19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
mojí dceři jsou 3 roky. V červnu začala chodit do kolky. Ve kolce problémy vůbec nedělá, chodí tam bez breku, učitelky ji chválí. Jediný problém se kolkou je ten, e tam vůbec nejí. První co řekne kdy pro ni přijdu, jestli mám něco k jídlu. Jinak v čem je problém je ten, e je straně ubrečená, na vechno řekne ne, neposlouchá, vzdoruje, nespí a jak říkám tak stále dokola jenom řve a myslí si, e svého dosáhne brekem, kopáním a vztekáním. To se jí ale nedaří. V noci nespí, vstávám k ní tak 7x za noc. Kdy k ní vstane manel tak řve, e chce maminku. Chodí spát po večrníčku a je potom schopná prudit a do 21,30 hod. Ráno po 6 hod ji samzřejmě vzbudit nemůu. Ne začala chodit do kolky tak poslouchala, byla moc hodná. Teď je to opak. Co s ní mám dělat? U si s ní nevím vůbec rady.
Není tady
já bych ji nechala a si řve jak chce občas bych po ní koukla jak na to reaguje, ale tak aby to neviděla. A v noci? Kdy tam půjde manel a ona bude chtít maminku, tak maminka prostě nemůe u spí nebo je někde jinde,... A vstávat k ní 7krát za noc, no to by mi mohla...
Upravil(a) Jejky (29. 6. 2006 19:16)
Není tady
Jednak se snaí pro ni dostupnými způsoby prosadit svoje "Já" (normální v tomhle věku) a jednak reaguje nejspí na kolku. Zkusila bych zatím knihu od dr. Matějčka Po dobrém,nebo po zlém? Mluvit s ní, věnovat se jí, vysvětlovat. Udělat nějaké dohody (např. e v noci chodí tatínek, protoe....něco vymyslete) a neustupovat řevu, kopání atd...(Ale mně se to mluví, já mám klidné dítě, navíc dnes u velké, 12 let, a s ním se vdycky dalo dohodnout, vysvětlit...). Kadopádně přeju pevný nervy a neřeila bych nic násilím. Třeba je to, e se budí a vyaduje mámu, jen takové volání o pomoc, je třeba ztracená a tu kolku snáí hůř, ne to vypadá...kdo ví, co se těm dětem honí hlavou....postupovala bych citlivě, ale snaila bych se s sebou nenechat a tak mávat....co takhle Chůva v akci?
Upravil(a) Eva36 (29. 6. 2006 19:24)
Není tady
beruska321 napsal(a):
mojí dceři jsou 3 roky. V červnu začala chodit do kolky. Ve kolce problémy vůbec nedělá, chodí tam bez breku, učitelky ji chválí. Jediný problém se kolkou je ten, e tam vůbec nejí. První co řekne kdy pro ni přijdu, jestli mám něco k jídlu. Jinak v čem je problém je ten, e je straně ubrečená, na vechno řekne ne, neposlouchá, vzdoruje, nespí a jak říkám tak stále dokola jenom řve a myslí si, e svého dosáhne brekem, kopáním a vztekáním. To se jí ale nedaří. V noci nespí, vstávám k ní tak 7x za noc. Kdy k ní vstane manel tak řve, e chce maminku. Chodí spát po večrníčku a je potom schopná prudit a do 21,30 hod. Ráno po 6 hod ji samzřejmě vzbudit nemůu. Ne začala chodit do kolky tak poslouchala, byla moc hodná. Teď je to opak. Co s ní mám dělat? U si s ní nevím vůbec rady.
Rozhodne neustupuj a nejaky rvani a vztekani ignoruj!Jestli to nepodchytis ted tak to je v haji...Muj malej to taky zkousel,ale nedala jsem se a on casem zjistil ze vztekani je mu na nic:)
Není tady
no já se snaím neustupovat. Dneska řvala , upozorňuju řvala, to se nedá srovnat s brekem, asi hodinu a půl ne usnula. Do toho se schválně počůrala do postele. Take nakonec jsem tam stejně musela jít a převlíknout jí to. Take dosáhla svýho, chtěla vidět maminku
Není tady
beruska321 napsal(a):
no já se snaím neustupovat. Dneska řvala , upozorňuju řvala, to se nedá srovnat s brekem, asi hodinu a půl ne usnula. Do toho se schválně počůrala do postele. Take nakonec jsem tam stejně musela jít a převlíknout jí to. Take dosáhla svýho, chtěla vidět maminku
No ja nevim ale v tomto pripade bych ji dala nahned plenku a rekla ji ze kdyz si bude schvalne pocuravat postylku tak jako maly miminko bude dostavat plenu...pekne to na tebe zkousi:)))a rvani si casem ani nevsimnes:)Ja se ho opravdu naucila ignorovat a casem zjistil ze je mu to k nicemu tak nerve:)
Není tady
Beruko, a co kdybys jí dávala spát o hodinu později? Asi není moc unavená, kdy vydrí tak dlouho řvát.
Není tady
Simona Janouková napsal(a):
Beruko, a co kdybys jí dávala spát o hodinu později? Asi není moc unavená, kdy vydrí tak dlouho řvát.
Ja jsem mohla s malym byt cely den venku a stejne se vecer vydrzel vztekt taky klidne hodinu...
Není tady
no, mohla by být i přetaená .. Ve kolce je spousta aktivit. Já bych jí stále ujiovala, e jí mám moc ráda
a to, e chodí do kolky je proto, aby si mohla hrát se stejně starými kamarády a ne proto, e se jí chce maminka zbavit.
Není tady
Tak myslím, e je to na holčičku moc. Pro takhle malé dítě je kolka velká změna, měj s ní trpělivost. Kadé dítě reaguje jinak, někdo pláče při odchodu do kolky a jakmile máma zmizí z dohledu, je v pohodě. Jiné dítě reaguje jako to Tvoje. Hodně se s ní mazli, hraj si s ní, spát jí dávej malinko později. To noční vstávání znám - dcera předvedla něco podobného po kolce v přírodě v 5 letech a trvalo to pár měsíců, ne se to usadilo. Nic jí nevyčítej, jsou jí tři roky a musí si to nejdřív srovnat v hlavičce. Kdy si chce něco prosadit řvaním, tak to bych taky nepovolila, musí vědět, e tím nic nezmůe. Bohuel to ale bude zkouet - v tomhle věku je to normální. Přeju hodně trpělivosti.
Není tady
ahoj,já si myslím, e to chování souvisí s nástupem do kolky.Je to pro ni přeci jen veliká změna, sice je tam ,jak říká,hodná, ale moná v sobě má nějaké napětí a to si vybíjí, kdy přijde domů.
Já mám s nástupem do kolky podobnou zkuenost od své dcery.Taky změnila chování, ona se mnou přestala mluvit (zřejmě si myslela, e jsem zlá, kdy jí dávám z domova pryč).Trvalo to asi 3 týdny a pak se to vechno vrátilo k normálu, pochopila o co jde.
Chce to asi mít pro ni pochopení, hodně se s ní mazlit a povídat jí proč tam chodí, e maminka musí do práce a tak.Určitě to brzy přejde.Pevné nervy.
Není tady
Tak takhle mě v noci budívala dcerka cca 1,5 roku v kuse. Zvykla si, e při kadém jejím pohnutí se vzbudila a automaticky jsem musela být u ní a dát ji napít, popř. vyčůrat.(Má chyba - zbytečná velká starostlivost). Kdy jí byli skoro dva roky, vyústilo se to v takové drama, e se budila co 20 min. a chtěla maminku. Tak jsem jí cca týden nechala vybrečet ( u jsem fyzicky na to neměla, abych k ní vstávala celý noce a také jsem začala chodit do práce). Z počátku kdy řvala e k ní nejdu, jsem jí vdy jen nakoukla do pokoje, zda je ve v pořádku, e se jí nic nestalo cca tak jednou za deset minut, za půl hodinky, za hodinku, dokázala řvát třeba 3 hodiny vkuse, ale nakonec jsem ji skoro po týdnu dokázala přesvědčit, e kolem ní v noci nebudu skákat jak si píská, ale e se má v noci spinkat. Kolikrát jsem se musela dret, abych k ní nevstala, byli to hrozné nervy, slyet jak se dítě vztekem a brekem zajíká, ale nemůe si z Vás dělat otroka. Vlastní zkuenost je opravdu ta "nejlepí" kola výchovy...
Upravil(a) tes1 (30. 6. 2006 12:18)
Není tady
elementgirl napsal(a):
Simona Janouková napsal(a):
Ja jsem mohla s malym byt cely den venku a stejne se vecer vydrzel vztekt taky klidne hodinu...
e
Já kdy dám spát svýho roáka ve 20, tak vydrí řvát dost dlouho a na to nemám nervi. Kdy ho dám spát po 21. hod. tak spí jak nemluvně hned, jenom malinko zaprotestuje a do 2 min. spí.
Není tady
zkusila bych drobné dárečky.Nám to tak fungovalo,papala ve kolce dostane třeba zmrzku,nepapala nic.Poslechne co se po ní chce - pochvala a třeba lentilku.Fígl je v tom,e sladkost nedostane jen tak.Nějaký dětský odborník psal,e malé děti jsou jak pejsci,ve se musí naučit a nejlepí je za vechny úspěchy pochválit a odměnit.Na vztekání nereaguj.Hodně chválit,jak to dnes ve kolce krásně zvládla,jaký namalovala krásný obrázek.Rádi slyí jak u jsou velcí.Drím pěstičky.
Není tady
moc děkuji za rady. S těma bonbonama a čokoladkama jsem to zkouela. Byla jsi hodná, papala dostane dobrůtku. Bohuel reakce mojí dcery je taková, kdy nic nedostane tak mi řekne, e jí to nevadí. Take toto se minulo účinku. I ve kolce při odchodu vdy něco dostane. Tedy jenom kdy byla hodná. Jak říkám kdy třeba jednou za 14 dnů nedostane tak řekne i učitelce, e jí to nevadí.Musím zkouet a hlavně mít pevné nervy.
Není tady
Odměna pro dítě nemusí být jen bonbon, ale něco co je jí vzácné. Výlet, film, omalovánky. Musí najít něco, co má ráda a přitom to nemá kadý den. Ví, napadlo mě taky, e to můe být její obranná reakce. Řekne, e jí to nevadí, aby zakryla svoje zklamání. Ale to u musí poznat sama.
Není tady
Dobry den
zřejmě jde o emoční reakci na separaci. postupujte velmi citlivě a snate se dceři poskytnout co největí citovou podporu, i kdy by to bylo jen na přechodnou dobu. kadé dítě a kadý vztah s rodičem je jiný, proto se nedá od dětí automaticky očekávat e se bodou adaptovat na odloučení stejně jako jiné děti, průměrné dítě neexistuje...nebojte se "rozmazlování", citlivě a empaticky odhadnete kdy můete pouto postupně uvolnovat, na povel to ale nepůjde. Doporučuji vám poádat o pomoc erudovaného dětského psychoterapeuta či psychologa. zdravím. PP
Není tady