|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zdálo se mi, že náš pes škaredě chodí na vodítku a tak jsem ho dala k cvičiteli na 3 týdení výcvik, překvapilo mne jak přišel hodný, včera na vycházce s ním byl syn, ale dnes vyrazíme společně, napíši potom, jak se výsledky výcviku jeví mně, je to labrador, celkem je ovladatelný, ale jako vodícího psa pro nevidomé by ho určitě nevybrali, protože je temperamentní a potřebuje vybít energii.
Není tady
Ahoj, Irenko. Přeju hodně úspěchů. A nezapomeňte - je to hodně o tom, jak důsledný je majitel psa, ne cvičitel. Cvičitel je profík a má naučený systém. Moje máma takhle vycvičila úspěšně belgičáka sousedce. A výsledek? Belgičák šlapal mojí máti jako hodinky, jen sousedka za ním, chuděra, zase vlála na vodítku....Neměla prostě ten systém. Hlavně důslednost. Držím palce a těším se na psaní.
Není tady
Já jsem psala stejný výsledek v diskuzi o novofundlanech, totiž že cvičitele pes sice poslouchá na slovo, ale majitele pak ne. Určo je lepší varianta cvičit psa sám, pod dozorem cvičitele. Je to jako chůva v akci, kouká, co dělá psovod špatně a pak vše vysvětlí, co a jak dělat. Základní je vytvořit si ve smečce alfa pozici, což cvičitel i většinoupes dokážou snadno, horší je to s majitelem
. Tak jsem zvědavá, jaká byla dneska procházka, snad podle vašich představ 
Není tady
Kamčitka: Chůva v akci
...no jo, je to tak 
Irenka 21: tak co? Vedlo se?
Není tady
pripomina mi to silne historku z cech, kdy jedna bezpecnostni agentura mela 7 psu, kteri se brali vecer podle toho, jak kdo prisel. Byli to "ostri hosi" a poslouchali naslovo. jednoho vecera vlezl do objektu zlodej a tak hlidac vypustil psy. Ukrutna stvanice probihala do te doby, nez se zlodej otocil, zvedl pravici a zavelel LEHNI !!! ZUSTAN !!! Dva psi takto poslusne zalehli do krovi no a zlodej zdrhnul 
takze, Irenko, jaka byla prochazka???? Musis pokracovat ve vycviku sama. nejlepsi by bylo, kdybys zavolala cviciteli, aby ti vysvetlil, jak to dela a pokracovala dal. tri nedele na vycvik je nebezpecne malo 
Upravil(a) Dita.L (11. 7. 2006 12:49)

Není tady
Dita.L: jo....a na některý "hlídače" zabírá "Jdeš domů!"...a hlídač jde domů
....fakt je, že na našeho cvičenýho NO (tři zkoušky služebního výcviku, spíš fakt ostrej pes se sklonama k agresivitě) jednou na cizích závodech při zadržení zabralo, že figurant měl v ruce plechovej kanystr a v něm řetěz...a to chrastilo panečku! A ten náš rabiják se změnil v poseru, stáhl uši, ocas mezi nohy a pelášil pryč 
Není tady
Eva36 napsal(a):
Dita.L: jo....a na některý "hlídače" zabírá "Jdeš domů!"...a hlídač jde domů
....fakt je, že na našeho cvičenýho NO (tři zkoušky služebního výcviku, spíš fakt ostrej pes se sklonama k agresivitě) jednou na cizích závodech při zadržení zabralo, že figurant měl v ruce plechovej kanystr a v něm řetěz...a to chrastilo panečku! A ten náš rabiják se změnil v poseru, stáhl uši, ocas mezi nohy a pelášil pryč
jo a ted si vem, ze toho zlodeje nastesti napadl v tom fofru jen povel lehni. Co kdyby zavalel TRHEJ !! 
to ten muj (tri zkousky ze skoku na gauc ) nepotrebuje ani retez. Tomu staci, kdyz mu za pr... spadne list. To je pak fofr
to pak teprv zjistuje, jak rychle umi behat

Není tady
Když se vdávala moje sestra, přišli nám známý posypat zahradu bordelem. Normálně náš pes štěká na všechno (i na auta, která projedou kolem). Známý potom vykládal, že náš pes přiběhl, chtěl štěkat, ale on mu řekl: Zmiz nebo tě sežeru. Pes se otočil a oni mohli vklidu řádit.
Není tady

Anička napsal(a):
Když se vdávala moje sestra, přišli nám známý posypat zahradu bordelem. Normálně náš pes štěká na všechno (i na auta, která projedou kolem). Známý potom vykládal, že náš pes přiběhl, chtěl štěkat, ale on mu řekl: Zmiz nebo tě sežeru. Pes se otočil a oni mohli vklidu řádit.

Není tady
Dita.L: 
Jinak můj brácha má doma vysloužilce NO z kriminálu, tedy psa s výcvikem....no a ten blbec velikej zalejzá do boudy, kdykoli brácha není doma a krmit jdu já
Tuhle se uvolil a vylezl z boudy a i se nechal podrbat. Ale jen proto, že viděl koutkem vchodu z boudy, že drbu v klidu kocoura, který se kolem mě láskyplně motal a pes se tak ujistil, že nebezpečí fakt nehrozí
to je páni hlídač....
Není tady