Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 3. 7. 2006 12:37

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Majitelé psů = bezohlední sobci! Ano či ne?

Možná jsem ještě naivní "mladý" otec ale já jsem přesvědčenej že lze dítě vychovat k tomu aby nikdy žádnýho cizího psa nechytalo za ocas nebo tak něco podobnýho. Tím nechci říct že se má v dítěti vychovat nějakej odpor k psům nebo aby se jich bálo, mám na mysli normální zdravej respekt. Podle mě stačí si s nim o tom neustále povídat a vysvětlovat, samozřejmě úměrně jeho věku a vést ho k tomu že i pejsek je živej tvor a ne plyšová hračka. smile

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#77 3. 7. 2006 13:01

johana
♥------

Moje mamka má Ťapinu.Je to venkovní ořech.Do baráku ho nepouští je na zahradě  a v zimě spí ve sklepě.Po zahradě se probíhá pouze,když je tam mamka a ona za ní chodi.Většinu času stráví pospáváním před dveřmi.Vyhlíží mamku.My mámě jezevčíka a bydlíme v paneláku.Venčíme ho ráno,než jdeme do práce půl hodiny,potom syn,když přijde ze školy,taky půl hodiny a my s manželem s ním chodíme ven večer na hodinu a potom v 21 hodin před spaním,jen na chvilku.Dopoledne,než někdo přijde ,tak prospí.Pak nás postupně doma vítá.Chvíli je u syna,chvíli se mnou,pak s manželem.Vodíme ho venku pouze s vodítkem a nemám ráda lidi,kteří nechávají psy pobíhat volně po ulici a taky nesnáším,když po nich neuklízí.Ale píšu to proto,že kdybych si mohla v příštím životě vybrat jestli bejt čoklík panelákovej,nebo venkovní,tak rozhodně panelákovej.

Není tady

#78 4. 7. 2006 21:09

Helča2
♥♥♥♥♥--

dumbom Bydlím na sídlišti a asi tak 1 z 1000 uklízí po svém pejskovi. Malá 8. letá sousedka má maltézáčka a osobně jí vídám, že uklízí po svém pejskovi. Bohužel to je jediná dobrá skušenost. Když jsem šla jednou večer s kamarádkou ve 21 hod ze cvičení a přihnal se ke mě vlčák a skákal na mě, řekla jsem majitelce ať  dá psovi vodítko a dostalo se mi krásné odpovědi : ,, tobě dám ty krávo vodítko ,,. Já jen opařeně koukala.dumbom

Upravil(a) Helča2 (4. 7. 2006 21:14)

http://ticker.7910.org/as1cA1P0g410010Mzk0MTIxfDAwMDY3NDRkfCBadXphbmthIG3h.gif
nar. v úterý 15.5.2007 ve 23:55 hod v Motole, váha  3,60 kg a  49 cm *

Není tady

#79 5. 7. 2006 0:08

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Helča2 napsal(a):

dumbom Bydlím na sídlišti a asi tak 1 z 1000 uklízí po svém pejskovi. Malá 8. letá sousedka má maltézáčka a osobně jí vídám, že uklízí po svém pejskovi. Bohužel to je jediná dobrá skušenost. Když jsem šla jednou večer s kamarádkou ve 21 hod ze cvičení a přihnal se ke mě vlčák a skákal na mě, řekla jsem majitelce ať  dá psovi vodítko a dostalo se mi krásné odpovědi : ,, tobě dám ty krávo vodítko ,,. Já jen opařeně koukala.dumbom

tak to jsi klidek, ja bych ji hned jednu placla big_smile

Malá 8. letá sousedka má maltézáčka a osobně jí vídám, že uklízí po svém pejskovi. - ja byla zase svedkem toho, jak slepy pan s bilou holi smatral labradorovi kolem zadnich pacek, aby po nom uklidil. O par metru dal malem do jineho slap roll

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#80 5. 7. 2006 0:12

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Možná jsem ještě naivní "mladý" otec ale já jsem přesvědčenej že lze dítě vychovat k tomu aby nikdy žádnýho cizího psa nechytalo za ocas nebo tak něco podobnýho. Tím nechci říct že se má v dítěti vychovat nějakej odpor k psům nebo aby se jich bálo, mám na mysli normální zdravej respekt. Podle mě stačí si s nim o tom neustále povídat a vysvětlovat, samozřejmě úměrně jeho věku a vést ho k tomu že i pejsek je živej tvor a ne plyšová hračka. smile

Jeniku, urcite se dite da vychovat presne podle toho jak pises. K nam se u skoly prihnali dve holciny z prvni tridy, jedna bafla lumpina za predni packy, vytahla si ho na klin a druha ho aktivne zacala drbat mezi usima, aniz by se zeptali. jedine co z nich vypadlo bylo.... "jeeeeee" ten je krasnej". nez jsem se zmohla na slovo, muj 7mi lety kluk je odehnal s tim, ze je taky nedrbe pri hodine za usima tummenupp I kdyz jsem v tu chvili dusila smich, neprekvapila me jeho pohotova reakce. Je k tomu vedeny odmalinka

Upravil(a) Dita.L (5. 7. 2006 0:13)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#81 5. 7. 2006 9:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Musím souhlasit s Jeńýkem. můj syn byl jako malý velice živé dítě, ale na cizího psa nikdy nešáhl. Snad proto, že s jedním psem skoro vyrůstal a vychovávali jsme ho k tomu, jak se k psům chovat. Myslím, že děti, které klidně šáhnou na cizího psa jsou prostě nevychované a rodiče málo ostražití.
A Johano, opravdu je Váš jezevčík v klidu, když je sám doma? Totiž jezevčík našich sousedů když je sám doma tak pláče a vyje a štěká opravdu celou dobu, než někdo příjde. Je to hrůza. Zajedno to hrozně ruší a za druhé je mi ho moc líto.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#82 10. 7. 2006 15:11

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Heleno a to máš ještě kliku, že si narazila na rozumné rodiče. Taky si ještě mohla dostat vynadáno.

Není tady

#83 10. 7. 2006 15:48

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Helča2: tak to by si bába za rámeček nedala, co bych jí asi řekla...některý lidi jsou fakt cvoci...ach jo...(máme psy tři - velkýho leonbergra, malou kníračku a malinkou jorkšírku. Všichni chodí na volno bez vodítka a všichni si ostatních lidí nebo zvířat nevšímají. Jsou k tomu zkrátka vedeni, leon se dokonce sám řadí k noze, když před námi vidí jiné lidi, jinak přicházejí na zavolání všichni. A já holt musím mít oči všude, abych případnou kočku, která je zvlášť pro kníračku výzvou k honičce, viděla dřív než psi. Neublížila by jí, ale pořádně si zalítat a pohrát si....jó, to jó smile to by ráda. Jenže zatím jsem ty kočky vždycky viděla dřív nebo jsem byla schopná fenu úspěšně odvolat, jakmile se rozběhla. O skákání na lidi a obtěžování si vůbec myslím svý, jenže některý majitelé psů jsou vážně hovada.

Upravil(a) Eva36 (10. 7. 2006 15:49)

Není tady

#84 10. 7. 2006 20:14

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

http://www.novinky.cz/krimi/pes-se-zako … afr26.html a máme tady další článeček roll

Evo nic proti tomu co píšeš ale opravdu za svoje pejsky ručíš na 100% i v případě že se třeba něčeho leknou? Například vedle vás spadne dítě z tříkolky a začne brečet..... Možná jsem hloupatej ale myslim že záruky na chování se nedají dát ani za člověka, natož za zvíře.

Upravil(a) Jeňýk (10. 7. 2006 20:21)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#85 11. 7. 2006 8:35

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk: Jo, ručím. Svoje psy totiž nechávám jít na volno maximálně tak pět metrů od lidí. Jakmile jsme blíž, jdou k noze. Je jasný, že kdyby dítě spadlo zrovna v okamžiku, kdy jdeme se psy u nohy kolem něj, tak nikdo neví, co by se mohlo stát. Ale taky je fakt, že když vedu smečku a vidím malý nemotorný dítě na tříkolce nebo něčem podobným, tak většinou přecházím na druhý chodník. Neleknem se pak nikdo, ani dítě, ani psi. A je vyřešíno. (Tuhle mi málem vyrazil dech jeden pán, co ještě se svým asi šestiletým synem jeli na kole po stezce pro cyklisty a pěší, kde jsem zrovna vedla psy. Já jim ustoupila, aby mohli bezpečně projet, jako to dělám normálně, a pán povídá "Děkuju vám, jste moc hodná..."....tak to se dneska moc nevidí....jeho syn má štěstí, že má takovýho tátu....)

Není tady

#86 11. 7. 2006 8:38

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk: Ten článek je smutnej, ale pořád říkám - můžou za to lidi. Majitelé psa i rodiče dětí. Ani jedni nehlídají pečlivě ty, kteří jim jsou svěřeni.....pak to může končit tragicky.

Není tady

#87 11. 7. 2006 17:11

Ivan.
♥♥♥----

Víceméně lze souhlasit s většinou názorů, už i vzhledem k tomu, že sem ti abnormálové asi nepřispívají.  ALE zaráží mne jedna věc- ročně je zraněno psy několik desítek osob, a usmrceno několik osob/ neznám absolutně statistiku, ale odhadl bych to na 1- 4 osoby ročně/. V silničním provozu je zraněno několi tisíc a  zemře  více jak tisíc osob ročně/ loňský rok 1127 osob, a je to nejnižší číslo od roku 1990/.Samozřžejmě, že ideální by byl stav aby obě kolonky měly nulová čísla. Ale bohuže to život nedá. Ale počet, či míra postižení by měla vyjadřovat intenzitu řešení či zabývání se tímto problémem.A to je to co mne mrzí- regulovat či řešit dopravu- to by mohlo omezit naše pohodlí, to by mohlo omezit naše předvádění se kdo ho má většího/ ... myslím auto.../ a tak to tedy ne,vždyť mne se to netýká, já jsem supršofér, mám bezpečné auto, proč já bych se měl omezovat, proč já bych se tady měl loudat, já chvátám a vy ostatní ... . Ale jakmile se stane úraz se psem ihned media ožijí, začne zasedat parlament a problém se ŘEŠÍ. Ale stejně se zase nic nevyřeší. Ale je o čem psát, o čem diskutovat... prostě je téma.I já osobně jsem pro regulaci chovu psů, specielně bojových plemen, ale zase skutek utek. Kolikrát byla tato otázka přetřásána, ale nevyřešilo se nic. I když jsem pejskař, tak např. k bojovým plemenům mám výhrady. Každý pes byl pro něco vyšlechtěn, no a tito byli vyšlectěni pro zabíjení lidí či druhých psů. A argument, že je hodný, vycvičený atd. mne neuspokojí. Je to asi tak jako bych tvrdil, že pistoli mám na zatloukání hřebíků. Ano i pistolí jde zatlouct hřebík, ale prioritně byla zkonstruována pro jiný účel, a naprosto stejné je to i se psy. Každé plemeno bylo vyšlechtěno pro určitý úkol..... Uf to je délka, ale nedalo mi to nevyjádřit se.

Není tady

#88 11. 7. 2006 19:18

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivane skoro mám pocit že jsi se vrátil z delší dovolené v zahraničí. Na silnicích se momentálně jezdí pár kilometrů pod rychlostním limitem a já se nestačím divit. Samozřejmě že nějakej ten namachrovanej blb v Audi nebo BMW se vždycky najde ale celkově to je nevídanej pohled na naše silnice.
Kéž bych se jednou dočkal toho že majitelé psů se budou podobně bát chodit po sídlištích s volně pobíhajícíma obludama. Možná by stačilo nasadit pokuty s minimální sazbou pět tisíc a při opakovaném prohřešku trest víkendových nucených prací ve veřejném zájmu.

Není tady

#89 11. 7. 2006 19:20

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evo tobě přeju aby jsi se ve svejch pejscích nikdy nespletla, já si ale o tom 100% ovládání přesto dovolím pochybovat. Zvířecí pudy jsou totiž zvířecí pudy...... coby chlap o tom taky něco vím winkbig_smile

Není tady

#90 12. 7. 2006 8:31

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk smile psy mám cvičený, dobře socializovaný (řekla bych), problémovým situacím (třeba ty děti na tříkolce) se snažím vyhýbat...víc už dělat nemůžu. Jasně, že stát se může cokoli. Je to pořád zvíře a tak opatrnosti je vždycky třeba.

Ivan: Se všemi psy jde nějakým způsobem pracovat. Když dostane do ruky malého klidného nebojového psa blbec, je velká pravděpodobnost, že z něj vychová postrach okolí. Naopak bojový pes dokáže pod správným vedením být opravdu člověku parťákem (to ostatně každý dobře vedený pes).

Není tady

#91 12. 7. 2006 8:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 - souhlas. Znám několik "děsivých bestií", které poslechnou ne na slovo, ale na téměř nepostřehnutelný pokyn (a při setkání drze vyžadujou "drbej mě"). Ale taky máme souseda jezevčíka, který bez varování útočí na všechny psy kolem bez rozdílu. Mimoto ječí od rána do večera - nechávají ho na balkóně a před domem je krám = uvázaní hafani. Pokud potkám neznámého psa, spíš se vyhnu tomu prckovi, protože velký pes si nepotřebuje zvyšovat sebevědomí tím, že mě napadne a klidně mě obejde. Ale ti hajzlíci "dvacet deka sulcu na čtyřech špejlích" jsou naprosto nevyzpytatelní.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#92 12. 7. 2006 10:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena: tak lidi, co jdou nakupovat s tím, že zároveň "vyvenčí" psa, ty bych snad uvazovala před ten krám. (Jinej případ je, když si jdu koupit cigára do trafiky, což mi zabere minutu i s poděkováním.)

Není tady

#93 12. 7. 2006 11:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

helena: tak lidi, co jdou nakupovat s tím, že zároveň "vyvenčí" psa, ty bych snad uvazovala před ten krám. (Jinej případ je, když si jdu koupit cigára do trafiky, což mi zabere minutu i s poděkováním.)

Eva36 - zabít, zabít, zabít...dumbom a to jsem v postatě mírumilovnej tvor smile. Dokážu ještě pochopit, že babka, která se sotva vleče, to vezme při jednom (ale tihle psíci většinou neštěkají), ale pár blbů, kteří dokážou nechat psa v jakémkoli počasí venku a HODINU (fakt, tuhle jsem to hlídala) nakupujou v blbý samošce, to mi hlava nebere sad. Mám okna přímo naproti a takhle v sobotu a v neděli v 6 ráno to ve mně budí ty nejhorší temný pudy sad

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#94 12. 7. 2006 11:29

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivano neříkám, že nemáš částečně pravdu, každé plemeno je na něco primárně určené, ale u psa je to z 90% o výchově a přístupu majitele, když si nějaký debil pořídí pittbulla nebo dobrmana protože "to je ten vostrej pes, vole" a bude ho buď systematicky vést k agresitivě ( a nebo ho denně řezat jak žito ) vyroste z něj velmi pravděpodobně kousavá bestie. Nicméně, když si zmíněného pittbulla nebo dobrmana ( nebo vlčáka, nebo dogu nebo cokoliv ) koupí někdo, kdo se k tomu psovi bude chovat s láskou, bude ho vychovávat a cvičit, bude z něj normální, slušný mazlivý pes.

Není tady

#95 12. 7. 2006 11:36

Jejky
♥♥-----

Pro Ivan. :Tak by mě zajímalo jakýo máš psa,protože mi příjde jak kdybys tady zaváděl kampaň proti bojovým plemenům.albert prč regulovat chovy? vždyť i pidbul, rotvik, dobrman,... jsou pod vedením aspoň trošku zkušenýho pána mnody hodnější než nějakej jezevčík,kokr,... To máš to samý jako kdyby se lidi rozdělili na dvě skupiny ty ,,hodný" by byli bez svalů,nepotetovaný,... a ty ,,zlý" by byli vymakaný korby, potetovaný,..
    A když má někdo vycvičenýho psa fakt na slovo, tak je maximálně 1% pravděpodobnost že mu uteče a ještě někoho sežere dumbom

Není tady

#96 12. 7. 2006 15:14

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Takhle bych to řekla: na psa nikdy není spoleh na 100%. Je to zvíře a do hlavy mu nevidíte, takže opatrnost, pozornost, atd. jsou určitě na místě. Na druhou stranu není potřeba kolem toho dělat takový šílený humbuk. Psů, kteří napadají lidi na ulici jen tak je naprosté minimum.

A ano, mám doma dobrmana :-)), jediné co od něho hrozí je oslintání ( někdy tedy docela veelké oslintání :-). Venku chodí na vodítku, protože žijeme na vsi a já ho nebudu dvě hodiny nahánět až lovecký instinkt zavelí a on zdrhne za zajícem. Nebo ho nenechám nějaký debilem v kamizole zastřelit. Ale jinak je to slušně vychovaný, poslušný, mazlivý pes. A kamarádí s koťaty a to i tehdy když ho prudí a různě po něm šlapou.

Není tady

#97 12. 7. 2006 15:17

alyxa
♥♥-----

no já nevím,ale jezevčík když někoho kousne,tak maximálně do nohy.... no a takovej rozzuřenej dobrman může jít po krku, obličeji.... podle průzkumů prý nejvíce pokousání je od jezevců... lehká poranění... velcí psi prý tak nekoušou,ale když jo tak jsou zranění vážná....  taky bych klidně byla proto aby majitelé bojových psů měli alespoň psychotesty.....

Není tady

#98 12. 7. 2006 15:26

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

alyxo všechno je to o majiteli. I ten jezevčík by měl být tak vycvičený, aby nekousal. Byť i jenom do kotníku. Co mě má co cizí pes kousat do kotníku. Je tedy pravda, že do jezevčíka kopneš a letí.

Není tady

#99 12. 7. 2006 18:39

alyxa
♥♥-----

Tiino já pouze reagovala na to,že velcí psi jsou nebezpeční ,protože se na psa nemůžeš 100% spolehnout i když je cvičený. Třeba takovej dělbuch dokáže divy. Já osobně bych raději bych byla pokousaná jezevčíkem než zápasit s dobrmanem:-)
No a vychovávat můžeš sebelíp,ale třeba jezevčíci moc malý děti nemusí. Ta moje jezevčice je snese jen pokud jsou v klidu,jak začnou běhat a křičet tak s nima soupeří:-) Nikdy nekousla,ale pořád musím být ve střehu. Je zvláštní,že děti co jsou v rodině zbožňuje, ale cizí fakt nemusí.

Není tady

#100 13. 7. 2006 11:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

alyxa: Já bych byla proto, aby majitelé psů platili celkem vysoké poplatky za psa. V případě, že pes by měl zkoušky výcviku, poplatky bych hodně snižovala.....jasně že by se mohly dávat zkoušky za úplatky atp., ale přijde mi to lepší, než nechávat výchovu psa na libovůli majitele...(A taky zkoušky se vykonávají pod dozorem rozhodčích, kteří mají svá pravidla, jsou organizovaní, v případě porušení pravidel mohou ztratit právo posuzovat závody a zkoušky, je možné podat protest proti tomu, jak posuzovali....).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí