Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 29. 6. 2006 13:43

gaca
♥------

HELICOBACTER PYROLI

Nevite prsoim nekdo jaky je postup po tom kdyz byl trojkombinaci "vylecen" a ted se zase vratil, jelikoz mam znova ty same problemy.. Znova ta trojkombinacxe nebo neco jineho?? Dekuji za odpoved.

Není tady

#2 29. 6. 2006 14:28

Simona
♥♥♥♥---

Re: HELICOBACTER PYROLI

Gaco, můžu se tě zeptat jaké máš obtíže? Promiň, že jsem tak zvědavá. Jestli se nepletu, je to ta bakterie, která mimo jiné způsobuje i rakovinu žaludku. Zemřela na to moje mamka a mě tahle nemoc dost děsí, ale na vyšetření se bojím.

Není tady

#3 29. 6. 2006 15:01

agnes
♥♥-----

Simona napsal(a):

Gaco, můžu se tě zeptat jaké máš obtíže? Promiň, že jsem tak zvědavá. Jestli se nepletu, je to ta bakterie, která mimo jiné způsobuje i rakovinu žaludku. Zemřela na to moje mamka a mě tahle nemoc dost děsí, ale na vyšetření se bojím.

Rozhodně se nedá říct, že H.pylori způsobuje ca žaludku. Je to jen jeden z rizikových faktorů, který o něco málo zvyšuje riziko vzniku rakoviny oprpti ostatní populaci.

Není tady

#4 29. 6. 2006 15:11

agnes
♥♥-----

gaca napsal(a):

Nevite prsoim nekdo jaky je postup po tom kdyz byl trojkombinaci "vylecen" a ted se zase vratil, jelikoz mam znova ty same problemy.. Znova ta trojkombinacxe nebo neco jineho?? Dekuji za odpoved.

Že došlo k reinfekci se musí potvrdit biopsií a stanovuje se citlivost na antibiotika. Podává se znova troj nebo čtyřkombinace.

Není tady

#5 29. 6. 2006 15:13

Simona
♥♥♥♥---

Agnes, vážně? Jak jsem psala, docela mě tahle nemoc děsí. Takže když prolezu všechna vyšetření, tak se stejně nedá s určitostí říct, že tím neonemocním? Mám velký strach o bráchu. Máme tu nemoc jak rodinné prokletí. Je zvláštní, že na to umřela babička a mamka, ale mamka měla ještě 5 sourozenců a ty jsou v pohodě.

Není tady

#6 29. 6. 2006 15:14

Ilseli
♥♥♥----

gaca napsal(a):

Gaco, helicobacter pylori, jsou bakterie, které přežívají v kyselém prostředí žaludku, pokud jsi ,,byl vyléčen,, a zase se Ti vrací původní stavy projevu Tvých potíží, je vhodné se poradit se svým ošetřujícím lékařem. Zde je vhodná strava neutralizující kyselost žalududku.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#7 29. 6. 2006 15:39

agnes
♥♥-----

Simona napsal(a):

Agnes, vážně? Jak jsem psala, docela mě tahle nemoc děsí. Takže když prolezu všechna vyšetření, tak se stejně nedá s určitostí říct, že tím neonemocním? Mám velký strach o bráchu. Máme tu nemoc jak rodinné prokletí. Je zvláštní, že na to umřela babička a mamka, ale mamka měla ještě 5 sourozenců a ty jsou v pohodě.

H. pylori je rizikový faktor, stejně jako atrofická gastritida (chronický zánět žaludeční sliznice), kouření, tvrdý alkohol, nitrosaminy a jiné chemikálie v potravě (uzeniny). Naopak protektivní faktory jsou dostatek vit. C, vit. E, selen... a vůbec zdravá strava (ovoce, zelenina). Jsou to ale jen statistické výsledky, není bohužel stoprocentní, že když se člověk bude vyhýbat neg. faktorům a dodržovat zdravý živ. styl, že rakovinu 100% nedostane... Vlastní podstata vzniku není známá. Pokud ale máte ca žaludku v rodině, určitě bych ti doporučila preventivní gastroskopické kontroly

Není tady

#8 29. 6. 2006 18:21

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Simona napsal(a):

Simono a nemate v rodine perniciosni anemii? Ta je s rakovinou zaludku spojena vice nez infekce H. pylori...

Není tady

#9 29. 6. 2006 18:35

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Ilseli napsal(a):

gaca napsal(a):

Gaco, helicobacter pylori, jsou bakterie, které přežívají v kyselém prostředí žaludku, pokud jsi ,,byl vyléčen,, a zase se Ti vrací původní stavy projevu Tvých potíží, je vhodné se poradit se svým ošetřujícím lékařem. Zde je vhodná strava neutralizující kyselost žalududku.

Ani zrnko cukru!!! Pozor i na skryté cukry.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#10 30. 6. 2006 8:13

Simona
♥♥♥♥---

Sillwan a co je to za anemii? Nikdy jsem to neslyšela.

Není tady

#11 30. 6. 2006 11:47

eve1
Host

tak jste mě tady vyděsili
mám už 5 let helicocbakter ,ale musím říct, že zase tak hrozné potíže nemám -můžu jíst všechno a nic mi to nedělá.
jéžiš a jsem strašný milovník čokolády a jím to po kilech.
Teda, to bych fakt asi měla přestat a nečekat,až mi bude blbě, co?
Tak to se budu muset nad tím zamyslet a začít se stravovat asi lépe,ale když já tak miluju jídlo a i sladký -tak babo,raď.
Budu se snažit podle vašich rad trochu řídit, než začne být pozdě-měli by se používat nějaký bylinky nebo co by bylo nejlepší.Díky

#12 1. 7. 2006 8:53

eve1
Host

poradí tady někdo, jaká strava je nejlepší při této bakterii -jaká zelenina a ovoce je vhodné a jaké nevhodné a podobně.
díky.

#13 1. 7. 2006 19:48

johana
♥------

Mě zjistila doktorka tuto bakterii v žaludku před 2 rokama.Zjistila ji z krve.Měla jsem problémy s bolestí žaludku.Dala mi léky Helicyd.Ty jsem brala rok a půl.Vždy když jsem léky dobrala,tak mi předepsala další.Před půl rokem mi léky změnila,beru Omeprazol ratiopharm.O léčbě trojkombinací jsem se dočetla na internetu,ptala jsem se doktorky,jak to,že mi dává pouze jedny léky.Řekla mi,že to stačí.Když jsem se jí zmínila,že můj děda zemřel na rakovinu žaludku a taťka sice rakovinu plic,ale měl taky problémy se žaludkem.Měl vředy,tak jen pokrčila rameny,že to je život,řekla.Tak beru pořád jen léky již 2.rok.Po prázdninách na ní dojdu,ať mě vyšle na nějaké specializované vyšetření.

Není tady

#14 2. 7. 2006 20:38

eve1
Host

johana napsal(a):

Mě zjistila doktorka tuto bakterii v žaludku před 2 rokama.Zjistila ji z krve.Měla jsem problémy s bolestí žaludku.Dala mi léky Helicyd.Ty jsem brala rok a půl.Vždy když jsem léky dobrala,tak mi předepsala další.Před půl rokem mi léky změnila,beru Omeprazol ratiopharm.O léčbě trojkombinací jsem se dočetla na internetu,ptala jsem se doktorky,jak to,že mi dává pouze jedny léky.Řekla mi,že to stačí.Když jsem se jí zmínila,že můj děda zemřel na rakovinu žaludku a taťka sice rakovinu plic,ale měl taky problémy se žaludkem.Měl vředy,tak jen pokrčila rameny,že to je život,řekla.Tak beru pořád jen léky již 2.rok.Po prázdninách na ní dojdu,ať mě vyšle na nějaké specializované vyšetření.

:kapitulation:no, to já taky dostávala jen helicid,ale vždycky jen tak 2 lahvičky a ty si to brala celý rok?

A taky jsem se dozvěděla  o trojkombinaci tady prvněroll

dosržuješ nějakou dietu? Já právě ne, vždycky mi t otaky zjistí z krve,ale zatím problémy nemám, tak jím všechno

Mohl by nám tady někdo napsat, jaká trojkombinace se má brát,já bych se taky zeptala doktora.

#15 3. 7. 2006 12:15

johana
♥------

eve 1 Já ten heliecid brala přes rok a ty 2.prášky mi napsala nedávno.Já to brala furt,protože jak sem je využívala,hned mě začal bolet žaludek,tak mi vždy napsala nové a tak to jde 2 roky.Myslím,že i na tom příbalovém letáku je to napsané,že při této bakterii by se mělo k tomuto léku brát ještě něco jinýho a ještě snad antibiotika.Jinak se ta bakterie nikdy nezničí.

Není tady

#16 3. 7. 2006 13:30

eve1
Host

johana napsal(a):

eve 1 Já ten heliecid brala přes rok a ty 2.prášky mi napsala nedávno.Já to brala furt,protože jak sem je využívala,hned mě začal bolet žaludek,tak mi vždy napsala nové a tak to jde 2 roky.Myslím,že i na tom příbalovém letáku je to napsané,že při této bakterii by se mělo k tomuto léku brát ještě něco jinýho a ještě snad antibiotika.Jinak se ta bakterie nikdy nezničí.

ahoj

ty bakterie se prý nikdy nezničí,proto se to každýmu pořád vrací
já jsem dřív taky měla pravidelně bolesti a někdy mi to chytlo vždycky tak ráno mezi 3-4 šílený křeče a vždycky museli přijet a píchnout mi algifen a za půl hodiny byl klid a pak se toobjevilo zase tak za měsíc.

no, vybrala jsem tak 1 lahvičku helicidu, a musím zatím říci, že ted mi to dalo pokoj už tak 1 rok

no nevím, a jím úplně všechno a to přímo žeru pátý přes devátý

ale neměla bych to asi provokovat

CHODÍŠ pravidelně na tu gastroskopii,

#17 3. 7. 2006 13:50

agnes
♥♥-----

eve1 napsal(a):

johana napsal(a):

ahoj

ty bakterie se prý nikdy nezničí,proto se to každýmu pořád vrací
já jsem dřív taky měla pravidelně bolesti a někdy mi to chytlo vždycky tak ráno mezi 3-4 šílený křeče a vždycky museli přijet a píchnout mi algifen a za půl hodiny byl klid a pak se toobjevilo zase tak za měsíc.

no, vybrala jsem tak 1 lahvičku helicidu, a musím zatím říci, že ted mi to dalo pokoj už tak 1 rok

no nevím, a jím úplně všechno a to přímo žeru pátý přes devátý

ale neměla bych to asi provokovat

CHODÍŠ pravidelně na tu gastroskopii,

Tak abych do toho vnesla trochu jasno: Helicidem se H pylori rozhodně nezničí, to máš pravdu, taky to není antibiotikum, ale zjednodušeně řečeno lék snižující kyselost žaludku.
Trojkombinace na zničení H. pylori je omeprazol + amoxicilin + klaritromycin (omep. je Helicid a ty dvě další jsou antibiotika). Bere se 7 dní a působí tak v 90%.

A ještě chci říct, že H. pylori má více než polovina Čechů a většině z nich žádné potíže nedělá, naopak ale kdo nemá Helikobactera, nemá ani vředy

Není tady

#18 3. 7. 2006 19:31

johana
♥------

Agnes,díky za informaci.Stejně mi je divný,že doktorka mi před 2 rokama oznámila po vyšetření krve,že mám v žaludku H.pylori a nikam mě jinam neposlala.Rok a půl mi předepisovala Helicid a teď mi  místo něj předepsala omeprazol.Beru 1 tabletu denně.Již 2 roky a již mě ani krev nikdy nebrala,jen vždy napíše nové léky..Ale podle tvého příspěvku,to zas taková katastrofa není,když to má polovina Čechů.Aspoň jsi mě uklidnila.Ale jinak nevím,jestli je na to nějaká dieta.Co jíst a tak.Vlastně,že mám tu bakterii mi řekla sestra,když uklízela moji kartu.Prý její manžel ji má taky.Doktorka mi řekla:jo,něco tam je a nejvíc je to aktivní na jaře.To teď má spousta lidí.To nic není.A byla sem hotová

Není tady

#19 4. 7. 2006 12:19

eve1
Host

děkuji za informace

jinak helicoc mám, ale vředy ne.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí