|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
sakuro,
díky za krásný příběh, i když prožít bych ho nechtěla, musíš být neskutečně statečná... Ať jste všichni šťastní!!!!!!!

Není tady
teda já padám - to bych asi nezmákla. Do porodnice jsem přijela s 8 cm dírkou a během pár minut jsem to měla za sebou. Mě se říká " porod není tak strašný " ale zase jak to byla rychlovka, tak jsem byla střihnutá až kdoví kam. Každopádně tě hrozně obdivuju a blahopřeji Ryovi k tak šikovné mamince a přeji mu hlavně šěstíčko do života a klid s babičkou - zjistila jsem, že mám podobný typ tchýně. Už přemýšlí, že se k nám nastěhuje 
Není tady
Teda sakuro, před tebou klobouk dolů!!! Zvládla jsi to na jedničku s hvězdičkou. Takhle těžký porod si neumím ani představit. Je to důkaz toho, jaká jsi skvělá ženská, že se Ryu od Tebe nechtěl ani hnout. Doufám, že ti to patřičně tvuj synek vynahradí. Hodně štěstí a brzy další sourozence:-)
Není tady
Sakuro, až mě z toho tvého příběhu mrazí. Přeju vám všem třem hodně štěstí, zdraví a lásku.
Není tady

Teda Sakuro, tak se opravdu před tebou klaním!!! Moc vám přeji, ať jste hlavně zdraví a šťastný!!!!! Jsi opravdu dost silná!!! Vůbec si to nedovedu představit!! Hodně štěstí!!!!!!!

Není tady
Teda Sakuro, to je sila. Jsem si to precetla a dost me to udivilo, ze te nechali takhle trapit. Myslela jsem si, ze to v Japonsku maj lepsi. Hned jsem to letela prelozit manzelovi, mel ted dva mesice praxi na gynekologicko-porodnickem oddelani, a i za tu chvili vedl dost porodu. Jen jsem chtela vedet, jaky na to ma nazor. Takze - tady by ti pomohli tou kapackou (Pitocinem) driv, zvysuje to kontrakce a dela je pravidelnejsi. A asi by ti hned pichli vodu, coz je totalne bezbolestne a hodne to urychli porod - netrapis se tak dlouho. Ja to mela taky pomale tak jsem dostala nejsilnejsi davku Pitocinu a pichli mi vodu a porod jsem mela za 30 hodin za sebou.
Ale hlavne nechapal, proc ti ta sestra rekla, ze to musi bolet, ze bolest je dulezita?
To je prece blbost. Dulezite jsou kontrakce a jejich sila. Treba moje kamaradka, sla na vyvovalni a kdyz ji napojili na monitor, tak zjistili, ze ma pravidelne a silne kontrakce a je otevrena 4 cm a ona nic necitila. A treba ja, jsem to mela jako ty, hned od zacatku nesnesitelne bolesti. Takze to je individualni.
Ale Japonci jsou tradicni narod, tak asi porod musi bolet a proto ti nechteli nic proti bolesti dat. Ale reknu ti, po takove dobe, nechapu, kde si vzala tu silu tlacit. Ja jsem taky nespala dve noci a na posledni 3 hodiny mi nabidli epidural, abych si trochu odpocinula a nabrala sily na tlaceni.
Tak hlavne ze uz to mas za sebou a mas doma nadherneho chlapecka. Jeste jednou gratuluji a preji mnoho stesti.
Není tady
Milá Sakuro, teď jsem si to přečetla a je to úplný horror... Já jsem rodila poprvé koncem pánevním+nožkama ale ne nožkama napřed, nýbrž skrčenýma spolu se zadečkem ale tohle je fakt síla! Porodila jsem 3x a tohle bych nechtěla zažít. to nás ani za socializmu nenechali trápit takhle, před 30 lety!!! Obdivuju tvoji trpělivost. Moc ti tvojeho krásného chlapečka přeju!!!
Není tady
Taky blahopřeji k překrásnému klučinovi a přeji klídek do budoucnosti s celou rodinkou.
Není tady
Sakuro, smekám před tebou. A jasně, že hrozitánsky moc gratuluji. Máš můj obrovský obdiv za tu šílenou statečnost těch několik - ne hodin - ale dnů rodit. Mimísek je nádhernej a ať se vám už jen daří!
Není tady
Teda, Sakuro, to je děs !! Ač nadávám na české zdravotnictví a i na některé naše gynekology, pořád lepší rodit tady v Čechách. Dnes tady porod většinou netrvá déle než 24hod. a to i ten vyvolávaný. Vždyť je tolik metod, jak pomoci !!
Před 4-mi lety mi také vyvolávali ve 42tt porod mojí dcerky, tehdy jsem vůbec vnitřně nebyla připravená, děložní čípek prý jak v 5.měsíci těhu, neotevřená. Ve 13hod. na běžné kontrole lékař udělal jakýsi "chmat" s tím, že prstem uvolňuje plodový vak od dělohy a že nejpozději do večera mě prý uvidí na porodním sále. Měl pravdu, domů jsem dojela kolem 14h a už mě chytala jedna kontrakce za druhou, tak jsem si vzala jen věci a o půl hodinky později jsem byla zpátky v nemocnici. Ten "chmat" doktor udělal ještě několikrát, každý další bolel víc a víc, kroutily se mi z toho prsty u nohou a myslela jsem, že mu z postele uteču, ale taky jsem věděla, že to dělá pro mě, abych se zbytečně dlouho netrápila a ještě ten den porodila .. v 19,20 ještě napíchl plodovou vodu a v 19,40 byla dcerka venku. Dodnes jsem tomu doktorovi hrozně vděčná, že mě zpočátku "potrápil", ale díky němu jsem trpěla opravdu jen pár hodin a noc jsem si již užila s dcerkou v náručí.
Není tady
Teda Sakuro musím vyjádřit hlubokou úctu protože co jsi Ty dokázala byl skoro nadlidský výkon něco takového si nedovedu vůbec ale vůbec představit(já rodila dvě hodiny) takže ještě jednou moc moc gratuluju a přeju jen to nejlepší určo si to zasloužíš.
Není tady
Holky, moc vam vsem dekuji za gratulace k narozeni naseho Ryu! Tech 49 hodin bylo v tu chvili opravdu prilis, ale bolest je uz uplne zapomenuta a hlavne jsem rada, ze i kdyz byl porod hoooodne dlouhy, byl uplne bez komplikaci, bez nastrihu (sice jsem se tech 5 dni v porodnici citila dost unavena a jakoby pomlacena, ale jinak jsem byla uplne bez bolesti) a syn se narodil zdravy, takze to urcite neberu jako porod hruzy. Snad do toho pujdu znovu zas, ale asi ne tak brzy.
Manzel by chtel, abych otehotnela znovu zase za par mesicu, jak je z maleho nadseny, ja ovsem si nedokazu predstavit, ze bych se kolibala s obrim brichem a honila k tomu jeste Ryu, ktery by v te dobe zrovna zacinal chodit. Urcite tak alespon 1 rok oehotnet nechci, i kdyz mi tehotenstvi docela chybi (kdyz jsem si prohlizela ultrazvukove obrazky Ryu, tak jsem si docela pobrecela - to se mi ted stava casto, hlavne v porodnici, to jsem brecela porad - kdyz jsem se na spiciho Ryu divala, nebo kdyz me dojmulo neco v televizi, to se mi driv nestavalo), byl to moc krasny pocit v sobe citit mimiska se hybat. Tech 10 mesicu jsem se na miminko moc moc tesila a nemohla se dockat, ale ted mi to prijde, jako kdyz ubehly jako voda.
Není tady