rozvod. S tím bych ještě počkala.
Věnuj se dětem, věnuj se sobě. Začni chodit cvičit, jdi k holiči, dělej se sebou něco. Je to opravdu hrozně krátká doba a chce to čas, než se otupí trošku počáteční
emoce.
Není tady
Ten chlap musí mít sám psychické problémy, jinak by se s Tebou normálně domluvil, raději se uživ sama a kašli na něho, to možná ps.neunese a bude se chtít vrátit, ale ty si to moc dobře rozmysli, takový podivín Ti může ještě v životě připravit nepříjemná překvapení.
Není tady
Láska se nedá vynutit. měli byste se zcela bez emocí domluvit (hlavně kvůli dětem) co dál.
Není tady
anye.sa napsal(a):
V dubnu se odemne a dětí(8 a 12) odstěhoval manžel,vím že je někde v Brně a do práce chodí, tam vykládá jak jsme štastná rodina.Už u nás ani nejí ani si nenechává prát prádlo.Jsem z toho psychicky úplně na dně.Pracuje jako ředitel má krásné firemní auto je atraktivní a má dar řeči a krásný plat což každou ženu chytne.Nevím jak mám vypátrat kde a s kým bydlí?? Doma se ukáže jen jednou tak za týden ani dětem nezavolá platí pouze inkaso ale jinak mi žádné peníze nedává.Asi má nějakou ženu?Nedovedu se ho vzdát a zapomenout na něj jsem s ním 20let a jsem z toho úplně mimo stále na práškách už jsem zhubla 10kg.Jeden známí mi říkal že pokud se doma neukáže více jak 48hod tak na něj mohu zavolat policii 158 a oni ho budou pohřešovat a pomocí operátora ho hned najdou.Nevím zda to mám udělat??? Mimo jiné už na mě dvakrát zavolall policii že jsem ho fyzicky a psychicky napadla,děti se mi hroutí ten 8letý má sebevražedné úmysly,děti jsem obědnala na psychiatrii i já chodím ale stejně pořád zoufám,nespím,nejím jen se trápím.Nikdy by mě něco takového nenapadlo že se nam stane. Prosím poradte mi věřím že je nás takových více jen to jinak chápe ten kdo něco podobného zažil. Každý mi radí at se na něj vykašlu ale mě to nejde a nejde.Děkuji všem za názor i radu přeji všem krásný den
Ahoj anye.sa. Nejprve bych se snažila vyřešit to, že ti nepřispívá na domácnost a na děti, podle Zákona o rodině je povinen ti přispívat. Pokud tak nečiní, můžeš se obrátit na soud. Vzor podání návrhu na určení toho, kolik ti má přispívat, najdeš na www.juristic.cz Dobré je znát např. jeho zaměstnavatele, abys soudu ulehčila práci a on nařídil třeba exekuci na jeho plat. (Když zaměstnavatele nezjistíš, soud se tím bude zabývat spíš jen tak na oko, řekla bych a tvého manžela prostě "nenajdou"....není vůle.) Toho zaměstnavatele bys mohla vypátrat třeba přes manželovu zdravotní pojišťovnu nebo přes správu sociálního zabezpečení. (Nevím ovšem, jak jim zákon ukládá ti takové informace sdělovat. Třeba to dělat vůbec nesmějí a tady pak záleží na kontaktech nebo případně na ochotě pracovníků a jejich smělosti porušit zákon.) Nejdřív bych zkrátka vyřešila to, že se nestará o rodinu, nepřispívá na ni. Jsi především matka a až pak jeho manželka, takže nejprve braň svoje děti, zajisti, aby jejich otec alespoň finančně přispíval (když už se nestará) a pak řeš vztahy mezi vámi (jestli má jinou ženu apod.). Být tebou, tak psychiatra vyměním za dobrého psychoterapeuta, protože si myslím, že prášky ti nic dlouhodobě nevyřeší. Na moment ti pomohou fungovat a zapomenout, ale příčina tvého problému stále dříme v tobě a bylo by nejlíp ji vyřešit. Mně se osvědčila psychoterapie, takže bych ji doporučila. Přeju ti, ať jsi silná, abys to všechno zvládla. Ahojky. 
Není tady
Moc a moc všem děkuji za všechny rady at jsou kladné i zápo*né!!! Přiznám se jsem úplně na dně,např.dnes byl doma projel se na své motorce,okjoupal se a odjel dřív než jsem se vrátila z práce,je fakt hnusnej a zároven mě to tolik bolí a bolí,vím všechno chce čas podala jsem na soud o osvojení dětí do vlastní péče a výživné,na sociálce mi řekli že protože neplatí tak jej vyřadíme ze společné domácnosti a zažádala jsem i o přídavky vše se nsažím kvůli dětem ale já šíleně zoufám beru jeden prášek za druhým a mezi tím prášky na spaní abych na chvilku na něj nemyslela pak se probudím a je to ještě horší protože se setkám s realitou.Jsem na něm strašně psychicky závislá a nevám jak se toho zbavit možná mi někdo poradí především chce všechno asi čas.Právnímk mi radil že manželovy pošlem návrh na rozvod at se k tomu vyjádří protože to tak nejde aby si dělal co sám chtěl a na nic nepřispíval...Je mi tolik smutno,děkuji všem Anye
Eva36 napsal(a):
anye.sa napsal(a):
Ahoj anye.sa. Nejprve bych se snažila vyřešit to, že ti nepřispívá na domácnost a na děti, podle Zákona o rodině je povinen ti přispívat. Pokud tak nečiní, můžeš se obrátit na soud. Vzor podání návrhu na určení toho, kolik ti má přispívat, najdeš na www.juristic.cz Dobré je znát např. jeho zaměstnavatele, abys soudu ulehčila práci a on nařídil třeba exekuci na jeho plat. (Když zaměstnavatele nezjistíš, soud se tím bude zabývat spíš jen tak na oko, řekla bych a tvého manžela prostě "nenajdou"....není vůle.) Toho zaměstnavatele bys mohla vypátrat třeba přes manželovu zdravotní pojišťovnu nebo přes správu sociálního zabezpečení. (Nevím ovšem, jak jim zákon ukládá ti takové informace sdělovat. Třeba to dělat vůbec nesmějí a tady pak záleží na kontaktech nebo případně na ochotě pracovníků a jejich smělosti porušit zákon.) Nejdřív bych zkrátka vyřešila to, že se nestará o rodinu, nepřispívá na ni. Jsi především matka a až pak jeho manželka, takže nejprve braň svoje děti, zajisti, aby jejich otec alespoň finančně přispíval (když už se nestará) a pak řeš vztahy mezi vámi (jestli má jinou ženu apod.). Být tebou, tak psychiatra vyměním za dobrého psychoterapeuta, protože si myslím, že prášky ti nic dlouhodobě nevyřeší. Na moment ti pomohou fungovat a zapomenout, ale příčina tvého problému stále dříme v tobě a bylo by nejlíp ji vyřešit. Mně se osvědčila psychoterapie, takže bych ji doporučila. Přeju ti, ať jsi silná, abys to všechno zvládla. Ahojky.
Není tady
I kdyby se vrátil, myslíš, že je to spolehlivý člověk, který Tě podrží, až budeš starší a třeba nemocná, je to spíš sobecký hajzlík.
Není tady

Myslím, že by si sa mala od neho odpútať a nepočítať, že aj keby ti ho niekto našiel, že by si sa dozvedela čokoľvek, čo by ťa potešilo. Skús sa s ním porozprávať, a keď nebude chcieť, porozprávaj sa sama so sebou: Ako ďalej, ako to zariadiť, aby deti čo najmenej trpeli, aby som ja čo najmenej trpela, aby sme sa podľ amožností usporiadali ako slušní ľudia?
Není tady