6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
a mluvila jsi s nim o tom? Proc jsi myslis,ze nema milenku. Vis, nechci te strasit nebo privadet na tyto myslenky,ale u nas to tak bylo taky. Jen se snazil byt aspon pozorny,ale se sexem byl konec. I kdybych v posteli delala nevim co, NIC. Taky se vymlouval, ze jak zmenil praci, ma to ho hodne, je vynervovany,nevi kam driv skocit. No po dvou letech jsem se dozvedel, ze vedel kam skocit - hned na prvnim praciovnim setkani do postele s kolegyni z prace a tim zacalo nase peklo.
Není tady
Já myslím, e u někoho má, u nás se takhle projevovala nevěra.
Není tady
Jako bych to uz nekde slysela ! A jeste k tomu, ze jsem nenormalni nymfomanka , kdyz jsem se divila, ze se mnou nechce spat,ani kdyz prijede domu jednou za tri tydny. Zeptala jsem se ho taky tehdy zprima, co se deje, ale nic,jeste se rozzuril,kdyz jsem nadhodila jestli nekoha ma. No az jsem se zastydela, co si to nem myslim. pak se to zacalo trochu lepsit a kdyz jsem si myslela, ze se mi to fakt jen zdalo, prislo to : SMS - miluju te,placu po tobe, kdy se setkame. i tak zapiral,ale to jsem tu uz psala,... Nakonec rekl pravdu, odprosil, snazi se,ale nas vztah dostal poradnou ranu.
No nic, takovych pribehu at s dobrym ci spatnym koncem tu je spousta. Pisu to jen proto, ze predpokladam, ze tvuj muz neni zadny starousek, ktery by mel narok na to ztracet chut na sex a podle mych zkusenosti,je takoveto chovani moznym duvodem nevery. Ale to neznamena, ze ma u nej nemuze jit i o jiny duvod. Je jasny, ze toho maji chlapi v praci cast dost,ale prave proito by se meli doma trochu od toho stresu odreagovat a ne se chovat takto.
Vis, nejsem zadna spisovatelka, urcite se tu najde hodne zkusenych pisatelek, ktere ti k tomu napisi svoje a treba i jine nazory, nez je ten muj. Tak nad nimi nejdriv porozmyslej , nez se k necemu rozhodnes. Treba to opravdu nebude tak horke.
Pevne nervy. Drzim palce.
Není tady
[quote=motyleek¨
straně dlouho jsem nepsala,nemám sílu a jen si čtu příběhy en, které jsou na tom podobně jako já. Nechci tě nějak vylekat, ale taky mi to připomíná situaci u nás. M pořád v práci, nezájem o sex ... Nakonec se z toho vyklubala milenka - kolegyně z práce. Snad u u Vás bude opravu jen z přepracování a stresů. Zdravím
Není tady
zkus mu nazančit e někoho má nebo třeba stačí spí jen říct:"jdu s kámoem na kafe..."
bud to přejde nebo se nad tím pozastavínebo se bude hodně divit e TY jde s kamoem na kafe.
Jestli to přejde je to blbý!
jestli se podivý zájem jetě má.
Horí by bylo kdyby se HODNE divili a třeba ti to o "nedovolil" a opravdu by při tom někoho měl.
takový typy který zahýbají a přitom árlí na valstní enu-zabít je málo.
taky nechci malovat čerta na zed a le pravda bolí a nač zakrývat oči.
vechno tomu bohuel navědčuje:-(((( promin
Není tady
Ahoj Motyleek, moná, e situace naznačuje, e má milenku, ale moná je to tak trochu jinak. Oni se toti mui íleně stydí, kdy mají nějaké poruchy co se týkají sexu a pak jsou schopni zapírat, vymlouvat se na kde co, ale nejsou schopni přiznat e problém je třeba někde jinde. Zkouela jsi s ním mluvit a této monosti - o porue erekce? Já vím,e je to oehavé a pro něj velmi nepříjemné, jene je to jedna z moností, proč sex odmítá - protoe se stydí se přiznat, e má problém. Vím o čem mluvím, nebo tento důvod velmi zasáhl do naeho manelského souití a málem vehnal manela do rukou o generaci mladi dívenky, která neměla ádné zábrany a on si chtěl dokázat, e ten problém nemá.
Taky začal s tím, e je unavený, e má moc práce, e se necítí dobře, e bych mohla shodit nějaké to kilo apod,ale mezitím začaly podezřelé telefonáty a SMS s neznámým číslem. Vrtalo mi to sice hlavou, ale protoe a do té doby jsem se nemusela nikdy obávat, e pro něj existuje nějaká jiná ena ne já a nae dcery, tak jsem tomu nepřikládala ádnou váhu. Jene čas běel a ná sex. ivot el nějak tak stranou právě v době kdy mě začal více zajímat, protoe děti u přestávaly být dětmi, doma jinak pohoda tak proč si nezačít konečně uívat. Jene nechtěl.Taky mě první napadlo, e má milenku a o mě u nestojí. Nebyla jsem tak daleko od pravdy. Milenka v pravém smyslu slova to nebyla, ale velmi blízká kamarádka o 22 let mladí ne on, která v něm viděla dokonalého chlapa k urvání. Ale ani s ní nechtěl spát, co je jediné co mě donutila přemýlet o nás, o naem manelství, o celé té situaci. A tak jsem po několika marných pokusech ho nějak vzruit nebo alespoň rozpovídat , na něj uhodila (velmi zostra) jestli někooho má nebo co se děje. Pak se teprve velmi provinile přiznal, e se se mnou bojí milovat, protoe by selhal, protoe mu to nechce fungovat tak jak má, e to skouel řeit tím ,e si někoho nael, ale tam mu zas překáí důvody jak by mi ublíil vlastně kvůli své chybě a taky má strach, e by selhal i u té dívčiny. Prostě jsme provykládali noc a já se ho snaila pochopit co ho vlastně trápí.
Vím, e to není ádná utěcha, ale zkus se zeptat svého mue i na toto. Třeba je to vechno jinak ne si myslí, ikdy musím uznat, e je tovelmi malá pravděpadobnost. Drím ti pěstičky, a to dobře dopadne.
Není tady
Motylku, nepises o te praci v podstate nic. 'Ma toho moc' je prilis obecne. To dela 20h denne, nebo jen 8h denne? Co dela za praci? Sedi za stolem, zveda tezky bremena, je v kontaktu s lidma nebo si dela sam zastrcen nekde v dilne?
Nadbytek prace muze jednoho znacne vycerpat, to jiste ano ... pokud domu chodi pravidelne a ma cas na "8h" spanku, tak to neni dobre, pokud se doma ukaze na 2-3h v kterych se musi vyspat, pak se mu nedivim.
Z toho co pises lze usuzovat i to, ze ma nejaky problem, do ktereho Te nechce nebo nemuze zatahovat. Kazdy jsme ale jiny, tak nevim (z tak mala indicii) co Ti vic poradit.
Není tady
Jako první pomoc bych naordinovala asi toto: Okamitě přestaň vykonávat vechny práce v domácnosti (nebo je aspoň odsuň) a začni se věnovat sama sobě. Začni chodit na nějaký krouek, do fitka, na kurz ití...cokoli. Role matky přeci eně v ivotě nestačí. Začni hlavně pracovat na sobě, neře zatím manela. Píe, e o rodinu a o tebe nemá zájem. To je vlastně i můj příběh. Manel mi pomáhal stále méně, a nakonec přestal úplně, domů chodil jako do hotelu, někdy v deset večer, někdy ve dvě ráno...o dítě se nezajímal....navíc nepřispíval na domácnost, ani na dítě....omlouval to prací....Zvládala jsem vechno 11 let, pak mi začalo buit srdce, bolet aludek, začala jsem být plačtivá (bez příčiny)....nala jsem si psycholoku a s její pomocí a s psychoterapií jsem zjistila, e můj mu mi nestojí za to, abych s ním dál ila. Moje pokusy dohodnout se s ním ztroskotávaly...Rozvedla jsem se po 12 letech manelství, s dvanáctiletým dítětem....Pak jsem zjistila, e měl milenku, ale ta ovem nebyla příčinou rozpadu naeho vztahu.....Hlavně se tedy začni věnovat sama sobě a nenech rodinu, aby ti brala vekerý tvůj čas. Musí mít chvilku jen pro sebe a tvůj mu by ti ji měl dopřát, pokud bere vae partnerství jako rovnocenné a nepovauje tě za otrokyni......U mého mue nestála za vím milenka, u něj to bylo jeho velké sobectví a jeho nezodpovědnost. Co je problémem tvého mue, to je otázka.
Není tady
Páni...11let...to uteklo co:-(((
Není tady
adra: No...dost rychle...bylo mi 18 let, kdy jsem si ho brala. Gymnaziální láska...jemu bylo 19...byla jsem těhotná a to, podr se, chtěně. Dneska si říkám, e jsem byla tak naivní. Ale je fakt, e jsem ráda, e to dítě mám, hodně jsem se na něj těila, byla jsem nadená, kdy se narodil....tenkrát manel jetě sem tam něco udělal, ale on potřeboval úplně jinou enu, ne jsem já...maminku hlavně....chtěl mě mít doma, jen pro sebe...já jsem klidná Ryba, ale té kdy dojde trpělivost, tak se z klidné ryby úplně klidně můe stát kosatka...a stalo se....kdy přetekla ta míra mojí trpělivosti, tak u se to vezlo....(taky ale nejsem svatá a taky jsem svého času měla milence, jene rodinu jsem nikdy nezanedbávala, o dítě jsem se starala a milenec mi nahrazoval vlastně mue, který byl pořád jen děckem namísto aby byl dospělým muem....)
Není tady
Motyleek - Eva36 má pravdu. Jsem vdaná 20 let a pořád jsem byla děsně do svého mue zamilovaná. 15 let se u nás vytrácelo úplně vechno, o sex a pozornost jsem musela pomalu kemrat. Letos v lednu dopadla poslední kapka a něco se ve mně zlomilo a bylo po lásce. Začala jsem si "uívat", nala si spoustu zájmů, domů jsem začala jezdit později, někdy a večer. A světe zboř se - manel mě najednou íleně miluje, pere, ehlí, vaří... Bohuel to zlomené mi u zůstalo, kdybych byla chytřejí dřív a změnila své chování, dokud byl čas, mohla jsem manelství zachránit. Teď se spí snaím přeít, dokud jsou doma děti (jsou u téměř dospělé), potom odejdu, po těch letech u nemůu, i kdy mě to mrzí.
Drím ti palce.
Není tady
motyleek: Děti jsou v pořádku....chápu, e ti přináí radost (to ostatně mně moje dítě taky, není mi zatěko pro něj něco udělat, starat se....). Ale! Ty potřebuje, aby on začal normálně fungovat jako manel a táta. Nemůe si dovolit chodit kolem 11 večer, kadý den....to nejde. takhle partnerství a rodina nefunguje. Jestli tě má jako otroka, prosím. Ale jestli chce rovnoprávnou partnerku, tak proč pro to nic neudělá? U nás to bylo toté. Pokouela jsem se s ním dohodnout rozumně. Třeba e bych ráda, kdyby dvakrát do týdne přiel domů v est večer, abych mohla jít cvičit. A pak jsem navrhovala jeden den z víkendu za 14 dní, abychom se věnovali sobě, jeli třeba na výlet, li do bazénu, na procházku atd...prostě ili jako rodina. Ostatní dny jsem si nenárokovala, i on má právo na svůj ivot, na své zájmy.....ale můj manel tuhle moji změnu mylení nepochopil, chtěl zpátky tu starou, starající se, neremcající Evu, která udělá, pochopí, vyslechne, zařídí, a taky vyřeí spoustu problémů místo něj....byl to opravdu sobec. Myslím, e takový pracovně velmi vytíený mu by měl svoji nepřítomnost doma vyvaovat tím, e jeho práce mu přinese dostatečný peníz pro rodinu, který by se neměl rozpakovat poskytnout zčásti manelce, aby ta si mohla třeba zajistit chůvu na dobu, kdy půjde na solárko. I tohle by lo. Potřebuje mít čas jen a jen na sebe, abys měla o děti postaráno a mohla v klidu vychutnat svůj den...Pro dobrý vztahy v tý rodině by pak bylo důleitý, aby ta rodina jedla spolu, bavila se spolu o běných věcech, co se komu za ten den dělo, jak se kdo cítil....aby spolu trávili nějaký čas, společně. Měli společné záitky...Pokud tohle nefunguje, tak to není rodina - to je vztah, kdy jeden (by třeba nevědomky) parazituje na druhém (manel na tobě, na tvé ochotě, přizpůsobivosti, starostlivosti).....Zkus si přečíst knihu Asertivně v partnerství, autor Ján Prako. Je právě v knihkupectvích. Je tam spousta dobrého, co by se dalo v praxi aplikovat. Jsou tam příklady ze ivota a taky takové "návody", jak na sobě a na vztahu pracovat....K tomu vak musí být dva. V mém bývalém manelství jsem na to zbyla sama, tak mi nezbylo volit nic jiného ne rozvod. U vás na to třeba budete dva....
PS: jak já vdycky záviděla kamarádce! (V dobrým teda.) Ten její taky chodil do práce jako ten můj, obě eny jsme byly tehdy na mateřské....Jene kamarádčin manel vdycky v sobotu a v neděli ráno s miminkem vstal a nechal svou enu vyspat, kdy u přes týden mnoho nenaspala...To ten můj, ten vyadovaž, a mu dám pokoj a nechám ho spát, kdy u v týdnu musí přeci vstávat do práce....a já jsem doma To mi tehdy bylo tak líto....
Upravil(a) Eva36 (26. 6. 2006 16:22)
Není tady
Prostě si nedokáu představit svůj ivot bez dotyků,milování a ostatních věcí s tím spojených.
...................Ano, to je přesný. I já to proívám Tedy bez dotyků, pohlazení, mazlení atd. Ne, není mi nevěrný a nikdy asi nebude. Jenom to nepotřebuje. Musela jsem se smířit a zapomenout.
Není tady
My tu řeíme dvě rozdílné věci. Zaprvé e manel nemá zájem a zadruhé proč ho nemá. Jen on ví, proč se chová ke své eně, jako by byl ze dřeva. Na to je třeba se zeptat jen jeho. Zadruhé, někomu by to vyhovovalo. e manel tzv. neotravuje. Někomu, kdo si to najde jinde, přizpůsobí se, nebo si místo toho najde jinou aktivitu, kde se fyzicky vyřádí. Vude se říká, e se má přizpůsbit ten s mením zájmem. e se to nedá nutit. Je zajímavé, e snad ve vem moném jsou lidi schopní se přizpůsobit. Chce na návtěvu k vaim? No dobrá, tak já to nějak překousnu. . Chce jet na lye teď místo přítí týden? Tak pojedeme teď, i kdy se mi to nehodí. Bude do práce dojídět? No tak já budu vyzvedávat kluka z druiny. Ale tohle...je píchnutí do vosího hnízda. Přitom my lidi kolikrát vůbec nemáme chu se přizpůsobovat... a děláme to ve spoustě věcí. A tady o tu jednu se hádáme. Tady jde o cit, ne o vykonání činnosti za pomoci rozumných argumentů... Je s podivem, e kdy si najde sex jinde mu a řekne - ona se mnou nechce spávat, spí to pochopíme. Je to chlap. A kdy to udělá ena - nazveme ji....víme. Má to vydret, on toho má moc. Čeho má moc člověk, co nestojí o sex, to by mě zajímalo. Dát práci přednost před rozptýlením... To klobouk dolů. Hoch je patrně velice zodpovědný a uvědomnělý. Kdyby jich bylo víc... vymřeme. Kdy toho má manel tak moc, jistě také tak moc vydělává, e si můe dovolit zaplatit eně nějaké erotické autopomůcky, nebo ... společníka? Zkus se ho zeptat na rovinu: "Hele, táto, Ty nemá čas a já to chápu. Pochop i Ty mě, chybí mi to. Přece nechce, abych Ti byla nevěrná a milovlala se jinde... Já chci jen sex bez citu... Věnuj mi na to z rozpočtu nějaký peníz, a je doma klid....!"
Není tady
No, já se v tom sama plácám, ale ty příznaky jsou jak u nás, sice kratí dobu , ale jo. Nerada bych tě zklamala,
ale já to vidím na milenku. Ale zase, co ostatní příznaky? Třeba, nezačal sportovat, kupuje si věci na sebe, má pocit, e o sebe víc dbá? Pokud ne, tak to můe být jen práce. A co tvé koníčky na mateřské krom dětí? Má nějaké? Doporučuji knihu "Proč mui mají rádi potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč ".
koda e jsem ji neměla před 10 lety. S kamarádkou nespal mu vůbec 2 roky, pak se bohuel provalila milenka. Zkus s ním promluvit a dr se. M
motyleek napsal(a):
Evo 36, přesně mi mluví z due,to jsou moje slova, to jak to u nás teď je, to není rodina, připadám si jen jako pradlena a chůva k dětem... Bohuel nevím jak z toho ven,M cokoliv řeit odmítá,dle jeho názoru je to normální e manel dělá a manelka se stará o rodinu, s tím já nesouhlasím a nikdy se se současným stavem nesmířím. Jsem zvědavá,jak dlouho to bude trvat ne to nevydrím a odejdu,připadám si jako svodobná matka. Jen těch povinností mám víc, ale ádný vděk...
Motyleek, tak svobodná matka jsem byla taky. A se dvěma dětmi - jedno bylo skutečně dítě a to druhé, no to byl můj manel. Pokud se nemůe smířit s tím, jak to je, tak ti radím jedině rozvod. Bohuel. Musí to samozřejmě dobře zváit. Já o rozvodu začala uvaovat po osmi měsících psychoterapie, během ní jsem zjistila, e moje "nároky" na manelský ivot jsou úplně normální, v pořádku a oprávněné. Do té doby jsem si myslela, e chci něco navíc, můj manel vedl podobné řeči jako tvůj. Tihle mui se nikdy nezmění, jsou to sobci, myslí jen na sebe a enu mají jako opečovávatelku, matku - pro děti i pro sebe. Neře, jestli má milenku nebo ne. Spí přemýlej o tom, jaké tvůj mu má kvality jako manel a otec a jestli s takovým muem zůstat chce. Já si napsala na papír dva sloupečky - jeden s tím, co bych od mue obecně ve vztahu čekala a chtěla, abych byla spokojená, a jeden s tím, co od mého skutečného mue dostávám. Pak jsem hodně přemýlela, snad 4 měsíce, a dola jsem k závěru, e nejen e se mi nestane nic hrozného, kdy se rozvedu. Já dola k tomu, e se mi dokonce uleví, kdy z takového vězení vypadnu. Musela jsem si vyřeit ale taky svoje dětství a vztahy s mým otčímem (ílené mimochodem a tak moc mě v mém manelství ovlivňovaly, v podvědomí, nikoli vědomě). Kdy jsem od mue odcházela, bála jsem se, e na mě přijdou chmury, stesky po manelovi...a ono nepřilo nic takového. Naopak byla jsem astná, e konečně iju, babička mi pohlídala syna (12 let), kdy jsem chtěla někam jít (kamarádka, cvičit, kadeřník apod.) a já la....to byla úleva. Věděla jsem, e o dítě je postaráno...tohle s manelem nelo. On slíbil, e přijde a pak...skutek utek´. Tak to u nás bylo se vím (nakonec i s penězmi, bohuel). U více ne rok s manelem neiju a od února jsem rozvedená. Ten smutek stále nepřiel a já myslím, e u nepřijde. Já byla zkrátka dobře rozhodnutá, e ho nechci. Na to, e měl milenku, jsem přila vlastně a po mém odchodu....zato ke mně přiel nový partner a zatím se jeví jako mnohem lepí ne manel, pozorný, zodpovědný, sliby plní, moje dítě má rád...co víc si přát? Kdybych neodela, tak bych si sebrala anci na nový, astnějí ivot. A u sama nebo po boku někoho, kdo mi bude skutečným partnerem....dneska mám heslo "Lepí ivot o samotě ne ztrácet čas s muem, který ve mně vidí svou sluku".
Není tady
motyleek napsal(a):
Ahoj Helenko,a jak to u vás dopadlo? Já to u nás vidím černě, je to čím dál tím horí, dalo by se říct e přestala jakakoliv komunikace.
Ahoj Motylleku, je to patné. Snaila jsem se půl roku chovat podle rad z poradny a včera jsem to neustála a dala mu nů na krk. Buď u v pondělí bude odstěhovaný nebo se s ní okamitě rozejde, změní zaměstnání a pokusíme se dát naemu manelství anci. Zatím spolu normálně komunikujeme, sex nemáme od listopadu, on se stará o děti, o mě, o zahradu a dům, kdy byl např.na fotbale v Německu dovezl nám vem spoustu dárečků, poslal mě asi 20 sms, dostala jsem pusu při odjezdu a při příjezdu. Je to k zeílení. Prostě u dál nemůu.Normální psyh.teror. Včera zase jenom seděl a brečel. Prý o tom kadý den přemýlí a neví co má dělat. No, je to ale jeho problém. Pokusila jsem se mu podat pomocnou ruku, ale debilku ze sebe dělat nenechám. Drím palečky a je to u Vás jiné a dostane to správný směr.
Není tady
motyleek: Vidím to jako rozumný řeení. Já svému exmanelovi jasně a zřetelně řekla, jak si představuju manelství a nechala jsem ho, a se vyjádří. Zda souhlasí/nesouhlasí, co je ochoten dělat/co není ochoten....byla jsem konkrétní, take konkrétně mohl odpovídat. Nechtěla jsem vyjádření hned, čekala jsem....ale on nebyl ochoten vůbec nic. Pořád jen mlel to svý "Já jen chci, abys byla astná". Kdy jsem říkala, e budu astná, kdy on bude dvakrát do týdne chodit domů v est večer (namísto jak do holubníku), jeden den z víkendu za 14 dní věnujeme nějaké společné rodinné akci a taky e si přeju, aby začal pravidelně a jasnou částkou přispívat na domácnost nebo aby začal zabezpečovat rodinu on sám s mým příspěvkem, aby mi nenadával a neponioval mně (styl "jsi blbá, u si ani nepamatuje, e jsem ti ráno něco řekl") a aby se nenaváel do mých kamarádek a zálib (styl "ta je divná...e se s ní kamarádí?" nebo "co z toho má, e chodí na němčinu...."). Taky jsem chtěla, aby plnil svoje sliby (vyzvednout dítě, zasklít dveře apod.), pomáhal mi v domácnosti (např. spravit odpad, nikdy jsem ho nenutila třeba, aby myl nádobí)....Věděl teda, co chci, přikyvoval, prý mě chápal (aspoň říkal), neřekl slovo nesouhlasu...ale na druhou stranu vůbec nic neudělal a il si dál po svém........Kdy jsem poukazovala na to, e takhle dál ít nechci a e to nevydrím, tak mi řekl, e nemusím. S pomocí psycholoky jsem si uvědomovala víc a víc, e fakt nemusím.....Po 3-4 měsících pokusů a po 12 letech, kdy se nae manelství jen zhorovalo, jsem se rozhodla odejít. S vědomím, e budu sama, na vechno sama (tedy popravdě řečeno - rodiče mi pomáhají hlídat apod., ale nezneuívám toho)........ A bylo mi přesto moc fajn! A je mi fajn i teď, protoe se objevil nový partner. Tentokrát snad skutečný partner-mu a ne partner-dítě.
Není tady
helena.i napsal(a):
Ahoj Motylleku, je to patné. Snaila jsem se půl roku chovat podle rad z poradny a včera jsem to neustála a dala mu nů na krk. Buď u v pondělí bude odstěhovaný nebo se s ní okamitě rozejde, změní zaměstnání a pokusíme se dát naemu manelství anci. Zatím spolu normálně komunikujeme, sex nemáme od listopadu, on se stará o děti, o mě, o zahradu a dům, kdy byl např.na fotbale v Německu dovezl nám vem spoustu dárečků, poslal mě asi 20 sms, dostala jsem pusu při odjezdu a při příjezdu. Je to k zeílení. Prostě u dál nemůu.Normální psyh.teror. Včera zase jenom seděl a brečel. Prý o tom kadý den přemýlí a neví co má dělat. No, je to ale jeho problém. Pokusila jsem se mu podat pomocnou ruku, ale debilku ze sebe dělat nenechám. Drím palečky a je to u Vás jiné a dostane to správný směr.
Neuveritelne.....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
helena.i napsal(a):
Neuveritelne.....
A co konkretne ?
Není tady
Kalupinka to napsala uz prede mnou, ja to jen zkusim jinymi slovy. To ze o "vas" nema manzel zajem citite "vy" ... neciti to tak on. Je tu nejaka nespokojenost na "vasi" strane, ktera muze byt v naprostem kontrastu s jeho pocitem spokojenosti a dokonce i s pocitem ze je dobry manzel a otec. Ten rozpor on nevidi, nepochopi a jen malokomu ho vysvetlite. Nevim jestli se ted dokazu vyjadrit presne - ale znam-li vsechna fakta "ja chci aby _delal_, ale on _nedela, protoze si mysli ze _dela_ a nebo ze _nepotrebuje_", je treba najit zpusob jak mu vnutit myslenku ze _chce_. Pozorny ctenar nahledne, ze nabadam k manipulaci - ale k manipulaci konstruktivni. Zkuste se do nej vcitit (konec koncu, kdo jiny nez vy by ho mel lepe znat) a nenasilnou formou se mu snazte podhodit myslenku, kterou chcete, vzbudit zajem o neco .. zkuste si rict "co by ho asi tak mohlo primet aby chtel/udelal".
Pro nekoho je pod jeho osobni hrdost se vnucovat, snazit nekoho predelat, manipulovat s nim ... delat ze sebe "blbce" .. nebo to nechce delat "porad" a tak radeji "utece". Nekomu to stoji alespon za pokus. Vsechno co v zivote delame nas uci, posouva o kousek dal ... a je jen na nas, jestli si chceme v duchodu rict "jsem hrdy na to, ze jsem utekl(a) vsem 10i partnerum" nebo "skoda, ze jsem to tenkrat alespon nezkusil(a), mozna to jeste slo zachranit" ... a nebo neco uplne jineho, kdy vite, ze kdyz neco chcete, ze toho umite dosahnout, ze se umite s lidmi dohodnout, odhadnout jejich prani, tuzby a ze mate vseobecne konstruktivni pristup k reseni problemu.
Není tady
helena.i: Tedy....hlavně debila ze sebe dělá ta tvoje atrapa chlapa. Tak má enskou, no a co? Ale e brečí, posílá ti SMSky, vozí dárečky, neví, jak se rozhodnout.....a zatěuje tak tebe, no to je kapar!!! Zabít a zakopat!
Není tady
Eva36 napsal(a):
helena.i: Tedy....hlavně debila ze sebe dělá ta tvoje atrapa chlapa. Tak má enskou, no a co? Ale e brečí, posílá ti SMSky, vozí dárečky, neví, jak se rozhodnout.....a zatěuje tak tebe, no to je kapar!!! Zabít a zakopat!
Evi, ted z tebe mluvi hloupa a ne moudra zena Mluvi z tebe takova ten "zenskachlapjatovsechnozvladnu"....
Ale ty prece takova nejsi
Veci nebyvaji vzdy takove, jakymi se na prvni pohled jevi.... kazdy clovek, zena i muz, se muze dostat do slepe ulicky, do zivotni situace, se kterou si nevi rady. Pak a jenom PAK se muze projevit sila lasky partnera. Pokud dava nuz na krk a nenecha ze sebe delat debilku, neni to laska, ale urazena pycha. Nafoukane ego, ktere slape po vsem, po partnerovi i po sobe samotne...
Teprve ve chvili, kdy partnera "ztracim", mohu mu dokazat, jak moc ho miluji. Je to o tom, zda s nim dokazu soucitit a poslouchat, co mi rika, a nebo budu jen spekulovat, jaky podraz to na mne zase vymysli a kricet au au, zranil jsi mne, potazmo mou pychu!
Muz, ktery se stara o svou rodinu a otevrene rika, ze si nevi rady, nemusi byt mizera, ale jenom zoufaly clovek, ktery si skutecne nevi rady.... Davat mu nuz na krk, je ta nejvetsi hloupost, jakou je mozne udelat. Na to je vzdy casu dost! Podana ruka, o ktere tu byla rec, muze vypadat tak, ze: udelas, co ja chci a vsechno bude jako driv - tomu nerikam podana ruka, ale zakerna kudla do zad, a nebo muze rikat: pojdme si rici, co chci ja, co ty a shodneme se na tom, co je dobre pro nase deti, nas vztah.
Videt v kazdem muzi, ktery se zakouka nekde jinde, hńed mizeru, to je jen vizitkou dotycnych dam. Nechapu, proc vlastne chteji dal zit s mizerou?????
Mely bychom konecne pochopit, ze muz mluvi jasne, neni takovy slovni eskamoter jako zena. A kdyz rika, ze nevi, co ma delat, tak to skutecne nevi!
Není tady
Proboha Pan, co to píe za nesmysly?Opravdu si myslí, e půl roku dávat někomu čas nato aby si utřídil mylenky, nic nevyčítat, neslídit, nevyptávat se, na přímé otázky dětem odpovídat jen to, e my dva s tatínkem máme problémy, které se jich netýkají, opravdu si myslí, e večerní masírování jeho zad, chystání svačinek do práce, a spoustu jiných drobností které jsem dřív dělala ráda / teď ne e by s odporem, ale../. Opravdu si myslí e nemám teď u nárok na klid? e říct někomu, tak si konečně ujasni situaci je patné ? Myslí si e to bylo pro mě jednoduché? Nedotýkat se ho, nepohladit po tváři? Hrábla jsem si pěkně a na dno. A protoe vím, e to vdycky byl sluný chlap, tak jsem se to společně chtěla pokusit napravit. Tvůj příspěvek mě vytočil. Mám dojem e se zastává jeho. Neví, jaké je to hrozné v tomto prostředí ít. Nepřála bych to nikomu.
Fuj, to jsem ale rozčílená.
Není tady
Heli, myslí, e se Ti v pondělí uleví? Jsi připravená na situaci,e si mu sbalí věci a odejde? Bude Ti bezvadně? A kdy se okamitě rozejde, poslechne Tě, změní zaměstnání, ale srdíčko jetě bude tápat, myslí, e má vyhráno?
Není tady