|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Už je to dlouho, co jsem dělala žemlovku a zapomněla jsem přesný postup. Jak se přesně postupuje, nemáte někdo receptík?
Díky 
Není tady
Můžeš dělat z rohlíků, veky, toustového chleba nebo starší vánočky. Já pekáček vymazávám a vysypávám strouhankou, je to pak pěkně opečené. Stačí ale vymazat. Ohřeju si trošku mléka - mírně, jen proto aby se mi to lépe namáčelo. Namáčím mírně ty kousky, ukládám do pekáčku. Vrstvu pečiva, tu pokapám trošku rozpuštěným máslem,vrstvu ovoce - jakéhokoliv. Strouhaná jablka s cukrem a skořicí a rozinkami, jakýkoliv kompot apod. Zase vrstvu pečiva, pokapat máslem, vrstvu ovoce. Horní vrstva pečivo. V trošce mléka rozkvedlám vejce, zaleju to - nepříliš navlhko, aby ti to při pečení neuteklo. Nahoru pokapu máslem. Také můžeš v tom mléce rozmíchat jen žloutky a když bude žemlovka už trochu růžová, natřít na ni sníh z těch bílků a dopéct - na to jsem už líná. 
P.S. pečeme zakryté
Upravil(a) Bety (2. 7. 2006 16:48)
Není tady

Není tady
dobrá je i naslano
jako náplň buď sýr a šunka nebo dušené houby....
Není tady
Leila napsal(a):
Dík, Bety.
A když jí udělám kotel tak si porci zmrazím
Není tady
ivca napsal(a):
dobrá je i naslano
jako náplň buď sýr a šunka nebo dušené houby....
Tý jóóó to mě ještě nikdy nenapadlo, to musí být výtečný, co nejdřív se na to vrhnu.
Dík za inspiraci 
Není tady
napiš nějaké své variace - já takhle improvizuju hlavně na chalupě - zbyde pečivo, všichni mají hlad a já nerada vyhazuju zbytky - i když tam mi to nevadí - slepice u sousedů to jistí ...
Není tady
Lidi já mám ještě teď spoustu nastouhaných, natlačených do sklínek a zavařených jablek od loňska na žemlovku a na štrúdly.
Není tady
Ty jóo, tak nasladko jí dělám poměrně často (nejvíc nám chutná z vánočky
) a nahoru pak na talíři ještě kotel šlehačky (ať žijou naše kila
), ale naslano jí neznám, zní to fakt zajímavě, určitě vyzkouším a překvapím manžílka 
Není tady
Dávám také tvaroh do každé vrstvy a posypu to vanilkovým cukrem. mňam
Není tady
ivca napsal(a):
napiš nějaké své variace - já takhle improvizuju hlavně na chalupě - zbyde pečivo, všichni mají hlad a já nerada vyhazuju zbytky - i když tam mi to nevadí - slepice u sousedů to jistí ...
můžeš dát úplně všechno, podle toho jestli děláš sladkou nebo slanou variantu, koukneš do ledničky nebo na zahradu nebo do komory a je to.
Není tady
zítra jedu na chalupu, tak už se na ty variace těším ....
Není tady