|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Jeňýku,
začínám mít pocit, že hledáš na netu všechny články o neslušných pejskařích abys nás pak mohl všechny hodit do jednoho pytle. 
To Ti vážně ti pejskaři tolik vadí?
Proč pro Boha nemůžeme žít vedle sebe tak, abychom se navzájem neobtěžovali? 
PS: Svého psa bych do bazénu nikdy nevzala! To je vrchol neomalenosti!!! Úplně stejný, jako když si naši spoluobčané šli do čakovického bazénu vyprat prádlo pro celou rodinu!
Ono už tak tam toho plave dost od prcků. Vždycky se můžu umlátit, když maminky ( ty slušné ) honí bobky po brouzdališti do kelímků od limči
. Jojo, taky jsem honila....... manžel řval smíchy.
A ty neslušné? Ruku na srdce, když Tě to lízne při plavání přes pusu,není už pak jedno, jestli je lidské, nebo psí? 
Upravil(a) Eri (27. 7. 2006 11:50)
Není tady
Jeňýk napsal(a):
helena napsal(a):
Jeňýku,
souhlasím s předřečníky - lidská mláďata dokážou někdy skutečně nadělat víc malérů, než hafani. Jenže když někoho pokouše pes, okamžitě se rozvíří debata o "nebezpečných šelmách", zatímco parchanta, který zmrzačí babičku, pečlivě umístíme do ústavu s veškerou péčí (taky z našich daní) a doufáme, že z něj odborníci vychovají slušného člověka. HOUBY!
A moc bych ti přála, aby nejen pro tebe byl tvůj syn víc než pes, ale abys taky ty byl pro něj pořád otec. Mám na mysli rčení o odříkaném chlebu... Znám dost starých lidí, kteří mají akorát toho pejska, protože děti na ně nemají čas, takže voříšek je pro ně dítě, kamarád a ještě možnost popovídat si, protože pejskaři jsou většinou družná společnost.Heleno tak zkus prosadit zákon aby se problémový lidi utráceli. Zrušíme tak všechny věznice, diagnostický ústavy, psychiatrický léčebny a třeba i dětský domovy protože i tam je předpoklad že děti bez řádné rodinné péče budou v budoucnosti dělat problémy. No a až to tady takhle hezky pročistíme, tak můžeme zrušit poplatky za pejsky protože všichni jejich majitelé už budou jen slušní a řádní občané kteří si po nich to hovínko rádi uklidí.
Skvělé motto pro člověka, který vyvolal tuhle diskuzi!
Hloupost je něco neochvějného. Všechno, co na ni zaútočí, také na ní ztroskotá."
Ještě bych dodala "Je spousta srážek v životě, ale nejstrašnější je srážka s blbcem". Nechci nikoho urazit, ale tohle je na mě moc.
Není tady
Eri napsal(a):
Jeňýku,
začínám mít pocit, že hledáš na netu všechny články o neslušných pejskařích abys nás pak mohl všechny hodit do jednoho pytle.
Proč pro Boha nemůžeme žít vedle sebe tak, abychom se navzájem neobtěžovali?
Eri nebudeš mi to věřit ale mám spoustu jiný práce než vyhledávat články o pejskařích. Když ale nějakej najdu tak ho sem hodím, nebo se chceš bavit jen o tom uklízení ho...?
Proč se nepobavit i o tom jestli je vhodný aby na veřejným koupališti plným lidí pobíhali i psi?
Já vím že tady už je celkem uzavřenej okruh lidí, i když občas sem zavítá nějaká jistě velmi inteligentní "lady" která si přečte jeden příspěvek, hned je se vším hotová a blbci jen lítají. Přesto nevidím důvod proč nadále nedebatovat nad různejma možnostma soužití pejskařů a nepejskařů. Ten článek o koupalištích je v dnešních dnech aktuální, tak proč to neprobrat? Na "sexuálním fóru" se přece taky řeší dokola jedno a totéž...... uznávám že to je zajímavější téma než psí hovínka 
Jinak ale buďte v klídku, teď ode mě budete mít nějakou dobu pokoj 
Není tady

Jeňýk napsal(a):
Eri napsal(a):
Jeňýku,
Proč pro Boha nemůžeme žít vedle sebe tak, abychom se navzájem neobtěžovali?Eri nebudeš mi to věřit ale mám spoustu jiný práce než vyhledávat články o pejskařích. Když ale nějakej najdu tak ho sem hodím, nebo se chceš bavit jen o tom uklízení ho...?
Proč se nepobavit i o tom jestli je vhodný aby na veřejným koupališti plným lidí pobíhali i psi?
Já vím že tady už je celkem uzavřenej okruh lidí, i když občas sem zavítá nějaká jistě velmi inteligentní "lady" která si přečte jeden příspěvek, hned je se vším hotová a blbci jen lítají. Přesto nevidím důvod proč nadále nedebatovat nad různejma možnostma soužití pejskařů a nepejskařů. Ten článek o koupalištích je v dnešních dnech aktuální, tak proč to neprobrat? Na "sexuálním fóru" se přece taky řeší dokola jedno a totéž...... uznávám že to je zajímavější téma než psí hovínka
Jinak ale buďte v klídku, teď ode mě budete mít nějakou dobu pokoj
Ale jo, docela Ti to věřím, i když skutečnost vypadá trošku jinak, to musíš uznat sám. 
A samozřejmě, debatovat se dá. Jenže debata je i o tom, že se lidi vzájemně respektují, hlavně své názory. A abych byla upřímná, neuraž se, ale vážně mám pocit, že bys pejskaře nejraději střílel.
Někdy jsi tak moc cynický, že, možná nechtěně, ale přesto bolestně, lidi urážíš, ač si to, alespoň podle mne nezaslouží. A to jen proto, že mají psa. To ovšem platí i obráceně, uznávám.
Jednou jsi mi napsal, abych si sedla a začala přemýšlet o jemném rozdílu mezi psem a dítětem.
Tak si teď zas sedni Ty a začni přemýšlet o tom, že existují i lidé, co děti mít nemůžou, nebo co se jim děti odstěhovali daleko a oni se prostě cítí opuštění. Pro tyhle lidi je pes dítětem. A pak jsou lidi jako já, kteří, budeš se divit, ale chápou rozdíl mezi dítětem a psem, ale je pro ně důležitou součástí rodiny i pes.
Naše madam kluka od narození hlídá, je výborná chůva, hrají si spolu................. totéž bylo i s druhým psem.
Prostě psy milujeme, tečka.
A prostě mě dost mrzí, že Ty sice píšeš : proč nedebatovat o různých možnostech soužití pejskařů a nepejskařů, můj pocit z toho všeho je ale takový, že se tady neustále jako peskař musím obhajovat. A to mi jako debata moc nepřijde. Ale možná se pletu, hormony a tak............... třeba jsem teď přecitlivělá 
Nicméně, oddychni si i Ty, já brzo končím. V té dířě, co jsme koupili barák, nevědí, co je internet. Jak dorazíš z dovolené, budeš mít volné pole působnosti. 
Není tady
Dark Blue Slasa Terrier!!! Nové a luxusní plemeno pro všechny milovníky pejsků!!!
http://sweb.cz/dbst/index.html
Není tady
Ahojky!
Máme dvouletého synka a pětiletou fenu většího( ne bojovného)psa.I když pes byl v domácnosti první a já ji mám velmi ráda a nikdy nikomu neublížila a celou dobu směla s námi spát i v posteli,od té doby co se nám narodil malej je na předsíni zavřená a nemá přístup do bytu.Já vím pro nějaké milovníky zvířat to může být diskutabilní,ale nemám nervy na to čekat a vůbec pokoušet, že by mohla malému něco udělat a to ji znám,ale do tý palice jí nevidím a zastávám pravidlo, že psíkovi nemůžeš věřit-vnímá jinak a může stačit třeba jen jiný tón hlasu,vůně apod.aby se začal bránit.A kdykoliv může děcko svou neopatrností píchnout do oka zatáhnout a pes prostě vyjede a pak je už na cokoliv pozdě....Ve finále ona(pes )je i radši na svém místě na předsíni má tam svůj klid....
Jinak jsou mi po*ní majitelé psů,kteří je nechají kálet po sídlišti,pobíhat bez vodítka a ještě si myslet že je to správné.........Ne pes musí poslechnout na slovo a i přes to v místě jako je sídliště musí být na vodítku.A majitel je povinen si po svých miláčcích uklízet.
Sama chodím(máme to štěstí že máme blízko les i pole)na dlouhé procházky pryč od lidí,ale pak když se vrátím do sídliště a vidím pána co má dvy pejsánky a oni zrovna tvoří hromadu na chodník a pán dělá že se ho to netýká...to bych ho nakopla...toho páníčka..
A já pak chodím s klukem a říkám jen tam nesmíš a tam nechoď tam jsou bobky a podobně...takže kluka omezuju kvůli bezohledným pánečkům a ještě se půl procházky věnujeme tematu...promiňte..HOVNA..
V letě mi malej jedno přines v ruce...chudák a já mu ještě vynadala a plácla přes ruku...svý ditě---já kdybych viděla toho majitele co to tam nechal ležet tak bych mu to hodilA NA HLAVU!!!!Je smutný ,že se mi taky stane že se pes vydělá tam kde ještě chodí lidi na těch okrajových travníkách u chodníku a já to jdu sebrat,ale já mezi těma dalšíma hromadama pomalu nevim která je naše....
Omlouvám se pokud jsem byla nechutná,ale ono to nechutné je!!!
Prostě děti miluju a psy mám ráda,ale pokud jde o dítě o bezpečnost,zdraví...tak neznám bratra,ale kdyby jsme všichni pejskaří dodržovali pravidla vůbec by nemuselo k podobným problémům docházet je to o morálce a etice pánečků a ve finále to odnáší ty děti a to je síla!!!!
Pokuty a pokuty od policie jinak se to asi řešit nedá....................
Tak Vám všem přeju co nejmíň těchto otřesných zkušeností a tvrdě proti tomu bojovat...
PS:Ale zase s rozvahou...pokud to nevidíte(myslím to kálení)na vlasní oči pak se snadno stane omyl...mě tuhle seřvala paní že jdu se psem po sídlišti a ona čuchala v trávě,že si mám to ho :-) potom taky sebrat.....jenže mi jsme před tím 1.5 hodinu v lese takže pes byl vyvenčenej z podoby....a proto jsem si dovolila s ní jít do sídliště....
Není tady
Ještě nemyslím si že pes petří k baráku,já když vidím kolikrát ty chudáky metr na metr a ještě s boudou jak tam mají vychozenou cestičku a štěkají jak prdlí to mi příde týrání....Ale vlastnit psa je styl života a člověk se mu musí věnovat...
Náš pes potřebuje běhat ,ale to jsme věděli už když jsme si jí brali a proto je pro nás naprosto jasné že se s ní jde dvakrát do týdne běhat cca 20km a dvakrát denně ven po hodině a mezitím prostě vyvenčit rychlofku na pole.Je jasné že se s tím omezujem--nehrozí dovolená a podobně---je to styl života,ale člověk se tomu musí věnovat!!!!
Není tady
keny, měli jsme fenku - jezevčíka, která s námi spala také v posteli /lovecký pes - na hájovně u lesa!/. Po narození staršího syna jsme jí ho nechali očuchat a do postele již nesměla. Chudinka, ze dne na den, ale byla asi fakt inteligentní pes, protože to pochopila.
O syna se "starala", spala pod postýlkou, a přišla mi sdělit, že už je vzhůru. Jednou jsem je našla, jak leží vedle sebe na posteli, kde tak dvouměsíční synek spinkal. Dostala zákaz a už jen "hlídala" na zemi.
Asi v šesti letech syna byli spolu na dvoře a hlídala je tchýně. Ta mi celá vyděšená přišla sdělit, že fenka syna vzala v obličeji do zubů. Měl tam modřinu, fena věděla, že to přehnala, ale kluk jí musel asi udělat něco závažného, že ho pokárala jako svoje štěně /byla už v té době několikanásobnou matkou/... Nikdy už se to neopakovalo, ale do psí hlavy "nevidíš".
Není tady
keny napsal(a):
Jinak jsou mi po*ní majitelé psů,kteří je nechají kálet po sídlišti,pobíhat bez vodítka a ještě si myslet že je to správné.........Ne pes musí poslechnout na slovo a i přes to v místě jako je sídliště musí být na vodítku.A majitel je povinen si po svých miláčcích uklízet.
Jo keny, tohle ale většině takzvaných pejskařů nevysvětlíš.
Já zjistil že celkem funguje na ně být po prvním slušném upozornění na které nereagují, obyčejně sprostý a vulgární. Oni pak dostanou strach a příště si svého pejska stahujou nebo přecházejí na druhý chodník abych jejich pejskovi neublížil....
Občas si ještě vypomáhám pepřovým sprejem který si viditelně začnu připravovat k použití.
Není tady
Mě psi taky vytáčí, když jdeme ven a potkáváme lidi se psy na vodítku samozřejmě bez náhubku a moje děti si je chtějí pohladit tak vždycky říkám - to je škaredý pejsek, mohl by tě kousnout, nikdy nesmíš hladit pejsky a tak, a někdy mi ten člověk řekne - ale paní ať si ho pohladí, on je hodný. Tak to mě vytáčí, nikdy člověk nemůže vědět jak se pes zachová. Nikdy bych nenechala svoje děti hladit cizího psa.
Máme známého, který měl pitbula, kterého nechával volně tady na sídlišti běhat a bez náhubku. Když mu někdo něco řekl, tak taky - on je hodný, jak miminko a bla bbla. A jednou ten hodný pejsek zakousl druhého psa. Jen tak, asi ho chudák naštval. Tak jsme sepsali petici, aby ho dal utratit, a on to udělal.
Já bych ty psy jako pitbul zakázala chovat a nevím proč to je vůbec povolené, vždyť to jsou nebezpeční psi.O těch hovnech ani nemluvím, tady pod okny nám běžně chodí venčit, a ještě jsem neviděla aby to sebrali, a to na ně vždycky řvu že si tady hrají děti a je to bez reakce. Fuj
Není tady
Lucie27: teda říkat dítěti, že pejsek je škaredý a mohl by kousnout a zakázat pejsky hladit, není podle mého názoru taky úplně v pořádku. Vycházím ovšem z toho, že coby letitá pejskařka od mládí mám psy vychované. Jednak poslechnou na slovo a jednak jsou socializovaní, takže nehrozí, že by při normálním pohlazení kousli. (jistě je něco jiného, když přitom dítě strčí psovi prst do oka....ale to zas vědí snad rodiče, co by dítě mohlo udělat)....No a ten tvůj známý - to asi nebyl zrovna zkušený pejskař....a dát psa utratit za moji chybu, to mi přijde tedy jako pitomost. Ti psi jsou totiž odrazem svých pánů, takže i ten pitbul jistě nebyl nijak hrozivé, bojové plemeno, ale pouze se mu dostalo špatné výchovy ze strany jeho pána (a ještě na to ve finále doplatil).....Z každého psa lze vychovat nebezpečné zvíře, je jedno, jestli jde o pitbula, voříška nebo srnčího ratlíka...záleží na majiteli....každý pes, který je vychováván s nedůsledností, s přemírou lásky (tzv. opičí láskou) nebo s neláskou, s tím, že páníček si psem zdvihá sebevědomí nebo bez přirozené autority páníčka, se může změnit na nebezpečného psa.
K těm h..ům nemám nic...taky mě točí, když uklízím po svých psem a šlápnu přitom do cizího h...a (pozn. máme leonbergra - 52 kg, knírače - 8 kg a jorkšíra - 2 kg...a uklízím po všech)....se sousedem, který zásadně po svých ovčácích neuklízí, jsem se něco na tohle téma napovídala...nechápe....občas mám chuť posbírat všechny ty h..a v tom parku, kam chodí a hodit mu je přes plot na dvůr.... 
Není tady
U nás v paneláku žijí dva pánové, kteří pracují v security a mají dost ostrý vlčáky.. Vždycky se klepu, když mám vyjít z bytu (bydlíme v přízemí, takže dost na ně narážím). "Pejsci" jak někoho zmerčí, tak hned útočí a zběsile štěkají. V těhotenství jsem si s nima užila a je to tak 2 měsíce, co vyjel i po kočárku.
Já psi nějak nemusím
a paráda, je taky přijet domů s procházky s "voňavým" dárečkem na kolech 
Není tady

U nás většina lidí po svých psech uklízí... ale kvůli pár individuím, kterým to dělá problém nás všichni hází do jednoho pytle
.
Lucie27 - myslím, že rozumnější je vysvětlit dítěti, že než pejska pohladí, musí se nejprve zeptat majitele. Když se mě maminka nebo dítko zeptají, jestli si mohou pohladit toho našeho, můžu na to jednak jeho a jednak sebe připravit, abych mohla rychle zasáhnout, kdyby bylo potřeba(ikdyž je to normálně kliďas). Štvou mě maminky, které své děti nechají vrhnout se na toho našeho chlupatce bez varování, to je vcelku riziko a člověk neví, jestli se ten pes třeba nelekne a neožene se po nich.... Druhý extrém je ale tvé chování, kterým můžeš svým dětem způsobit třeba i zbytečnou fóbii...
Není tady
PetaZ:
No ti "vaši" dva vlčáci, to je přesně to, co ovlivňuje mínění veřejnosti.... Když někdo pracuje v security, dalo by se čekat, že má psy vycvičené. Vycvičený pes (opravdu vycvičený) si zásadně okolí nevšímá! Neštěká, neskáče, nekouše... Pes, který projevuje agresivitu, je pes nevycvičený, nevychovaný....A většinu psů lze opravdu naučit, aby dali okolí pokoj. Třeba jeden z našich psů je fakt flegmatik, ten si nevšimne skoro ničeho
...knírač je ale ďábel, kdybychom jí (je to fena) od mala neusměrňovali, skákala by na kdekoho...miluje lidi....škoda, že máš tak "pěkné" zážitky...jsou totiž třeba i psi, kteří mohou lidem pomáhat a ne být postrachem, třeba záchranáři nebo canisterapeutičtí psi...to jsou dobře zvládnutá zvířata....já bych na psy dávala něco jako řidičák...nějak to rozdělila podle velikosti a nutila majitele dělat zkoušky základní poslušnosti....abychom mohli žít slušně všichni.
Upravil(a) Eva36 (23. 11. 2006 14:02)
Není tady

Eva36: Taky si myslím, že nestačí povinné očkování... měl by být i povinný výcvik pro psy od určité váhové kategorie.... Agresivního jezevčíka totiž můžeš v nejhorším "přišlápnout" dokud nedoběhne majitel... Ale agresivnímu vlčákovi se ubráníš jen těžko....
Teď nám jeden napadl našeho westíka. Byl uvázaný před hospodou a na přervání "vodítka" mu stačil jediný záškub! Kdyby se mnou nebyl můj přítel, který ho odchytil za obojek a držel do příchodu majitele, tak máme po psovi (si nedovedu představit, co by mi na to řekla dcerka, která je na něm citově závislá)
Není tady
Nemyslím, že bych jim způsobila fóbii. Prostě jim nedovolím, aby hladily cizího psa a ještě bez náhubku. Nikdy nevíte co tomu psovi střelí v hlavě, každý pes není vycvičený. Teta má pejska, u kterého vím, že má rád děti, je očkovaný a zdravý a stejně když si s ním děti hrají, jsem u nich. Těch případů, kdy pes někoho napadl je fakt hodně.
Já věděla přesně co mi tady napíšete Vy pejskaři. Já se prostě bojím že mi kousnou dítě a dál to nebudu komentovat. Vyhrají si s psem od tety, doma máme kočku s ní si taky vyhrají. Teď už jsou zvyklé a cizích psů si nevšímají.
Není tady
Lucie nezlob se na mě, ale ve svých dětech úspěšně pěstuješ fobii ze psů. Opravdu nechápu, proč by si tvoje dítě nemohlo pohladit cizího psa, ze předpokladu, že je u toho majitel, navzdory zprávám na Nově, je většina psů hodných.
Není tady
Lucie 27: Víš, ale spíš než jim zakazovat si hladit cizí psy tím, že vzbuzuješ strach, že pes může kousnout, by bylo lepší jim říct, aby se vždycky zeptali majitele...ono stejně jako nevíš, co pes provede, tak nevíš, co dítě provede, když ho necháš na minutku "bez dozoru"...třeba ho zrovna napadne, že když se máma nedívá, tak se na toho bafana vrhne... A jestli mají třeba i malý strach ze psů kvůli tomu, co jim povídáš, a na psy se zásadně nevrhají, tak to taky nemusí být všem potížím konec. Jsou přece i psi, co "milují" děcka...a pokusí se k nim přiběhnout, olizovat je apod. (a jsou praštění majitelé, co na to koukají jako tele na nový vrata a berou to jako normál
...pak dítě, které se bojí, začne třeba úzkostně vřeštět nebo kolem sebe šermovat rukama a neštěstí může být na světě...lepší dítě poučit, aby se zbytečně nebálo... (jinak jasně že si myslím, že psy by se neměli pouštět ke komukoli, aby ho obtěžovali, jenže někteří "pejskaři" jsou už holt takoví tupci, že jim asi ani nedojde, že ne každý je na jejich miláčka zvědavý...).
Není tady
Lucie: píšeš doslova ... ale paní ať si ho pohladí, on je hodný... Tak to mě vytáčí, nikdy člověk nemůže vědět jak se pes zachová. ...
Musím oponovat. Myslím, že každý majitel psa ví, jak se jeho pes chová při styku s dětmi a jestli si může dovolit nabídnout ti, aby si tvoje dítě psa pohladilo. POchybuju o tom, že by to nabídl majitel ostřejšího psa nebo třeba takového, který nemá rád cizí doteky...
Není tady
Lucie27 napsal(a):
Mě psi taky vytáčí, když jdeme ven a potkáváme lidi se psy na vodítku samozřejmě bez náhubku a moje děti si je chtějí pohladit tak vždycky říkám - to je škaredý pejsek, mohl by tě kousnout, nikdy nesmíš hladit pejsky a tak, a někdy mi ten člověk řekne - ale paní ať si ho pohladí, on je hodný. Tak to mě vytáčí, nikdy člověk nemůže vědět jak se pes zachová. Nikdy bych nenechala svoje děti hladit cizího psa.
Máme známého, který měl pitbula, kterého nechával volně tady na sídlišti běhat a bez náhubku. Když mu někdo něco řekl, tak taky - on je hodný, jak miminko a bla bbla. A jednou ten hodný pejsek zakousl druhého psa. Jen tak, asi ho chudák naštval. Tak jsme sepsali petici, aby ho dal utratit, a on to udělal.
Já bych ty psy jako pitbul zakázala chovat a nevím proč to je vůbec povolené, vždyť to jsou nebezpeční psi.O těch hovnech ani nemluvím, tady pod okny nám běžně chodí venčit, a ještě jsem neviděla aby to sebrali, a to na ně vždycky řvu že si tady hrají děti a je to bez reakce. Fuj
k těm pidbulům: pidbulové jsou plemeno psů jako jiné, ale holt mělo tohle plemeno smůlu že bylo vycvičený za bojovým účelem a ne jako gaučák,... jo, jasný, pidbula by neměl chovat začátečník, ale aspoň někdo kdo už pár psů vycvičil a není mišuge, pidbul by měl určitě nosit minimálně koš (a nejen pidbul). vim že to je nevipočitatelný plemeno, mám pár známých, kteří pidbula mají tak říkají že je to super plemeno a někdo zas říká, že by pidbula nechtěl, jo holt každej je na něco jinýho...
PS:já mám psa, když je na vodítku tak mu dávám koš podle situace, když vim, že nepotkáme míň deset lidí tak mu ho nedám, opak je když jdeme do města. Když si ho chce někdo pohladit, tak si rozmejšlim jestli řeknu jo nebo ne, u mě záleží jakou náladu má pes ( u mě má pes volnost, jak se chová on ke mě tak se chovám já k němu,ale musí poslechnout).
Není tady
Lucie já opravdu netrpím přílišnou láskou k psům nadměrných velikostí, chovaných v panelákových bytech. Lépe řečeno k jejich bezohledným majitelům a úspěšně je posílám... víte kam.
Přesto ale svýho dvouapůlletýho synka neučím aby se bál psů. Snažím se ho už od malička učit aby se naučil rozlišovat kterej pes mu může ublížit a kterej ne. Čili když k nám někde na vesnici přiběhne rozdováděnej voříšek kterej si s vrtícím ocasem vynucuje pozornost tak si ho SPOLEČNĚ klidně pohladíme. Naopak tady v Praze na sídlišti se nedotkneme psa ani omylem..... já maximálně špičkou boty.
On je totiž opravdu velký rozdíl mezi psem který žije ve svým přirozeným prostředí a vystresovaným čoklem kterýho jeho zhovadilý majitel vypouští jednou denně na sídlištní chodník.
Navíc mám tu zkušenost že i pohledem na majitele se dá velice snadno odhadnout jaký bude jeho pes. Takže bych varoval před různejma týpkama se zlatýma řetězama omotanýma okolo celého těla, kterým se okolo nohou motá vždy co možná nejbojovnější plemeno s okovaným obojkem. Popřípadě co nejluxusněji oblečenou paničkou s co možná největším a samozřejmě i nejdražším čoklem. Samozřejmě to neplatí stoprocentně, člověk občas potká i dobře maskovanýho idiota. Bohužel s tím mám bohatý zkušenosti....
Není tady
Když bylo nejstaršímu synovi asi 2 roky, tak taky si chltěl pohladit pejsky. Tehdy jsem to někdy dovolila vždycky ale když byl u toho psa majitel. Jednou mi taky paní řekla, ať si ho pohladí, on je hodný a syn se jen přiblížil rukou a ten tak hnusně zavrčel, že se syn rozplakal, naštěstí ho nekousl. A byl to malý pejsek, vypadal přítulně, asi měl blbou náladu nebo co. Tak proto teď radši říkám ať je nehladí, že je může kousnout, protože opravdu může ale nemusí, že jo, ale to nemůžu vědět.
Teda jsem nečekala že můj příspěvek vzbudí tolik reakcí...Má kamarádka taky svým dcerám říká, aby nehladily cizí pejsky, taky se bojí.
Není tady
Nejsem ani pejskař, ani proti psům:
- ale proč si mají děti hladit cizí psy?Jestliže já půjdu se svým psem na procházku, proč by si cizí batole ho mělo hladit?chtělo by hladit i tygra, kdybych s ním šla na procházku?nebo třeba chtělo by cizí dítě hladit např. mého pětiletého syna?Proč? Ale od toho je tu matka, otec, dospělý, aby tomuto zamezil...že není vhodné hladit či sahat na cizí předměty, lidi, psy....
- ale naopak vidím, že někteří psi jsou vychovaní, nikoho si nevšimnou, jdou po boku páníčka, pak ok, ale jsou i psí jedinci, kteří klusem dorazí k cizímu jedinci( dospělému nebo dítěti), začne ho očuchávat a majitel řve: Fuj je to! - takže za a) moje představa by byla, že by mě žádné cizí zvíře neočichávalo ( pokud se s majitelem dám do rozhovoru, pak ano, ale po předchozím dotazu, zda mohu i pohladit...), a ve finále, aby mě majitel vlstně nenazýval, že já jsemFUJ!!
- a kdyby majitelé psů a majitelé dětí se navzájem respektovali a dodržovaly určité zásady slušného chování ve společnosti, nebo-li tlupě, nebyl by problém.....nebo byl?
Není tady
Ahoj, Míšo
Ale no tak... nebuď vztahovačná....FUJ nejsi přeci ty, FUJ je nežádoucí chování psa
...
ale jinak máš recht, jsou lidi, co tuhle vztahovačnou reakci fakt mají (u tebe předpokládám, že to byla spíš ironie a nadsázka)...tak my máme naše "čokly" naučený na NESMÍŠ!
Není tady
Lucie27: ... no tak to se ti teda teď už ani moc nedivím...ale stejně si říkám, že Jeňýk má takový přístup pro mě pochopitelnější...a řekla bych, že i výhodnější pro to dítě, které se nenaučí psů bát, ale poznávat samo, kdy si může dovolit na psa sáhnout a kdy ne.... to je jako když by vás skoro přejelo auto...přestanete kvůli tomu chodit po městě? asi ne...já bych spíš dítěti víc vysvětlovala, co je auto, co se může stát, že není při dodržení určitých zásad nebezpečné a jak má děcko dávat pozor...
Není tady