Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 26. 6. 2006 11:17

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Majitelé psů = bezohlední sobci! Ano či ne?

Ad psi v paneláku - nemyslím si, že je to trápení zvířat, samozřejmě za předpokladu, že s ním majitel chodí na pořádně procházky, pes má dostatek pohybu a zábavy. Jestli se pak vylítaný vrátí k domku nebo do paneláku, to už je jedno. Průšvih ovšem je, když si takhle někdo pořídí do bytu psa a přitom je 10 hodin denně v práci a když přijde domů, vezme psíka akorát tak na rychlé vyvenčení kolem bloku.

Osobně mám za to, že magoři se vyskytují na obou stranách. Příklad - moje maminka má vlčáka, je to sedmiletý pes, který poslouchá na slovo navíc má dysplazii a totálně obroušené zuby ( práce debila ex majitele ) a je rád, že je rád, venku chodí bez vodítka, ale nikoho si absolutně nevšíám, jenom si tak čuchá kolem. A pak potkáte hysterickou maminku, která začne vyšilovat cosi o bojovýh psech, přitom se náš pes na jejího parchantka ani nepodíval, natož aby mu chtěl ublížit.

Na druhou stranu se nám stalo, že jsme šli s naším psem polní cestou kousek od vsi, on byl na vodítku, v klidu si čuchal a nikoho si nevšímal a najednou kde se vzal tu se vzal přiběhl vlčák a bez jakékoli výstrahy nebo provokace se na našeho psa vrhl, v zápalu boje stihl ještě kousnout do nohy manžela. Když po dobře 5 minutách dorazila panička, absolutně nevěděla co by, ve finále ten její čokl kousl ještě jí. Šílená scéna. Dušovala se sice, že už ho bude vodit vždycky na vodítku, nicméně už jsme jí zase viděli, naštěstí zdálky, jak ho má na volno. Nicméně obávám se, že příště manžel našeho psa z vodítka pustí a to asi ten vlčák neskončí dobře.

Není tady

#52 26. 6. 2006 12:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Tiina: S blbcem domluva není. Já takhle bojuju se sousedem, který nechává psa (ovčáka) na volno běhat do parku, u kterého stojí náš dům. Ten park je za rohem, kam soused nevidí, takže jeho pes si dělá vážně co chce. (A když soused vidí, tak psa stejně nedokáže přivolat...) No a protože i my chodíme venčit (sice ne do parku, ale když už u něj bydlíme, tak jím musíme projít), tak se psi několikrát porvali. Ovčák vždy napadl našeho, soused stál opodál a mně sprostě nadával, když jsem se psy snažila roztrhnout od sebe......příště jsem rozhodnutá nechat našeho leona, ať toho jejich miláčka dodělá...(Scény se opakovaly asi třikrát, na radu paní z magistrátu jsem těm sousedům napsala dopis, že porušují vyhlášku a mají mít vodítko....bla bla bla....měli ho jeden týden, pak opět na volno. Volala jsem na ně policii, přijeli, domluvili....chvíli nosili vodítko...a dnes pes už zase běhá volně a napadá ostatní psy. Lidi mu jsou naštěstí jedno, nesnáší jen psy - bojuje s nima o teritorium - ten park zatracenej - chápu ho, ale to problém neřeší...takže jsem se rozhodla ho příště nechat zadávit. (Sice schválně chodím na druhou stranu, abych je opravdu nepotkala, ale až tomu bude náhoda chtít....)

Není tady

#53 26. 6. 2006 12:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já si taky nemyslím, že když je pes v paneláku, tak je to trápení zvířat (tedy pokud je to menší plemeno). Ale pokud je pes uštěkaný, tak je to trápení okolních partají. Vlastní zkušenost se sousedovic jezvčíkem. sad

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#54 26. 6. 2006 13:43

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#55 26. 6. 2006 13:49

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Hm...tak je to jasnější. Když zvíře trpí na uši, je pochopitelné, že se ožene, když ho chlapec pohladil přes uši (asi). Tady si myslím, že na vině byl majitel a rodiče, že se nedohodli, aby psa někde bezpečně uvázal nebo že se nesešli jinde a bez psa. Další chyba všech byla, že chlapci dostatečně nevysvětlili, aby se k psovi raději nepřibližoval, nehladil ho a že ho nekontrolovali (přeci jen - dvouleté dítě je dvouleté dítě a jen vysvětlit nestačí).

Upravil(a) Eva36 (26. 6. 2006 13:51)

Není tady

#56 26. 6. 2006 14:47

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

No samozřejmě, pes měl bejt někde zavřenej nebo uvázanej. Dvouletýmu dítěti se něco vysvětluje dost blbě, to vim náhodou přesně.
Nevim ale já osobně bych tohle normálně trestal jako zanedbání péče o dítě a rodiče by vyfasovali menší flastr. Majitel je v tom celkem nevinně protože nemusí mít zkušenosti s dětma, i když předpokládat to moh trochu taky.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#57 26. 6. 2006 15:01

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ad ten článek - rodiče toho kluka by zasloužili po čuni. Těžko obviňovat dvouleté dítě nebo toho psa, ale když jim majitel řekl, aby na toho psa nesahali, tak si měli toho zmetka ohlídat. Sakra.

Není tady

#58 26. 6. 2006 15:13

jana2
♥♥♥----

Za hodně konlfitků mezi lidmi a zvířaty může lidská blbost. Když si vzpomenu jak cizí lidé bez dovolení obtěžovali našeho uvázaného retrívra svou "pozorností", divím se, že takhle pokousaných není víc. Vůebc si nepřipouští, že i tohle hodné plemeno se může ohnat a minimálně vyrazit košíkem zub. Se slovy" ty jsi krásn pejsek" se na něj pořád někdo vrhá. Já sama od mala tluču detěm do hlavy, že na cizí psi se bez svolení majitele nesahá. Připadá mi to stejné, jako když mě někdo v tramvaji začne ošahávat. Pokud lidé neohlídají své malé děti, aby neobtěžovaly psy, těžko mohou pejskařům vytýkat, když pes zareaguje.

Není tady

#59 28. 6. 2006 14:15

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Eva36 napsal(a):

helena napsal(a):

..........U nás teď chodí po večerech jeden mládenec venčit ridgebacka. Nic proti němu (tomu psovi smile), je to ani ne roční ňouma a hrál by si, jenže můj pes už je pán v letech a nemá rád vyrušování. Takže na něj logicky výstražně zavrčí "neotravuj". Jenže ten malej kůň to nechápe a páníček, místo aby ho odvolal, ho ještě posílá "jdi se podívat na pejska" sad. Ve finále držím jednou rukou na vodítku vzpínajícího se psa, druhou odháním "štěňátko" a majitel z toho má potěšení, jak je jeho psík hravý. Ještě jsem ho neposlala tam, kam mě napadá, ale dlouho to trvat nebude...dumbom

Ahoj, Helčo. Tak takhle otravovalo štěňátko našeho leonbergra. Ten jsa odložen celkem tiše vrčel a ohrnoval pysky, aby ukázal zuby...jenže štěně se nedalo a doráželo dál.....panička si ho moc nevšímala a najednou cvak! A bylo...zlomená sanice, vyražený zub....celkem za pět tisíc operace....(Je fakt, že tehdy moje máti uznala, že mohla zasáhnout a říct majitelce štěněte, ať si ho odvolá...jenže ten pes do tý doby nikoho nekousl...a majitelka štěněte taky uznala, že si měla pejska líp hlídat....shoda okolností a náhod tomu chtěla, že to dopadlo takhle. O náklady na veterináře se ženský spravedlivě podělily.)

Evi, takhle by se to mělo řešit. Aspoň že jsou baby rozumný smile´a dohodnou se. U nás v okolí taky existuje pár hafíků, který jsou mí kámoši, ale jen pokud jdu sama. To by se nechali udrbat. Ale jak mám naše´ho chlupáče, tak se s jejich páníčky zdravíme "přes ulici". Po těch letech už víme, koho který pejsek miluje (většinou čubinky big_smile), koho snáší a koho by nejraději dumbom. Dokážu i pochopit, že se zvědavý štěně přijde seznamovat - pokud je úplný prcek, tak ho 99 % psů toleruje. Jenže šedesátikilové otravné "štěňátko" už našeho dědka vytáčí. Jenže někomu to nevysvětlíš.sad

Není tady

#60 28. 6. 2006 14:17

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jenyku, tve jmeno je mi silne povedome z nejake jine diskuze, napsal jsi nahodou na stranky prazskeho magistratu ?

Není tady

#61 28. 6. 2006 15:43

Aneleh
♥♥-----

Milý Jeňýku,jak já Ti rpzumím:Bydlím ve velkém městě a mám tříletou dceru,se kterou,když chodíme do parku,tak je n hledím kolem dokola,kdy vyběhne nějaký pes velikosti krávy!Taky jsem už párkrát sprdla majitele,aby sipsa přivázaly a dívali se na mě jak na blba,že přece jejich miláček je zvyklý na děti -a´t jdou všichni takoví majitelé do pr....!Navíc pracuji jakosestra,takže jsem viděla opravdu hodně lidí pokousaných od psů a nejhorší to je u dětí.Většina majitelů si vůbec neuvědomuje zodpovědnost za zvíře,které vlastní.A další věc,která mě doslova vytáčí až k zuřivosti jsou psí výkaly.Dceru nemůžu pustit ani proběhnout po trávě,jak je pos....!!Psi za to nemůžou,že mají tak blbé majitelé - a odnášejí to naprosto nevinní lidé!!!!

Není tady

#62 28. 6. 2006 18:03

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

je Ivco, kdes vzala ty smajliky ?? tummenupp

Tady!

http://sirmi.ic.cz/smajl.html

Není tady

#63 28. 6. 2006 21:41

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ivana*M napsal(a):

Jenyku, tve jmeno je mi silne povedome z nejake jine diskuze, napsal jsi nahodou na stranky prazskeho magistratu ?

Na stránky magistrátu jsem ještě nepsal ale není to špatný nápad, trochu tam vyprudit. Pokud mi tam můj jmenovec nedělá ostudu a bojuje proti bezohledným bezmozkům kteří nechávají pobíhat svá psiska volně po sídlišti, tak ho ode mě pozdravuj. wink

Není tady

#64 28. 6. 2006 22:44

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

už jsem to psala jednou a nechci se opakovat - zkušenost s majiteli psů mám dobrou i špatnou, bohužel ta špatná se pamatuje víc - malý má dva roky, ani ne, a za tu dobu byl několikrát ohrožen psem - a to ještě jako dítě sedící v golfáči nebo pak, když šel se mnou za ruku a nakonec na pískovišti, což při nejlepší vůli neomluvím - psi mají své výběhy (a tady u nás je jejich plocha mnohem větší, než plocha píkovišťa hřišť pro děti), takže na pískovišti nemají co dělat... howgh

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#65 29. 6. 2006 18:48

Jejky
♥♥-----

k tomu článku s tim labradorem: já si myslím, že na vině jsou spíš rodiče dítěte než majitel psa, vždyť rodiče upozornil, ž má pes problémy s ušima, rodiče mohli požádat, aby psa někde uvázal nebo zavřel,...

Není tady

#66 30. 6. 2006 7:46

maggie
♥♥♥♥♥--

Když bylo naší jezevčí fence 11 měsíců, donesli jsme si z porodnice syna. Fenka byla zvyklá  spávat v posteli... a najednou se pro ni vše změnilo.
Musím se přiznat, že jsme u ní udělali snad všechny výchovné chyby, které u psa udělat lze - tedy ve smyslu absolutního rozmazlování. Náš nyní poslední pes je vedený naprosto jiným způsobem.
Nechali jsme jí mimčo očuchat a ona ho vzala jako člena smečky - i když se netvářila moc nadšeně. Hlídala ho, ležíc pod jeho postýlkou, několikrát jsem je našla ležet vedle sebe na posteli... bylo to náročné i veselé pro všechny.  Nikdy neprojevila ani náznak agresivity vůči synovi.
Když bylo klukovi 7 let, já u toho nebyla, ale musel jí udělat něco hodně hnusnýho, protože ho ťafla do obličeje - výchovně, bez krve, jen s modřinou. Pes, který s ním vyrůstal! A to už za sebou měla 2 vrhy štěňat, naštěstí, protože to ťafňutí bylo čistě výchovného rázu.
Jen jsem tím chtěla říct, že ani u vlastního psa po mnoha letech soužití nemůžete předpokládat, že se nic nestane.

Není tady

#67 30. 6. 2006 19:51

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

dovolím si reagovat na poznámku jeňýka o parodiích na psy a o debatě přežití ratlíka v přírodě. To je, Jeňýku, mimo mísu,ne?:-) tyhle plemena byly šlechtěny pro gauče a polštáře, nemůžou za to, ale v přírodě by sotva přežili, pochybuju, že plemeno, který nevzniklo na základě samotný přírody by v ní přežilo. Máme doma takovou parodii, pinče, nenosí oblečky a jiný pitominky, protože to nemám ráda, je to pes ne panenka. A o pampelišku se rozhodně nepřerazí, a myslím, že pravidlo čím větší tím víc pes tu neplatí:-) Jinak k tématu, je to o lidech a o přístupu ke zvířeti. Na jednu stranu je mi líto, že v dnešním světě je třeba psi poutat, dávat košíky, ale asi to už jinak nejde, zvlášť ve velkejch městech. našeho šmudlu si prckové pletou se šťěňátkem a hned k němu strkaj ruce, což on bere jako povel ke hře a chce chňapnout, naštěstí bydlíme na malým městě a na procházky jen do přírody, takže košíkëm ho mořit nemusíme, už dva nám rozkousal. Myslím, že ne každého psa lze vycvičit k naprosté poslušnosti, záleží na rase a na jiných okolnostech, poviností každýho majitele ovšem je hlídat si psa a zabezpečit, aby nepláchnul, nebo měl košík, pokud je mezi lidma. Taky je třeba ohlídat dítě, aby si ze psa, zvlášť cizího nedělalo hračku. Pes v bytě versus barák, můžu srovnat, byt má nevýhodu, že se pes nedá jen tak vypustit, prostě se s ním musí jít hned. Teď máme zahradu, když chce malej čůrat, pustím ho ven na zahradu, ale na procházku jdu, až když mám čas, teda jako pravidelně, ale nezáleží to na čůrání, navíc v létě se pes vyvaluje venku a je na vzduchu, což byt moc neumožňuje.

Není tady

#68 30. 6. 2006 20:34

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mirko nesmíš to brát všechno zas tak moc vážně. Mě je úplně jedno jestli máš doma pinče nebo levharta, pokud ti to vyhovuje.
Tady se píše o tom že nikdo nemá právo obtěžovat svejma zálibama ostatní, kteří o to nemají zájem. To se tady bohužel ze strany pejskařů dost často děje.
Jinak ale můj názor na to různý šlechtění pejsků na gauče a polštáře je, že mi to připadá poněkud zvrácené. Škoda že nějakej jinej živočišnej druh nemůže zase šlechtit lidi, třeba taky jako nějakou svojí hračku. To je ale JEN můj názor a není třeba to brát osobně wink

Není tady

#69 30. 6. 2006 21:23

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

hm, ale s tím začli předci už hodně hodně dávno, takže ty nynější jsou jen produkt doby minulé, lidi se taky křížej a šlechtěj, míchaj se rasy, genetický vady a tak, jsme hračkou sami sobě:-) sama děti nemám, takže z tohodle pohledu to soudit nemůžu, mám jen psa a toho se snažím hlídat, taky mám zkušenosti s majitelama telat, který si poříděj domů 90kg ozdobu, jedn takovej miláček si chtěl s naší miniaturou hrát a nic moc, když na mě skákalo telisko, páníček se smál, jak je pes hravej. A taky mě udivovalo, kolik psů je schopnejch utýct, když se nám hárala čuba, kolem desítky psů hlídkovalo kolem baráku pravidelně v onen čas, taky asi nemaj majitele, kerý by si všimli, že jim mazlík zmizel.Je to o lidech...

Není tady

#70 1. 7. 2006 17:27

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Přispěju zase zážitkem z druhé strany, jako bývalá majitelka (dnes už nežijícího) trpasličího pudlíka. Náš pes se odjakživa bál lidí i větších psů,  po zlých zkušenostech ze štěněcího věku. Jednou na procházce se k nám přiblížila  doga (asi spíš jen tak ze zvědavosti). To naše malý psisko se tak vylekalo, že se vyvléklo s obojku a uteklo do dvora. Kde narazilo na matku s asi 10letým klukem. Než jsem k němu doběhla, stačila ta žena do našeho psa kopnout tak, že mu nalomila žebro (zpráva veterináře). A prý proto, že je obtěžoval. Viděla jsem všechno co se stalo, takže mohu s klidným svědomím říct, že to tak nebylo.
A naopak, o rok později našeho psa na napadl stafford a potrhal ho tak, že nám skoro umřel.

Tak nevím, kdo by při posuzování všech těchto nejrůznějších případů střetů lidí a psů uspěl: bezohlední lidé pejskaři - či bezodhlední nepejskaři.. Asi je to vyrovnané skóre.

Není tady

#71 1. 7. 2006 23:32

maya
♥♥♥♥♥--

Taky mám bohužel s pejskaři většinou špatné zkušenosti. Když byly naší dceři asi 2 roky, na procházce k ní najednou přiběhl puštěný dobrman bez náhubku a porazil ji (do náruče jsem ji tehdy vzít nestihla). Očividně jí nechtěl ublížit, ale samozřejmě se dost lekla. Kus za dobrmanem kráčeli jeho majitelé (pán a paní středního věku), samozřejmě všechno viděli, ale ani na psa nezavolali, natožpak aby se snad omluvili! Dělali, že se jich to absolutně netýká. Bydlíme sice ve městě, ale u lesa, kde chodí lidé zásadně s volně pobíhajícími psy, takže když jsme s našimi 2 malými dětmi na procházce, tak očichávání, skákání a olizování od psů je na denním pořádku. Vždycky mě fakt "uklidní", když přiběhne obluda obřích rozměrů bez náhubku, motá se kolem mých dětí a psí panička bodře hlaholí: "Neboj se, von tě nekousne!" To sice předpokládám, ale nemůžu si pomoct - není mi příjemné ani to, pokud po mně nebo dětech skáče cizí pes, i když nekouše. No a o psích exkrementech bych mohla vydat rovnou pojednání, to je taky síla... Jen jednou jedinkrát v životě jsem viděla člověka, který po svém psovi uklidil - tak to jsem nemohla nechat jen tak a pánovi jsem hned vyjádřila své uznání (mimochodem na to nevypadal - zevnějškem spíš připomínal bezdomovce, ale choval se moc sympaticky smile ) Moji rodiče mají předzahrádku u svého domu olemovanou jen živým plotem, a pejskaři běžně klidně počkají, až jejich miláček vykoná potřebu právě tam a pak jdou klidně dál. Tak doufám, že jestli někdy my budeme mít nějakýho čtyřnohýho kámoše (jako že bychom v budoucnu chtěli), máme aspoň dost odstrašujících příkladů, jak to nedělat...

Není tady

#72 2. 7. 2006 20:37

Jejky
♥♥-----

jasný vy tady píšete o pejskařích co si neuklízej po psech, já po soj uklízim pokud to jde nebo ho nechám vyprdět někde v trávě na odlehlejším místě od města, ale jak byste vyřešili uklízení když má pes třeba průjem? já mám teda trošku ostřejšího psa ( nosí koš a mezi lidma je na vodítku) , ale když se k vám přizene malej capart a začne psa hladit a rodiče nic nedělaj?

Není tady

#73 2. 7. 2006 23:10

maya
♥♥♥♥♥--

Jejky napsal(a):

jasný vy tady píšete o pejskařích co si neuklízej po psech, já po soj uklízim pokud to jde nebo ho nechám vyprdět někde v trávě na odlehlejším místě od města, ale jak byste vyřešili uklízení když má pes třeba průjem? já mám teda trošku ostřejšího psa ( nosí koš a mezi lidma je na vodítku) , ale když se k vám přizene malej capart a začne psa hladit a rodiče nic nedělaj?

Já osobně mluvím o běžných situacích - to, že má pes průjem, mi nepřijde jako každodenní záležitost. Na ulicích obcházím (nebo  omylem rozšlápnu) tak z 95% výkaly v pevném stavu. (I když - při dobré vůli se i úklid po průjmu dá vyřešit, např. naše sousedka si na každou procházku se psem bere igelitový sáček a lopatku.) A pokud je pes s košíkem a ještě na vodítku, pak už je to samozřejmě odpovědnost rodičů, aby naopak dohlídli na své děti. Ale já při procházkách řeším zásadně ten opačný problém - s volně puštěnými hafany bez náhubku a s naprosto salámisticky přezíravým majitelem.

Upravil(a) maya (2. 7. 2006 23:13)

Není tady

#74 3. 7. 2006 9:38

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jejky napsal(a):

Jak řešit když má pes průjem? Nechodit s ním nikam kde by s tím mohl kohokoliv cizího obtěžovat a nebo zajistit úklid. Způsob už nechám laskavě na majitelích wink
No a opačnej problém když se jakési dítě přižene k mýmu psovi na vodítku? Buď bych zkusil vycvičit psa aby se dal do pořádnýho štěkotu až by se děťátko potento a příště si to rozmyslelo. Nebo bych krátce prones před rodičema pár vět o tom jak ten váš pejsek minule utrhnul jinýmu dítěti ručičku a vás nebaví šlapat v krvi. Drsné a na blby účinné.... normální rodiče totiž nikdy nedopustí aby jejich dítě doráželo na cizí psi.

Není tady

#75 3. 7. 2006 10:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Jejky napsal(a):

Jak řešit když má pes průjem? Nechodit s ním nikam kde by s tím mohl kohokoliv cizího obtěžovat a nebo zajistit úklid. Způsob už nechám laskavě na majitelích wink
No a opačnej problém když se jakési dítě přižene k mýmu psovi na vodítku? Buď bych zkusil vycvičit psa aby se dal do pořádnýho štěkotu až by se děťátko potento a příště si to rozmyslelo. Nebo bych krátce prones před rodičema pár vět o tom jak ten váš pejsek minule utrhnul jinýmu dítěti ručičku a vás nebaví šlapat v krvi. Drsné a na blby účinné.... normální rodiče totiž nikdy nedopustí aby jejich dítě doráželo na cizí psi.

Normální rodiče nedopustí, leč dítko občas neuhlídají. Zrovna o víkendu jsem byla našeho dědka venčit, procházím kolem rodinky, která si nakládala auto a kolem pobíhali dva předškoláci. Najednou ten jeden zezadu bafnul psa za ocas. Naštěstí je klidný a na děti zvyklý, ale i tak mi zatrnulo sad, protože tohle nemá rád. Takže povídám něco v tom smyslu "tohle se nedělá, co kdyby tě kousnul..." Kluk koukal jak puk, rodiče se přidali na mojí stranu, dítko kárali a mně se děsně omlouvali, ale stalo se sad. Narazit harant na jinýho hafana, možná tam ta ručička už ležela... smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí