Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 7. 2006 13:42

vlcice
♥------

Vhodný pes pro babičku..

Zdravím všechny přítomné!
mám takový menší dotaz - plánuji pořídit našim prarodičům (62, 63 let) nějakého pejska. Před lety měli křížence zlatého retrívra a byli velice spokojení. Před nedávnem si pořídili chalupu a tak jsem si říkala, že by nebylo marné zase nějakého toho pejska pořídit. Stojím ovšem před otázkou, jakou rasu vybrat. Myslím aby byl vhodný na chalupu a zároveň i do bytu. Chtěla jsem labradora nebo zlatého retrívra, ale mám strach aby neměl moc velkou sílu a babičku při venčení třeba někam neodtáhnul:). Dalším horkým kandidátem je pro mě bígl nebo kokršpaněl. S kokršpanělem zkušenosti mám, ale s bíglem bohužel ne. Mohli byste mi prosím někdo, kdo s bíglem nějaké zkušenosti máte, poradit, zda je snadno vycvičitelný atd. zkrátka jestli je to vhodný pes pro starší lidi? A pokud tedy ne bigl, jaké jiné plemeno by bylo vhodné?

Děkuji mnohokráte za odpovědi..

Není tady

#2 8. 7. 2006 13:58

asa
♥------

Re: Vhodný pes pro babičku..

já ti poradím jezevčíka,vyhrává u mě na celé čáře,je velice chytrý(paličatý) lehce ovladatelný(do náruče),a nejlépe fenečku,úžasně přilne a no prostě kdo měl někdy jezevčici ví o čem mluvím.Zdravím a přeji šťastnou ruku při výběru! Pak dej vědět pro co ses rozhodla.

Není tady

#3 8. 7. 2006 14:29

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Bígla měla kolegyně a zrovna moc poslušný nebyl.Když jeli na zahradu,pokaždé jim utekl.Na vodítku děsně tahal a má docela sílu.Kolegyně má metrák a dokázal jí stáhnout k zemi,když vyrazil za kočkou.Ten jezevčík se mi taky zdá vhodný,ale znám i dva dost zlé.Jeden u nás v baráku startuje po lidech na chodbě a druhý,který mamince mé kamarádky prokousl ret,když se s ním chtěla pomazlit a její malý syn se k němu nesmí ani přiblížit(i když tomu se nedivím,je to převtělený ďábel a ne dítě,jejich mopsovi neudělá nic dobrýho,ale mamince je to jedno)

Není tady

#4 8. 7. 2006 15:10

Jejky
♥♥-----

Co takhle jorkšíráka nebo pražskýho krysaříka

Není tady

#5 8. 7. 2006 15:10

vlcice
♥------

Moc děkuji za odpovědi. Takže bígl zdá se býti nevhodným. No ještě, že jsem se poptala, já právě také slyšela, že jsou celkem tvrdohlaví. no a když říkáte, že rádi utíkaji..nevím nevím. Babička bydlí v domě u silnice..asi si toho bígla rozmyslím, ještě by mohlo dojít nedej bože k nějakému neštěstí!! a co říkáte na kokršpaněla?
a k jezevčíkům - také jsem slyšela, že bývají agresivní, ale hlavně, že mají často problémy s páteří a neměli by moc chodit do schodů. což by byl asi problém. Ale děkuji za radu!!

Není tady

#6 8. 7. 2006 16:09

vlcice
♥------

ještě bych se chtěla zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s malým münsterlandským ohařem?

Není tady

#7 8. 7. 2006 16:28

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Pražskýho krysaříka mám já.Je přerostlý a rozmazlený a ostrý!!!Má rád jen nás,ale na ulici je dost nevyzpytatelný.Lepší by pro ně byl srnčí ratlík.Taky se o něm říkalo,že to je pes starých panen.Nebo hrozně hodný bývají mopsové.Na tom,co má kamarádka by mohli dříví štípat a poslouchá(výcvik nemá)rodna

Není tady

#8 8. 7. 2006 16:32

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

vlcice napsal(a):

ještě bych se chtěla zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s malým münsterlandským ohařem?

Tenhle pes potřebuje prý hodně pohybu a dlouhé procházky.Moji rodiče by tohle asi nezvladli,už je bolí celý člověk a co za pár let?Lepší je spíš gaučák.

Není tady

#9 8. 7. 2006 18:52

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

Bígla určitě ne, je to lovecké plemeno, takže by se s ním asi natrápili... Taky doporučuju jezevčíka...

cool

Není tady

#10 8. 7. 2006 19:04

vlcice
♥------

srnčí ratlík se mi moc nelíbí, nechtěla bych pro ně nějakého maltézáka, yorkšíra nebo krysaříka. Tito pejsci se mi nějak zvlášť nelíbí. Nemám ráda tyto malé rasy. A velká plemena také nebudou vhodná protože mají spoustu sil a energie. Nejlepší volbou bude zřejmě nějaké to středně velké plemeno...Není to hold jen tak. Jezevčík by se dal, jenže jak jsem již uvedla - problémem by byly schody...Bígl tedy definitivně vypadává. Kokršpaněl se mi stále zamlouvá...asi zvítězí.
Dámy pomozte.

Není tady

#11 8. 7. 2006 19:06

vlcice
♥------

Aha a jaká plemena se řadí ke "gaučákům"smile?

Ivča K. napsal(a):

vlcice napsal(a):

Tenhle pes potřebuje prý hodně pohybu a dlouhé procházky.Moji rodiče by tohle asi nezvladli,už je bolí celý člověk a co za pár let?Lepší je spíš gaučák.

Není tady

#12 8. 7. 2006 19:15

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-

No ty schody... My máme už 3. jezevčíka, každý chodil do schodů, jak se mu zachtělo a ani jeden neumřel na problémy se zády...
První zemřel při narkóze a druhého nám nějaký "dobrý člověk" otrávil sad!

cool

Není tady

#13 8. 7. 2006 19:38

vlcice
♥------

To je mi moc líto. Nesnáším takové lidi. FUJ

Slvinka napsal(a):

No ty schody... My máme už 3. jezevčíka, každý chodil do schodů, jak se mu zachtělo a ani jeden neumřel na problémy se zády...
První zemřel při narkóze a druhého nám nějaký "dobrý člověk" otrávil sad!

Není tady

#14 8. 7. 2006 19:57

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

vlcice napsal(a):

Aha a jaká plemena se řadí ke "gaučákům"smile?

No třeba ten jorkšír nebo buldočci.http://sirmi.ic.cz/pes/25.gifhttp://sirmi.ic.cz/pes/159.gif

Není tady

#15 8. 7. 2006 20:13

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-

Buldočci jsou děsný... Teda, soudím podle jednoho, kterýho měla teta... Prděl, chrápal, strašně tahal, takže se s ním nedalo jít pořádně na procházku. A taky hodně trpěj na ekzemy...

cool

Není tady

#16 8. 7. 2006 20:34

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Slvinka napsal(a):

Buldočci jsou děsný... Teda, soudím podle jednoho, kterýho měla teta... Prděl, chrápal, strašně tahal, takže se s ním nedalo jít pořádně na procházku. A taky hodně trpěj na ekzemy...

http://sirmi.ic.cz/smajl/35.gif

Není tady

#17 8. 7. 2006 20:36

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Vlčice,tak to vypadá,že budeš muset starouškům koupit rybičky.butter

Není tady

#18 8. 7. 2006 20:41

vlcice
♥------

ale kdepak. asi zůstanu u kokršpaněla. Jednoho už doma máme a babička si s ním, tedy s ní, velice rozumí. Navíc je ideálně velký...nevím, ale zatím vyhrává na celé čáře. No přec jim nekoupím uprděného slintajícího a ještě k tomu neposlušného buldočka!smile

Ivča K. napsal(a):

Vlčice,tak to vypadá,že budeš muset starouškům koupit rybičky.butter

Není tady

#19 8. 7. 2006 22:29

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

vlcice napsal(a):

osobní zkušenost nemám, ale loveckého psa pro babičku??? Bude potřebovat děsně pohybu jinak bude nešťastný...vlastně oba budou nešťastní.

Upravil(a) Bety (8. 7. 2006 22:29)

Strach je malá smrt...

Není tady

#20 8. 7. 2006 22:46

Jejky
♥♥-----

a co takhle knírače?

Není tady

#21 8. 7. 2006 22:57

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Tak teď mě napadá basenji smile)

Není tady

#22 8. 7. 2006 23:45

Jejky
♥♥-----

šeltie, puli, pudl, kavalier king charles spaniel,...

Není tady

#23 9. 7. 2006 10:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

PULI???? Tak velkej pes a ta srst!!!! Ovčák a honácký pes...  http://www.celysvet.cz/image.php?fotka=puli_4&dd=608

Upravil(a) Bety (9. 7. 2006 10:11)

Strach je malá smrt...

Není tady

#24 9. 7. 2006 11:21

ŽANETKAB
♥------
Místo: SEVERNÍ MORAVA

Ahoj holky!
Tak tak nevím,ale asi vám doporučím kočičku!
Netahá na vodítku, neslintá,neruší sousedy, nepotřebuje dlouhé venčení!
Je přítulná, naučí se poslouchat, schody ji nedělají problém....

P.S. :Nemám nic proti psům!
Vlastním NO,výborný pes, poslušný,ale upřímně nejsem pro aby byl zavřený v králikárně na sídlišti!( Bydlím v domku se zahradou!)

U starých lidí v okolí převládá jezevčík, nebo pouliční oříšci.

Není tady

#25 9. 7. 2006 11:47

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Já bych byla pro jorkšíra. Měli jsme doma dvě fenky a opravdu se člověku přizbůsobí. Nemusí se s nimi často ven, nebo na dlouhé procházky a dokáží být hrozně oddaní. Sice se musí česat, ale to nezabere moc času. Je to malé, mazlivé plemeno, pro starší lidi  jako stvořené. Taky ušetří na žrádle.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí