Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 14. 7. 2006 11:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Majitelé psů = bezohlední sobci! Ano či ne?

Jeňýk:
Vždyť jsem to tam napsal že si Eva nemůže bejt na 100% jistá, přestože ona tvrdí opak. Rozdíl je v tom že dítě ublíží maximálně samo sobě a zodpovědnost nesou rodiče. Kdežto když má někdo odvázanýho psa, za kterýho ručí a on přesto pokouše dítě, tak co si já pak na takovým pitomcovi vezmu?
Nezlob se na mě, když píšeš že jste nevěděli koho dřív hlídat jestli psa nebo neteř..... tak je přece jasný že jste měli neteř někam uvázat nebo zavřít aby pejska neobtěžovala. Nebo že by to mělo být obráceně??????
Ono je problém inde: neter miluje psov, a nechcelo s ajej veriť, že by sa našiel pes, čo by ju nemiloval... Takže chodila obťažovať zatvoreného psa(zatvoreného v inej miesntosti, priväzovať ju niekam  vtorjizbovom byte sa mi prieči) a problém vidím skôr v nej. Aj ju uchápem, ako jej je ľúto, že nemôže k psovi, poťažmo k rodinnému, ale zároveň viem, že fenka, ktorú som si vzala ako 6-ročnú z útulku, nikdy nebude úplne ovládateľná a predvídateľná a navyše skrátka asi po zlých skúsenostiach nemá rada deti hmm Ale skôr som chcela povedať, že keď pribehne dieťa k psovi a trebárs ho chytí za chvost, tak ten pes môže byť aj vodítku, chňapne(alebo sa oženie košíkom-to môže dvojročné decko tiež zabolieť) a robí len to, čo je mu prirodzené, a darmo sa majiteľ dieťaťa rozčuľuje, tu je podľ amňa v práve majiteľ psa. Zabi ma, ukameňuj ma, ja si skrátka myslím, že tak ako majú byť na vodítku(alebo pod stálym dozorm, ak sú absolútne poslušní) psi, tak majú byť ak nie na vodítku lyssna, tak určite pod stálym dozorom deti. Na ihrisku nemajú psi čo hľadať, ale keď mi majiteľ dieťaťa na chodníku nadáva, že obmedzujem dieťa svojím psom(kokricou, ktorú mám mimochodom na vodítku STÁLE), a dodá niečo milé zoofilné v tom zmysle, že v meste vôbec psi nemajú čo robiť(niekoho mi to pripomína), tak odsekávam, že svet by mal byť dosť veľký pre všetkých, a keď nie, tak deti by zasa mali mať len súdni ľudia so zdravým rozumom. Takže v konečnom dôsledku by som síce ja asi mala byť bez psa, ale on bez dieťaťa... Vieš, asi preto reagujem britko, lebo často narážam na riaditeľov zemegule, ktorí presne vedia, ako má svet vyzerať, ale keď sa od nich vyžaduje len maličký ústupok(alebo trebárs aby sami plnili to, čo vyžadujú od druhých), siahajú k nadávkam a agresii. nechcem ťa automaticky zaradiť do tejto kategórie, ale s absolútnymi, kategorickými požiadavkami a výrokmi (100%) by som zaobchádzala opatrnejšie...
A keď dieťa aj ublíži samo sebe, výsledok môže byť, že policajti zastrelia psa. Nikto ani neuvažuje o tom, kto to celé zapríčinil... napríklad keď dvaja psi vážne pohrýzli chlapca(13 r.), ktorý preliezol plot, vyliezol nas strom a z neho spadol, nikto sa nepozastavil nad tým, že čo má čo hľadať 13-ročný chlapec v cudzej záhrade a že tí psi zrejme boli kúpení na to, aby tú záhradu strážili. Psov zastrelili, majiteľ zaplatil pokutu a všetci sa naňo dívali ako na chlapcovraha. Ja si myslím, že hlavní vinníci boli buď rodičia, alebo chlapec sám, a to mi nikto nevyhovorí.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#127 14. 7. 2006 13:40

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

alyxa napsal(a):

Evi,sorry , mám spánkový deficit a nevšimla jsem se ,že bys v případě úspěšných zkoušek poplatek snížila,proto jsem nechápala..... takže jedli beru:-)

V pohodě wink (já zas přemejšlela, jestli jsem to nenapsala ňák divně, že nechápeš.... smile

Není tady

#128 14. 7. 2006 13:56

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Selima: Já nemyslím nějaký zkoušky podle toho, jaké rasy je pes. Myslím  jen obyč zkoušku poslušnosti, tu základní (ke mně, sedni, fuj), nic víc...žádný nory, stopy, zadržení, revíry a podobný "složitosti"....to přivolání a reagování na fuj by měl zvládnout každý psovod a každý psík.

Eri: Nemluvila jsem o cvičáku, mluvila jsem o zkouškách poslušnosti (je na každém, jak to psa naučí. Zda sám, nebo za pomoci zkušenějšího cvičitele.) A myslím, že ledaskdo by si rozmyslel, jestli má mít psa doslova jako urvaného z řetězu a platit vyšší poplatek, nebo dát si práci a naučit ho aspoň základní věci a platit míň. To s kočkama ve vašem baráku nechápu....ale když se nebráníš, tak je houby platno si stěžovat. Myslím, že v nájemním domě (ať obecním nebo družstevním) bývají schválené stanovy, které stanoví, co je a co není obtěžování ostatních nájemníků....(problém by asi byl, kdyby všechny kočky byly majitele baráku...).....ale i kočka pochopí, že když by proti synovi vyrazily a ty adekvátně zareagovala, tak to dělat nebudou...právo silnějšího prostě...je to jen zvěř.

Jeňýk: S těmi 100% jsem to myslela tak, že jako já si to sice myslím, ale zároveň taky uznávám, že to jsou zvířata (takže hrají roli pudy). Proto přecházím na druhý chodník, proto je volám k noze, uhýbám ze stezky pro pěší a cyklisty, když jede kolo atd...jsou to zvířata, jsou hodná a vycvičená, ale nikdo neví, co jim zrovna pud zavelí a jak rychlá bude jejich reakce...Zkrátka asi jako ty hlídáš svého synka, já hlídám své psy (zjednodušeně, jasně, že na voďák kluka uvazovat nebudeš wink Přeju ti, abys potkával jen ty slušný pejskaře a abys nemusel používat jízlivostí smile (Hmmmm....tos měl vidět tuhle mě, když našeho velkého psa napadl už po několikáté sousedův německý ovčák! Byla jsem ještě s kamarádkou , tak ona držela našeho psa a já ovčáka....přiběhl majtel a řval na mě nějaké sprosťárny...to jsem ale byla jízlivá a toho jeho čokla jsem mu málem za ten obojek udusila....a to mám plus mínus padesát kilo...)

Není tady

#129 14. 7. 2006 14:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 - jednu paní jsem urazila, když se k ní moje tehdy štěně hrnulo a já řvala "fuj je to!" Ona to dáma vztáhla na sebe a sepsula mě, že by ode mně pes kůrku nevzal http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png (tedy s výjimkou mého - ten by žral furt http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png).

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#130 14. 7. 2006 14:20

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena: Proto já je mám naučený na "nesmíš" smile

Není tady

#131 14. 7. 2006 14:30

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Eva36 napsal(a):

alyxa: Vedle jak ta jedle big_smile Mám tři. Leonbergera, malou kníračku a jorkšírku. Všechny vycvičený, ovladatelný, socializovaný. Prvního psa jsem začala cvičit, když mi bylo asi dvanáct, vyrůstala jsem od malička mezi psy, všechny moji rodiče cvičili, takže něco zkušeností mám a proto tvrdím, že vycvičit lze každého psa. Je jen třeba přijít na to jak. Pokud je pes nevycvičený, je to vždy chyba majitele psa. (Když tedy odmyslím případy, když třeba pes onemocní a stane se z něj protivný dědek, který kousne kde koho, nebo ohluchne a pak ho prostě nepřivoláš.)
Vysoké poplatky a ovladatelnost psů je jednoduchá rovnice. Máš psa vycvičeného, má zkoušky = platíš míň. Máš ho nevychovaného, zkoušky nezvládnete = platíš víc. To jediný by snad na ty, co jejich miláčkové obtěžují, okolí, mohlo zabrat. Mimochodem - tihle pejskaři mě vyloženě s...rou, protože kazí dobré jméno všem, co skutečně znají pravý význam spojení "pes  - přítel člověka".

A co v pripade, ze bude mit zkousky a presto nebude poslusny ? Takovych psu je spousta, budou chodit kazdy rok na prezkouseni ? Mela by byt nejaka nova zkouska ? A co kdyz muj pes neumi aportovat a neudela zkousku , ale jinak bude mit perfektni poslusnost ?

Není tady

#132 14. 7. 2006 14:31

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Evo36  čti zprávy - Hnánice

Růža

Upravil(a) Růža (14. 7. 2006 14:32)

Není tady

#133 14. 7. 2006 14:33

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Eva36 napsal(a):

alyxa: Vedle jak ta jedle big_smile Mám tři. Leonbergera, malou kníračku a jorkšírku. Všechny vycvičený, ovladatelný, socializovaný. Prvního psa jsem začala cvičit, když mi bylo asi dvanáct, vyrůstala jsem od malička mezi psy, všechny moji rodiče cvičili, takže něco zkušeností mám a proto tvrdím, že vycvičit lze každého psa. Je jen třeba přijít na to jak. Pokud je pes nevycvičený, je to vždy chyba majitele psa. (Když tedy odmyslím případy, když třeba pes onemocní a stane se z něj protivný dědek, který kousne kde koho, nebo ohluchne a pak ho prostě nepřivoláš.)
Vysoké poplatky a ovladatelnost psů je jednoduchá rovnice. Máš psa vycvičeného, má zkoušky = platíš míň. Máš ho nevychovaného, zkoušky nezvládnete = platíš víc. To jediný by snad na ty, co jejich miláčkové obtěžují, okolí, mohlo zabrat. Mimochodem - tihle pejskaři mě vyloženě s...rou, protože kazí dobré jméno všem, co skutečně znají pravý význam spojení "pes  - přítel člověka".

Mas nejaky plan , jak donutit vsechny platit za psa ?

Není tady

#134 14. 7. 2006 14:34

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Ivana*M: Tak na to pamatuje pak Občanský zákoník či co....(K tomu dotazu na aport - už výše jsem napsala, že jsem myslela základní poslušnost, aby uměl přijít a aby byl odvolatelný a nečuchal k cizím věcem, lidem apod....že neumí aport, tím těžko bude někoho otravovat..)

Růža: Dík.

Není tady

#135 14. 7. 2006 14:38

Růža
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava

Evo36  volej mě prosím Hnánice - čti emaily a zprávy

Není tady

#136 14. 7. 2006 16:27

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Eva36 napsal(a):

Selima: Já nemyslím nějaký zkoušky podle toho, jaké rasy je pes. Myslím  jen obyč zkoušku poslušnosti, tu základní (ke mně, sedni, fuj), nic víc...žádný nory, stopy, zadržení, revíry a podobný "složitosti"....to přivolání a reagování na fuj by měl zvládnout každý psovod a každý psík.

Eri: Nemluvila jsem o cvičáku, mluvila jsem o zkouškách poslušnosti (je na každém, jak to psa naučí. Zda sám, nebo za pomoci zkušenějšího cvičitele.) A myslím, že ledaskdo by si rozmyslel, jestli má mít psa doslova jako urvaného z řetězu a platit vyšší poplatek, nebo dát si práci a naučit ho aspoň základní věci a platit míň. To s kočkama ve vašem baráku nechápu....ale když se nebráníš, tak je houby platno si stěžovat. Myslím, že v nájemním domě (ať obecním nebo družstevním) bývají schválené stanovy, které stanoví, co je a co není obtěžování ostatních nájemníků....(problém by asi byl, kdyby všechny kočky byly majitele baráku...).....ale i kočka pochopí, že když by proti synovi vyrazily a ty adekvátně zareagovala, tak to dělat nebudou...právo silnějšího prostě...je to jen zvěř.

Jeňýk: S těmi 100% jsem to myslela tak, že jako já si to sice myslím, ale zároveň taky uznávám, že to jsou zvířata (takže hrají roli pudy). Proto přecházím na druhý chodník, proto je volám k noze, uhýbám ze stezky pro pěší a cyklisty, když jede kolo atd...jsou to zvířata, jsou hodná a vycvičená, ale nikdo neví, co jim zrovna pud zavelí a jak rychlá bude jejich reakce...Zkrátka asi jako ty hlídáš svého synka, já hlídám své psy (zjednodušeně, jasně, že na voďák kluka uvazovat nebudeš wink Přeju ti, abys potkával jen ty slušný pejskaře a abys nemusel používat jízlivostí smile (Hmmmm....tos měl vidět tuhle mě, když našeho velkého psa napadl už po několikáté sousedův německý ovčák! Byla jsem ještě s kamarádkou , tak ona držela našeho psa a já ovčáka....přiběhl majtel a řval na mě nějaké sprosťárny...to jsem ale byla jízlivá a toho jeho čokla jsem mu málem za ten obojek udusila....a to mám plus mínus padesát kilo...)

Evo 36, nezlob se, ale tohle asi skutečně každá vidíme jinak . Podle mě rozdílné poplatky nic nevyřeší. Jak bys to chtěla řešit s důchodci, co mají psa jako společníka, vodí ho jen na vodítku, pes je starej z útulku a  defacto sotva leze? Budeš nutit babču nad hrobem, pro kterou je maximum dojít s fifi před barák a obejít s ní blok ( než jí fifina omdlí ) lítat někde po zkouškách poslušnosti? To teda není nic pro mne. Zrovna tak netuším, proč bych, pokud jsme teď koupili barák a pes bude na zahradě, měla skládat s naší madam nějaké zkoušky, když se ze zahrady bez vodítka nedostane. A kdyby se s nějakou smečkou co by jí strhla, přece jen dostala, nějaké zkoušky jí budou absolutně k ničemu, za tím si stojím!

A co se týče koček v baráku, nevím, kde si přišla na to, že se nebráníme. Pokud je to Tvoje dedukce, tak je dost špatná. Víš houby, jak to tady vypadá. Lidi se brání, stanovy jsou, ale proti omezenci je Ti i zákon houby platný.
A můžu Tě ubezpečit, že proti kočce, u které ani nevím, jestli není něčím nakažená, zákon silnějšího zkoušet nebudu.  Ty kočky se nebojí ani dobrmana, proč by se bály mne?
Navíc, já jsem si zrovna Tobě nestěžovala, od toho jsem daleka. Jen jsem Tě chtěla vyvést z omylu, že kočka sama od sebe nikdy nikoho nenapadne.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#137 14. 7. 2006 19:12

Jejky
♥♥-----

Ivana*M napsal(a):

Eva36 napsal(a):

A co v pripade, ze bude mit zkousky a presto nebude poslusny ? Takovych psu je spousta, budou chodit kazdy rok na prezkouseni ? Mela by byt nejaka nova zkouska ? A co kdyz muj pes neumi aportovat a neudela zkousku , ale jinak bude mit perfektni poslusnost ?

já bych s těma zkouškama souhlasila, určitě by se dala vymyslet jiná zkouška kde by hlavně bylo: přivolání (i za ztížených podmínek), chování ve skupině osob,někde na chvilku uvázaného a o samotě, trošičku obladatelnosti na vodítku,...
mě osobně pes taky neaportuje, ale mám s nim zkoušku Bh.

Není tady

#138 17. 7. 2006 8:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eri: prosím tě neříkej, že se váš pes nedostane bez vodítka ze zahrady...nikdy nevíš, kdo otevře branku, kdy se pes prohrabe, přeskočí plot atd...mít nevycvičené zvíře a ohánět se tím, že ho mám zabezpečené na zahradě...no to je jako chodit s nabitou a odjištěnou zbraní a říkat "Ale já na nikoho nemířím"...(jen příměr, tak to, prosím, tak ber).....a kdyby jí strhla smečka a ona byla dobře vycvičená, tak bys jí odvolala. Kdyby se ti to nepovedlo, tak by sis mohla "děkovat" jen sama sobě, že jsi neschopný psovod.....a ještě něco - s těmi zkouškami jsem psala přeci, že by se to muselo domyslet, dotáhnout.....chápeš?...k tomu s kočkami: přišlo mi, že se nebráníš. Prostě jsi nikde nenapsala, že se bráníš a jak. Tak co si mám o tom asi jinýho (chytrýho) myslet?!

Jejky: Tak nějak jsem to měla na mysli...

Ivana*M: I dneska je povinnost platit za psa. Každý, kdo to nedělá, se vystavuje jakémusi postihu. Řeší to vyhlášky měst...(jistě, že když někdo nezaplatí, tak nezaplatí a nic se nestane, pokud ho tedy někdo neudá nebo jeho pes nezpůsobí škodu a při šetření se nezjistí, že za psa majitel neplatí)..

Upravil(a) Eva36 (17. 7. 2006 8:26)

Není tady

#139 17. 7. 2006 16:51

papa
♥♥-----

Eva36: To bych rád viděl, jako by jsi dělala zkoušky na přivolání s takovou sibirskou huskou.
A poplatky ze psů? Neznám nic, co by bylo tak diskriminujícího, snád jen teď ten Šimonovského paskvil co vydáva za zákon i s celou propagandou kolem.

Selima: Díky, s chuti jsem se zasmál a jsem rád, že nejsem sám komu Jeňýk připadá jako ředitel zeměkoule. No každý jsme nějaký. Jen škoda, že se nedal na politiku. Dnes už jsme mohly mít vládu a navíc vyřešenou psí otázku.

Není tady

#140 17. 7. 2006 23:14

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Koukám že papá byl opět připuštěn k internetu. To zas bude jeho inteligence tryskat z monitorů...... jen doufám, že ne moc dlouho. roll

P.S. Omlouvám se za příspěvek mimo téma ale mám s papá už jisté zkušenosti. wink

Upravil(a) Jeňýk (17. 7. 2006 23:15)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#141 18. 7. 2006 10:31

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

papa: Když si někdo plete husku s huskym, tak je to těžký....promiň, ale s tím, že ty tohle děláš, už nebudu reagovat ani na tvou poznámku o poplatcích ze psů....bylo by to házení perel sviním smile

Není tady

#142 18. 7. 2006 10:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

papa: Když si někdo plete husku s huskym, tak je to těžký....promiň, ale s tím, že ty tohle děláš, už nebudu reagovat ani na tvou poznámku o poplatcích ze psů....bylo by to házení perel sviním smile

Eva36 - nechtěla jsi napsat "housku"??? big_smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#143 18. 7. 2006 12:30

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena: No...pro případ papa by to bylo jedno....husky, houska, huska...všechno jedno big_smile

Není tady

#144 18. 7. 2006 18:15

papa
♥♥-----

Eva36: tak pokud jde o pejsany sibířský husky,  chovám je skoro 25 let a teď mi jich doma pobíha pět. Ale to jen tak na okraj. Hlída je i s barákem jihoruský ovčák, pokud teda víš, co to je.
Nějak jsem nepochopil co dělám, ale to je jedno. A že mám názor na poplatky ze psů , jaký mám, to je snád taky moje věc. Zatím mi ještě nikdo neřekl jediný argument, proč by se měly platit.

Není tady

#145 18. 7. 2006 21:24

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Eva36 napsal(a):

Eri: prosím tě neříkej, že se váš pes nedostane bez vodítka ze zahrady...nikdy nevíš, kdo otevře branku, kdy se pes prohrabe, přeskočí plot atd...mít nevycvičené zvíře a ohánět se tím, že ho mám zabezpečené na zahradě...no to je jako chodit s nabitou a odjištěnou zbraní a říkat "Ale já na nikoho nemířím"...(jen příměr, tak to, prosím, tak ber).....a kdyby jí strhla smečka a ona byla dobře vycvičená, tak bys jí odvolala. Kdyby se ti to nepovedlo, tak by sis mohla "děkovat" jen sama sobě, že jsi neschopný psovod.....a ještě něco - s těmi zkouškami jsem psala přeci, že by se to muselo domyslet, dotáhnout.....chápeš?...k tomu s kočkami: přišlo mi, že se nebráníš. Prostě jsi nikde nenapsala, že se bráníš a jak. Tak co si mám o tom asi jinýho (chytrýho) myslet?!

Jejky: Tak nějak jsem to měla na mysli...

Ivana*M: I dneska je povinnost platit za psa. Každý, kdo to nedělá, se vystavuje jakémusi postihu. Řeší to vyhlášky měst...(jistě, že když někdo nezaplatí, tak nezaplatí a nic se nestane, pokud ho tedy někdo neudá nebo jeho pes nezpůsobí škodu a při šetření se nezjistí, že za psa majitel neplatí)..

Ano, říkám Ti, že se můj pes nedostane bez vodítka a košíku ven ze zahrady!
Mysli si co chceš, ale já se svému psovi věnuji a jsem natolik zodpovědná, abych věděla, co by pes mohl, kdyby chtěl a proto nedopustím, aby se mi ze zahrady dostal!
Mám psa velmi poslušného, ( psala jsem zde zážitek s Michalkou, kde se naše madam zachovala jako absolutní stoik a vyjímečně klidný a poslušný pes ) ale myslet si, že pokud psa strhne smečka a pes se " kousne" a přesto mě na zavolání poslechne....... to mi přijde naivní.....podobně jako s tou Tebou zmíněnou střelnou zbraní.
Nikdy se mi nic podobného nestalo, ale rozhodně neusnu na vavřínech a neustále se budu chovat tak, aby k něčemu takovému nedošlo! A daleko lépe tomu zabrání dobrý plot či vymezení přírodní hranice psovi, ( naši známí ještě nemají bránu, madam se však od nás nehnula, mezerou v plotu nevystrčila nos - ovšem, to jsme byli na blízku)  než zkouška ze základní poslušnosti ( kterou dostanu a za měsíc se může pes chovat úplně jinak! ) a tím pádem zlevněné poplatky ( které nyní budu mít 60 Kč ročně, takže to si dovolím i bez zlevňování ).
Nicméně končím s touhle debatou.
Ať se to totiž udělá jakkoliv, důležité je, aby se napadení psy eliminovalo.  Ale v tom případě na sobě musí pracovat jak majitelé psů, tak i rodiče rozverných dětiček.  Howgh.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#146 19. 7. 2006 8:49

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

papa napsal(a):

Eva36: tak pokud jde o pejsany sibířský husky,  chovám je skoro 25 let a teď mi jich doma pobíha pět. Ale to jen tak na okraj. Hlída je i s barákem jihoruský ovčák, pokud teda víš, co to je.
Nějak jsem nepochopil co dělám, ale to je jedno. A že mám názor na poplatky ze psů , jaký mám, to je snád taky moje věc. Zatím mi ještě nikdo neřekl jediný argument, proč by se měly platit.

Hmmm...takže psovod s 25 letou zkušeností.....pěkné. A to se nestydíš ptát se, jak by se s "husky" dělaly zkoušky na přivolání? Mám to chápat tak, že přivolání nezvládáte? To musí teda bejt mela...nechtěla bych vás potkat....smečka, v jejímž čele nestojí jako alfa samec páníček, ale jedna z husek...Názor na poplatky ze psů si klidně nech, já ti ho brát nemíním.

Není tady

#147 19. 7. 2006 8:56

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eri: To s těma poplatkama byl jen nápad, nejsem nijak kategoricky pro...prostě jen nápad, který není dokonalý. Občas probíhá debata mezi zákonodárci na téma bojových plemen a zakazování a to mi většinou docela vadí. Já psy dělím na slušně vycvičené (vychované) a nevycvičené (nevychované). A ty nevychované bych prostě nějak postihovala.... Souhlasím s tebou, že na tom, aby psi nenapadali, se musejí podílet všichni. Majitelé psů i okolí. Těžko se divit, když můj spratek zatahá psa schválně za ocas, tak ho pes hryzne....

Není tady

#148 19. 7. 2006 15:02

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Eva36 napsal(a):

Eri: To s těma poplatkama byl jen nápad, nejsem nijak kategoricky pro...prostě jen nápad, který není dokonalý. Občas probíhá debata mezi zákonodárci na téma bojových plemen a zakazování a to mi většinou docela vadí. Já psy dělím na slušně vycvičené (vychované) a nevycvičené (nevychované). A ty nevychované bych prostě nějak postihovala.... Souhlasím s tebou, že na tom, aby psi nenapadali, se musejí podílet všichni. Majitelé psů i okolí. Těžko se divit, když můj spratek zatahá psa schválně za ocas, tak ho pes hryzne....

Jo, beru zpět svou bojovnou náladu! big_smile
Víš, mě poplatky za psy strašně štvou.  Jde o to, že jak tu už někdo napsal, nevím, proč se vlastně platí.
Kdysi někdo tento dotaz vznesl v místním časopise MZ. Nějaká paní inženýrka na to odpověděla, že je to prostě daň za to, že člověk psa má.  Tehdy jsem měla 2 psy, 2 koně, 2 morčata ............
za nic jiného než za psy jsem neplatila ( díky Bohu! ). Prostě nechápu, proč se za psy platit musí a např. za koně ne.  U strejdy, kde jsem koně měla, měl koně ustájeného i nějaký malíř. Ten hřebec byl takové tornádo, že pokud by se měly platit polatky za nebezpečná zvířata, on zbankrotuje.  Já se koní nebojím vůbec, ale kvůli tomuhle jsem vylezla na valník s hnojem takovým fofrem, že bych to do sebe nikdy neřekla! A to kvůli tatrance, kterou jsem měla k svačině a on na ní měl chuť.  Kamarádku sundavalo ze stromu 6 chlapů...........
Rozdělování psů na bojová a nebojová plemena je k ničemu.  Kolem nás chodí spousta dobrmanů, rotwailerů atd. , kteří jsou absolutní mazlíci. A nepřála bych Ti potkat se s westíkem mé tety......... to je trhač!
Rozhodně bych postihovala majitele nevycválaných psů, v tom jsme za jedno. Zrovna tak bych ovšem trestala rodiče dětí, které napadne pes i po několikerém upozornění od majitele, aby jeho hafana nechali na pokoji. To je  zanedbání povinné péče. Pro mne je  samozřejmostí, že kluka přerazím, pokud šáhne na cizího psa! Nedávno jsem ho viděla, jak visel na naší čičmundě............až jsem jí obdivovala, snad bych ho rafla sama. Kluka jsem seřvala, ale nejradši bych si dala pár facek sama, protože tohle byla moje vina. Ta naše holka je opravdová chůva a má s malým obrovskou trpělivost...........ale to mě neomlouvá. Mám velkého psa a malé dítě, tak se podle toho musím chovat. Mě jde prostě jen o to, aby se neházela všechna napadení psem do jednoho pytle. 
Každopádně Ti ovšem přeji pěkný den a protože jsi nejspíš v práci, tak ať Ti to utíká. My jdeme s mladým zavařovat meruňky. usch

Není tady

#149 19. 7. 2006 15:07

Eri
♥♥♥♥♥♥-

papa napsal(a):

Nechci se vměšovat, jen se chci zeptat, jak vypadá jihoruský ovčák, jak je cvičitelný a jaký je hlídač. Tcháni by chtěli psa k baráku na důchod - potřebují hlídače.  Z dobrmanů by chtěli jenom toho našeho, ostatních se prý bojí, ale naší holku nikomu nedám, to upadli!
Je to ale i otázka či prosba na ostatní, poradíte dobrého hlídače, kterého zvládnou i amatéři?

Není tady

#150 19. 7. 2006 15:32

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Eri pokud jsou tcháni v důchodu, tak mají čas se tomu psovi věnovat ne ? Když si u dobrého chovatele pořídí malé dobrmaňátko, třeba holčičku, nevidím důvod, proč by se jim jí nemělo podařit vycvičit. Stejně, pes na hlídání bude muset být něco většího a cvičit ho budou muset tak jak tak.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí