|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Počula som(sama som mala len krátku ksúsenosť), že dobrmani sú tvrdohlaví. Moja budúca(potenciálna?) švagriná, ktorá je psíčkarka a má 6 psov, o. i. aj starších z útulku, si veľmi pochvaľuje howavarta. Ale ja osobne nemám priame skúsenosti.
Není tady
Eri:
mně taky není nijak zvlášť jasno, na co jdou poplatky ze psů (i když v poslední době je u nás ve městě víc pytlíků a košů na bobky...tak že by tam)? .... To s těma ostatníma zvířatama jsi snad ani neměla psát, ještě se toho někdo chytne a bude poplatek i za myši na půdě 
Není tady
Eri: jihorusák je povahově super pes a jeden z nejlepších hlídačů mezi pejsany. Koukni sem:
http://www.celysvet.cz/jihorusky-ovcak.php
Není tady

Tiina napsal(a):
Eri pokud jsou tcháni v důchodu, tak mají čas se tomu psovi věnovat ne ? Když si u dobrého chovatele pořídí malé dobrmaňátko, třeba holčičku, nevidím důvod, proč by se jim jí nemělo podařit vycvičit. Stejně, pes na hlídání bude muset být něco většího a cvičit ho budou muset tak jak tak.
Já vím, že budou mít čas. Problém spíš je, že tchán se vždycky psů bál, defakto mého muže vychovali ve strachu ze psů. Teprve naši psi mu dokázali, že pokud je pes vychovaný, není třeba se ho bát. Došlo to ale tak daleko, že tcháni rozmazlují nejen vnouče, ale, a to spíš, naší madam. Co já jí doma zakazuju, u tchánů má povoleno.
Myslela jsem nějaké plemeno, které by mělo, teď to přeženu, víc rozumu než oni, takže by ho nemohli zkazit. 
Ale to asi není, že? 
Ne, spíš hledáme za ně, co by pro ně bylo ideální a snažíme se jim trochu poradit. Aby si nepořídili zase super hlídače, co by je pak pustil do baráku jen s kupní smlouvou v ruce........
Není tady

Selima napsal(a):
Počula som(sama som mala len krátku ksúsenosť), že dobrmani sú tvrdohlaví. Moja budúca(potenciálna?) švagriná, ktorá je psíčkarka a má 6 psov, o. i. aj starších z útulku, si veľmi pochvaľuje howavarta. Ale ja osobne nemám priame skúsenosti.
Ahojky. S tou tvrdohlavostí nevím, já bych u naší madam spíš řekla, že je někdy líná, než tvrdohlavá....... ale my máme dobrmanku kříženou s labradorem. V útulku jsme si brali štěně labradora a vyrostl nám z toho dobrman jak vyšitej, jen má blány, dvojí víčka a strašně ráda se potápí. Nicméně odborníkům v útulku gratuluji 
Ono se říká, že velmi tvrdohlaví jsou kokři. Náš Beníček, nedávno nám umřel, chudinka, ten byl zas kříženec kokra a neznám psa, kterého by bavil víc výcvik. My už pak nevěděli, co ho učit. Ten kromě obvyklých povelů válel sudy, plazil se, zhasínal, styděl se, dělal mrtvého, štěkal na povel, na povel zpíval.............
Není tady

Eva36 napsal(a):
Eri:
mně taky není nijak zvlášť jasno, na co jdou poplatky ze psů (i když v poslední době je u nás ve městě víc pytlíků a košů na bobky...tak že by tam)? .... To s těma ostatníma zvířatama jsi snad ani neměla psát, ještě se toho někdo chytne a bude poplatek i za myši na půdě
Beru zpět............ani koně, ani morčata, ani psa.............i toho králíka zapřu!!!
Není tady

papa napsal(a):
Eri: jihorusák je povahově super pes a jeden z nejlepších hlídačů mezi pejsany. Koukni sem:
http://www.celysvet.cz/jihorusky-ovcak.php
Děkuju moc, je to vážně krásnej pes. A docela tele - bez urážky. Není ale ta srst náročná na údržbu?
Jinak se mi opravdu moc líbí. Vizuelně tohodle psa znám, ale netušila jsem, jak se jmenuje. Teď ze sebe udělám vola, ale pro nás to byl vždycky maxipes Fík ..............
Předpokládám, že tihle psi jsou i dost mazliví, ne?
Není tady

Papa: stránky jsou super, ovšem " bratia", ti nás dostali 
Není tady
Eri: no bratia snád za psi nemůžou.
Je moc mazliví voči rodine a tomu, koho zná. Jinak v nepřítomnosti a na cizí je fakt hlídač, chovatelé říkají dokonce prý nejlepší. Srst vypadá hrozivě, ale je bezproblémová. Hlídat se moc nemusí učit, má to v genech. Jinak jsem rád, že mám spřízněnou duši, pokud je o poplatky za psa, mluviš mi z duše.
Není tady

papa napsal(a):
Eri: no bratia snád za psi nemůžou.
Je moc mazliví voči rodine a tomu, koho zná. Jinak v nepřítomnosti a na cizí je fakt hlídač, chovatelé říkají dokonce prý nejlepší. Srst vypadá hrozivě, ale je bezproblémová. Hlídat se moc nemusí učit, má to v genech. Jinak jsem rád, že mám spřízněnou duši, pokud je o poplatky za psa, mluviš mi z duše.
Jojo, poplatky.....nebudeme se rozčilovat...............
Ta fotka psích bratrů je ovšem nádherná, moc se líbila mně i manželovi. Docela jsi nás namlsal!
Rozhodně tchána zvu na kafe a všechno mu ukážu, včetně Tvých příspěvků. Myslím, že jediné, čeho se bude bát je, že pesan je moc velkej do postele!
Není tady
No my dobrmana doma máme a že by jeho hlavní vlastností byla tvrdohlavost, se mi nezdá. Spíš bych řekla, že jsou dost labilní, snadno se rodzráždí, ale zase na druhou stranu jsou chytrý a celkem snadno se učí. A je taky třeba počítat s tím, že mají sklony k dominanci, musí se jim dát najevo, kdo je doma pánem, aka, že to nejsou oni. Taky hodně náruživě vítají :-).
Co se strachu s velkých psů týká - tcháník se bál, nebo dejme tomu měl nedůvěru, všech velkých psů obecně a dobrmanů zvláště, ale dneska má Míšu ze všech nejradši. Je to tím, že jsme ho k nim vozili už jako malé štěnátko a toho se přece bát nebude :-)). Dneska má sice "štěnátko" 40 kilo, ale už to není "ten zlý dobrman" ale "náš Míša".
Jo a takový pes, který by měl víc rozumu než oni a cvičil se sám není :-)))).
Není tady
Tiina napsal(a):
Jo a jasně nejtvrdohlavější psíci ze všech jsou jezevčíci :-)) to je známá věc.
Naopak - můj táta vždycky říkal, že jezevčík je ten nejposlušnější pes. Tomu prý řekneš "Tak půjdeš nebo nepůjdeš!" no a on buťo jde anebo nejde. 
Není tady
Jo,jo. Máme jezevčíka a řeknu mu - jdeš nebo ne? - a on se tváří, že se rozmýšlí a nakonec jde. Ale musí mi dát najevo, že je to jeho vůle.
Není tady
Moje jezevčice taky udělá okamžitě všechny povely..... i sama od sebe.... ale když mám v ruce ňaminku :-) Když nemám tak jen dva..... ke mně a čekej. Jinak dělá,že neslyší, popřípadně si lehne a usne:-)
Není tady
Taky jsme měli jezevčíka...vychcanej ( sorry za ten výraz, ale ten sedí nejlíp) jak mraky, na zavolání se začal pomalu pročuchávat směrem k paničce..."jakože já tady čuchám a jenom čistě náhodou tvým směrem" a tak :-)
Není tady
mě tímhle stylem "poslouchá " můj maltézák
Není tady

U nás se říkalo, že pes poslechne na slovo, jen nikdo neví na které...... 
Není tady
Heleno jo, přesně :-))). Byl to pěknej hajzlík, ale stejně jsme ho měli všichni rádi, i když různě zlobil, ničil věci a tak. Ale taky s ním byla sranda, když někdo nechal otevřenou skříň, vlezl tam a usnul, člověk pak mohl chodit po celém bytě, volat a hledat zlotřilého čokla a psíček si chrupal ve skříni. A nebo když jsme se někam chystali a na zemi třeba ležel otevřený kufr s věcma, tak si tam vlezl a nehnul se, abysme ho náhodou nezapomněli doma. Eventuálně když byl někdo v koupelně, vlezl si do koše na špinavé prádlo a hlídal, následkem čehož jsme měli doma posledních pár let už fakt nechutně jetej koš na prádlo, ale nemohl se vyměnit, protože Filipek v něm přece spinká :-)
Není tady
Tiina - takovouhle my máme "psí deku". Hadr po*n, ale prostě v tý předsíni musí ležet, protože když je nějakej malér, tak si tam pejsánek zaleze a trucuje, že byl potrestán, případně tam dělá chudinku po jakémkoli ošetření včetně čištění ušisek, loupe očima a chce být litován.
Není tady

Eri napsal(a):
Selima napsal(a):
Ahojky. S tou tvrdohlavostí nevím, já bych u naší madam spíš řekla, že je někdy líná, než tvrdohlavá....... ale my máme dobrmanku kříženou s labradorem. V útulku jsme si brali štěně labradora a vyrostl nám z toho dobrman jak vyšitej, jen má blány, dvojí víčka a strašně ráda se potápí. Nicméně odborníkům v útulku gratuluji
Ono se říká, že velmi tvrdohlaví jsou kokři. Náš Beníček, nedávno nám umřel, chudinka, ten byl zas kříženec kokra a neznám psa, kterého by bavil víc výcvik. My už pak nevěděli, co ho učit. Ten kromě obvyklých povelů válel sudy, plazil se, zhasínal, styděl se, dělal mrtvého, štěkal na povel, na povel zpíval.............
Ja som si vzala z útulku kokricu, ale neviem, či nie je štrajchnutá trochu setrom alebo špringršpanielom. Ona je zasa úplná flegmatička, taký filozofický Spinoza, ja som ju pôvodne mala za mentálne zaostalú, ale ona len hrá na všetkých také že "Čo odo mňa chcete, ja vám aj tak neorzumiem, ja si žijem vo svojom vnútornom svete, ja som milá a pekná, ale hlúpučká(Keby nebola čierna s bielymi prskancami, poviem že blondína), ale keď ide o to vydyndať si trochu žrádla, tak je úplný Mr. Bean. Ona bola v útulku len krátko, ale ani predtým sa jej asi nikto poriadne nevenoval, lebo nevedela ani základné povely. Naučila som ju horko-kňažko sadnúť, ľahnúť a fuj, a viac veľmi ani neskúšam, lebo keď sme začali, mala 6 rokov, a to už toho veľa nenarobíš... Našťastie je taká nejaká zdržanlivá od prírody, tak to ide. A predtým som sa chvíľu starala o dobrmanku, čo ju jej "páníček" vyšmaril po prvom vrhu, vlastne daroval v krčme za pivo - bola hrozne milá, ale na smrť nenávidela mačky a malých psov, a prechádzky s ňou boli ako opičia dráha, ani do posilovne som nemusela
Ale aj ona mala podľa mňa smolu na majiteľov.
Není tady
Maminka vždycky toužila po proutěném košíku na prádlo s víkem, ale jak by něm psíček spinkal, že jo. Nicméně, Filípka už nemáme, maminka má ten koš, ale říkám si, že by za to, aby byl ten psí hajzlík zase s námi, by dala všechny prádelní koše světa.
Jo co se těch lékařských zákroků týká, máme doma zázrak. Prášky baští s nadšením, probíhá to ve stylu Míšo sedni, lehni, podej pac..hodný pejsek, tady máš za odměnu prášek. Všechny ostatní nepopulární procedury jako je tahání klíšťat, čištění uší, aplikace různých mastiček, obvazů ( když třeba vysklil okno, nebo si neznámo kde rozřízl packu ) snáší naprosto statečně. Nikdo nám to nevěří, hlavně ty prášky ne.
Není tady
Tiina napsal(a):
Maminka vždycky toužila po proutěném košíku na prádlo s víkem, ale jak by něm psíček spinkal, že jo. Nicméně, Filípka už nemáme, maminka má ten koš, ale říkám si, že by za to, aby byl ten psí hajzlík zase s námi, by dala všechny prádelní koše světa.
Jo co se těch lékařských zákroků týká, máme doma zázrak. Prášky baští s nadšením, probíhá to ve stylu Míšo sedni, lehni, podej pac..hodný pejsek, tady máš za odměnu prášek. Všechny ostatní nepopulární procedury jako je tahání klíšťat, čištění uší, aplikace různých mastiček, obvazů ( když třeba vysklil okno, nebo si neznámo kde rozřízl packu ) snáší naprosto statečně. Nikdo nám to nevěří, hlavně ty prášky ne.
Tak já ti věřím
. Prášky sice nejsou za odměnu, ty servírujeme jako sendvič = piškotek, máslo, prášek, piškotek (spolkne bez výhrad), ale všechny ostatní léčebné zákroky snáší náš pejsan zrovna tak. Občas sice jeví snahu odejít, když zjistí, že se něco podbného chystá, ale jak už ho držím, sedne ani se nehne. Trpí nám i takové ošklivosti jako čištění bolavých oušek, převazování rozříznuté packy (tam mu pro změnu zhnisala osina) - jenom nesmíme zapomenout na patřičnou "sladkou odměnu". Ale on se spokojí s čímkoli, když je to jedlé 
Není tady
Opravdu pořád nevíte na co jsou poplatky ze psů? Já osobně bych je ztrojnásobil...... viz http://aktualne.centrum.cz/osobnost-sef … ro1164_0_2
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Opravdu pořád nevíte na co jsou poplatky ze psů? Já osobně bych je ztrojnásobil...... viz
http://aktualne.centrum.cz/osobnost-sef … ro1164_0_2
Jo, chlapče, a já bych nejmíň 5x zdražila alkohol. Ujišťuju tě, že žádnej pes neudělá to, co dokáže "ten bezvadnej kámoš Pepa", když se vrací pod vlivem. :(Od posra... a poblitých chodeb až po krvavé louže, když si takový jeden "pepa" rozflákal hlavu
, už jsem uklízela úplně všechno, leč psi mi po barácích stopy nezanechávají...
Není tady