Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 7. 2006 19:52

ajka
♥♥♥----

Barva očí u miminek

Ahoj maminky. Zajímalo by mě v kolika měsících miminka jste zpozorovaly změnu barvy očí na trvalou, kterou bude mít po celý život. Už jsem moooooc zvědavá jaké bude mít mé miminko očička. Díky.

Není tady

#2 8. 7. 2006 19:54

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Re: Barva očí u miminek

Ahoj Ajko,

a jak já jsem zvědavá, někde jsem četla, že převažují hnědé, když má někdo z páru hnědé. Já mám totiž hnědé a přítel modré jak studánky. Tak jsem taky zvědavá, hlavně by mě taky zajímalo, jestli to bude holčička nebo chlapeček, můj tip je holčička. Myslím, že dětem se to ustálí někdy kolem třetího měsíce, ale snad ti nekecám :-)

Není tady

#3 8. 7. 2006 20:02

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Tohle téma mě nedávno zajímalo big_smile Očka se můžou změnit i v 10-ti měs. Zatím Nelí má modrý (já hnědo-zelené - taťka modré jako studánky big_smile ). Dneska mi mamča říkala, že jsem jako mimčo měla dlouho modré, a pak se vybarvily do hnědozelena....

Není tady

#4 8. 7. 2006 21:45

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já jsem někde slyšela, že snad do 2 měsíců. Adam má stále "novorozenecky" modré, ale oba s manželem máme hnědé oči, tak čekáme, kdy ta změna přijde smile

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#5 8. 7. 2006 22:11

alexxandra
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Náš Mikulášek má barvičku asi od 5. měsíce takovou do zelena. Já mám hnědé, partner olivově zelené. Uvidíme, jestli se to ještě změní:-) Prý se mění tak po půl roce života, ale  zase to bude zřejmě individuální podle vývoje miminka.

http://lbyf.lilypie.com/peUxp2.png

http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/lmq5dLA.jpghttp://lb2m.lilypie.com/CTChp1.png

Není tady

#6 8. 7. 2006 22:28

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka

tak agata ma od tretiho mesice cokoladove, pronikave, ze se nekdy az leknu kdyz spim a pak na ni kouknu a ona se na me diva:-)
my mame oba hnede, takze by bylo docela zajimave, kdyby je ona mela treba modre.-)

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

#7 8. 7. 2006 22:36

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Já mám oči modré, manžel hnědé. U nejstarší dcery se očička z blankytně modré vybarvily do tmavě hnědé do 6-i týdnů, ale u syna to trvalo takřka 8 měsíců, dnes má oči temně hnědé. Nejmladší dcera má oči modré jako studánky.. po mamince ...gloria

Není tady

#8 9. 7. 2006 7:35

ajka
♥♥♥----

Díky za vaše zkušenosti. Myslela jsem, že by se měla barva změnit nějak kolem dvou, tří měsíců, ale jak to tu tak čtu, tak si budu muset ještě dlouho počkat. Zatím máme krásně modré očka.
Myslíte, že je možné, aby dva zelenoocí lidé měli mimčo s tmavě hnědými očičkami, někde jsem vyčetla, že né, tak nevím jestli je můj synovec fakt můj synovec.smilesmile Nebo je v přírodě všechno možné?tummenupp

Není tady

#9 9. 7. 2006 9:12

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

V přírodě je možné všechno a nikdy nevíš, jak se ty geny namíchají. Třebas moje sestřenice i její manžel mají oči i vlasy tmavě hnědé, ale dítě mají modrookou jasně blonďatou holčičku (tedy dnes už slečnu). A když měli jeden čas rodinnou krizi a manžel začal tvrdit, že dcera není jeho dcera a nechal udělat genet. testy, jednoznačně se potvrdilo, že je opravdu jeho. Takže příroda si s námi může klidně vesele pohrát ..
Jo, to mi připomnělo jeden "případ" z Ordinace v růžové zahradě - on světlý, ona světlá, ale miminko černoušek. Nakonec se ukázalo, že tchán není biologický tchán, ale tchyně se kdysi zapomněla s černým studentem a ikdyž se jí narodilo světlé dítě, již ty geny byly nakombinovány a vnuk byl tmavý.

Není tady

#10 9. 7. 2006 21:47

sarah
♥♥-----

Ela.. napsal(a):

V přírodě je možné všechno a nikdy nevíš, jak se ty geny namíchají. Třebas moje sestřenice i její manžel mají oči i vlasy tmavě hnědé, ale dítě mají modrookou jasně blonďatou holčičku (tedy dnes už slečnu). A když měli jeden čas rodinnou krizi a manžel začal tvrdit, že dcera není jeho dcera a nechal udělat genet. testy, jednoznačně se potvrdilo, že je opravdu jeho. Takže příroda si s námi může klidně vesele pohrát ..
Jo, to mi připomnělo jeden "případ" z Ordinace v růžové zahradě - on světlý, ona světlá, ale miminko černoušek. Nakonec se ukázalo, že tchán není biologický tchán, ale tchyně se kdysi zapomněla s černým studentem a ikdyž se jí narodilo světlé dítě, již ty geny byly nakombinovány a vnuk byl tmavý.

:)Eli připojuji se také do této témy. Já mám hnědé oči ale nejsem vysloveně tmavý typ a manžel má také hnědé oči a je dost tmavý. Syn měl také modré oči ale potom do dospělosti se mu změnili na takové modrozelenosivé podle světla. Světlé oči má manželova maminka. Ale plešinu má syn po manželovi takže je určitě jeho, to nemyslím jenom podle té plešiny ale to vím jistěsmile. Ale taky někdy jsem to měla vykřičené jestli je jeho a je to dost nepřijemné. No ale muži jsou už takoví. Někde jsem slyšela, že není možné když dva mají modré oči aby měli dítě s hnědými očima ale nevím jen jsem to někde zaslechla. Měj se hezky smilesmilesmile

Není tady

#11 10. 7. 2006 16:08

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Ela.. napsal(a):

No tobyla zrovinka zajímavá ordinace. Fakt šok smile . chudák tchýně, po tolika letech se to profláklo ..... big_smile
Celá má rodina má oči různě modré, od nejtmavší, po nejsvětlejšíˇ, manžel je zelenooký, ale třeba t chán má hnědé až černé oči - Káˇa má zatím  oči jako můj táta, tmavě modré.
Moje švagrová má právě taky tmavě hnědé oči, stejné jako její syn, i vlasy a pigmentaci vůbec, hodně tmavou, zatímco druhý syn je po tatínkovi - modrooký blondýn big_smile, hezky si to rozdělili big_smile
Příroda je hold mocná čarodějka big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí