|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Já dělám z cukety dvě buchty jednu na slano a jednu na sladko. Obě jsou výborné!!!!!
CUKETA NA SLANO
Asi půl kila nahrubo nastrouhat cuketu
150 g sýra a měkkého salámu-také nastrouhat
150 g polohrubé mouky
2 vejce
1 prdopeč
1 dcl oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl. pepř, majoránka, mletá sladká paprika
Vše smícháme dohromady a vložíme do vymazaného a vysypaného pekáčku. 
CUKETA NA SLADKO
1 sklenka oleje
2 sklenky hladké mouky
1 sklenka krystalu
2 sklenky nastrouhané cukety
2 vejce
1 prdopeč
Cukr utřeme s vejci a olejem. Mouku smícháme s prdopečem. Smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou cuketu. Upečeme a polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Upravil(a) Lucy (10. 9. 2006 19:13)
Není tady
Ahoj Lucy,
dělala jsem v sobotu tu buchtu s cuketou na slano, všichni se po ní mohli utlouct, ale mně to připadalo, že je to děsnej blivajs myslím konzistencí. Ani trochu to nevyskočilo a spíš to připomínalo nedopočené těsto, ačkoli jsem to pekla docela dost dlouho. Je to normální nebo jsem někde udělala chybu? 
Jinak přidávám ještě jeden recpet, co mě napadl včera - mně tedy chutnal skvostně 
Cuketu oloupat, nakrájet na kolečka, trošku posolit, obalit v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou a krátce osmahnout na pánvi.
Poté klást do pekáčku střídavě opečenou cuketu, cibuli, plátky šunky, rajčata.
Zbytek mouky smíchat s jedním vejcem, mlékem a trochou zakysané smetany a tímto vše polít.
Pekla jsem to 30 minut, poté postrouhala sýrem a ještě chviličku zapekla.
Není tady
janica napsal(a):
Ahoj Lucy,
dělala jsem v sobotu tu buchtu s cuketou na slano, všichni se po ní mohli utlouct, ale mně to připadalo, že je to děsnej blivajs myslím konzistencí. Ani trochu to nevyskočilo a spíš to připomínalo nedopočené těsto, ačkoli jsem to pekla docela dost dlouho. Je to normální nebo jsem někde udělala chybu?
Jinak přidávám ještě jeden recpet, co mě napadl včera - mně tedy chutnal skvostně
Cuketu oloupat, nakrájet na kolečka, trošku posolit, obalit v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou a krátce osmahnout na pánvi.
Poté klást do pekáčku střídavě opečenou cuketu, cibuli, plátky šunky, rajčata.
Zbytek mouky smíchat s jedním vejcem, mlékem a trochou zakysané smetany a tímto vše polít.
Pekla jsem to 30 minut, poté postrouhala sýrem a ještě chviličku zapekla.
To zkusím k večeři... už se mi sbíhají sliny... 
Není tady
Ahoj Lucy,
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ahoj Janico, já to měla taky jako blivajz než jsem to dala do toho pekáčku, takovje mazlák to byl. Ale jinak po upečení to šlo, dalo se to normálně krájet a i to drželo pohromadě... a i to nabylo na objemu. Dávám to do menšího pekáčku.
Není tady
Iveta X - dnes jsem dělala polévku podle tvého receptu . Sice místo zahuštění moukou jsem dala hrst ovesných vloček a místo mlíka 2 trojúhelníčky taveného sýra , ale základ zůstal . Opravdu móóc dobré . Opravdu . Dík a zdravím .
Není tady
Fakt si mě rozesmála přemýšlela jsem co je to "prdopeč" no a asi prášek do pečiva

Není tady