27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím Vás nemůu nikde najít jak se správně pouívá římský hrnec.Musí se namáčet i kdy si v něm chci ohřít druhý den maso?Díky za odpovědi J
Není tady
. Celý římský hrnec se před pouitím musí aspoň na 60 minut zcela ponořit do studené vody, aby se v něm dalo péct skoro bez tuku.
2. Pečeme - li v něm maso nebo kuře, MUSÍME VECHNY potřebné ingredience dát ihned jetě před zasunutím zakrytého římského hrnce do horké, na 180-190°C ,vyhřáté trouby.
3. Hrnec pokládáme na dno trouby, protoe má větinou výstupky, na nich stojí.
4. Hrnec PO CELOU DOBU PEČENÍ NEODKRÝVÁME A ANI TEKUTINU NEDOLÉVÁME !!!!
5. Doba pečení: asi 1300g ZCELA rozmraeného kuřete se peče přiblině 60 minut s tím, e se k němu přidá asi dvoucentimetrový kousek z kostky másla nebo hery a asi 300 ml vody hned na začátku.
Nesmíte se bát, e se maso neupeče!!
Někde jsem to splaila, doufám, e ti to pomůe
Není tady
Já zase četla a mám vyzkoueno,e hrnec se má opravdu dát aspoň na 1 hodinu maximálně do vody,naskládá tam co potřebuje...maso,brambory atd.ale nemusí mít teplotu...prostě jak to vyndá z ledničky......dá do hrnce,opravdu se nemusí podlévat vodou,můe jak psala choysia dát kousek másla,zavře vrchní víko,který by se nemělo opravdu otvírat a hlavně musí dát do studené trouby.A po určité době...podle toho co peče...vrchní víko odklopit a podívat se.Kdy třeba peče kuře a chce kůrku,dopíká ho v hrnci bez vrchního víka.Ale jsem začátečník a nevím vechno jistě.Nemám vechno odzkouené,
Není tady
Na několika místech jsem četla, e se hrnec namáčí do vody jen na 15 - 20 min. Dělám to tak a podle mých zkueností to bohatě stačí.
Upravil(a) maya (30. 6. 2006 0:13)
Není tady
maya napsal(a):
Na několika místech jsem četla, e se hrnec namáčí do vody jen na 15 - 20 min. Dělám to tak a podle mých zkueností to bohatě stačí.
mayo,asi má pravdu,ale já pro tu jistotu jsem to tam vdycky nechala dýl.
Není tady
Tak koukám, e vechny jste římský hrnec zvládly. Povězte mi, prosím, jestli netuíte, kde jsme udělali chybu my. Vechno podle návodu, namočení, naskládání potravin, dokonce recept z kuchařky, která byla přiloena, pekli jsme předepsanou dobu na předepsanou teplotu.................vechno syrové!
Nakonec jsme kuře pekli skoro 3 hodiny, a nebylo pečené, bylo vařené! Docela kentus.
Dneska mám římský hrnec jako 2 nádherné květináče. Netuíte, kde byla chyba?
Není tady
to Honey: jasně, pokud zrovna nespěchá, tak i kdybys hrnec namáčela týden, nemůe vůbec nic zkazit
to Eri: nejsem ádný odborník přes římské hrnce, taky jsem v něm začala péct relativně nedávno, ale nemělas třeba nízkou teplotu? (i kdy byla předepsaná) Já peču tak na 200°C a jídlo je hotové větinou přiblině za hodinu a půl. Jinak mě nic jiného nenapadá. Ale podle mě maso z římského hrnce nikdy nebude chutnat jako z normálního pekáče, vdycky bude trochu "vařené", protoe při pečení se do něj z hrnce natáhne spousta vody.
Není tady
maya napsal(a):
to Honey: jasně, pokud zrovna nespěchá, tak i kdybys hrnec namáčela týden, nemůe vůbec nic zkazit
to Eri: nejsem ádný odborník přes římské hrnce, taky jsem v něm začala péct relativně nedávno, ale nemělas třeba nízkou teplotu? (i kdy byla předepsaná) Já peču tak na 200°C a jídlo je hotové větinou přiblině za hodinu a půl. Jinak mě nic jiného nenapadá. Ale podle mě maso z římského hrnce nikdy nebude chutnat jako z normálního pekáče, vdycky bude trochu "vařené", protoe při pečení se do něj z hrnce natáhne spousta vody.
Jo,jo mayo ,z tohohle hrnce je to hodně dietní a nedá se to srovnat s klasickým pekáčem.Je to prostě jiný,ale nestěuju si.
Není tady
Holky děkuji Vám za odpovědi.Ale jetě jsem chtěla vědět,kdy si chcete druhý den ohřát zbytek jídla jestli se opět tento hrnec namáčí.Díky
Není tady
maya napsal(a):
Ahojky Mayo, díky, nejspí to tak bude.
Abych Ti řekla pravdu, dnes u ani nevím, na kolik to bylo - je to cca 4, 5 let zpátky. Jen si pamatuju, e manel docela koukal, kdy dostal večeři v 11 a jetě tak hroznou. A od půl osmé jsme jídlo chodili ukecávat, jaký jsme měli hlad.
Prostě pitomí. Ale mám pocit, e jsme do hrnce pořád lezli, jestli u se zadařilo, tak jestli vadilo větrání. Dneska u je to jedno, ale rada na závěr - kytky v římském hrnci vypadají opravdu skvělě!
Není tady
Eri,ten hrnec by se neměl otvírat po celou dobu pečení,jedině a před koncem pro kůrku.Jinak díky zy tip co s hrncem,a nás omrzí
Není tady
Ahoj, něco by tam o tom hrnci mělo být.
www.vareni.cz
Není tady
Honey napsal(a):
Eri,ten hrnec by se neměl otvírat po celou dobu pečení,jedině a před koncem pro kůrku.Jinak díky zy tip co s hrncem,a nás omrzí
Není zač!
Jen se tam musí vyvrtat opatrně dírky, aby mohla odtékat přebytečná voda. ikovný mana zvládne jako prd!
Není tady