21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
wocinka:
Ne abys na něj byla moc milá. Musí to bejt pro něj ok, aby nestačil otevřít ani pusu k protestu.
A kdyby jí otevřel, můe mu tam vrazit tu zmrzlinu
Není tady
wocinka napsal(a):
Helenko, ale co mana? e by měl pseudotěhotenský potíe taky? Břicho by na to skoro měl, ale... Já bych ráda dělala doma qočnu, jen kdyby to mělo ze strany mého vagra nějakou pozitivní zpětnou vazbu. Přece nechci ádný líbání rukou nebo vhazování okvětních lístků pod nohy, jenom obyčejný "děkuju", "nechce s něčím pomoct"?
Milá skoromatko - jestli si panímáma nebo ten chlapec, co ho má v oddacím listě, nedokáou srovnat synka/bráchu sami, proč bys to sakra měla dělat ty? Hele, kočko, jak to chlapci řeili, ne sis toho jednoho vzala do plné péče? Maminka vyprala, občas zřejmě uvařila, kdy hrozilo, e květy jejího ivota zařvou na předávkování míchanými vejci... takhle ěnjak to bylo, e? No a pak jsi přila ty a shráblas je pod peří oba - ty nejsi qočna, ale husa, s prominutím. To skoro vypadá, jako bys měla manílka "se závazkem"
Ale zatímco o haranta se postará, dospělej halama by se měl starat minimálně sám o sebe, kdy u ne o to, aby enské (ne vagrinej - jakékoli ! enské) v očekávání místo poskytování dobrých rad pomohl.
Na tvém místě bych zkusila "zaplakat" tchýni - jak jsi unavená, jak to u v těch vedrech je s bříkem těké... Jestli není taková ta samostatná (co jde na pole a domů přinese kromě motyky a pytle brambor i novorozeně), tak by mohla nějakou aktivitu, aměřující k postavení synáčků do latě , vyvinout.
Není tady
choysia : Zmrzlinu nedám! Já se znám, e bych se nechala jetě ukecat, proto ta procházka - dlooouhááá a bez mobilů! Obou! No, tohle by snad lo, je to dost okatý aby ho to trklo (skoro jako ty brambory) a ne moc radikální na to, abysme na sebe museli koukat skrze prsty...
Není tady
wocinka napsal(a):
choysia : Zmrzlinu nedám! Já se znám, e bych se nechala jetě ukecat, proto ta procházka - dlooouhááá a bez mobilů! Obou! No, tohle by snad lo, je to dost okatý aby ho to trklo (skoro jako ty brambory) a ne moc radikální na to, abysme na sebe museli koukat skrze prsty...
No a kdy to nepůjde, tak pak radikální zásah
Není tady
Helena : No, právě... nejhorí na tom je, e tchýně má - mimo jiných kladných vlastností, a to myslím váně - nad sebou gloriolu trojnásobné matky - samovychovavatelky, je neopomíná při četných příleitostech opakovat památnou rodinnou událost, jak navařila, nakázala dětem (nejmladí chodilo snad do 1. třídy a jsou +- 2 roky od sebe) co kdy sníst a odjela na deset dní na dovolenou... Posledním ámen její litanie je, jak jsou její dítka samostatná...
Není tady
choysia : No z toho mám poněkud hrůzu... oni jsou vůbec taková rodina... taková jiná... u nás doma se vechno tak nějak vyřeilo v rodině, na dlouhé vády nebo teatrální gesta se u nás nedrí, leč rodina mého manela je schopna pohádat se i na rodinné oslavě, vyčíst si hříchy do sedmého kolene a pak se spolu nebavit kolik let. Natěstí manel takový není, a věřte, e ze mě nemluví nějaké milostné poblouznění, i kdy toho mám v hlavince taky dost:rolleyes:
Není tady
No, já bych řekla, e větí balada, ne jít pro flákotu by bylo sednout si někde na zahrádce pod stromem
s nějakou hezkou kníkou.
Není tady
wocinko: Znám. Maminky sestra si vzala taky manela i s bratrem. Od dětství si pamatuju, e si na kadý rodinný oslavě dali přes hubu. Doslova. Oni se vdycky porvali, ale pak do dalí oslavy byli jak nejlepí kamarádi. Veselé, e?
Není tady
Frigo : Tomu říkám revoluční řeení
Jenom kdybych u toho stromu měla stan a nemusela chodit domu dívat se na svou nablýskanou, leč valem upadající kuchyň... Kdy jsem se sem nastěhovala, měli v uplíku v lince roztrhaný ponoky, starej pomeranč a krabku na brambory... roztomilé, e?
Není tady
Frigo napsal(a):
No, já bych řekla, e větí balada, ne jít pro flákotu by bylo sednout si někde na zahrádce pod stromem
s nějakou hezkou kníkou.
Třeba s kuchařkou
Není tady
choysia . Jei, to oni se snad neperou (no ale tak mě napadá, e jsem byla jen na meních oslavách, take kdopak ví...) Ale manel se zcela jistě nerve, to není jeho styl... spí bych si dokázala v tom pomyslném ringu představit jeho něnou máti
Není tady
wocinka napsal(a):
choysia . Jei, to oni se snad neperou (no ale tak mě napadá, e jsem byla jen na meních oslavách, take kdopak ví...) Ale manel se zcela jistě nerve, to není jeho styl... spí bych si dokázala v tom pomyslném ringu představit jeho něnou máti
Tak to moje téměř tchýně nby mohla taky do ringu. Ale dělat sumo.
Já jí mám straně ráda, dobře se s ní flámuje
Není tady
wocinka napsal(a):
![]()
Jenom kdybych u toho stromu měla stan a nemusela chodit domu dívat se na svou nablýskanou, leč valem upadající kuchyň... Kdy jsem se sem nastěhovala, měli v uplíku v lince roztrhaný ponoky, starej pomeranč a krabku na brambory... roztomilé, e?
tak něco podobného jsem kdysi objevila v kuchyni u tchýně .. ......... a jestli neumřela, tak to tam má dodnes... (nechodím tam, protoe se mi vdycky zvedne víko... hlavně, e má namalovanou hubu)
Není tady
choysia : No s tou mojí by se flámovalo taky dobře, co o to, ale to já teď tak nějak neocením... Kdy se teď chci rozoupnout tak si dám orosený půllitr polotučného mléka Ale jinak taky proti ní nic nemám, ona je v zásadě fajn, jen to neměla lehký, tak si to teď uívá
Není tady
Frigo : e by to byl nějakej feti? Jakoe v noci přijde skříteček hospodáříček a uvaří, vypere, zaije, oloupe...?
Není tady
To je fajn, kdy s ní vychází. Tak a ti mimí odroste, tak se třeba rozoupnete. My takhle spolu vydríme kecat a pít třeba do rána, na chajdě. Vichni u hnípaj a my si to pak druhej den musíme jetě doříct.
Není tady
wocinka napsal(a):
![]()
a původně bílou kuchyň jsi nala v černém provedení, e?
Není tady
Paila : To nebyla klasická čerň, spí ploně aplikovaná kolá s několika dominantními mastnými skvrnami, dokreslenými pavučivovým reliéfem, ve navíc působivě zasazeno do vkusného pracho - drobkového rámu... ale já na abstraktní umění nikdy nebyla
Není tady
wocinka napsal(a):
Paila : To nebyla klasická čerň, spí ploně aplikovaná kolá s několika dominantními mastnými skvrnami, dokreslenými pavučivovým reliéfem, ve navíc působivě zasazeno do vkusného pracho - drobkového rámu... ale já na abstraktní umění nikdy nebyla
Tak wocinko, s takovýmhle podáním to vagrovi natře, e ti bude nosit i snídaně do postele. Holka, ty má talent! Bych chtěla taky
Není tady
choysia napsal(a):
wocinka napsal(a):
Tak wocinko, s takovýmhle podáním to vagrovi natře, e ti bude nosit i snídaně do postele. Holka, ty má talent! Bych chtěla taky
souhlasím
Není tady
choysia, Paila : No nevim, jestli jde zrovna o podání... Mě ten člověk tak neskutečně vytáčí u pouhou svojí přítomností, e bych mu občas s chutí podala jed v kafi... Jak říkám, v ivotě jsem takovou averzi k nikomu nepociovala, a teď...
Není tady
wocinka napsal(a):
choysia, Paila : No nevim, jestli jde zrovna o podání... Mě ten člověk tak neskutečně vytáčí u pouhou svojí přítomností, e bych mu občas s chutí podala jed v kafi... Jak říkám, v ivotě jsem takovou averzi k nikomu nepociovala, a teď...
Ví co? I blbce musí brát s humorem. Já vím, e se to dobře říká, ale prostě se nad něj zkus povznést. Udělej si z toho takovou hru. Pokud nejse dost rázná, je to nejlepí monost.
Mám taky něco. Otec mýho přítele zase na vechno řekne: "Mně je to jedno", nebo " Jak chce". Taky vymejlím strategii. Ted' jsem vařila na chajdě, říkám mu: "Kolik si dá knedlíků?" On: "Mně je to jedno."
Tak jsem mu dala dva. Malinký, bramborový. Ani nepípnul.
Ale pak měl chudák hlad, a mi ho bylo líto.
Není tady
Wocinka - nevím, jak baráček vypadá, ale nelo by (opět v rámci přípravy na miminko) mu "nahoře" zařídit sprcháč a koutek s vařičem a lednicí? Ví, jako e bude potřeba víc místa, víc hygieny (to tedy zcela určitě, podle tvých popisů) a tak. Dělej dusno dokud můe - jakmile porodí a chlapci zjistí, e funguje dle zaběhaného schématu i s kojencem na zádech, nezařídí NIC a naopak bude nacházet ponoky mezi plínkama a krabku zastrčenou v sunaru.
Není tady
choysia : No kdyby mu to "bylo jedno", tak ...nj, má pravdu, tak bych zase vzdychala, e je mu vechno jedno...
Ale koukám, e s přílohama je sranda, napřed brambory, teď knedlíky Moc rázná nejsem, aspoň v téhle situaci, prostě mi přijde, e mám svázané ruce tím příbuzenským vztahem k manelovi a navíc jsem úplně ochromená tím, co k němu cítím, prostě alergie hadr. Má pravdu v tom, e touhle cestou by to snad lo, zkusím dneska vytáhnout na milého vagříčka kus vola a uvidím, co se stane...
Není tady