Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 10. 7. 2006 11:11

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Vhodný pes pro babičku..

vlcice: Do ohaře ani bígla bych nešla. Ani do žádnýho jinýho loveckýho plemene (což je i jezevčík). Větří, zdrhají...prostě - pud jim velí lovit, tak loví. Kníračku máme, malou, je to učenlivá fena, poslušná, radostná, umí se přitulit (což dělá děsně dobře právě naší staré babičce), je hravá....ale taky děsně rychlá (nebýt vycvičená a utýct, tak ji nikdo nechytneme). Francouzskýho buldočka bych klidně doporučila, znám v okolí tři lidi, co je mají a jsou maximálně spokojení. Sice pejsci chrápou, to je fakt, ale jsou chytří, nikam neutíkají, jsou to kliďasové věrní svým páníčkům, jsou přítulní...Většího psa bych asi vzhledem k věku budoucích majitelů (a možným ubývajícím fyzickým silám) nebrala. Kdyby ho nezvládli vycvičit na jedničku, tak by za ním mohli na procházce vlát jako prápor...kokršpaněl není špatný, ale vím, že pár lidí s ním mělo problémy, protože se dost prosazuje a chce zaujmout místo vůdce ve smečce...když si ho nezkrotí, je pak šéfem on (a to klidně za cenu pokousání majitele). Na druhou stranu - znám i jednu kokršpanělici, která byla přímo snůškou laskavosti smile Je to případ od případu asi. Dobře by měl poradit i chovatel, ten ví nejlíp, jaké vlastnosti má otec i matka štěňat.

ŽANETKAB: Co mᚠproti psům v paneláku? Když se jim páníček dostatečně věnuje (mám na mysli krom podávání stravy, vody, veterináře, úpravy srsti atd. taky pravidelně aspoň dvě hodinové procházky plus nějaké kratší čůrací), mají se tito psi, myslím, lépe než ti, co jsou v zahradě u baráku a jsou tam sami, protože páníček na ně kašle. Pes je tvor sociální, vyžaduje společnost.

Není tady

 

#27 10. 7. 2006 14:38

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: Vhodný pes pro babičku..

ŽANETKAB napsal(a):

Ahoj holky!
Tak tak nevím,ale asi vám doporučím kočičku!
Netahá na vodítku, neslintá,neruší sousedy, nepotřebuje dlouhé venčení!
Je přítulná, naučí se poslouchat, schody ji nedělají problém....

P.S. :Nemám nic proti psům!
Vlastním NO,výborný pes, poslušný,ale upřímně nejsem pro aby byl zavřený v králikárně na sídlišti!( Bydlím v domku se zahradou!)

U starých lidí v okolí převládá jezevčík, nebo pouliční oříšci.

Žanetko, kolik znᚠmajitelů psů v domku se zahrádkou , kteří chodí se psem nejméně 3x denně ven?? My máme zahradu 3000m2 velkou a stejně chodíme ven, protože psi leží před domem, namísto aby běhali po zahradě.
Pes na sídlišti povětšinou dostane mnohem lepšího vychování, socializace, procházek atd. Z domečku páníček psa pouze vypustí na zahradu a je to... Co je lepší??

Není tady

 

#28 10. 7. 2006 14:47

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Vhodný pes pro babičku..

Kamčitka: moje řeč wink Se psem se má chodit ven, jednak se tím socializuje, jednak se tím posiluje vazba k pánovi. Kdo nemá čas chodit se psem pravidelně ven a myslí si, že mu stačí lítat po zahradě, tak by si ho snad neměl ani pořizovat.

Není tady

 

#29 10. 7. 2006 15:21

Teru
♥♥♥♥---
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 331

Re: Vhodný pes pro babičku..

vlcice napsal(a):

ale kdepak. asi zůstanu u kokršpaněla. Jednoho už doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a ještě k tomu neposlušného buldočka!smile

Ivča K. napsal(a):

Vlčice,tak to vypadá,že budeš muset starouškům koupit rybičky.butter

Ahoj Vlčiče,

abych byla upřímná, mám pocit, že vůbec nebereš v potaz, KOMU toho psa chceš pořídit - vše co od tebe čtu je - já nemám ráda malé psy - atp.
I kdyby tvá babička byla stále vitální, kupovat astrému člověku lovecké plemeno je, nezlob se na mně, naprostá nezodpovědnost. Znám dost kokrů a skoro všichni by bez cvičáku a bez dostatku běhání a honění se byli dost "nebezpeční" psi.
Já osobně taky jorkšíra a podobná plemena "nepovažuji za psy" a sobě bych malé plemeno pořídila jenz ryze praktických důvodů, ale starší osobě bych určitě pořídila pesu, jehož hlavní devízou je velmi mírná povaha, oddanost a nevelká potřeba pohybu.
myslím si, že by ani nemuselo být marné navštívit útulek, nebo pejsi z útulku bývají velmi oddaní.
a v neposlední řadě bych se zamyslela nad tím, zda by měl pejsek kam jít, kdyby se náhodou s babičkou něco stalo... jen pro klid v duši.

pěkný den a š´tasntou ruku při výběru
Teru


Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

 

#30 10. 7. 2006 15:36

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Vhodný pes pro babičku..

No osobně bych nejdřív nenápadně zjistila, jestli babička vůbec psa chce...to, že ty si myslíš, že by se jí hodil je hezké, ale ona to třeba vidí jinak. Osobně v tomhle směru překvapení neuznávám, pes není tričko, které vyhodíš, když se ti nelíbí. A hned bych s ní probrala, jestli tedy psa ano, tak jakého. Bude to její pes, tak by si ho měla vybrat sama.

Nicméně, sama bych se přikláněla k nějakému i třeba voříškovi z útulku. Bývají klidnější a velmi oddaní.

Není tady

 

#31 10. 7. 2006 21:41

ŽANETKAB
♥------
Místo: SEVERNÍ MORAVA
Registrovaný: 1. 7. 2006
Příspěvky: 16

Re: Vhodný pes pro babičku..

Omlouvám se vzorným majitelkám pejsků v paneláku!
Bohužel, mám asi tu smůlu, že znám jen ty panelákové majitele,kteří si s velkým nadšením kupovali miláčka a dnes je to pro ně jen otrava a nutnost je venčit a to stylem - vejdu ze dveří pustím psa,zapálím cigáro, odvolám psa( nebo pracně chytám)a jdu domů, zavřu psa a samostatně vyrážím na lepší. (Žila jsem v paneláku 12 let. A chodila jsem pár takových pejsků venčit dětem, které už pes omrzel !
Samozřejmě, že i u domu se zahradou může být pes chudák!!!
Když jsme se nastěhovali do domku se zahradou, bylo mým největším přáním koupit si psa NO, ( mám na toto plemeno krásné vzpomínky z dětství), mouří rodiče nedovolili! Prvního psa mi rodiče dovolili, až mi bylo 17,5 a tak jsem svého vytouženého psa milovala, že jsem neměla čas na kluky ani na průšvihy!
Když mi umřel můj pejsek -  kamarád nejen do deště, tak jsem se náhodně dozvěděla o zanedbaných štěňatech. Luxusní dům, šlechtěná zahrada, tenisový kurt,a v malém kotci se tísnila fena NO s 10 štěňaty!! Hrůza!! ( Majitelka tvrdila, že jím je šest týdnů - velikostně odpovídalo.
Jednoho jsem si koupila za synbol.cenu 500,- a rychle jela domů.Večer jsem s pův. majitelkou mluvila a ona se přiznala, že má tři měsíce- neuměl ani žrát - jen tekutou stravu!
Bohužel jsme časem zjistili, že nebyli jen zanedbaní, ale i týraní.
Veterinář mi radil, aby štěňátko utratila, že nemá moc velkou šanci na přežití. Stálo to mnoho trpělivosti a úsilí, ale dnes je Bročkovi 5,5roku a je moc fajn! Je sice bojácný -  bojí se psů a velkých chlapů, je agresivní na menší psy a podnapilé lidi, ale zato miluje děti!!! Je vděčný za každé pohlazení, pomazlení a vlídné slovo.
Tak se prosím nezlobte, pokud jsem se někoho dotkla, ale opravdu si myslím, že psi ( hlavně ti velcí - služební, lovečtí,.) patří na zahradu!
( Toho malého chlupáčka s copánky si v kotci venku opravdu nedovedu představit!)
Žaneta

Není tady

 

#32 10. 7. 2006 23:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vhodný pes pro babičku..

Holka já mám dvůr a velkou zahradu a dva belgické ovčáky v bytě, oni srdečně kašlou na zahradu a na dvůr, oni chtějí být se svým člověkem, já sama v bytě a pes sám venku - to mně moc neláká... ale právěže i pes co je venku potřebuje zaměstnat i psychicky, i fyzicky, je třeba zvážit co mu může babička vzhledem k věku nabídnout, aby nebyli nešastní oba a k tomu se mi nezdají být vhodní lovečtí a honicí psi! To už jsou opravdu lepší ovčáci - dovedou silně pracovat i silně odpočívat, pokud už někdo stojí výhradně o velkého psa. Protože vlčice chtěla toho psa pro babičku.

Upravil(a) Bety (10. 7. 2006 23:07)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#33 11. 7. 2006 18:10

vlcice
♥------
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 21

Re: Vhodný pes pro babičku..

Ráda bych Tě ujistila, že vím moc dobře pro koho toho psa pořizuji. Tuhle diskusi jsem otevřela jen z prostého důvodu - chtěla jsem vědět, zda je bígl vhodný pes a zda větší plemeno jako je labrador či retrívr není "nebezpečné" nebo lépe řečeno "nebezpečně velké pro starší lidi. Malého psa kupovat nebudu určitě i kdyby zde byla malá plemena bůhvíjak vychválena. Malí psi se mi zkrátka nelíbí a velká jsou zase příliš velká, proto jsem chtěla vybrat nějakého psa z plemen střední velikosti...a proto právě kokršpaněl. Už jsem zde od začátku zmiňovala, že patří mezi favority. Jak jsem již mnohokráte psala, mám s touto rasou velké zkušenosti a babička naši španělku doslova miluje.
Asi jako u všeho i u kokršpanělů platí, co kus, to unikát. Nᚠkokršpaněl je například velice klidný a hodný pes, nikdy neměla tendence něco rozkousat či někam utéct...Ale. Nejsou všichni stejní že...Myslím, že tak to ovšem může být u jakéhokoliv psa, nikdy dopředu neodhadnete jaký bude. Mezi bulteriéry se může najít hodný kousek a naopak. Zkrátka výjimky potvrzují pravidlo.

Ale děkuji za Tvou odpověď, neber to, co jsem psala nějak zle, jen jsem to chtěla uvést na pravou míru.smile


Teru napsal(a):

vlcice napsal(a):

ale kdepak. asi zůstanu u kokršpaněla. Jednoho už doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a ještě k tomu neposlušného buldočka!smile

Ivča K. napsal(a):

Vlčice,tak to vypadá,že budeš muset starouškům koupit rybičky.butter

Ahoj Vlčiče,

abych byla upřímná, mám pocit, že vůbec nebereš v potaz, KOMU toho psa chceš pořídit - vše co od tebe čtu je - já nemám ráda malé psy - atp.
I kdyby tvá babička byla stále vitální, kupovat astrému člověku lovecké plemeno je, nezlob se na mně, naprostá nezodpovědnost. Znám dost kokrů a skoro všichni by bez cvičáku a bez dostatku běhání a honění se byli dost "nebezpeční" psi.
Já osobně taky jorkšíra a podobná plemena "nepovažuji za psy" a sobě bych malé plemeno pořídila jenz ryze praktických důvodů, ale starší osobě bych určitě pořídila pesu, jehož hlavní devízou je velmi mírná povaha, oddanost a nevelká potřeba pohybu.
myslím si, že by ani nemuselo být marné navštívit útulek, nebo pejsi z útulku bývají velmi oddaní.
a v neposlední řadě bych se zamyslela nad tím, zda by měl pejsek kam jít, kdyby se náhodou s babičkou něco stalo... jen pro klid v duši.

pěkný den a š´tasntou ruku při výběru
Teru

Není tady

 

#34 11. 7. 2006 18:17

vlcice
♥------
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 21

Re: Vhodný pes pro babičku..

Včera se babička zmínila, že by ráda nějakého pejska z útulku. Ráda jí vyhovím, ale chtěla jsem se zeptat, zda psi z útulku nebývají zlí. Lidé v útulku ke všem psům řeknou, že jsou hodní, jenže dá se jim věřit?? Vychovat si psa od štěněte je něco jiného, než si pořídit staršího, již někým vychovaného (nebo také nevychovaného) jedince. Znáte to, starého psa novým kouskům nenaučíš..aby pak nebylo na výchovu pozdě, kdyby se ukázalo, že onen pejsek, který je podle slov majitele útulku "hodný, neutíká a miluje děti", je pěkný rváč, který rád utíká...
Máte někdo zkušenosti se psy z útulku?

Není tady

 

#35 11. 7. 2006 18:26

Teru
♥♥♥♥---
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 331

Re: Vhodný pes pro babičku..

vlcice napsal(a):

Ráda bych Tě ujistila, že vím moc dobře pro koho toho psa pořizuji. Tuhle diskusi jsem otevřela jen z prostého důvodu - chtěla jsem vědět, zda je bígl vhodný pes a zda větší plemeno jako je labrador či retrívr není "nebezpečné" nebo lépe řečeno "nebezpečně velké pro starší lidi. Malého psa kupovat nebudu určitě i kdyby zde byla malá plemena bůhvíjak vychválena. Malí psi se mi zkrátka nelíbí a velká jsou zase příliš velká, proto jsem chtěla vybrat nějakého psa z plemen střední velikosti...a proto právě kokršpaněl. Už jsem zde od začátku zmiňovala, že patří mezi favority. Jak jsem již mnohokráte psala, mám s touto rasou velké zkušenosti a babička naši španělku doslova miluje.
Asi jako u všeho i u kokršpanělů platí, co kus, to unikát. Nᚠkokršpaněl je například velice klidný a hodný pes, nikdy neměla tendence něco rozkousat či někam utéct...Ale. Nejsou všichni stejní že...Myslím, že tak to ovšem může být u jakéhokoliv psa, nikdy dopředu neodhadnete jaký bude. Mezi bulteriéry se může najít hodný kousek a naopak. Zkrátka výjimky potvrzují pravidlo.

Ale děkuji za Tvou odpověď, neber to, co jsem psala nějak zle, jen jsem to chtěla uvést na pravou míru.smile


Teru napsal(a):

vlcice napsal(a):

ale kdepak. asi zůstanu u kokršpaněla. Jednoho už doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a ještě k tomu neposlušného buldočka!smile


Ahoj Vlčiče,

abych byla upřímná, mám pocit, že vůbec nebereš v potaz, KOMU toho psa chceš pořídit - vše co od tebe čtu je - já nemám ráda malé psy - atp.
I kdyby tvá babička byla stále vitální, kupovat astrému člověku lovecké plemeno je, nezlob se na mně, naprostá nezodpovědnost. Znám dost kokrů a skoro všichni by bez cvičáku a bez dostatku běhání a honění se byli dost "nebezpeční" psi.
Já osobně taky jorkšíra a podobná plemena "nepovažuji za psy" a sobě bych malé plemeno pořídila jenz ryze praktických důvodů, ale starší osobě bych určitě pořídila pesu, jehož hlavní devízou je velmi mírná povaha, oddanost a nevelká potřeba pohybu.
myslím si, že by ani nemuselo být marné navštívit útulek, nebo pejsi z útulku bývají velmi oddaní.
a v neposlední řadě bych se zamyslela nad tím, zda by měl pejsek kam jít, kdyby se náhodou s babičkou něco stalo... jen pro klid v duši.

pěkný den a š´tasntou ruku při výběru
Teru

Ahoj Vlčice,

vše co jsem chtěla říct bylo - kupuješ psa babičce, tak se starej o to, aby vyhovoval babičce. Tvá odpověď je, cituji "Malého psa kupovat nebudu určitě i kdyby zde byla malá plemena bůhvíjak vychválena. Malí psi se mi zkrátka nelíbí "
Tím si jaksi řekla vše a já prostě nechápu, proč se ptáš, jakého psa pořídit babičce, když se starᚠjen o to, co se líbí tobě. Já znám taky kokra se skvělou povahou, který nepotřeboval žádný velký výcvik, ale když už pořizuju psa, tak se starám o celkovou charakteristiku plemena... jasně, výjimky jsou vždy a všude, ale nebudu spoléhat, že pořídím loveckého psa, který zrovna bude výjimka bez loveckých sklonů...
Nevím, holt jsem asi divná, ale já když někomu kupuji dárek, snažím se říditr vkusem toho, koho chci obdarovat spíše než svým a především se snažím dát takový dárek, ze kterého se nevyklube Danajský dar...

Asi tak. Třeba si tentokrát fakt přečteš, co píšu a třeba to tentokrát i pochopíš...

Prima den
T.


Nacházíme to, co očekáváme, a dostáváme to, o co žádáme.
...
Tragédií života není to, že končí příliš brzo, ale že my čekáme příliš dlouho, než ho vůbec začnem žít.

Není tady

 

#36 11. 7. 2006 18:32

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Vhodný pes pro babičku..

vlcice napsal(a):

Včera se babička zmínila, že by ráda nějakého pejska z útulku. Ráda jí vyhovím, ale chtěla jsem se zeptat, zda psi z útulku nebývají zlí. Lidé v útulku ke všem psům řeknou, že jsou hodní, jenže dá se jim věřit?? Vychovat si psa od štěněte je něco jiného, než si pořídit staršího, již někým vychovaného (nebo také nevychovaného) jedince. Znáte to, starého psa novým kouskům nenaučíš..aby pak nebylo na výchovu pozdě, kdyby se ukázalo, že onen pejsek, který je podle slov majitele útulku "hodný, neutíká a miluje děti", je pěkný rváč, který rád utíká...
Máte někdo zkušenosti se psy z útulku?

To se asi dopředu těžko odhadne, někteří pejskové prožili strašné věci. Nemůžete si ho napřed "půjčit" aby se zjistilo jestli bude vyhovovat? Jestli mu bude vyhovovat nové prostředí atd, jak se bude chovat k okolí. Nebo si ho napřed několikrát vzít aspoň na procházku. Nevím zda to útulek umožňuje.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#37 11. 7. 2006 18:39

vlcice
♥------
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 21

Re: Vhodný pes pro babičku..

Pochopila jsem to i před tím. Pokud to tedy musíš vidět černé na bílém - babičce se malá plemena také nelíbí. Je přece jasné, že kdyby babička zbožňovala maltezáky, tak jí ho koupím a ne, že jí koupím kokršpaněla jen kvůli tomu, že se líbí hlavně mně. Myslela jsem, že je to jasné. Tak alespoň děkuji za upozornění.

Také přeji hezký den.

Není tady

 

#38 11. 7. 2006 18:40

vlcice
♥------
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 21

Re: Vhodný pes pro babičku..

Také nevím, ale optám se.....

Hezký den.

Bety napsal(a):

vlcice napsal(a):

Včera se babička zmínila, že by ráda nějakého pejska z útulku. Ráda jí vyhovím, ale chtěla jsem se zeptat, zda psi z útulku nebývají zlí. Lidé v útulku ke všem psům řeknou, že jsou hodní, jenže dá se jim věřit?? Vychovat si psa od štěněte je něco jiného, než si pořídit staršího, již někým vychovaného (nebo také nevychovaného) jedince. Znáte to, starého psa novým kouskům nenaučíš..aby pak nebylo na výchovu pozdě, kdyby se ukázalo, že onen pejsek, který je podle slov majitele útulku "hodný, neutíká a miluje děti", je pěkný rváč, který rád utíká...
Máte někdo zkušenosti se psy z útulku?

To se asi dopředu těžko odhadne, někteří pejskové prožili strašné věci. Nemůžete si ho napřed "půjčit" aby se zjistilo jestli bude vyhovovat? Jestli mu bude vyhovovat nové prostředí atd, jak se bude chovat k okolí. Nebo si ho napřed několikrát vzít aspoň na procházku. Nevím zda to útulek umožňuje.

Není tady

 

#39 11. 7. 2006 18:47

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: Vhodný pes pro babičku..

Milá vlčice, opravdu ti fandím, jak se snažíš pomoci babičce. je to super příklad.
Mohu ti říct jen to co jsem zažila v salonu, když psi chodili na stříhání a tam je páníčkové (i staré babičky) museli nechat samotné tak 1-2hodiny. Opravdu velké procento bylo psů z útulku.
Když si někdo vzal pejska staršího, tak byl buďto hodný jen na toho svého pána a na druhé byl zlý, zvláště pak když měl špatné zkušenosti, často se projevovala negativní reakce např. na muže, na hůl, na vodítko atd. Své páníčky bezmezně milovali, nebo jim asi byli vděční za "druhou" šanci.
Ta druhá skupina byli spíše takoví co byli rádi za každé pohlazení a pusinkovli každého. Tak se většinou chovali  i psi, kteří byli v útulku už jako štěňátka, tedy neměli negativní zkušenost s člověkem, pochopitelně, krom toho, že je někde odložil, což si povětšinou nepamatují. Za celou dobu se nám stalo pouze 1x s křížencem knírače z útulku, že nás pokousal. Jinak byli hafani z útulku vždy v pohodě, na rozdíl od čistokrevných, které si koupili majitelé, mohli předpokládat co v nich z větší míry je , tedy co se povahy rasy týče a pak je nezvládali. Já bych se zeptala přímo v útulku, pakliže je tam psík nějakou dobu, tak pracovníci poznají jakžtakž co v pejskovi je, čeho se vyvarovat . Hodně štěstí big_smile

Není tady

 

#40 11. 7. 2006 18:49

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: Vhodný pes pro babičku..

Joa ještě k tomu půjčení hafana z útulku. Nevím jak je to jinde, ale třeba ostravského útulku si pejska vezmeš, rok ho mᚠjakoby "půjčeného", v té době ho můžeš kdykoliv vrátit, a potom už je oficiálně tvůj.

Není tady

 

#41 11. 7. 2006 19:00

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Vhodný pes pro babičku..

Ten. co utáhne sáně s rakví- to byl vtip.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#42 11. 7. 2006 19:15

vlcice
♥------
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 21

Re: Vhodný pes pro babičku..

děkuji za zprávu a cenné rady! Jeden útulek mám nedaleko bydliště, tak tam během týdne zajdu. Pak dám vědět jak jsem dopadla. Možná, že bude nakonec lepší pořídit pejska z útulku, alespoň nějakému pomůžeme.

Mějte se hezky paní Kamčitko

Kamčitka napsal(a):

Milá vlčice, opravdu ti fandím, jak se snažíš pomoci babičce. je to super příklad.
Mohu ti říct jen to co jsem zažila v salonu, když psi chodili na stříhání a tam je páníčkové (i staré babičky) museli nechat samotné tak 1-2hodiny. Opravdu velké procento bylo psů z útulku.
Když si někdo vzal pejska staršího, tak byl buďto hodný jen na toho svého pána a na druhé byl zlý, zvláště pak když měl špatné zkušenosti, často se projevovala negativní reakce např. na muže, na hůl, na vodítko atd. Své páníčky bezmezně milovali, nebo jim asi byli vděční za "druhou" šanci.
Ta druhá skupina byli spíše takoví co byli rádi za každé pohlazení a pusinkovli každého. Tak se většinou chovali  i psi, kteří byli v útulku už jako štěňátka, tedy neměli negativní zkušenost s člověkem, pochopitelně, krom toho, že je někde odložil, což si povětšinou nepamatují. Za celou dobu se nám stalo pouze 1x s křížencem knírače z útulku, že nás pokousal. Jinak byli hafani z útulku vždy v pohodě, na rozdíl od čistokrevných, které si koupili majitelé, mohli předpokládat co v nich z větší míry je , tedy co se povahy rasy týče a pak je nezvládali. Já bych se zeptala přímo v útulku, pakliže je tam psík nějakou dobu, tak pracovníci poznají jakžtakž co v pejskovi je, čeho se vyvarovat . Hodně štěstí big_smile

Není tady

 

#43 11. 7. 2006 20:02

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: Vhodný pes pro babičku..

Není zač, jsou to jen zkušenosti big_smile , ráda pomůžu zvl᚝ co se pejsků týče big_smile

Není tady

 

#44 11. 7. 2006 23:13

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Vhodný pes pro babičku..

Jednou jsem si vzala z útulku psa. na kterého dodnes vzpomínám, milý , poslušný, čistotný, ale když jsem dovezla děti od babičky vrčel na ně a musela jsem ho zavřít do kůlny a potom vrátit, asi mu děti někdy ublížily a našeho malého Honzíka by byl určitě pokousal.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#45 13. 7. 2006 23:07

marianka
♥♥-----
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 41

Re: Vhodný pes pro babičku..

vlcice napsal(a):

srnčí ratlík se mi moc nelíbí, nechtěla bych pro ně nějakého maltézáka, yorkšíra nebo krysaříka. Tito pejsci se mi nějak zvl᚝ nelíbí. Nemám ráda tyto malé rasy. A velká plemena také nebudou vhodná protože mají spoustu sil a energie. Nejlepší volbou bude zřejmě nějaké to středně velké plemeno...Není to hold jen tak. Jezevčík by se dal, jenže jak jsem již uvedla - problémem by byly schody...Bígl tedy definitivně vypadává. Kokršpaněl se mi stále zamlouvá...asi zvítězí.
Dámy pomozte.

Já si myslím , ře takovej voříšek je nejlepší ze všech a ještě když třeba dojdeš do útulku ( určitě tam bude i štěně, nebo mladý pejsek) tak udělᚠještě dobrý skutek:kapitulation: tummenupp

Není tady

 

#46 26. 7. 2006 18:17

elisia
♥------
Registrovaný: 26. 7. 2006
Příspěvky: 7

Re: Vhodný pes pro babičku..

ja mam doma fenku - krizenku ratlika a je z utulku. Ma rok a pol, bola vyhodena na ulicu, kde ju nanestastie zrazilo aj auto - vsetko v zime, pri velkych mrazoch...v utulku bola pol roka, zo zraneni sa dostala, hlavne dobrou opaterou v utulku, ktoru tam psikom venuju...ked som tam zavitala po 1-vy krat vybrat si psika, poviem vam, ze hned ako som si vsimla ju uz som ineho nechcela, psik to bol velmi utiahnuty a nesmely zo zaciatku..ked som si ju doniesla domov, prve 3 dni sa odomna nepohla ani na krok - den & noc...vonku som ju musela vynasat na rukach, nechcebala sa, ze co ak by sme sa uz nevratili nazad a skoncila by zase na ulici.. nastastie sme to rychlo prekonali...dnes by sme ju cela rodina nedali za nic na svete, je poslusna, cistotna a navyse ma v sebe neskutocne mnozstvo lasky a oddanosti..je to proste zlaticko...takze ja by som urcite odporucala zajst do utulku a vybrat babicke psika odtial, mimochodom ludia, ktori sa tam psikom venuju a staraju sa o ne ich aj poznaju aku maju povahu a podobne, takze urcite by pomohli s vhodnym vyberom...vela stastia, nech sa dobre rozhodnete

Není tady

 

#47 27. 7. 2006 9:46

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: Vhodný pes pro babičku..

Vlčice, no moje maminka má dva psy, nejsou sice přímo z útulku, ale jedna z nich je fenka, kterou někde našli a pak se přes kamarádku dostala k nám ( rasa vořech vořechovič ). Ze začátku byla taková nejistá, asi leccos zažila, ale teď je to úžasná psička, sice je taková trochu odtažitá, nerada se třeba chová v náručí, tedy strpí to, ale ty ksichty :-)), ale jinak je fakt moc hodná a poslušná. Když tedy v okolí není kočka.

Druhý pes je NO, 7 let, má za sebou už asi čtyři majitele, poslední ho zavřel asi na rok do kotce, chudák má zuby úplně obroušené do placata, asi do hlodání těch mříží, ale jinak je úplně úžasný. Tak mazlivýho psa jsem neviděla, mazlil by se pořád, poslouchá na slovo a je moc hodný. ڞasný pes.

Tolik zkušenosti, ale obecně bych řekla,že se psem z útulku nikdy nevíš, ale většinou bývají hodní a vděční za každé pomazlení. Jsou rádi, že mají svojí smečky, protože jsou si velm dobře vědomi toho, že to není samozřejmost.

Není tady

 

#48 27. 7. 2006 12:57

lady ZP
♥♥♥----
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 6. 2006
Příspěvky: 191

Re: Vhodný pes pro babičku..

Radila bych jít do útulku i s babičkou, pes si vybere sám a to je nejlepší, když si ti dva padnou rovnou tam do oka.


Žít a nechat žít

Není tady

 

#49 27. 7. 2006 18:17

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Registrovaný: 18. 4. 2006
Příspěvky: 5269
Web

Re: Vhodný pes pro babičku..

Přimlouvám se za jakéhokoliv voříška, jsou jich plné útulky a svoje nové páníky milují a dělají ,co jim na očích vidí!!!!!!!


zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

 

#50 31. 7. 2006 14:24

Venus
Host

Re: Vhodný pes pro babičku..

dakota napsal(a):

Přimlouvám se za jakéhokoliv voříška, jsou jich plné útulky a svoje nové páníky milují a dělají ,co jim na očích vidí!!!!!!!

Vzali jsme si z útulku jezevčíka staršího (7 letýho), Pár dní byl jakoby zaatý a zakřiknutý. Dnes je to naše zlatíčko, bezmezně nás miluje a je strašně vděčný. Ale brzy jsme zjistili, že nesnáší psy, kteří na něho jaksi "zle"zavrčí. Bral to jako výzvu a pral se. Jednou jsem musela platit šití čivavi, která po něm vyjela ... Od té doby ho prostě musím mít na vodítku a poodejít s ním pryč, když tuším problém.To je  tak jediné "omezení". Za nic bychom ho, našeho Ferdu, už nedali ....

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů