|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Maminky, jak jste naucily sve dite na dudel? Moje dcera ho odmita, ale bohuzel si dava do pusinky palecek prave ruky, nebo i vsechny prsty. Radeji bych ji davala cumlik, ale nemam sanci:-))))) diky za navrhy. V.
Není tady
Myslím,že to se nedá naučit.Já zkoušela násilím držet dudel matouškovi v pusince a ukazovala jsem mu jak dudlat- s prsem to umí úžasně -ale nebylo to nic platný.Nechce ho a ručičky mu taky chutnaj.
Tak to už ani nezkouším a jen stále dokola vyndaváme ručičky.
Není tady
Myslím také, že se to nedá naučit.Kluky už mám velký, ale starší chtěl pořád prso a když jsem mu dávala dudlíček, tak se dávil a prskal, takže byl úplně bez dudu, a já nemohla zastavit s kočárkem ani na 5 minut.
Byl i bez lahvičky.Naučil se ho dudlat až ve 3 letech a to jen tak ze zábavy, když se mu narodil bráška.
Za to ten druhý dudlíček měl, usnul a upadl mu s pusinky, byl na něm závislák, když v roce pil s lahvičky, v druhé měl dudánek. Sunárek s láhve pil do 6 let.
Není tady
Verunka taky nedudá, jenom když je moooooc unavená. Jinak když byla prťavá, tak ji to spíš natahovalo 
Není tady
segry holčička (ted ji je rok a půl) dudlík neměla vůbec, oni jí ho ani dávat nechtěli
Není tady
Ja jsem na zacatku taky byla rada, ze dudllik nechce, ale kdyz vidim si davat ten palecek do pusinky............no ale uvidime. Pred den se ji snazim co nejvic zabavit, aby to delat nemusela. Vecer to dela pred spanim.
Není tady
Viky, nic si z toho nedelej, Pavlina taky od zacatku dudlik plivala. Ja jsem se ji ho snazila stale davat, ale marne a ted uz jsem to vzdala. Nchce, tak nechce. 
Není tady
Viky,mela jsem podobny problemek kolem 10 t male a k tomu mi rvala hlady,takze bylo u nas fakt veselo..ja nakoupila dudliky ruznych znacek a jak kulate tak palcate nic odmitala vsechny..Az jsem sla k doktorce tak mi rekla at se vykaslu na vsechny mozne znacky a koupim ten nejobycenejsi dudlik..a kulaty.To jjsme take udelala uplne obycejny tedy v lekarne za 17 Kc a hnedka ho plyvala a na 3 pokus uz dudala a duda dated a opravdu jinej nebude to jsem zkousela.. Tak pokud chce dat dudlika tak to zkus.. Malej mi dudlika take enchtel palec si dudal ale jakmile uz sedel s tim prestal a obesli jsme se bez dudla...

Není tady
Matylda je na dudlíku závisla. Naštěstí jí stačí ty obyčejné - Boček a Baby Nova, ale začali jsme s dudlíkem asi už druhý týden, protože špatně spala v noci a přes den až do šestinedělí musela být stále na ruce. Teď nemůžeme bez dudlíku ani na pět minut ven. Má ho i na usínání. Nepotřbuje ho jen ve víru hry, ale jinak pořád... Ale jsou děti, které ho zkrátka nechtějí. Taky jsme si ještě v dobách těhotenských říkali, jak naše dítě dudlíka nedostane a jak nebude smět s námi spát v posteli... člověk ze svých předsevzetí polevuje příliš snadno 
Není tady
tak my dudlik nezvladly, mala ho proste plive, ted si s nim hraje a dava do pusy z druhe strany, proste i kdyz jich mame peknou sbirku, palecek, ted ukazovacek vyhraly, driv to byla cela pesticka v pusine, uz se lepsime:-)
Není tady
Tak já to našeho klučíka taky nenaučila. Strakal si taky paleček do pusinky, ale snažila jsem mu ho neustále vyndavat a zabralo to. Za čas to přestal dělat. Dudlík odmítal dlouho, tak jsem ho schovala a nedávám mu ho. Stejně už je ve věku, kdy bych teď zase pomalu začala řešit problém, jak pryč s dudlíkem. Takže jsem vlastně ráda, že jsme ho vůbec neměli.
Není tady