27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zdravím vechny přítomné!
mám takový mení dotaz - plánuji pořídit naim prarodičům (62, 63 let) nějakého pejska. Před lety měli kříence zlatého retrívra a byli velice spokojení. Před nedávnem si pořídili chalupu a tak jsem si říkala, e by nebylo marné zase nějakého toho pejska pořídit. Stojím ovem před otázkou, jakou rasu vybrat. Myslím aby byl vhodný na chalupu a zároveň i do bytu. Chtěla jsem labradora nebo zlatého retrívra, ale mám strach aby neměl moc velkou sílu a babičku při venčení třeba někam neodtáhnul:). Dalím horkým kandidátem je pro mě bígl nebo kokrpaněl. S kokrpanělem zkuenosti mám, ale s bíglem bohuel ne. Mohli byste mi prosím někdo, kdo s bíglem nějaké zkuenosti máte, poradit, zda je snadno vycvičitelný atd. zkrátka jestli je to vhodný pes pro starí lidi? A pokud tedy ne bigl, jaké jiné plemeno by bylo vhodné?
Děkuji mnohokráte za odpovědi..
Není tady
já ti poradím jezevčíka,vyhrává u mě na celé čáře,je velice chytrý(paličatý) lehce ovladatelný(do náruče),a nejlépe fenečku,úasně přilne a no prostě kdo měl někdy jezevčici ví o čem mluvím.Zdravím a přeji astnou ruku při výběru! Pak dej vědět pro co ses rozhodla.
Není tady
Bígla měla kolegyně a zrovna moc posluný nebyl.Kdy jeli na zahradu,pokadé jim utekl.Na vodítku děsně tahal a má docela sílu.Kolegyně má metrák a dokázal jí stáhnout k zemi,kdy vyrazil za kočkou.Ten jezevčík se mi taky zdá vhodný,ale znám i dva dost zlé.Jeden u nás v baráku startuje po lidech na chodbě a druhý,který mamince mé kamarádky prokousl ret,kdy se s ním chtěla pomazlit a její malý syn se k němu nesmí ani přiblíit(i kdy tomu se nedivím,je to převtělený ďábel a ne dítě,jejich mopsovi neudělá nic dobrýho,ale mamince je to jedno)
Není tady
Co takhle jorkíráka nebo praskýho krysaříka
Není tady
Moc děkuji za odpovědi. Take bígl zdá se býti nevhodným. No jetě, e jsem se poptala, já právě také slyela, e jsou celkem tvrdohlaví. no a kdy říkáte, e rádi utíkaji..nevím nevím. Babička bydlí v domě u silnice..asi si toho bígla rozmyslím, jetě by mohlo dojít nedej boe k nějakému netěstí!! a co říkáte na kokrpaněla?
a k jezevčíkům - také jsem slyela, e bývají agresivní, ale hlavně, e mají často problémy s páteří a neměli by moc chodit do schodů. co by byl asi problém. Ale děkuji za radu!!
Není tady
jetě bych se chtěla zeptat jestli někdo nemáte zkuenosti s malým münsterlandským ohařem?
Není tady
Praskýho krysaříka mám já.Je přerostlý a rozmazlený a ostrý!!!Má rád jen nás,ale na ulici je dost nevyzpytatelný.Lepí by pro ně byl srnčí ratlík.Taky se o něm říkalo,e to je pes starých panen.Nebo hrozně hodný bývají mopsové.Na tom,co má kamarádka by mohli dříví típat a poslouchá(výcvik nemá)
Není tady
vlcice napsal(a):
jetě bych se chtěla zeptat jestli někdo nemáte zkuenosti s malým münsterlandským ohařem?
Tenhle pes potřebuje prý hodně pohybu a dlouhé procházky.Moji rodiče by tohle asi nezvladli,u je bolí celý člověk a co za pár let?Lepí je spí gaučák.
Není tady
Bígla určitě ne, je to lovecké plemeno, take by se s ním asi natrápili... Taky doporučuju jezevčíka...
Není tady
srnčí ratlík se mi moc nelíbí, nechtěla bych pro ně nějakého maltézáka, yorkíra nebo krysaříka. Tito pejsci se mi nějak zvlá nelíbí. Nemám ráda tyto malé rasy. A velká plemena také nebudou vhodná protoe mají spoustu sil a energie. Nejlepí volbou bude zřejmě nějaké to středně velké plemeno...Není to hold jen tak. Jezevčík by se dal, jene jak jsem ji uvedla - problémem by byly schody...Bígl tedy definitivně vypadává. Kokrpaněl se mi stále zamlouvá...asi zvítězí.
Dámy pomozte.
Není tady
Aha a jaká plemena se řadí ke "gaučákům"?
Ivča K. napsal(a):
vlcice napsal(a):
Tenhle pes potřebuje prý hodně pohybu a dlouhé procházky.Moji rodiče by tohle asi nezvladli,u je bolí celý člověk a co za pár let?Lepí je spí gaučák.
Není tady
No ty schody... My máme u 3. jezevčíka, kadý chodil do schodů, jak se mu zachtělo a ani jeden neumřel na problémy se zády...
První zemřel při narkóze a druhého nám nějaký "dobrý člověk" otrávil !
Není tady
To je mi moc líto. Nesnáím takové lidi. FUJ
Slvinka napsal(a):
No ty schody... My máme u 3. jezevčíka, kadý chodil do schodů, jak se mu zachtělo a ani jeden neumřel na problémy se zády...
První zemřel při narkóze a druhého nám nějaký "dobrý člověk" otrávil!
Není tady
vlcice napsal(a):
Aha a jaká plemena se řadí ke "gaučákům"
?
No třeba ten jorkír nebo buldočci.
Není tady
Buldočci jsou děsný... Teda, soudím podle jednoho, kterýho měla teta... Prděl, chrápal, straně tahal, take se s ním nedalo jít pořádně na procházku. A taky hodně trpěj na ekzemy...
Není tady
Slvinka napsal(a):
Buldočci jsou děsný... Teda, soudím podle jednoho, kterýho měla teta... Prděl, chrápal, straně tahal, take se s ním nedalo jít pořádně na procházku. A taky hodně trpěj na ekzemy...
Není tady
Vlčice,tak to vypadá,e bude muset staroukům koupit rybičky.
Není tady
ale kdepak. asi zůstanu u kokrpaněla. Jednoho u doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a jetě k tomu neposluného buldočka!
Ivča K. napsal(a):
Vlčice,tak to vypadá,e bude muset staroukům koupit rybičky.
Není tady
vlcice napsal(a):
osobní zkuenost nemám, ale loveckého psa pro babičku??? Bude potřebovat děsně pohybu jinak bude neastný...vlastně oba budou neastní.
Upravil(a) Bety (8. 7. 2006 22:29)
Není tady
a co takhle knírače?
Není tady
Tak teď mě napadá basenji )
Není tady
eltie, puli, pudl, kavalier king charles spaniel,...
Není tady
PULI???? Tak velkej pes a ta srst!!!! Ovčák a honácký pes...
Upravil(a) Bety (9. 7. 2006 10:11)
Není tady
Ahoj holky!
Tak tak nevím,ale asi vám doporučím kočičku!
Netahá na vodítku, neslintá,neruí sousedy, nepotřebuje dlouhé venčení!
Je přítulná, naučí se poslouchat, schody ji nedělají problém....
P.S. :Nemám nic proti psům!
Vlastním NO,výborný pes, posluný,ale upřímně nejsem pro aby byl zavřený v králikárně na sídliti!( Bydlím v domku se zahradou!)
U starých lidí v okolí převládá jezevčík, nebo pouliční oříci.
Není tady
Já bych byla pro jorkíra. Měli jsme doma dvě fenky a opravdu se člověku přizbůsobí. Nemusí se s nimi často ven, nebo na dlouhé procházky a dokáí být hrozně oddaní. Sice se musí česat, ale to nezabere moc času. Je to malé, mazlivé plemeno, pro starí lidi jako stvořené. Taky uetří na rádle.
Není tady