Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 10. 7. 2006 15:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Talka: Hmmm....tak to nebyla psycholožka, to byla kráva (slabší povahy prominou). Ta samota je někdy tíživá, znám to. Zkus to nějak využít. Udělat si radost, kterou bys jinak nemohla, protože bys třeba doma vařila pro holčinu večeři....já osobně bych šla v tomhle vedru plavat, to já ráda smile Nebo co takhle na pedikúru...hmmm? ...nebo něco jinýho...je fakt, že něco jinýho jsou prázdniny a něco jinýho všední život. Ale holčička jednou taky dospěje a odejde ti z domu (i moje dítko odejde, vím, vím...)....co pak? Manžela nezměníš a ani nemá cenu tohle zkoušet. Tak začni pracovat na něčem, co tě bude naplňovat, i když manžel nebude po tvém boku....co takhle si pořídit třeba pejska? S tím člověk není nikdy sám, opravdu nikdy. Pes tě nezarmoutí, vítá tě vždycky s bezmeznou radostí, projevuje ti lásku...nejsi najednou tak sama...a navíc při procházkách nebo na cvičáku potkᚠdalší lidi, který se můžou stát tvými kamarády a taky nebudeš tak sama...Proč ten tvůj chlap je vlastně pořád v práci?

Není tady

 

#27 10. 7. 2006 16:56

Talka
♥♥-----
Místo: BM
Registrovaný: 21. 6. 2006
Příspěvky: 58

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Ale on v práci je normálně,ale když přijde tak zase se jde koupat  nebo někam a já nechodím.Mám zdravotní potíže a stíhačka tedy nechci být,fenka je i kočička je taky.

Není tady

 

#28 10. 7. 2006 22:14

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Betty, jsem ráda, že můžu promluvit s vámi - pomáhá to hodně.......
Talko, já asi natrefila na schopnou psycholožku - pomohla mi moc - i pochopit sebe samu.
Holky a  jelikož mám opravdu pocit, že musím se sebou něco dělat, tak jdu zítra na kyneziologii - nevím zda s tím některá z vás má zkušenosti, ale já na sobě musím zapracovat..... je léto, a já místo abych si ho užívala, tak se užírám. Dnes jsme četla jednu hezkou myšlenku - že nejde donutit hodiny, aby šly pozpátku - tak si říkám, že musím být jak ty hodinové ručičky - směřovat neustále vpřed........ Osamocená si stále připadám, ale přestává být ten pocit tak zoufalý...... beru to jako první krůček vpřed.

Není tady

 

#29 11. 7. 2006 23:06

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Zdravím,
tak jsem dnes na sobě zapracovala - nebyla to klasická kyneziologie, ale spíš jsme probírali práci s vlastníma myšlenkama......velmi pravdivé a velmi poučné......jen se to opravdu naučit - bude to dřina, ale pevně věřím, že to zvládnu. Jen jsem pak večer neunesla ten vnitřní tlak a pěkně vybuchla a dost nepříjemně to odnesl syn - tak tudy cesta opravdu nevede...... takže se jdu omluvit a spát.

Není tady

 

#30 12. 7. 2006 19:19

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Majo on to jistě pochopí když mu to vysvětlíš! Měj se hezky ahoj!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#31 13. 7. 2006 8:06

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Bety, vysvětlit jsem se to synovi snažila, omluvit také - nevím jestli pochopil, ale momentálně víc udělat nemůžu. On je taková uzavřená a málomluvná duše, takže nedává moc najevo svoje emoce, ale citlivý, to on je.
Jdu za chvilku do práce a už se moc těším na pondělí, kdy mi začíná dovolená, že něco s klukama podnikneme - snad se trochu vzpamatuji.

Není tady

 

#32 13. 7. 2006 10:27

Venus
Host

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Holky, Holky, nejblíže pomocná ruka je na konci Tvého ramene ! Vyprdněte se na psychology... Hurá, jsme už zralé a svobodné, máme na sebe více času... Vychutnejte si ten čas, kdy jste se zbavily (konečně) nějakého pitomce, který Vám jen užíral nervy a křivil dušičku ... Děti jsou už odrostlé, nemusíme se už zatěžovat jejich školou.. nechme je žít jejich život, stejně naše rady neposlechnou...My budeme žít už třeba jen 20 - 30 let, tak si ho vychutnejme... Já jsem bledule, tak jsem si na svá "klimaterická stará kolena" nechala udělat permanetní make-up.  za měsíc jedeme se setřenicí samy do Egypta. Když se budete mít rády a budete pozitivně vyzařovat, budou k Vám inklinovat a vyhledávat Vás stejně naladění lídé.
A na dovolenou si kupte Knihu: Ženy, které běhaly s vlky. Najdete tam tu nádhernou vlčici ( věrnou i svobodnou,instinktivní, ostražitou i milující...), kterou jste kdysi byly, která je schovaná hluboko ve Vás a na kterou jste zapomněly. Já jsem tu knihu nedávno dočetla, balzám na duši a všude ji ženám na potkání doporučuju...
Jo a já mám jezevčíka v paneláku. Pejskovi je jedno, kde je, hlavně, že je se svým páníčkem ( samozřejme přiměřené venčení)

Upravil(a) Venus (13. 7. 2006 10:50)

 

#33 13. 7. 2006 10:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Ad Venus: jen malinká poznámka pro ty, které ještě tu pomocnou ruku hledají a ne a ne najít - dobrý psycholog vás stejně navede k tomu, že ta pomocná ruka fakt spočívá na konci vašeho ramene....
Jinak Venus děkuju za tip smile

Není tady

 

#34 13. 7. 2006 10:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Majo, t je fajn že společně jedete, všichni se uvolníte a vypadnete ze stereotypu, budou nové zážitky, přeju aby vám to hezky vyšlo.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#35 13. 7. 2006 22:33

anye.sa
♥♥♥----
Registrovaný: 21. 5. 2006
Příspěvky: 100

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Ahojky Majo,zcela Tě chápu právě prožívám to stejné,manžel 3 měsíce nespává doma a ted se rozvádí,nemám na nic náladu,někdy ani nejím,tak mě divně tlačí u žaludku,bolí mě hlava,někdy mám závratě a celá se klepu zhubla jsem (což je jediné co se mi líbí)Mám taky děti 8 a 12 jsou celkem malé ale těžce to nesli ,tad už jsou na tom trošku lépe vědí a poznali že se na maminku můžou vždy spolehnout a že vždy ví kde a kdy maminka dojde.Chodila jsem s manželem 8 let(podporovala jsem ho finančně na VŠ,12let jsme manželé a ten v březnu odešel nespává doma,nevím kde je ,ským a kde bydlí,dětem celý týden nezavolá_ nezájem. Je hezký má prachy,krásné auto a je panem ředitelem!!! Mě doma vzal všechny peníze,dokumenty,zablokoval účet a peníze mi žádné nedává,barák je jen jeho......Jen chci napsat bud štastná že mᚠděti DĚTI JSOU BOŽI DAR!!!! at zlobí jak chtějí jsou naše!!! Jsem s tebou a pokud budeš chtít tak si s tebou budu ráda dopisovat měj se moc krásně a drž se!!! jsme ženy a ty musí zvládnout všechno já se o to taky snažím i díky radám od holek z babinetu!!! Tak DRŽ SE!!! Anye.sa
PS" mám skyp i icq,pokud mᚠzájem Anye.sa

71maja napsal(a):

Pročítám si často příspěvky na Babinetu a hodně mi pomáhají.
Momentálně jsem se dostala do situace, se kterou se mi nedaří poprat. A hlavně se mi nedaří najít cestu k vnitřní pohodě a radosti ze života.
Připadám si totiž strašně sama, tak moc, že mám problém ráno vylézt z postele a přes den fungovat. Jsem pár let rozvedená, trvalo to dlouho, ale vyrovnala jsem se s tím. Pak jsem měla roční známost, která skončila zhruba před 3 měsíci a nejhorší už mám asi za sebou. Oba vztahy ukončili partněři kvůli jiné ženě. Mám ve své péči dva bezvadné syny 15 a 17 let. K otci jezdí často, kdykoliv se domluví. Nebráním jim, jsem ráda, že s ním mají hezký vztah. Ale jakmile nejsou doma, tak mě přepadne nezvladetelná vnitřní samota - nevydržím v prázdném bytě. Takže využívám azylu svých přátel, občas zmizím na kole, na výlet - ale spíš potřebuju vedele sebe lidi a rušno....ale bohužel ten šílený pocit nezaženu. Zhoršilo se to letos s počátkem prázdnin - kluci už zcela pochopitelně chtějí volný čas trávit po svém a se svými kamarády. Snažím se myslet na sebe a když nejsem v práci, tak se věnovat svým aktivitám - ale vše mě stojí tolik energie, že jsem stále vyčerpaná, neustále mám slzy na krajíčku, nic nedělám s nadšením - ty pocity se těžko popisují, ale cítím se tak na 100 let - prostě to nejsem já. A momentálně mi došly veškeré síly a mám pocit, že mi na prsou leží veliký balvan a na nic se nesoustředím, což je problém hlavně v práci. Chodím do poradny a se skvělou psycholožkou vše rozebereme, já se na vše reálně podívám a když přijedu domů, tak se v tom za chvíli plácám zase.......až mám pocit, že nejsem normální. Ano přiznávám, rodina je pro mě vše a já mám pocit, že nejdřív odešel BM, teď dorůstjí děti a najednou se mi hroutí svět.......Děkuji, že jste to přelouskali až sem. Budu moc vděčná za vaše názory, postřehy i rady.

Není tady

 

#36 14. 7. 2006 7:48

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Venus,
pevně doufám, že jednou dospěji do takové fáze, jako jsi teď ty a budu ze své situace těžit maximum. Vím, že nikdo jiný než já, mi stejně nepomůže - že si na vše musím přijí sama. Pro mě je to zatím strastiplná cesta, ale jdu vpřed a snažím se v hlavě vše srovnávat. A rozhodně si  koupím tu knížku - děkuji za tip.

Není tady

 

#37 14. 7. 2006 8:02

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Anye.sa
tvůj příběh jsem četla už na tvém fóru. Jsi v podstatně horší situaci - něco podobného jsem si prožila, ale zdaleko to nebylo tak děsivé. Jako ty jsem si uvědomovala, že kvůli dětem se musí zvládnout spousta věcí a siatuací - i když člověk myslel, že už nemá sílu ani dýchat. Tvého manžela nejsem schopná pochopit, ale ty musíš být ta silnější......píše se to lehce, já vím. Jsem ráda, že ti Babinet pomáhá, já ho tenkrát ještě neznala - bohužel.
Já si uvědomuji, že děti jsou boží dar - jak píšeš - jen jsem tak dlouho žila jejich životy, že jsme zapomněla na ten svůj......musím se jen naučit přemýšlet jinak (že i když mi kluci rostou, tak to budou vždy moje děti) a pak se mi podaří, žít i jinak......a budeme šastní všichni tři....
Tobě přeji, aby se ti podařilo najít duševní rovnováhu a sílu ustát všechny problémy a starosti, co se na tebe valí a taky to, aby jsi při všem, co teď prožívᚠneztratila víru v sebe samu - určitě jsi báječná ženská a vše nakonec zvládneš. I já bych si s tebou ráda vyměnila pár řádků a ikdyž ICQ i SKYPE mám, tak by to asi bylo lepší přes mail, jelikož se k PC dostávám málo. Tak dej vědět a moc ti držím palečky!!!!!!!!!!

Není tady

 

#38 14. 7. 2006 10:52

Venus
Host

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

71maja napsal(a):

Venus,
pevně doufám, že jednou dospěji do takové fáze, jako jsi teď ty a budu ze své situace těžit maximum. Vím, že nikdo jiný než já, mi stejně nepomůže - že si na vše musím přijí sama. Pro mě je to zatím strastiplná cesta, ale jdu vpřed a snažím se v hlavě vše srovnávat. A rozhodně si  koupím tu knížku - děkuji za tip.

Milá Majo,
věř mi, že ani já jsem do té fáze, kterou mᚠna mysli, také ještě nedospěla, ale snažím se... Každý (myslím opravdu každý) si musí nějakou tu svou trnovou cestu v životě projít a zažít si to své soukromé peklíčko... I já ho zažívám už několik let. Chtěla jsem Tě prostě povzbudit a vlastně i sebe...
Hodně mi pomohla esoterika, knihy o ní. Nijak to ale "nežeru", nechodím nikam na žádné kursy... Jen si tak někdy sama něco přečtu a vyberu si z toho něco pro sebe.
Držím Ti palce a věř, když nejde o zdraví nebo o život (Tvůj nebo Tvých blízkých)nejde o NIC !

Upravil(a) Venus (14. 7. 2006 10:55)

 

#39 14. 7. 2006 11:05

lady ZP
♥♥♥----
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 6. 2006
Příspěvky: 191

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

A co si pořídit psa?! Nečetla jsem všechny příspěvky, možná už to někdo navrhnul.


Žít a nechat žít

Není tady

 

#40 15. 7. 2006 8:20

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Milá Venus,
moc dobře si uvědomuji, že pokud nejde o život, tak........ Už několikrát v životě jsem kousek té svojí trnité cesty prošla a vím, že jí nikdy není konec - jde o to být asi připravená na různé situace, na různá řešení .... Jenže tentokrát jsem vůbec nečekala jak mě tato životní fáze zasáhne a ten pocit osamění na mě dolehl takovou silou, že mě to samotnou překvapilo. A když tak přemýšlím, tak tomu sama těžko rozumím. Mám kolem sebe hodně skvělých lidí - počínaje rodinou a konče opravdovými přáteli......mám vlastně v životě velké štěstí...... Jen to všechno zapsat v mozku na správném místě, nebo co?
Stejně jako ty si ráda v různých knížkách hledám něco pro sebe a také mi to pomáhá. A už hodněkrát jsem se pustila do čtení titulů, které tady uvedly některé z vás. A těší mě, že takto anonymně si dokážeme předávat sílu, zkušenosti a vzájemně se držet na vodou - protože jak už se zase nadechneme, tak zjistíme, že se dýchat dá i v situacích, kdy se nám to zdá zcela nemožné.
Měj se moc krásně a děkuji

Není tady

 

#41 5. 9. 2006 16:42

dendrobie
♥♥-----
Registrovaný: 18. 8. 2006
Příspěvky: 45

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Majo, úplně tě chápu, velmi dobře znám ten pocit, že nemůžu najít v sobě sílu začít ráno fungovat. Je to strašné, protože si přeju, abych se už neprobudila. Jsem už starší ročník, mám neustálé bolesti,špatně chodím o holi a to   mi brání chodit mezi lidi tak, jak bych chtěla. Před 4 lety jsem ovdověla a i když mám syna a nevlastní dceru, připadám si hrozně zbytečná. Děti nemají čas a já to chápu, vnoučata mají zase jiné zájmy, a já jsem zůstala jak já říkám lichovní. Jsem prostě navíc, nikam nepatřím. Snažím se, naučila jsem se na počítači, vyšívám, čtu, ale jaksi to není to správné naplnění života. Já vím, že jsou lidi hůř postižení než já, ale někdy jsem naprosto zoufalá. Jsem ráda že jsem našla babinet, když tady čtu ty různé příběhy, dodává mi to sílu žít dál. Jen jsem nenašla ještě ten důvod PROČ!

Není tady

 

#42 6. 9. 2006 14:57

Judinka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 466

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

dendrobie napsal(a):

Majo, úplně tě chápu, velmi dobře znám ten pocit, že nemůžu najít v sobě sílu začít ráno fungovat. Je to strašné, protože si přeju, abych se už neprobudila. Jsem už starší ročník, mám neustálé bolesti,špatně chodím o holi a to   mi brání chodit mezi lidi tak, jak bych chtěla. Před 4 lety jsem ovdověla a i když mám syna a nevlastní dceru, připadám si hrozně zbytečná. Děti nemají čas a já to chápu, vnoučata mají zase jiné zájmy, a já jsem zůstala jak já říkám lichovní. Jsem prostě navíc, nikam nepatřím. Snažím se, naučila jsem se na počítači, vyšívám, čtu, ale jaksi to není to správné naplnění života. Já vím, že jsou lidi hůř postižení než já, ale někdy jsem naprosto zoufalá. Jsem ráda že jsem našla babinet, když tady čtu ty různé příběhy, dodává mi to sílu žít dál. Jen jsem nenašla ještě ten důvod PROČ!

Dendrobie, to je smutný, jak to píšeš....Ale jsi dobrá, že se učíš nové věci...Proč žít? Třeba pro tu naději, že někoho potkáš, pro hezké zážitky, pro to, že sluníčko svítí, a hlavně proto, že "nežít" bude potom "nafurt", a ŽÍT můžeme jenom vymezený, relativně krátký čas. Tak bychom si to měli UŽÍT, alespoň, co to půjde. parhjarta

Není tady

 

#43 6. 9. 2006 21:59

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Dendrobie,
i já před tebou smekám - opravdu! A když už jsi tak moderní a umíš používat PC, což takhle ho využít k tomu najít si pro sebe kamarádku se stejným osudem, podobnými problémy a poblíž svého bydliště. Píšu to podle vlastní zkušenosti - já totiž na netu jednu úžasnou bytost potkala - je to kamarádka se vším všudy a oblíbily si ji i moje děti a já zase její děti........ a tak se podporujeme a je to moc fajn.
Věř mi, že jsou na světě lidé, kteří jsou jak sluníčko - dokáží rozzářit tvůj život a nalít energii do žil........ moc ti přeju, aby ti život někoho takového přivál do cesty.
A moc držím palce, aby jsi se zase těšila na každé nové ráno. Hodně štěstí.

Není tady

 

#44 7. 9. 2006 8:21

Venus
Host

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

71maja napsal(a):

Dendrobie,
i já před tebou smekám - opravdu! A když už jsi tak moderní a umíš používat PC, což takhle ho využít k tomu najít si pro sebe kamarádku se stejným osudem, podobnými problémy a poblíž svého bydliště. Píšu to podle vlastní zkušenosti - já totiž na netu jednu úžasnou bytost potkala - je to kamarádka se vším všudy a oblíbily si ji i moje děti a já zase její děti........ a tak se podporujeme a je to moc fajn.
Věř mi, že jsou na světě lidé, kteří jsou jak sluníčko - dokáží rozzářit tvůj život a nalít energii do žil........ moc ti přeju, aby ti život někoho takového přivál do cesty.
A moc držím palce, aby jsi se zase těšila na každé nové ráno. Hodně štěstí.

Milá Majo, vidíš, jakou cestou si prošla, než jsi došla od Tvého prvního příspěvku až sem, kdy se snažíž pomoci a poradit Dendrobii. Snad si našla to "sluníčko" v sobě, zase trochu radosti ze života a teď se ho zase snažíš předat jiným.... Hodně štěstí do dalšího Tvého života a bezva lidi Ti přeje  Venus

 

#45 9. 9. 2006 18:24

dendrobie
♥♥-----
Registrovaný: 18. 8. 2006
Příspěvky: 45

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Judinka napsal(a):

dendrobie napsal(a):

Majo, úplně tě chápu, velmi dobře znám ten pocit, že nemůžu najít v sobě sílu začít ráno fungovat. Je to strašné, protože si přeju, abych se už neprobudila. Jsem už starší ročník, mám neustálé bolesti,špatně chodím o holi a to   mi brání chodit mezi lidi tak, jak bych chtěla. Před 4 lety jsem ovdověla a i když mám syna a nevlastní dceru, připadám si hrozně zbytečná. Děti nemají čas a já to chápu, vnoučata mají zase jiné zájmy, a já jsem zůstala jak já říkám lichovní. Jsem prostě navíc, nikam nepatřím. Snažím se, naučila jsem se na počítači, vyšívám, čtu, ale jaksi to není to správné naplnění života. Já vím, že jsou lidi hůř postižení než já, ale někdy jsem naprosto zoufalá. Jsem ráda že jsem našla babinet, když tady čtu ty různé příběhy, dodává mi to sílu žít dál. Jen jsem nenašla ještě ten důvod PROČ!

Dendrobie, to je smutný, jak to píšeš....Ale jsi dobrá, že se učíš nové věci...Proč žít? Třeba pro tu naději, že někoho potkáš, pro hezké zážitky, pro to, že sluníčko svítí, a hlavně proto, že "nežít" bude potom "nafurt", a ŽÍT můžeme jenom vymezený, relativně krátký čas. Tak bychom si to měli UŽÍT, alespoň, co to půjde. parhjarta

děkuji za krásná slova, dělám co můžu, ale někdy je to opravdu těžké. Ono je problém, když mᚠchu třeba jít ven, nebo doma si něco udělat a mᚠtakové bolesti, které ti to znemožní, to by člověk někdy radši nebyl. Ale ještě to nevzdávám!

Není tady

 

#46 9. 9. 2006 18:29

dendrobie
♥♥-----
Registrovaný: 18. 8. 2006
Příspěvky: 45

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

71maja napsal(a):

Dendrobie,
i já před tebou smekám - opravdu! A když už jsi tak moderní a umíš používat PC, což takhle ho využít k tomu najít si pro sebe kamarádku se stejným osudem, podobnými problémy a poblíž svého bydliště. Píšu to podle vlastní zkušenosti - já totiž na netu jednu úžasnou bytost potkala - je to kamarádka se vším všudy a oblíbily si ji i moje děti a já zase její děti........ a tak se podporujeme a je to moc fajn.
Věř mi, že jsou na světě lidé, kteří jsou jak sluníčko - dokáží rozzářit tvůj život a nalít energii do žil........ moc ti přeju, aby ti život někoho takového přivál do cesty.
A moc držím palce, aby jsi se zase těšila na každé nové ráno. Hodně štěstí.

díky za pěkná slova, snažím se, ale ženy v mém věku většinou nemají vztah k PC, a ty které mají, bydlí většinou moc daleko. No aspoň si s nimi píšu, a i tak mi to dává pocit, že nejsem na světě sama.

Není tady

 

#47 9. 9. 2006 23:22

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Dendrobie,
chápu, že pokud člověka něco bolí,  je těžké hledat na světě pozitivní věci. Budu ti moc držet pěsti  - aby tě v životě potkalo ještě hodně krásných chvil. Víš, já si myslím, že nemusíš hledat jen kamarádku stejného věku jako jsi ty - myslím, že si můžou rozumět i lidé různého věku. jak mi řekl jeden kamarád o 11 let mladší - vždy věk je jen číslo. Sama za sebe můžu říct, že mám jednu přítelkyni ve věku mojí maminky a nikdy s ní nemám pocit, že nás dělí generace..... Hodně štěstí.

Není tady

 

#48 9. 9. 2006 23:29

71maja
♥♥♥----
Registrovaný: 5. 3. 2006
Příspěvky: 105

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Venus,
nevím jestli jsem v sobě zase našla ztracené sluníčko, ale pravda je, že sama vidím co ovlivnit můžu a co ne...... a tak se snažím. Sice nemám všechny dny veselé, stále jsou chvíle kdy mám do úsměvu daleko, ale učím se odpoutávat od dětí a žít sama se sebou. A zase začínám vidět to hezké - třeba dnes cestou z práce tak krásně svítil měsíc a já měla pusu od ucha k uchu......možná jsem vypadale podezřele, ale bylo mi kráááásně.......
Hezké dny přeji

Není tady

 

#49 10. 9. 2006 18:18

Bea
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 354

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Kde najít sílu se vzchopit žít?Já už nemůžu.Tolik jsem přečetla příspěvků ale sama nedokáži již nic.Plně chápu sebevrahy ,kdo nezažil ten moment kdy už fakt nemůže nepochopí,sama jsem kdysi po havárce ležela v Hrabyni se sebevrahy a jedný kámošky jsem se ptala jak to dokázala že nakonec skočila z toho okna a ona mi řekla:,,To Ti najednou jak sedíš na parapetu něco poručí :SKOČ!"Kolikrát si říkám že vzít si život je někdy opravdu lepší než zbytek života prožít v samotě a chudobě a stále dokola jen doufat a doufat .A i když na sobě člověk pracuje vyjde to jen pár lidem.A to hlavně mladým a bezdětným,..Je mi 42let živím sama 7letý dítě mám část.důchod tedy o práci nezavadím posledně kde jsem makala na ranní a to mne vyhovovalo šéfka vytunelovala firmu a my přišli o práci,mezitím jsem po letech dostala st.byt a přestěhovala se sice do 4patra bez výtahu na mé nohy nic moc ale je to pěkný malý byt.Vzala si půjčku u Cetelemu na zařízení ještě splácím 3000z minulé půjčky .Otec dítěte se nepřetrhne s dárky pro syna ,má se velice dobře na pokojík nechce pro dítě přispět atd.Co mne trápí ?Žila jsem léta s rodiči v baráku který byl zatopený je u dálnice nedá se tam už ani spát,je třeba stále dokola peníze na střechu atd,Rodiče jsou nemocní nikdo nemá na další půjčky,představovali si že já jako druhá generace budu s manželem se o barák starat ale to přece nejde tak neplánovat(proto vždy tvrdím že stavět 2gener.barák je blbost)Bohužel můj partner který tam 1rok žil byl povaleč a lenoch a hlavně jsem se musela prosit o každou korunu a to i na hračku pro dítě .Když mu nepřispěl i na akontačku na pračku konečně jsem dostala odvahu a vyrazila ho.Kdysi neměl nic já blbec ho milovala šatila živila on dnes žije velice dobře a HlAVNĚ MILUJE SÁM SEBE.Pracuje v kanclu,tedy na ranní ,má byt st,2+1platí menší nájem než já uvaří si pro sebe celý kuře vypije 10lahváčů a dívá se co si nahrál přes noc no a v 7hodin večer jde spát.Bzstarostný sobec.Syn by s ním tak chtěl být já mu ho přímo vnucuji ale když přijde za ním tak donese si v tašce 10lahváčů a čumí na bednu natož aby si ho vzal na 3dny Jeho rodiče mne přehlížejí je zajímá jen se ukazovat s vnukem sami si žijí taky dobře oba dva důchodci a k tomu každý pracuje,jak jsem čekala syna jejich syn mi prohríl mateřskou naši mne živili měsíc ale oni dělali jako že syna neznají ale vnuka by chtěli stále.škoda psát .Nesu těžce že jsem naše nechala samotný na baráku ale denně je navštěvuji tam je problém že mamka chce dávno z baráku pryč ale otec né ,kdybych ten byt nevzala další st,byt již nedostanu a ten barák byl zatopený a je třeba do něj cpát peníze a na to nemám a vlastně ještě na vyplacení sestry která se odstěhovala před 8lety z města a dnes mi vyčítá že jsem tam nechala rodiče samotný.ten barák má společný vchod což taky nedělalo dobře nebo s otcem nebylo lehké vyjít.Brečím skoro denně že jsem je opustila na druhý straně kolik staých rodičů bydlí daleko samo od dětí.Rodiče léta žijí odcizeně sousedské vztahy se tam neudržují jen je slyšet dálnice.Kdysi jsem byla u kartářů když si vzpomenu ti mi všichni předpovídali že se mám osamostatnit a udělat krok vpřed ale já toho začínám litovat.Je mi smutmo po mamce vím že při otci trpí (je velký sázkář a jsou szále v mínusu na účtě)a já jí nemůžu pomoci Nic jsem v životě nedokázala jen jsem šlapala vedle a vidím že stále šlapu.....

Není tady

 

#50 10. 9. 2006 19:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: ZOUFALÝ POCIT OSAMĚNÍ

Bea: přechodně jsme byli ve velice tíživé situaci, a museli se (po rozdělení republiky jsme narychlo odcházeli ze Slovenska kvůli práci) na přechodnou dobu nastěhovat napřed k mojim rodičům a tam to nešlo, tak jsme šli k tchýni a tam to bylo ještě horší, bylo to všechno doslova příšerné. Nakonec jsem se zadlužili, koupili starou barabiznu 2+1 a předělávali koupili jsme to i se starou paní jako věcné břemeno - potřebovala prachy a neměla kam jít. Uvolnila nám 1 samostatný pokoj.  Koupelnu a WC jsme měli společné. V tom jednom pokoji jsem vařila, prala, bydlela a spala se dvěma dětmi a manželem více než rok, dcer chodila do první třídy, musela se tam učit atd.  Manžel jel do práce vlakem ve 4 rodiny ráno a večer se vracel kolem šesté, do noci dřel na baráku - zedníka jsme si nemohli dovolit. Já jsem chodila normálně v místě bydliště do zaměstnání. Nikdo nám nepomohl ani dceru pohlídat, jednou když jsem čistila staré cihly spadla z půdičky a prorazila si lebku, je operovaná (má trepanaci lebky). Přežila to bez následků. Dřeli jsme jak hovada a neměli ani korunu, měla jsem doslova a do písmene jedny kalhoty, prádlo v jednom kufru a pár halenek. Všechny moje věci se vešly do jednoho kufru. Nebylo to v pravěku ale začalo to v roce 1983 a trvalo mnoho let.  Je to poprvé co to tady píšu, NEST̎UJU SI !!! To je prosté KONSTATOVÁNÍ FAKTU: Jediné co mě na tom všem mrzí, je ta dceřina hlava, nic víc. Dalo mi to do života mnoho,mám pocit že si nyní žiju jako KRÁLOVNA a nade všechno upřednostňuju zdraví moje i rodiny. A taky mi to dalo mocnou zbraň: Kdokoliv z těch co tehdy nepomohli, když nám chtěl do čehokoliv mluvit, nebo rozkazovat co máme a nemáme dělat, řekli jsme prostě NE - a bylo to vyřešené. To všechno co prožívᚠje přechodné, uskromníš se a splatíš půjčku a budeš o 3000 bohatší - to je přece majlant!


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů