Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 28. 6. 2006 14:16

BB
♥♥♥♥♥♥-

Ořechovka

SOS !!!! Nevíte někdo recept na SKVĚLOU ořechovku ????  Mám natrhané ořechy ale v rámci stěhování nemůžu najít recept. Vím, že tam bylo několik ořechů, koliksi cukru ... zasypat, zalít lihovinou ( jakou???) a nechat stát... nějakou dobu . Ale konkrétně .... nechce se mi experimentovat. Kdysi jsem ji dělala, ale už se mi to jaksi vykouřilo...  grater   Loni jsme byli na dovolené v CHorvatsku a tam jsme pili skvělou ořechovku .... vychlazená a s ledíčkem fakt neměla chybu.   vissla     
Všem předem mooooc děkuju !!!!   godlike

BB

Není tady

#2 28. 6. 2006 14:52

Madlenka
♥♥-----

Není tady

#3 28. 6. 2006 17:39

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Ořechovka

15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou  kůru z 1/2 citronu a zalít  1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak  dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

Není tady

#4 29. 6. 2006 9:59

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Aprill,
tak to už se těším na další setkání. Doufám že ji přineseš.

Není tady

#5 29. 6. 2006 13:00

Venus
Host

aprill napsal(a):

15 zelených ořechů - nakrájet na kousky, přidat kousek celé skořice, 4 hřebíčky, 3 kuličky jalovce, citronovou  kůru z 1/2 citronu a zalít  1 litrem vodky, nechat uležet 6 týdnů, pak svařit 1/2 litru vody s 500 g cukru a smíchat. Píšou nechat uležet do jara, ale nám to nikdy tak  dlouho nevydrželo. Pokud se ti ji podaří do jara uchovat a opravdu bude lepší než na podzim, tak dej vědět.

Může to jít i bez toho jalovce? NIkde jsem ho u nás v obchodě neviděla a dá se něčím nahradit ? Jo a kdy se přesně mají ty zelené ořechy trhat, u nás na zahradě se mi zdají ty zelené ořechy ještě malé...

#6 29. 6. 2006 13:08

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Přesný recept  je s jalovcem, ale já ho tam taky nedávám a ani ničím nenahrazuji.

Není tady

#7 30. 6. 2006 15:12

BB
♥♥♥♥♥♥-

Venus, ořechy nemají mít ještě vytvořenou skořápku .... a jalovec ti klidně pošlu. Mám ho nasušený z Valašska. Pošli mi na mejlík adresu.

BB

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí