Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 9. 7. 2006 14:19

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Re: V kolikati letech uz nedavat na noc plinku?

http://sirmi.ic.cz/deti/37.gif

Tak sladké sny!

Není tady

#27 9. 7. 2006 17:48

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Synovi byly v prosinci 4 roky a teprve kolem té doby se nám začalo dařit, že byl na noc bez pleny a nepočural se. Někdy na konci dubna dostal kvůli zůžené předkožce zánět do močových cest, poté šel na rozlepení předkožky a od té doby se zase počůrává. Zadržoval totiž čurání, protože ho to bolelo, nakonec to vždycky skončilo počůráním (někdy i ve dne) a doteď se mu v noci nedaří, to co jsme tak pracně a zdlouhavé ve čtyřech letech zvládli. Asi to chce opravdu trpělivost.

Iveta X

Není tady

#28 9. 7. 2006 19:05

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

Iveta X napsal(a):

Synovi byly v prosinci 4 roky a teprve kolem té doby se nám začalo dařit, že byl na noc bez pleny a nepočural se. Někdy na konci dubna dostal kvůli zůžené předkožce zánět do močových cest, poté šel na rozlepení předkožky a od té doby se zase počůrává. Zadržoval totiž čurání, protože ho to bolelo, nakonec to vždycky skončilo počůráním (někdy i ve dne) a doteď se mu v noci nedaří, to co jsme tak pracně a zdlouhavé ve čtyřech letech zvládli. Asi to chce opravdu trpělivost.

chudacek malej,no hlavne aby byl v poradku.

Holky potesily jste mne big_smile  Nemam ani blby ani zaostaky dite ani nejsem neschopna matka.Uff to se mi ulevilo.Takze tak za 2 mesice mne tady cekejte s prispevkem "paneboze kdy to to dite pochopi ze v noci se cura na zachode a ne do plinky" big_smile

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#29 9. 7. 2006 19:56

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Nedávno bylo něco na toto téma v chůvě v akci. Holčička (4 roky) dostala nové hezké kalhotky, které si určitě nechtělo počůrat. Plínky nedávali, akorát ji budili myslím 2x na čůrání. Večer měla myslím taky omezené pití.

Není tady

#30 9. 7. 2006 20:21

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

maya napsal(a):

suzy napsal(a):

Ahoj holky ,dekuji vam vsem za rady.Jsem dnes totalne nevyspana ale malej se nepocural.Asi 3krat jsem ho budila a ikdyz se snazil vycural az se az na potreti.No teda to je fuska.Porad si jen rikam jestly nemam jeste pockat az po 4 roce,ze vim ze kluci jsou trochu pomalejsi (ne hloupejsi).Abych mu zbytecne netrhala spanek kdyz m,u to treba jeste hlavicka nebere.

Poradi te mi nekdo v kolik vecer opravdu naposledy pit?Je blby ze jsou horka a v noci dusno a on porad loudi piti.

Určitě s tím spousta lidí nebude souhlasit, ale mně osobně připadá mnohem lepší dítě na noc s plínkou než dítě dehydratované, v lepším případě žíznivé...  Je samozřejmě dobré podávat co nejvíc tekutin ve dne, ale pokud má dítě žízeň i večer a v noci (žízní samozřejmě nemyslím chuť na dobré sladké pitíčko, ale situaci, kdy je zvyklé pít obyčejnou vodu). Dehydratované dítě mít problém s počůráváním nebude, ale to přece není účel - výsledkem má být to, aby se dítě naučilo vzbudit se a dojít si samo na záchod, když se mu chce (stejně, jako to dělá dospělý). A na to musí dozrát.

jo jo, máš pravdu, naše holka pije ještě než zalehne, dám jí kolik chce..a když jsem začínali bez plínek, tak taky večer pořádne pila, a chodila jsem tam třeba každou hodinku a budila jí na nočník... nemyslím, že je to nějaký " týrání", ono si pak stejně nic nepamutujou, kolikrát byli vzhůru v noci...

Není tady

#31 10. 7. 2006 11:56

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Simona Janoušková napsal(a):

Nedávno bylo něco na toto téma v chůvě v akci. Holčička (4 roky) dostala nové hezké kalhotky, které si určitě nechtělo počůrat. Plínky nedávali, akorát ji budili myslím 2x na čůrání. Večer měla myslím taky omezené pití.

na toho asi nenalakam kdyz on nosi slipy s obrazkama pres den a asi to tak taky neproziva jak holcicka s tema kalhotkama.neutral  Rozhodla jsem se ze to zacnu az po tom 4 roku pak se uvidi.No uvidi to proste pak musi jit,jina moznost neni big_smile

Není tady

#32 11. 7. 2006 8:58

Kido12
♥♥♥♥---

Pokud dítě nemá zdravotní handicap, mělo by schopné zhruba v 18 měsících
být schopno formulovat, že chce na záchod (lze snadno otestovat - pošlete
dítě do pokojíčka pro danou hračku, tak zjistíte zda chápe, co mu říkáte a je
schopno to udělat), je jedno jaké slůvko či gesto u toho používáte, ale musí být
zřejmé, že dítě ví, že chce na záchod. Rady typu nedávat dítěti od pěti hodin
výše pít apod... mi připadají nesmyslné a akorát to v dítěti podporuje strach z
nočního počůrávání, normálně bych ho poslala na záchod před spaním.

Není tady

#33 11. 7. 2006 10:40

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Kido12 napsal(a):

Pokud dítě nemá zdravotní handicap, mělo by schopné zhruba v 18 měsících
být schopno formulovat, že chce na záchod (lze snadno otestovat - pošlete
dítě do pokojíčka pro danou hračku, tak zjistíte zda chápe, co mu říkáte a je
schopno to udělat), je jedno jaké slůvko či gesto u toho používáte, ale musí být
zřejmé, že dítě ví, že chce na záchod. Rady typu nedávat dítěti od pěti hodin
výše pít apod... mi připadají nesmyslné a akorát to v dítěti podporuje strach z
nočního počůrávání, normálně bych ho poslala na záchod před spaním.

No asi se moje dite nevejde do tabulek.Pro hracku je schopnej samozrejmne dojit ale proste se mi v noci sam nevzbudi.

Není tady

#34 12. 7. 2006 8:30

Kido12
♥♥♥♥---

Pokud se to týká pouze nočního počůrávání, tak většina rodičů to řeší tím, že
kolem půlnoci (nebo v odpovídajícím časovém intervalu) dítě vzbudí. V tomto
případě je jak už tu bylo zmíněno vhodné dítě opravdu probudit, aby si bylo
vědomo, že jde na záchod a nečinilo tak v polospánku.
Zase je tu fakt, že tímto pravidelným buzením můžete u dítěte vytvořit návyk
a i poté co odpadne noční počůrávání se Vám dítě bude v noci budit....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí