Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 6. 2006 14:28

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM

Jahodová marmeláda

Holky kuchtičky, jak nejlépe udělat marmeládu, aby dobře chytla a vydržela (tedy dokud ji manža nesní big_smile ) ?? Díky za tipy. Děláte pak všechny marmelády z různého ovoce stejně ??

Není tady

#2 26. 6. 2006 15:36

deves
♥♥♥----

Re: Jahodová marmeláda

ahoj, já dělám všechny marmelády stejně, jen měním množství cukru podle druhu ovoce, protože je rozdíl jahody a třeba višně.
Jinak zavařuji stejně jako cokoliv jiného, jen když je vytáhnu z hrnce, tak je obracím dnem vzhůru.

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#3 26. 6. 2006 20:30

jahoda
♥♥-----

ahoj, já používám GELFIX nebo QUITTIN vše dělám podle popisu na sáčku po uvaření se hned plní sklenice,zavřou se a otočí se dnem vzhůru.marmošku dávám jen do šroubovacích sklenic.ještě se mi nestalo, aby nějaká chytla plíseň nebo nechytlo víčko.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini2_soubory/d297.gif

Není tady

#4 26. 6. 2006 21:49

Honey
♥♥♥♥---

jo přesně jak holky.Akorát letos jsem si namíchala směs a druhý den jsem zapomněla v jakým poměru,takže po zamíchání Gelfixu podle oka  marmeláda neztuhla tak jak má.Ale manžel naznal ,že to jde a už s tím nemám nic dělat.takže to nebude tak hrozný hmm

Není tady

#5 27. 6. 2006 10:51

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, manžel mi včera koupil super želírovací cukr, od dr. Otkera, tak snad to bude taky dobré? Jahody jsem právě obrala, teĎ si dám kafčo, a pak jdu na to. No uvidíme, co z toho vznikne big_smile

Není tady

#6 27. 6. 2006 11:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já už to snad někde psala, ale mám recept na marmeládu z mikrovlnky:
Ovoce buď celé nebo nakrájené na kousky prosypat želírovacím cukrem (kyselejší případně přisladit), promíchat, aby se obalilo a dát do mikrovlnky na plný výkon na cca 3 - 5 minut. Ten čas chce vyzkoušet, jednak je každá trouba jiná, jednak záleží na zralosti (tvrdosti) ovoce. Horké plnit okamžitě do horkých sklenic, navrchu zalít lžící rumu (nebo jiného alkoholu - zkoušela jsem meruňku a slivovici), zavřít rovněž horkým víčkem, obrátit a nechat vychladnout. Já ještě nechala pro jistotu přejít sklenice varem, aby víčka jó chytly. Jde to rychle - do mikrovlnky vždycky dám dávku tak na 5-6 skleniček od výživy a než je naplním, mám v troubě připravenou další dávku.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#7 27. 6. 2006 12:32

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ovoce buď celé nebo nakrájené na kousky prosypat želírovacím cukrem (kyselejší případně přisladit), promíchat, aby se obalilo a dát do mikrovlnky na plný výkon na cca 3 - 5 minut. Ten čas chce vyzkoušet, jednak je každá trouba jiná, jednak záleží na zralosti (tvrdosti) ovoce. Horké plnit okamžitě do horkých sklenic, navrchu zalít lžící rumu (nebo jiného alkoholu - zkoušela jsem meruňku a slivovici), zavřít rovněž horkým víčkem, obrátit a nechat vychladnout. Já ještě nechala pro jistotu přejít sklenice varem, aby víčka jó chytly. Jde to rychle - do mikrovlnky vždycky dám dávku tak na 5-6 skleniček od výživy a než je naplním, mám v troubě připravenou další dávku.

Páni to zní suprově. Teda hlavně je to dobré že to je rovnou ve skleničkách a nemám ulepený další hrnec ale hlavně ten alkohol. Hmmm to abych ale udělala ještě zvlášťa taky bez rumu, abych měla pro dítě big_smile . Je to dobré i se slivovičkou? Tu jedinou asi máme doma big_smile . Vyzkouším.
Jo helen, říkáš skleničky od výživy. To myslíš od přesnídávek, nebo těch příkrmů?? Já jen, že mi hami, hipp atd vůbec nedrží, tak že bych je využila na marmošku, když by držely big_smile

Není tady

#8 27. 6. 2006 13:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kamčitka napsal(a):

helena napsal(a):

Páni to zní suprově. Teda hlavně je to dobré že to je rovnou ve skleničkách a nemám ulepený další hrnec ale hlavně ten alkohol. Hmmm to abych ale udělala ještě zvlášťa taky bez rumu, abych měla pro dítě big_smile . Je to dobré i se slivovičkou? Tu jedinou asi máme doma big_smile . Vyzkouším.
Jo helen, říkáš skleničky od výživy. To myslíš od přesnídávek, nebo těch příkrmů?? Já jen, že mi hami, hipp atd vůbec nedrží, tak že bych je využila na marmošku, když by držely big_smile

Co se nádobí týká, je to ideální. V jedný velký míse promícháš, v druhý (menší) si mikrovlníš jednotlivé dávky tongue. Jo zapomněla jsem - v troubě PŘIKRÝVAT - PRSKÁ!
Ty malý skleničky skoro nechytají. Já, stará generace, mám na mysli takové ty klasické české, co se do nich dávalo všechno, od protlaku po mrkev s telecím smile.
Když budeš dělat pro prcka bez alkoholu, doporučuju přesterilizovat v každém případě.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#9 30. 6. 2006 21:45

lenka.0323
♥♥-----

holky, zkoušely jste některá marmeládu v domácí pekárně na chleba? program tam na to je, ale já jsem někde dobře schovala návod a recepty:-( takže nevím, jak na to. jinak když dělám marmeládky, dávám gelfix a vše podle návodu. minulý týden jsem dělala jahodovo-rebarborovou, nemá chybu!!!!!! 1 kg jahod a necelé 1 kg rebarbory, 2 gelfixy 2:1 a 1 kg cukru, fakticky super, je pikantní. taky rebarborovo-banánová je skvělá.

Není tady

#10 5. 7. 2006 13:28

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Právě jsem dovařila poslední dávku jahodové marmelády a chystám se, že za chvíli tady máme rybíz smile

Na rybízovou marmeládu mám prima fintu, jak si to usnadnit a urychlit:

Do kastrolu dávám celé omyté hrozny rybízu, povařím ve vlastní šťávě (někdy na dno kápnu trošku vody) a pak to lehce pomixuji ponorným mixérem. Následně přecedím přes síto a ani se nesnažím zbytky nějak moc vymačkávat.
Přecezenou šťávu vážím (nebo spíš na litry měřím), přidám cukr a želírovadlo a teprve vařím marmeládu.

No a zbytky z cedníku hodím do hrnce s vodou, povařím, přidám cukr, scedím a máme bezva rybízový čaj - nebo džus - nebo šťávu? Prostě po vychlazení mizí před očima.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#11 5. 7. 2006 13:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Super skleničky co dobře drží jsou ty od jogurtů

Strach je malá smrt...

Není tady

#12 18. 5. 2015 21:38

jana-ul.
♥------

Já mám se zavařováním marmelád jednu jedinou zkušenost - loni jsem poprvé zavařovala jahody. Zabralo mi to celý den, a výsledek stál za to. Voněl skoro celý dům :-) Bylo z toho 12 sklenic, které zmizely rychlostí blesku :-) Letos se chystám zavařovat znovu, a přemýšlím, jakou další marmeládu zkusit :-) Máme moc rádi meruňkovou - tu od Hamé, kterou pravidelně kupujeme za super peníze v Albertu. Jinak co se týče přípravy, tak myslím, že i u jiného ovoce budu postupovat stejně. Jen asi kouknu na nějaké tipy k tomu ovoci, které vyberu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí