29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sudina napsal(a):
koupila jsem si poprve takový ten polotovar bramborových nočků,ale nevím co s nima dál????????? máte někdo tip??
Podusím zmražený listový špenát ( nejlepší je od Bonduele), orestuju anglickou slaninu ( nebo kuřecí maso, nejlépe když zbyde), přidám kořeníčko a trochu smetany, může být i česnek, smíchám dohromady.
Není tady
nebo jsou výborné s kysaným zelím
Není tady
Jsou dobrý i ke guláši nebo pečenýmu masu. Mě chutnají asi jako chlupatý knedlíky a ty jdou v podstatě ke všemu. Jednou jsem je dělala s opečenou angl. slaninou a kys. zelím. Vše jsem nakonec promíchala a byla to dobrota. Teď je bereme na dovolenou a chci k nim dělát právě guláš.
Není tady
taky jsou dobré s takovou míchanicí - kuřecí maso, niva a rajčata nebo houby
Není tady
Mne najviac chutili v Taliansku gnocci so syrovo-hubovou omáčkou. Ja som si recept sama prispôsobila. Na oleji popražiť cibuľu a pokrájané čerstvé ajebo namočené sušené hríby. Osoliť, okoreniť. Pridať tavený syr alebo Nivu (alebo rôzne syry) a nechať rozpustiť. Nakoniec zaliať kyslou smotanou a chvíľu povariť. Je to naša obľúbená omáčka na všetky cestoviny.
Není tady
Stačí si koupit nějakou knížku o těstovinách - nejlepší jsou takové ty malé v levných knihách, stojí opravdu pár korun a najdeš tam spoustu omáček, které se hodí ke všem těstovinám. Dělám v pizzerii tak napíšu pár klasických omáček:
Sýrová
hrst eidamu, uzeného sýra a nivy zalít smetanou - míchat dokud se sýry nerozpustí. Čím lepší a kvalitnější sýry, tím lepší omáčka. Samozřejmě lze předtím opéct kousky kuřecích prsíček a pak teprve přidat sýry a smetanu.
Další výborné jídlo z této omáčky jsou sýrové zapečené brambory. Uvaříš brambory ve slupce, nakrájíš na kousky - je dobré je lehce osmažit nejlépe ve friťáku. Osmahneš cibulku s kuřecími prsíčky, doděláš omáčku, spolu s bramborami ji naliješ do zapékací misky, zasypeš sýrem a necháš zapéct.
Špenátová
Nejdřív si připravíš pesto - balíček drceného špenátu necháš rozmrznout a vymačkáš z něj co nejvíce vody, přidáš nastrouhaný balkánský sýr, olej a česnek (kromě oleje ani jedním nešetřit) osolíš a na pánvi mícháš dokud se nevypaří poslední zbytky vody. Potom upečeš kousky kuřátka, zaleješ smetanou, podle chuti přidáš pesto. Další alternativa - než přidáš smetanu a špenát, přidáš hrst strouhaných žampionů a chvilku je podusíš.
I s pestem jsou výborné zapečené brambory - jen nejdřív opražíš slaninku, potom smetana a pesto jinak je postup stejný.
Není tady
Skvělé jsou i v polévce, například v Minestroni. Hlavně prosím vyslovovat "noky", ne "gnoči" apod. Jsou to prostě italské noky a italové to tak i vyslovují, tak se toho držme. Kolikrát mě ve v drahé pizzerii servírka úplně odzbrojí svým komolením. Díky a hodně úspěchů při servírování téhle dobroty.
Není tady
jen jestli si to myslí i pan Kodet (blahé paměti ....)
Není tady
Věřím že ano, neboť i italské gnocci, pokud jsou vařené například o něco déle, jsou po vyjmutí oslizlé po celém svém povrchu :-)))
Není tady
Dneska jsem dělala super recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7771 je to rychlý a fakt vynikající
Není tady
mame je moc radi s krevetovou omackou http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … hp?id=5299 nebo muzu doporucit zapecene http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=47403
Není tady
french_vanilla napsal(a):
Skvělé jsou i v polévce, například v Minestroni. Hlavně prosím vyslovovat "noky", ne "gnoči" apod. Jsou to prostě italské noky a italové to tak i vyslovují, tak se toho držme. Kolikrát mě ve v drahé pizzerii servírka úplně odzbrojí svým komolením. Díky a hodně úspěchů při servírování téhle dobroty.
mě zase tuhle servírka opravila, když jsem si objednala makjato - jestli si přeju mačáto (macchiato)
Upravil(a) Claire (16. 12. 2007 15:41)
Není tady