27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
vlcice: Do ohaře ani bígla bych nela. Ani do ádnýho jinýho loveckýho plemene (co je i jezevčík). Větří, zdrhají...prostě - pud jim velí lovit, tak loví. Kníračku máme, malou, je to učenlivá fena, posluná, radostná, umí se přitulit (co dělá děsně dobře právě naí staré babičce), je hravá....ale taky děsně rychlá (nebýt vycvičená a utýct, tak ji nikdo nechytneme). Francouzskýho buldočka bych klidně doporučila, znám v okolí tři lidi, co je mají a jsou maximálně spokojení. Sice pejsci chrápou, to je fakt, ale jsou chytří, nikam neutíkají, jsou to kliďasové věrní svým páníčkům, jsou přítulní...Větího psa bych asi vzhledem k věku budoucích majitelů (a moným ubývajícím fyzickým silám) nebrala. Kdyby ho nezvládli vycvičit na jedničku, tak by za ním mohli na procházce vlát jako prápor...kokrpaněl není patný, ale vím, e pár lidí s ním mělo problémy, protoe se dost prosazuje a chce zaujmout místo vůdce ve smečce...kdy si ho nezkrotí, je pak éfem on (a to klidně za cenu pokousání majitele). Na druhou stranu - znám i jednu kokrpanělici, která byla přímo snůkou laskavosti Je to případ od případu asi. Dobře by měl poradit i chovatel, ten ví nejlíp, jaké vlastnosti má otec i matka těňat.
ANETKAB: Co má proti psům v paneláku? Kdy se jim páníček dostatečně věnuje (mám na mysli krom podávání stravy, vody, veterináře, úpravy srsti atd. taky pravidelně aspoň dvě hodinové procházky plus nějaké kratí čůrací), mají se tito psi, myslím, lépe ne ti, co jsou v zahradě u baráku a jsou tam sami, protoe páníček na ně kale. Pes je tvor sociální, vyaduje společnost.
Není tady
ANETKAB napsal(a):
Ahoj holky!
Tak tak nevím,ale asi vám doporučím kočičku!
Netahá na vodítku, neslintá,neruí sousedy, nepotřebuje dlouhé venčení!
Je přítulná, naučí se poslouchat, schody ji nedělají problém....
P.S. :Nemám nic proti psům!
Vlastním NO,výborný pes, posluný,ale upřímně nejsem pro aby byl zavřený v králikárně na sídliti!( Bydlím v domku se zahradou!)
U starých lidí v okolí převládá jezevčík, nebo pouliční oříci.
anetko, kolik zná majitelů psů v domku se zahrádkou , kteří chodí se psem nejméně 3x denně ven?? My máme zahradu 3000m2 velkou a stejně chodíme ven, protoe psi leí před domem, namísto aby běhali po zahradě.
Pes na sídliti povětinou dostane mnohem lepího vychování, socializace, procházek atd. Z domečku páníček psa pouze vypustí na zahradu a je to... Co je lepí??
Není tady
Kamčitka: moje řeč Se psem se má chodit ven, jednak se tím socializuje, jednak se tím posiluje vazba k pánovi. Kdo nemá čas chodit se psem pravidelně ven a myslí si, e mu stačí lítat po zahradě, tak by si ho snad neměl ani pořizovat.
Není tady
vlcice napsal(a):
ale kdepak. asi zůstanu u kokrpaněla. Jednoho u doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a jetě k tomu neposluného buldočka!
Ivča K. napsal(a):
Vlčice,tak to vypadá,e bude muset staroukům koupit rybičky.
Ahoj Vlčiče,
abych byla upřímná, mám pocit, e vůbec nebere v potaz, KOMU toho psa chce pořídit - ve co od tebe čtu je - já nemám ráda malé psy - atp.
I kdyby tvá babička byla stále vitální, kupovat astrému člověku lovecké plemeno je, nezlob se na mně, naprostá nezodpovědnost. Znám dost kokrů a skoro vichni by bez cvičáku a bez dostatku běhání a honění se byli dost "nebezpeční" psi.
Já osobně taky jorkíra a podobná plemena "nepovauji za psy" a sobě bych malé plemeno pořídila jenz ryze praktických důvodů, ale starí osobě bych určitě pořídila pesu, jeho hlavní devízou je velmi mírná povaha, oddanost a nevelká potřeba pohybu.
myslím si, e by ani nemuselo být marné navtívit útulek, nebo pejsi z útulku bývají velmi oddaní.
a v neposlední řadě bych se zamyslela nad tím, zda by měl pejsek kam jít, kdyby se náhodou s babičkou něco stalo... jen pro klid v dui.
pěkný den a ´tasntou ruku při výběru
Teru
Není tady
No osobně bych nejdřív nenápadně zjistila, jestli babička vůbec psa chce...to, e ty si myslí, e by se jí hodil je hezké, ale ona to třeba vidí jinak. Osobně v tomhle směru překvapení neuznávám, pes není tričko, které vyhodí, kdy se ti nelíbí. A hned bych s ní probrala, jestli tedy psa ano, tak jakého. Bude to její pes, tak by si ho měla vybrat sama.
Nicméně, sama bych se přikláněla k nějakému i třeba voříkovi z útulku. Bývají klidnějí a velmi oddaní.
Není tady
Omlouvám se vzorným majitelkám pejsků v paneláku!
Bohuel, mám asi tu smůlu, e znám jen ty panelákové majitele,kteří si s velkým nadením kupovali miláčka a dnes je to pro ně jen otrava a nutnost je venčit a to stylem - vejdu ze dveří pustím psa,zapálím cigáro, odvolám psa( nebo pracně chytám)a jdu domů, zavřu psa a samostatně vyráím na lepí. (ila jsem v paneláku 12 let. A chodila jsem pár takových pejsků venčit dětem, které u pes omrzel !
Samozřejmě, e i u domu se zahradou můe být pes chudák!!!
Kdy jsme se nastěhovali do domku se zahradou, bylo mým největím přáním koupit si psa NO, ( mám na toto plemeno krásné vzpomínky z dětství), mouří rodiče nedovolili! Prvního psa mi rodiče dovolili, a mi bylo 17,5 a tak jsem svého vytoueného psa milovala, e jsem neměla čas na kluky ani na průvihy!
Kdy mi umřel můj pejsek - kamarád nejen do detě, tak jsem se náhodně dozvěděla o zanedbaných těňatech. Luxusní dům, lechtěná zahrada, tenisový kurt,a v malém kotci se tísnila fena NO s 10 těňaty!! Hrůza!! ( Majitelka tvrdila, e jím je est týdnů - velikostně odpovídalo.
Jednoho jsem si koupila za synbol.cenu 500,- a rychle jela domů.Večer jsem s pův. majitelkou mluvila a ona se přiznala, e má tři měsíce- neuměl ani rát - jen tekutou stravu!
Bohuel jsme časem zjistili, e nebyli jen zanedbaní, ale i týraní.
Veterinář mi radil, aby těňátko utratila, e nemá moc velkou anci na přeití. Stálo to mnoho trpělivosti a úsilí, ale dnes je Bročkovi 5,5roku a je moc fajn! Je sice bojácný - bojí se psů a velkých chlapů, je agresivní na mení psy a podnapilé lidi, ale zato miluje děti!!! Je vděčný za kadé pohlazení, pomazlení a vlídné slovo.
Tak se prosím nezlobte, pokud jsem se někoho dotkla, ale opravdu si myslím, e psi ( hlavně ti velcí - sluební, lovečtí,.) patří na zahradu!
( Toho malého chlupáčka s copánky si v kotci venku opravdu nedovedu představit!)
aneta
Není tady
Holka já mám dvůr a velkou zahradu a dva belgické ovčáky v bytě, oni srdečně kalou na zahradu a na dvůr, oni chtějí být se svým člověkem, já sama v bytě a pes sám venku - to mně moc neláká... ale právěe i pes co je venku potřebuje zaměstnat i psychicky, i fyzicky, je třeba zváit co mu můe babička vzhledem k věku nabídnout, aby nebyli neastní oba a k tomu se mi nezdají být vhodní lovečtí a honicí psi! To u jsou opravdu lepí ovčáci - dovedou silně pracovat i silně odpočívat, pokud u někdo stojí výhradně o velkého psa. Protoe vlčice chtěla toho psa pro babičku.
Upravil(a) Bety (10. 7. 2006 23:07)
Není tady
Ráda bych Tě ujistila, e vím moc dobře pro koho toho psa pořizuji. Tuhle diskusi jsem otevřela jen z prostého důvodu - chtěla jsem vědět, zda je bígl vhodný pes a zda větí plemeno jako je labrador či retrívr není "nebezpečné" nebo lépe řečeno "nebezpečně velké pro starí lidi. Malého psa kupovat nebudu určitě i kdyby zde byla malá plemena bůhvíjak vychválena. Malí psi se mi zkrátka nelíbí a velká jsou zase příli velká, proto jsem chtěla vybrat nějakého psa z plemen střední velikosti...a proto právě kokrpaněl. U jsem zde od začátku zmiňovala, e patří mezi favority. Jak jsem ji mnohokráte psala, mám s touto rasou velké zkuenosti a babička nai panělku doslova miluje.
Asi jako u veho i u kokrpanělů platí, co kus, to unikát. Ná kokrpaněl je například velice klidný a hodný pes, nikdy neměla tendence něco rozkousat či někam utéct...Ale. Nejsou vichni stejní e...Myslím, e tak to ovem můe být u jakéhokoliv psa, nikdy dopředu neodhadnete jaký bude. Mezi bulteriéry se můe najít hodný kousek a naopak. Zkrátka výjimky potvrzují pravidlo.
Ale děkuji za Tvou odpověď, neber to, co jsem psala nějak zle, jen jsem to chtěla uvést na pravou míru.
Teru napsal(a):
vlcice napsal(a):
ale kdepak. asi zůstanu u kokrpaněla. Jednoho u doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a jetě k tomu neposluného buldočka!
Ivča K. napsal(a):
Vlčice,tak to vypadá,e bude muset staroukům koupit rybičky.
Ahoj Vlčiče,
abych byla upřímná, mám pocit, e vůbec nebere v potaz, KOMU toho psa chce pořídit - ve co od tebe čtu je - já nemám ráda malé psy - atp.
I kdyby tvá babička byla stále vitální, kupovat astrému člověku lovecké plemeno je, nezlob se na mně, naprostá nezodpovědnost. Znám dost kokrů a skoro vichni by bez cvičáku a bez dostatku běhání a honění se byli dost "nebezpeční" psi.
Já osobně taky jorkíra a podobná plemena "nepovauji za psy" a sobě bych malé plemeno pořídila jenz ryze praktických důvodů, ale starí osobě bych určitě pořídila pesu, jeho hlavní devízou je velmi mírná povaha, oddanost a nevelká potřeba pohybu.
myslím si, e by ani nemuselo být marné navtívit útulek, nebo pejsi z útulku bývají velmi oddaní.
a v neposlední řadě bych se zamyslela nad tím, zda by měl pejsek kam jít, kdyby se náhodou s babičkou něco stalo... jen pro klid v dui.
Teru
Není tady
Včera se babička zmínila, e by ráda nějakého pejska z útulku. Ráda jí vyhovím, ale chtěla jsem se zeptat, zda psi z útulku nebývají zlí. Lidé v útulku ke vem psům řeknou, e jsou hodní, jene dá se jim věřit?? Vychovat si psa od těněte je něco jiného, ne si pořídit starího, ji někým vychovaného (nebo také nevychovaného) jedince. Znáte to, starého psa novým kouskům nenaučí..aby pak nebylo na výchovu pozdě, kdyby se ukázalo, e onen pejsek, který je podle slov majitele útulku "hodný, neutíká a miluje děti", je pěkný rváč, který rád utíká...
Máte někdo zkuenosti se psy z útulku?
Není tady
vlcice napsal(a):
Ráda bych Tě ujistila, e vím moc dobře pro koho toho psa pořizuji. Tuhle diskusi jsem otevřela jen z prostého důvodu - chtěla jsem vědět, zda je bígl vhodný pes a zda větí plemeno jako je labrador či retrívr není "nebezpečné" nebo lépe řečeno "nebezpečně velké pro starí lidi. Malého psa kupovat nebudu určitě i kdyby zde byla malá plemena bůhvíjak vychválena. Malí psi se mi zkrátka nelíbí a velká jsou zase příli velká, proto jsem chtěla vybrat nějakého psa z plemen střední velikosti...a proto právě kokrpaněl. U jsem zde od začátku zmiňovala, e patří mezi favority. Jak jsem ji mnohokráte psala, mám s touto rasou velké zkuenosti a babička nai panělku doslova miluje.
Asi jako u veho i u kokrpanělů platí, co kus, to unikát. Ná kokrpaněl je například velice klidný a hodný pes, nikdy neměla tendence něco rozkousat či někam utéct...Ale. Nejsou vichni stejní e...Myslím, e tak to ovem můe být u jakéhokoliv psa, nikdy dopředu neodhadnete jaký bude. Mezi bulteriéry se můe najít hodný kousek a naopak. Zkrátka výjimky potvrzují pravidlo.
Ale děkuji za Tvou odpověď, neber to, co jsem psala nějak zle, jen jsem to chtěla uvést na pravou míru.Teru napsal(a):
vlcice napsal(a):
Ahoj Vlčiče,
Teru
Ahoj Vlčice,
ve co jsem chtěla říct bylo - kupuje psa babičce, tak se starej o to, aby vyhovoval babičce. Tvá odpověď je, cituji "Malého psa kupovat nebudu určitě i kdyby zde byla malá plemena bůhvíjak vychválena. Malí psi se mi zkrátka nelíbí "
Tím si jaksi řekla ve a já prostě nechápu, proč se ptá, jakého psa pořídit babičce, kdy se stará jen o to, co se líbí tobě. Já znám taky kokra se skvělou povahou, který nepotřeboval ádný velký výcvik, ale kdy u pořizuju psa, tak se starám o celkovou charakteristiku plemena... jasně, výjimky jsou vdy a vude, ale nebudu spoléhat, e pořídím loveckého psa, který zrovna bude výjimka bez loveckých sklonů...
Nevím, holt jsem asi divná, ale já kdy někomu kupuji dárek, snaím se říditr vkusem toho, koho chci obdarovat spíe ne svým a předevím se snaím dát takový dárek, ze kterého se nevyklube Danajský dar...
Asi tak. Třeba si tentokrát fakt přečte, co píu a třeba to tentokrát i pochopí...
Prima den
T.
Není tady
vlcice napsal(a):
Včera se babička zmínila, e by ráda nějakého pejska z útulku. Ráda jí vyhovím, ale chtěla jsem se zeptat, zda psi z útulku nebývají zlí. Lidé v útulku ke vem psům řeknou, e jsou hodní, jene dá se jim věřit?? Vychovat si psa od těněte je něco jiného, ne si pořídit starího, ji někým vychovaného (nebo také nevychovaného) jedince. Znáte to, starého psa novým kouskům nenaučí..aby pak nebylo na výchovu pozdě, kdyby se ukázalo, e onen pejsek, který je podle slov majitele útulku "hodný, neutíká a miluje děti", je pěkný rváč, který rád utíká...
Máte někdo zkuenosti se psy z útulku?
To se asi dopředu těko odhadne, někteří pejskové proili strané věci. Nemůete si ho napřed "půjčit" aby se zjistilo jestli bude vyhovovat? Jestli mu bude vyhovovat nové prostředí atd, jak se bude chovat k okolí. Nebo si ho napřed několikrát vzít aspoň na procházku. Nevím zda to útulek umoňuje.
Není tady
Pochopila jsem to i před tím. Pokud to tedy musí vidět černé na bílém - babičce se malá plemena také nelíbí. Je přece jasné, e kdyby babička zboňovala maltezáky, tak jí ho koupím a ne, e jí koupím kokrpaněla jen kvůli tomu, e se líbí hlavně mně. Myslela jsem, e je to jasné. Tak alespoň děkuji za upozornění.
Také přeji hezký den.
Není tady
Také nevím, ale optám se.....
Hezký den.
Bety napsal(a):
vlcice napsal(a):
Máte někdo zkuenosti se psy z útulku?To se asi dopředu těko odhadne, někteří pejskové proili strané věci. Nemůete si ho napřed "půjčit" aby se zjistilo jestli bude vyhovovat? Jestli mu bude vyhovovat nové prostředí atd, jak se bude chovat k okolí. Nebo si ho napřed několikrát vzít aspoň na procházku. Nevím zda to útulek umoňuje.
Není tady
Milá vlčice, opravdu ti fandím, jak se snaí pomoci babičce. je to super příklad.
Mohu ti říct jen to co jsem zaila v salonu, kdy psi chodili na stříhání a tam je páníčkové (i staré babičky) museli nechat samotné tak 1-2hodiny. Opravdu velké procento bylo psů z útulku.
Kdy si někdo vzal pejska starího, tak byl buďto hodný jen na toho svého pána a na druhé byl zlý, zvlátě pak kdy měl patné zkuenosti, často se projevovala negativní reakce např. na mue, na hůl, na vodítko atd. Své páníčky bezmezně milovali, nebo jim asi byli vděční za "druhou" anci.
Ta druhá skupina byli spíe takoví co byli rádi za kadé pohlazení a pusinkovli kadého. Tak se větinou chovali i psi, kteří byli v útulku u jako těňátka, tedy neměli negativní zkuenost s člověkem, pochopitelně, krom toho, e je někde odloil, co si povětinou nepamatují. Za celou dobu se nám stalo pouze 1x s kříencem knírače z útulku, e nás pokousal. Jinak byli hafani z útulku vdy v pohodě, na rozdíl od čistokrevných, které si koupili majitelé, mohli předpokládat co v nich z větí míry je , tedy co se povahy rasy týče a pak je nezvládali. Já bych se zeptala přímo v útulku, paklie je tam psík nějakou dobu, tak pracovníci poznají jaktak co v pejskovi je, čeho se vyvarovat . Hodně těstí
Není tady
Joa jetě k tomu půjčení hafana z útulku. Nevím jak je to jinde, ale třeba ostravského útulku si pejska vezme, rok ho má jakoby "půjčeného", v té době ho můe kdykoliv vrátit, a potom u je oficiálně tvůj.
Není tady
Ten. co utáhne sáně s rakví- to byl vtip.
Není tady
děkuji za zprávu a cenné rady! Jeden útulek mám nedaleko bydlitě, tak tam během týdne zajdu. Pak dám vědět jak jsem dopadla. Moná, e bude nakonec lepí pořídit pejska z útulku, alespoň nějakému pomůeme.
Mějte se hezky paní Kamčitko
Kamčitka napsal(a):
Milá vlčice, opravdu ti fandím, jak se snaí pomoci babičce. je to super příklad.
Mohu ti říct jen to co jsem zaila v salonu, kdy psi chodili na stříhání a tam je páníčkové (i staré babičky) museli nechat samotné tak 1-2hodiny. Opravdu velké procento bylo psů z útulku.
Kdy si někdo vzal pejska starího, tak byl buďto hodný jen na toho svého pána a na druhé byl zlý, zvlátě pak kdy měl patné zkuenosti, často se projevovala negativní reakce např. na mue, na hůl, na vodítko atd. Své páníčky bezmezně milovali, nebo jim asi byli vděční za "druhou" anci.
Ta druhá skupina byli spíe takoví co byli rádi za kadé pohlazení a pusinkovli kadého. Tak se větinou chovali i psi, kteří byli v útulku u jako těňátka, tedy neměli negativní zkuenost s člověkem, pochopitelně, krom toho, e je někde odloil, co si povětinou nepamatují. Za celou dobu se nám stalo pouze 1x s kříencem knírače z útulku, e nás pokousal. Jinak byli hafani z útulku vdy v pohodě, na rozdíl od čistokrevných, které si koupili majitelé, mohli předpokládat co v nich z větí míry je , tedy co se povahy rasy týče a pak je nezvládali. Já bych se zeptala přímo v útulku, paklie je tam psík nějakou dobu, tak pracovníci poznají jaktak co v pejskovi je, čeho se vyvarovat . Hodně těstí
Není tady
Není zač, jsou to jen zkuenosti , ráda pomůu zvlá co se pejsků týče
Není tady
Jednou jsem si vzala z útulku psa. na kterého dodnes vzpomínám, milý , posluný, čistotný, ale kdy jsem dovezla děti od babičky vrčel na ně a musela jsem ho zavřít do kůlny a potom vrátit, asi mu děti někdy ublíily a naeho malého Honzíka by byl určitě pokousal.
Není tady
vlcice napsal(a):
srnčí ratlík se mi moc nelíbí, nechtěla bych pro ně nějakého maltézáka, yorkíra nebo krysaříka. Tito pejsci se mi nějak zvlá nelíbí. Nemám ráda tyto malé rasy. A velká plemena také nebudou vhodná protoe mají spoustu sil a energie. Nejlepí volbou bude zřejmě nějaké to středně velké plemeno...Není to hold jen tak. Jezevčík by se dal, jene jak jsem ji uvedla - problémem by byly schody...Bígl tedy definitivně vypadává. Kokrpaněl se mi stále zamlouvá...asi zvítězí.
Dámy pomozte.
Já si myslím , ře takovej voříek je nejlepí ze vech a jetě kdy třeba dojde do útulku ( určitě tam bude i těně, nebo mladý pejsek) tak udělá jetě dobrý skutek:kapitulation:
Není tady
ja mam doma fenku - krizenku ratlika a je z utulku. Ma rok a pol, bola vyhodena na ulicu, kde ju nanestastie zrazilo aj auto - vsetko v zime, pri velkych mrazoch...v utulku bola pol roka, zo zraneni sa dostala, hlavne dobrou opaterou v utulku, ktoru tam psikom venuju...ked som tam zavitala po 1-vy krat vybrat si psika, poviem vam, ze hned ako som si vsimla ju uz som ineho nechcela, psik to bol velmi utiahnuty a nesmely zo zaciatku..ked som si ju doniesla domov, prve 3 dni sa odomna nepohla ani na krok - den & noc...vonku som ju musela vynasat na rukach, nechcebala sa, ze co ak by sme sa uz nevratili nazad a skoncila by zase na ulici.. nastastie sme to rychlo prekonali...dnes by sme ju cela rodina nedali za nic na svete, je poslusna, cistotna a navyse ma v sebe neskutocne mnozstvo lasky a oddanosti..je to proste zlaticko...takze ja by som urcite odporucala zajst do utulku a vybrat babicke psika odtial, mimochodom ludia, ktori sa tam psikom venuju a staraju sa o ne ich aj poznaju aku maju povahu a podobne, takze urcite by pomohli s vhodnym vyberom...vela stastia, nech sa dobre rozhodnete
Není tady
Vlčice, no moje maminka má dva psy, nejsou sice přímo z útulku, ale jedna z nich je fenka, kterou někde nali a pak se přes kamarádku dostala k nám ( rasa vořech vořechovič ). Ze začátku byla taková nejistá, asi leccos zaila, ale teď je to úasná psička, sice je taková trochu odtaitá, nerada se třeba chová v náručí, tedy strpí to, ale ty ksichty :-)), ale jinak je fakt moc hodná a posluná. Kdy tedy v okolí není kočka.
Druhý pes je NO, 7 let, má za sebou u asi čtyři majitele, poslední ho zavřel asi na rok do kotce, chudák má zuby úplně obrouené do placata, asi do hlodání těch mříí, ale jinak je úplně úasný. Tak mazlivýho psa jsem neviděla, mazlil by se pořád, poslouchá na slovo a je moc hodný. Úasný pes.
Tolik zkuenosti, ale obecně bych řekla,e se psem z útulku nikdy neví, ale větinou bývají hodní a vděční za kadé pomazlení. Jsou rádi, e mají svojí smečky, protoe jsou si velm dobře vědomi toho, e to není samozřejmost.
Není tady
Radila bych jít do útulku i s babičkou, pes si vybere sám a to je nejlepí, kdy si ti dva padnou rovnou tam do oka.
Není tady
Přimlouvám se za jakéhokoliv voříka, jsou jich plné útulky a svoje nové páníky milují a dělají ,co jim na očích vidí!!!!!!!
Není tady
dakota napsal(a):
Přimlouvám se za jakéhokoliv voříka, jsou jich plné útulky a svoje nové páníky milují a dělají ,co jim na očích vidí!!!!!!!
Vzali jsme si z útulku jezevčíka starího (7 letýho), Pár dní byl jakoby zaatý a zakřiknutý. Dnes je to nae zlatíčko, bezmezně nás miluje a je straně vděčný. Ale brzy jsme zjistili, e nesnáí psy, kteří na něho jaksi "zle"zavrčí. Bral to jako výzvu a pral se. Jednou jsem musela platit ití čivavi, která po něm vyjela ... Od té doby ho prostě musím mít na vodítku a poodejít s ním pryč, kdy tuím problém.To je tak jediné "omezení". Za nic bychom ho, naeho Ferdu, u nedali ....