|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Tak se opět skoro po týdnu hlásím.Jelikož Eliška od soboty skoro nejedla a vyskočila jí teplota,tak si nás nechali v nemocnici a propustili nás teprve dnes.A co se z toho vyklubalo?Šestá nemoc - od soboty do pondělka horečky,pak to začalo klesat a v úterý se malá osypala a dnes už na sobě nemá zase nic.Ale k něčemu ten pobyt v nemocnici asi byl.Malá začala mít zase chut' k jídlu a bez problémů se chytá prsu.To už jsem nezažila asi 2,5 měsíce.Asi si začala toho mlíčka vážit,doufám,že jí to vydrží.Sice Elinka trošku zhubla,ale snad to zase brzy dožene!
Není tady
to jsem ráda holky,že už jste doma.V nemocnici to není nic moc pro dospěláka natož pro miminečko.Tak si užívejte společné kojeníčko a uvidíš,že to Eliška dožene.Přece nebude držet dietku,no ne? 
Není tady
Libu, taky by me zajimalo co to je za nemoc??
tak to jsem rada ze uz bude Eli ted v pohode, a z ceho se ji to prihodilo? nekdy asi se musi preckat neprijemna nemocnice aby bylo fajn.
Není tady
Šestá nemoc začíná vysokou horečkou,která trvá asi 4 dny.Jakmile začne klesat, objeví se vyrážka.Asi za dva dny zmizí i ta.Prý je to druh virózy a ta vyrážka je alergickou reakcí na ty horečky.Zpětně jsem si uvědomila,že ji měl i Vojtík,když mu bylo asi 9 měsíců.U nás to bylo komplikovaný tím,že mi malá nejedla.Ochotná ke kojení byla jenom,když jí klesla teplota.Od tý doby,co nemá teploty tj. od úterka odpoledne, baští kdykoli ji přiložím k prsu.Tak doufám,že tu naši krizi s kojením máme za sebou.
Není tady

libundo to je super že malá zase papá. Držim palce aby to už bylo vše v pohodě. věřim že bude 
Není tady
Libundo nestraš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Malá měla taky několik dnů horečky, teda jen malé 37,5 - 38,3 bez odečtu 5dílků , už horečky nemá a dneska má na zádech samé potničky - snad to není osypání!! Teda šestá nemoc!! Co když se to neléčí??
Není tady
Kamčitko,naší malé to taky začalo nejdřív na zádech a druhý den byla kropenatá i na hrudníčku.Taky jsem si myslela,že to jsou potničky.Ale neboj, nic to není.Jelikož je to virového původu,sráží se jenom teplota.Jak rychle to přišlo,tak to zase odejde.
Dej zítra vědět,jak to u malé pokračuje.Ta vyrážka bývá tak dva dny.
Není tady
Kamči, neboj, 6. nemoc se stejně nijak neléčí - je to neškodná, ale dost nakažlivá viróza dětského věku. Jen se musí dávat pozor na ty horečky, tak jako u každé jiné nemoci. Naše malá ji měla taky a užili jsme si, protože nikdo nebyl schopný určit diagnózu. Měli jsme v té době téměř raritní paní doktorku, jak vysokým věkem, tak neuvěřitelně zastaralými názory (ta mi jen bezradně řekla, že když horečky do dalšího dne nepřejdou, ZKUSÍME antibiotika. A když se malé udělala ta vyrážka, řekla, že to bude alergie a předepsala nám antihistaminika). Nakonec jsem se naštvala a podle dokonalého popisu v knížce Nemoci dětského věku jsem sama určila správnou diagnózu, kterou nám už jen v nemocnici na infekčním potvrdili... Takže se nemusíš bát, jinak po 6. nemoci zůstává celoživotní imunita.
Není tady
Teď jsem si všimla, že jsem přinesla trochu dříví do lesa a že Libunda už to mezitím všechno napsala 
Není tady
holky jeste ze ten babinet je, tohle by me nikdy nenapadlo, ze takova nejaka nemoc existuje.
Není tady
Holky to jste mně uklidnily, teĎ fakt nevím, zda to byly zuby, nebo 6nemoc. Druhý den po potničkách ani památky, malá rozesmátá od uch a k uchu a zuby nikde 
Není tady