|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1
Chtěla bych se vás zeptat, jestli chodíte nebo ne? Tady v mém okolí většinou nikdo nechodí nebo nechodil, ale mě se to zase zdá blbý, abych pak ani nevěděla jak tlačit a dýchat..
Co se tam všechno dělá a jaký máte zkušenosti??
Není tady
Ahoj Veru, já jsem se hlásila asi před měsícem tady u nás do nemocnice a zapsali mě podle termínu porodu až na říjen. Přes prázdniny myslím nefungujou. Ale jelikož mám obavy, aby mimčo nebylo dřív, tak se asi ještě junku po jiném. Začala jsem chodit na cvičení pro těhotný a tak sestřička v průběhu nějaký tipy řekne a minule i trochu povídala paní doktorka, ale jen hodně obecně.
Veru já nechodím a neboj se , že bys nevěděla jak dýchat a kdy tlačit . To všechno ti řeknou na sále porodní asistentky neboj . Těhotná jsem po třetí a ani jednou jsem nechodila . Každopádně tím ale nic nezkazíš .
Není tady
Veru já chodím a je to super, nemůžu si to vynachválit, porodní asistentky ti můžou říct dopředu spoustu důležitých věcí, jak se na porod lépe připravit psychicky i fyzicky. K těmto kurzům taky většinou je těhu cvičení, my ho máme dvakrát týdně a těhu plavání jednou týdně. Na kurzu ti řeknou co ti například zapisují do tě. průkazky, jaké vyšetření tě čekají, jaké signály tvého těla co ukazují apod. Ikdyž všechny moje sesrty už rodily a některé několikrát, takže si myslím, že mám spoustu informací, vždy se tam dozvím něco nového a zajímavého. Porodnictví jde hrozně rychle dopředu, mají spoustu nových metod, takže proč se nedozvědět něco nového, ikdyž už člověk třeba jednou rodil.
Není tady
Já jsem na žádném kurzu nebyla, na informační schůzce v porodnici nám říkali, že někdy "vědět méně znamená více"
A při porodu Ti pomůže asistentka a porodník. Pro ně je důležité, aby jsi dělala přesně to, co Ti řeknou.
Není tady
Veru, já se taky nahlásila na předporodní kurs. Měly to být 3 lekce. Na první jsme s manželem byli, povídala nám dětská doktorka jak pečovat o mimi, ale nic nového nám vlastně neřekla. Na další lekce jsme už nedorazili, protože jsem byla dost nastydlá. No, a nemyslím si, že jsme o něco přišli. Stejně tě u porodu budou instruovat co máš dělat a i s miminkem ti vysvětlí co a jak.
Není tady
já chodila. To co máš dělat při porodu ti řeknou až na místě, neboj :-) Ale mně se ten kurz líbil, protože se aspoň manžel dozvěděl všechno možný, co já už znala z netu. A taky to bylo dobrý, že se seznámíš s prostředím porodnice. Už jsem věděla, do čeho jdu a dokonce jsem se na sále potkala s porodní asistentkou, která kurz vedla. Pamatovala si nás, tak to bylo hned příjemnější než když jsou tam všichni úplně cizí.

Není tady
Já chodím,je to spousta dobrých informací a rad.Zajímavé přednášky a taky těhu cvičení.Taky masáž miminek,vše okolo porodu,šestinedělí a péči o miminko.Součástí je taky prohlídka porodního sálu a přednáška místní porodní asistentky,jak to přesně chodí v té porodnici.Mě se to zdá fakt užitečné,těch vynaložených prostředků a času nelituju...

Není tady
Ahoj Veru,my jsme chodili i s taťkou a bylo fajn,že si prohlédl porodnici a pak tam nebloudil.Jinak to jak rodit se dopředu stejně nedá naučit.To si prostě prožiješ.
jen kdyby tam byly kursy kojení,tak ty ti moc doporzčuji.Já si myslela,že to bude brnkačka,ale dalo nám to fušku se s Matouškem sladit.Moc mi tu pomohly holky jinak myslím bych už byla na umělé.
Není tady
Kurs je fajn, ale záleží jaký. Kurs v porodnici byl fujtajksl, no to bych raděj zůstala hloupá, bych jim do toho nemohla tolik kafrat. Já si našla tohle....nelituju a supr, aspon tohle http://www.aperio.cz/kurzy-seminare/pro … l?x=211796
mi pomohlo, když jsem pro zdravotníky byla jen další bodíky do rozpočtu....
Není tady
A kolik vás to tak stálo? Vim že to bude všude jinak, ale jen tak pro orientaci...
O kurzech kojení pochybuju, protože jsme na maloměstě a do porodnice budu muset dojíždět. Tady ještě nikdo nic takovýho nevymyslel..
Aještě budu muset čekat až na září...
Není tady
Stránky: 1