Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 29. 6. 2006 16:19

Janila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 13062

Použití římského hrnce

Prosím Vás nemůžu nikde najít jak se správně používá římský hrnec.Musí se namáčet i když si v něm chci ohřít druhý den maso?Díky za odpovědi J wink

Není tady

 

#2 29. 6. 2006 16:45

choysia
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 3. 2006
Příspěvky: 5989

Re: Použití římského hrnce

. Celý římský hrnec se před použitím musí aspoň na 60 minut zcela ponořit do studené vody, aby se v něm dalo péct skoro bez tuku.
2. Pečeme - li v něm maso nebo kuře, MUSÍME VŠECHNY potřebné ingredience dát ihned ještě před zasunutím zakrytého římského hrnce do horké, na 180-190°C ,vyhřáté trouby.
3. Hrnec pokládáme na dno trouby, protože má většinou výstupky, na nichž stojí.
4. Hrnec PO CELOU DOBU PEČENÍ NEODKRÝVÁME A ANI TEKUTINU NEDOLÉVÁME !!!!
5. Doba pečení: asi 1300g ZCELA rozmraženého kuřete se peče přibližně 60 minut s tím, že se k němu přidá asi dvoucentimetrový kousek z kostky másla nebo hery a asi 300 ml vody hned na začátku.
Nesmíte se bát, že se maso neupeče!!


Někde jsem to splašila, doufám, že ti  to pomůže   storstark

Není tady

 

#3 29. 6. 2006 18:44

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: Použití římského hrnce

Já zase četla a mám vyzkoušeno,že hrnec se má opravdu dát aspoň na 1 hodinu maximálně do vody,naskládᚠtam co potřebuješ...maso,brambory atd.ale nemusí mít teplotu...prostě jak to vyndᚠz ledničky......dᚠdo hrnce,opravdu se nemusí podlévat vodou,můžeš jak psala choysia dát kousek másla,zavřeš vrchní víko,který by se nemělo opravdu otvírat a hlavně musíš dát do studené trouby.A po určité době...podle toho co pečeš...vrchní víko odklopit a podívat se.Když třeba pečeš kuře a chceš kůrku,dopíkᚠho v hrnci bez vrchního víka.Ale jsem začátečník a nevím všechno jistě.Nemám všechno odzkoušené,

Není tady

 

#4 30. 6. 2006 0:11

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Použití římského hrnce

Na několika místech jsem četla, že se hrnec namáčí do vody jen na 15 - 20 min. Dělám to tak a podle mých zkušeností to bohatě stačí.

Upravil(a) maya (30. 6. 2006 0:13)

Není tady

 

#5 30. 6. 2006 7:30

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: Použití římského hrnce

maya napsal(a):

Na několika místech jsem četla, že se hrnec namáčí do vody jen na 15 - 20 min. Dělám to tak a podle mých zkušeností to bohatě stačí.

mayo,asi mᚠpravdu,ale já pro tu jistotu jsem to tam vždycky nechala dýl.

Není tady

 

#6 30. 6. 2006 9:10

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Použití římského hrnce

Tak koukám, že všechny jste římský hrnec zvládly. Povězte mi, prosím, jestli netušíte, kde jsme udělali chybu my. Všechno podle návodu, namočení, naskládání potravin, dokonce recept z kuchařky, která byla přiložena, pekli jsme předepsanou dobu na předepsanou teplotu.................všechno syrové!
Nakonec jsme kuře pekli skoro 3 hodiny, a nebylo pečené, bylo vařené! Docela kentus. usch
Dneska mám římský hrnec jako 2 nádherné květináče. Netušíte, kde byla chyba?


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#7 30. 6. 2006 18:27

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Použití římského hrnce

to Honey: jasně, pokud zrovna nespěcháš, tak i kdybys hrnec namáčela týden, nemůžeš vůbec nic zkazit smile

to Eri: nejsem žádný odborník přes římské hrnce, taky jsem v něm začala péct relativně nedávno, ale nemělas třeba nízkou teplotu? (i když byla předepsaná) Já peču tak na 200°C a jídlo je hotové většinou přibližně za hodinu a půl. Jinak mě nic jiného nenapadá. Ale podle mě maso z římského hrnce nikdy nebude chutnat jako z normálního pekáče, vždycky bude trochu "vařené", protože při pečení se do něj z hrnce natáhne spousta vody.

Není tady

 

#8 30. 6. 2006 20:02

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: Použití římského hrnce

maya napsal(a):

to Honey: jasně, pokud zrovna nespěcháš, tak i kdybys hrnec namáčela týden, nemůžeš vůbec nic zkazit smile

to Eri: nejsem žádný odborník přes římské hrnce, taky jsem v něm začala péct relativně nedávno, ale nemělas třeba nízkou teplotu? (i když byla předepsaná) Já peču tak na 200°C a jídlo je hotové většinou přibližně za hodinu a půl. Jinak mě nic jiného nenapadá. Ale podle mě maso z římského hrnce nikdy nebude chutnat jako z normálního pekáče, vždycky bude trochu "vařené", protože při pečení se do něj z hrnce natáhne spousta vody.

Jo,jo mayo ,z tohohle hrnce je to hodně dietní a nedá se to srovnat s klasickým pekáčem.Je to prostě jiný,ale nestěžuju si.

Není tady

 

#9 30. 6. 2006 20:48

Janila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 13062

Re: Použití římského hrnce

Holky děkuji Vám za odpovědi.Ale ještě jsem chtěla vědět,když si chcete druhý den ohřát zbytek jídla jestli se opět tento hrnec namáčí.Díky wink

Není tady

 

#10 1. 7. 2006 1:43

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Použití římského hrnce

maya napsal(a):

to Honey: jasně, pokud zrovna nespěcháš, tak i kdybys hrnec namáčela týden, nemůžeš vůbec nic zkazit smile

to Eri: nejsem žádný odborník přes římské hrnce, taky jsem v něm začala péct relativně nedávno, ale nemělas třeba nízkou teplotu? (i když byla předepsaná) Já peču tak na 200°C a jídlo je hotové většinou přibližně za hodinu a půl. Jinak mě nic jiného nenapadá. Ale podle mě maso z římského hrnce nikdy nebude chutnat jako z normálního pekáče, vždycky bude trochu "vařené", protože při pečení se do něj z hrnce natáhne spousta vody.

Ahojky Mayo, díky, nejspíš to tak bude.
Abych Ti řekla pravdu, dnes už ani nevím, na kolik to bylo - je to cca 4, 5 let zpátky. Jen si pamatuju, že manžel docela koukal, když dostal večeři v 11 a ještě tak hroznou. A od půl osmé jsme jídlo chodili ukecávat, jaký jsme měli hlad. lol
Prostě pitomí. Ale mám pocit, že jsme do hrnce pořád lezli, jestli už se zadařilo, tak jestli vadilo větrání. Dneska už je to jedno, ale rada na závěr - kytky v římském hrnci vypadají opravdu skvělě! tummenupp


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#11 1. 7. 2006 6:56

Honey
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 5. 2006
Příspěvky: 340

Re: Použití římského hrnce

Eri,ten hrnec by se neměl otvírat po celou dobu pečení,jedině až před koncem pro kůrku.Jinak díky zy tip co s hrncem,až nás omrzí tummenupp

Není tady

 

#12 1. 7. 2006 8:50

choysia
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 3. 2006
Příspěvky: 5989

Re: Použití římského hrnce

Ahoj, něco by tam o tom hrnci mělo být.
www.vareni.cz       smile

Není tady

 

#13 1. 7. 2006 12:25

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Použití římského hrnce

Honey napsal(a):

Eri,ten hrnec by se neměl otvírat po celou dobu pečení,jedině až před koncem pro kůrku.Jinak díky zy tip co s hrncem,až nás omrzí tummenupp

Není zač! godlike
Jen se tam musí vyvrtat opatrně dírky, aby mohla odtékat přebytečná voda. Šikovný manža zvládne jako prd! tongue


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů