Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 6. 2006 21:22

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Majitelé psů = bezohlední sobci! Ano či ne?

Nikisko kééééž by u nás platilo to o těch pokutách za nepřivázané psiska. Ještě jsem neviděl policajta kterej by se tímhle zabýval. Pokud to tak u vás je, tak ti hluboce závidím.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#27 23. 6. 2006 21:52

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Jeňýku je to docela divný jsi tak z velkýho města a já z malýho a tady to tak funguje. No oni teď policajti v těch vedrech asi moc nevylejzají. Ono být v uniformě v takovém hicu no nezávidím. Ale hlídat by to měli. Protože až se jednou něco někomu přihodí to asi páníček psa už nebude říkat nebojte se on nikoho nekousne.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#28 23. 6. 2006 22:02

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Tak já mám krysaříka,sice přerostlého,ale na tom gauči a v posteli je mu opravdu dobře a nám to nevadí.Večer se ke mě přitulí a zahání všechny chmury.Venku nenastydne,protože má svetříček i bundičku a kšiltovku.;)Doma sám nebývá déle než dvě hodiny.Máme s přítelem různé směny a pokud ne,tak buď čeká než přijde syn nebo dcera ze školy a nebo je u dědy.Je vostřejší a nemá moc rád děti,proto ho venku nepouštíme a děti,které se k nám hrnou odháníme.
A lidi,kteří v paneláku chovají vlčáka nebo jinou velkou rasu taky moc nechápu.

Není tady

#29 23. 6. 2006 22:25

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

No v paneláku bych si to taky netroufla mít velké plemeno. Tam spíš ten pes musí překážet, teda pokud je doma víc členů rodiny. A hlavně velcí psi potřebují více pohybu.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#30 23. 6. 2006 22:35

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Ja bych se zamyslela uz i za druhou stranu, totiz za ty, co pejska nemaji. Ti jsou take bezohledni a ne malo. priklad je jasny. Sotva se muj pejsek nahrbi, aby se vyvencil, uz me nekdo obtezuje a naivne si mysli, ze se zacnu stydet nebo omlouvat. Ja ale vim, ze mam sacek v kapse a tak dotycneho ignoruju, otocim se zady. Dotycny se nastve a zacne nadavat, vyhrozovat policii, pripadne a to uz se mi taky stalo, napadne me nebo psa. (Taky uz jsem nejednou v tomto pripade zpatky sekla  par facek) Kdyz nakonec vytahnu sacek a bobik seberu, kazdej z nich "cumi jak vejr" mad
jo jo, na pejsky se svede kdeco, ale co ti ostatni bezohledni nepejskari, co machruji, snazi se udelat ze sebe hrdiny a nenechaji psa ani panicka vklidu dejchat ??

Upravil(a) Dita.L (23. 6. 2006 22:36)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#31 23. 6. 2006 22:39

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nikisko to je právě nevýhoda Prahy, anonymita, lidi přidrzlý a policajtů málo. roll

Ivčo tak to jseš ten případ "parodie na psa". Snad uznáš že bundička, svetříček a čepička jsou na psovi přirozený stejně jako medvěd jezdící na mopedu wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#32 23. 6. 2006 22:46

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dito bohužel doplácíš na tu většinu majitelů psů kteří klidně nechají psa vykadit uprostřed chodníku a poté plynule odchází. Takže pokud tě někdo napadá jen proto že pes si někde ulevuje aniž by počkal jestli to uklidíš nebo ne, tak je to hulvát.
Na druhou stranu chápu že někomu už občas ujedou nervy když se denně musí pohybovat po chodníku jak po minovým poli. Měl by si ale počkat aby nenapadnul zrovna slušnýho pejskaře.

Není tady

#33 24. 6. 2006 10:28

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Jeňýk napsal(a):

Zpráva z tisku: 22.6.2006 V Úpici na Trutnovsku pokousali volně pobíhající dobrman a kříženec dobrmana s vlčákem čtyřletého chlapce. Způsobili mu poranění především na nohách a hýždích, dítě je v nemocnici. Případem se zabývá policie, uvedla dnes Česká televize.

Zajímal by mně váš názor, coby rodičů malých dětí, na majitele psů.
Já se pohybuju po Praze s dvouletým klukem a dalo by se říct že jsem s nima v denodenním konfliktu. Za tu dobu jsem se přesvědčil o tom, že zhruba 80% jich jsou naprosto bezohlední a sobečtí hajzlové prosazující "práva" svého psa i na úkor ostatních lidí včetně dětí.
Zdá se vám to přehnané? Tak mi napište jak nazvat lidi kteří nechají po sídlišti volně pobíhat svého dobrmana (a jiné rasy) a když je upozorníte že pes obtěžuje vaše dítě, tak se  většinou ještě cítí dotčeni.
Zajímalo by mě jaký s tím máte zkušenosti a jak s těmito lidmi jednáte. Já se snažím být zpočátku výhradně slušný, bohužel z velké většiny případů zjišťuji že slušnému jednání tito lidé nerozumějí a musím pak použít slovník hrubšího kalibru.

Jako malou perličku uvedu nedávný zážitek s jednou majitelkou rotwailera. Měla psa na dlouhém vodítku a naprosto bez zábran ho pustila k mýmu synkovi který se v té době sotva držel na nohou. Když jsem jí slušně požádal ať si ho přitáhne k sobě tak mi odpověděla že prý jsem "jasně negativní typ a její pejsek to pozná". Navíc prý má léčivé sliny!!!  Ačkoliv jsem k ženám výhradně slušný, tak tenkrát jsem toto pravidlo hodně porušil....

Jeňýku, víš, ono je to o lidech a ne o psech.
Sama mám psy dva, a momentálně s nimi bydlím v bytě. Klidně mě kamenuj, ale psy jsme si pořídili do baráku, jenže přišla povoden a náš domeček nevydržel, takže jsme se rovnou z porodnice stěhovali k rodičům, kde na nás ( díky Bohu, že je manžel preventivně odvezl dřív!!!) už čekali i naši dva pešáci. Před týdnem jsme koupili domek nový, takže už budou na zahradě, ale to neznamená, že nebudou spát doma a naše rozmazlenka - dobrmanka na gauči, protože na zemi jí to tlačí! :-)))
Ale abych se vrátila k věci. Svoje psy mám na vodítku, dobrmanka chodí s košíkem, pouštím je jen v " divočině"
což je místo, kde původně bylo koupaliště,. ale už 20 let všechno pustne a kde narazím maximálně na bezdomovce.
Ale i my jsme měli s manželem problém, když jsme směřovali právě do té divočiny, procházeli jsme místním parkem, přiběhla k nám holčička, začala maželovi rvát vodítko z ruky, na psa si lehla, strkala mu prsty do očí......... a maminka? Seděla na lavičce a řvala " Michaelo, pojď sem!!! " Nevstala, neudělala nic, čím by zabránila svému harantovi aby ubližoval mým psům. Jenom ječela. Michaela neposlechla a my měli půl hodiny co dělat. Nemohli jsme se hnout z místa, protože, jak už jsem psala, ta holčina ( zhruba 7 let ) rvala manželovi vodítko z ruky.  Když matka zjistila, že jí dítě neposlechne, vytáhla z kabelky knížku a koukala do ní, dělala že o ničem neví. Myslíš, že si vymýšlím? Ani náhodou. Ještě dneska bych tu holku přerazila vejpůl, když si na to vzpomenu.
Pravda ale je, že jsem obtěžování psem zažila i z druhé strany, kdy jsem šla s tehdy rok a půl letým synem na procházku, a kolem nás šli mladí lidé a na vodítku vedla slečna westíka. Ten porazil moje dítě a začal ho olizovat.
A slečna? Začala se smát, jak ho pěkně olízl, že tohle doma vůbez nedělá. Měla jsem rudo před očima, ale ne kvůli psovi, chápu, že malej měl pro psa ideální výšku na hraní. Mám vztek na tu madam, která dítě rozhodně ještě nemá, takže si neuvědomuje co i takhle malý pes ( obrana jejího přítele, když jsem na ně řvala - tohle není pitbul paní! ) může udělat.
Takže nebuťme naštvaní na psy, ale na jejich pány, kteří si je pořídí, protože je to moderní a dobře to vypadá, ale neumí zvládnout zodpovědost, která z toho vyplývá. A hlavně, není vina vždy tak úplně na straně psa, či jeho pána. Ono vychovávat svoje děti lajdácky a neupozornit je na nebezpečí hlazení cizích psů, to je taky blbost. Pes může mít krátké vodítko i košík, ale když se k němu přiřítí rozdováděný prcek, pes se lekne a může ho porazit i třeba jen otřepáním hlavy. A hysterická maminka, co se do té doby vykecávala s ostatníma maminkama na lavičce pak už udělá své................

Upravil(a) Eri (24. 6. 2006 18:03)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#34 24. 6. 2006 11:08

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýku doufám, že ty hádky nevypadají asi takhlehttp://sirmi.ic.cz/smajl/101.gif http://sirmi.ic.cz/smajl/83.gif !!

Upravil(a) Nikiska (24. 6. 2006 11:10)

Není tady

#35 24. 6. 2006 11:20

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýku....
miluju psy, ale léčivé sliny, jsk jsi psal v prvním příspěvku , mě opravdu doběhly....ta baba je kr..., co víc napsat....nečetla jsem další příspěvky, tudíž  asi se budu opakovat...je to v lidech, lidi jsou sobci a každý preferuje to své, aniž by si uvědomil - napíšu  primárnost věci? setkají-li se  člověk venčící psa a člověk  hlídající malé dítě...obvykle dochází ke konfliktům, protože te člověk venčící psa si myslí, že on je bůh a jeho pejsek podbůh...jenže už mu nedoklapne, že opravdu můžetomu malinkému človíčku ublížit....obvykle slyšíte : můj pejsek je hodnej...ano, je hodnej, ale jen do doby, kdy se prostě setká s  2 letým človíčkem, který v životě třeba psíka neviděl( nebo si to z min, týdne nepamatuje) a vrhá se k němu a pes se najednou pochopitelně lekne, protože ještě  kouká na něco jiného, tak se ožene....a katastrofaje tady...toto by si měli uvědomovat všichni!!!!
Protože po mně jako po dospělým se neožene ani ostřejší pes, natož pokojový mazlík, akdyž náhodou, tak se mi zakousne do nohy - ok, bude to bolet, ale jdeme dál, ale dítěti obvykle do hlavy, do krku....to pak je průšvih, který si neuvědomují mnozí psáři a i mnozí rodiče, ale nejhorší na tom je, že kdo si to uvědomuje, a upozorní, tak je špatný a terčem posměchů...

chce to více ohleduplnosti k druhým

Není tady

#36 24. 6. 2006 13:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

I když u nás taky platí vyhláška o psech na vodítku a s náhubkem, tak to asi nikdo nekontroluje. Před časem, když jsem šla z práce, se ke mně přidal dost velký pes, šel se mnou skoro půl cesty. Když jsem zastavila, on taky- Byl krásný, ale dobře mi nebylo, protože jsem ho neznala. Tak jsem s ním začla mluvit a to ho po chvíli odradilo. Co kdyby se takhle přidal k dítěti, které by se ho třeba snažilo pohladit, jak by zareagoval? Moji maminku poranil náš vlastní vlčák (bráchův). Samozřejmě dostala právem nadáno maminka, že ho tak rozdováděla a on pak nevěděl kdy přestat.
Další věc ke psům v činžácích. Ptali se Vás někdy sousedé, kteří by si chtěli do bytu pořídít psy, jestli Vám to nevadí? Mně tedy ne a to mají lidi pod náma jezevčíka, který je hrozně uštěkaný. neskutečně to obtěžuje hlavně v noci nebo brzo ráno. Je fakt, že kdyby se mě zeptali, tak jim neřeknu ne, ale oni neměli ani tu slušnost.
Zdravím Jeňýka.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#37 24. 6. 2006 16:06

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Michaela.43 napsal(a):

Jeňýku....
miluju psy, ale léčivé sliny, jsk jsi psal v prvním příspěvku , mě opravdu doběhly....ta baba je kr..., co víc napsat....nečetla jsem další příspěvky, tudíž  asi se budu opakovat...je to v lidech, lidi jsou sobci a každý preferuje to své, aniž by si uvědomil - napíšu  primárnost věci? setkají-li se  člověk venčící psa a člověk  hlídající malé dítě...obvykle dochází ke konfliktům, protože te člověk venčící psa si myslí, že on je bůh a jeho pejsek podbůh...jenže už mu nedoklapne, že opravdu můžetomu malinkému človíčku ublížit....obvykle slyšíte : můj pejsek je hodnej...ano, je hodnej, ale jen do doby, kdy se prostě setká s  2 letým človíčkem, který v životě třeba psíka neviděl( nebo si to z min, týdne nepamatuje) a vrhá se k němu a pes se najednou pochopitelně lekne, protože ještě  kouká na něco jiného, tak se ožene....a katastrofaje tady...toto by si měli uvědomovat všichni!!!!
Protože po mně jako po dospělým se neožene ani ostřejší pes, natož pokojový mazlík, akdyž náhodou, tak se mi zakousne do nohy - ok, bude to bolet, ale jdeme dál, ale dítěti obvykle do hlavy, do krku....to pak je průšvih, který si neuvědomují mnozí psáři a i mnozí rodiče, ale nejhorší na tom je, že kdo si to uvědomuje, a upozorní, tak je špatný a terčem posměchů...

chce to více ohleduplnosti k druhým

Ahoj Míšo,
Ty píšeš, že se ke psovi přiřítí 2 letý človíček..................... ale hergot, to nechám svoje dítě, aby se hnalo za cizím psem? Jak už jsem psala výše, ten pes může mít třikrát košík a být na krátkém vodítku, ale když se o něj chce třeba roční dítě opřít a pes uhne, prcek sletí a už je u Tebe maminka, co do teď čuměla do výlohy nebo se někde vykecávala, ani neví, co se doopravdy stalo, ale už ječí, že Tvůj pes jí dítě porazil. A to si piš, že se k ní přidá důchodkyně, kterou pes pokousal v pětačtyřicátým a bude tvrdit, že to tak bylo, protože ona psy nemá ráda a hlavně, může se vykecat a někdo jí bude poslouchat a dokonce s ní souhlasit.  Jako dítě jsem psa neměla, ale zažila jsem, že kamarádka venčila svého, podotýkám, super vycvičeného, psa. Přišla k nám baba a začala na nás řvát, že bychom udělali líp, kdybychom se učili a že takovýhle psi patří všichni ke špalku............... tu bych kousla sama. :-)))

Ono to skutečně chce víc ohleduplnosti, ale jak z řad majitelů psa, tak i z řad rodičů. Kdyby se můj syn hnal k cizímu čoklovi tak startuju jak raketa! Mám dva psy a vím ( spíš se domnívám, když si s nimi manžel hraje ) co by mohli, kdyby chtěli.......

Upravil(a) Eri (24. 6. 2006 16:10)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#38 24. 6. 2006 20:20

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Eri ono to možná občas vypadá že nemám rád psy, to je ale jenom zdání, on je spíš opak pravdou. Dokonce si myslím že se dokážu líp domluvit s vzteklým pitbullem než s leckterým majitelem psa. Pes opravdu nemůže za to že si ho pořídí nějakej zamindrákovanej pablb. Kdybych tady ale napsal že bych rád zlikvidoval určitou část lidí aby se měli pejskové dobře a nikoho neohrožovali, tak by mě mohl taky někdo nařknout z navádění trestného činu.
Samozřejmě že znám i případy dětí který se chovají podobně jako zmiňovaný vzteklý pitbull....... zkus ale napsat že by se mělo takový dítě utratit protože z něj vyroste jen další nebezpečnej člověk. Určitě bych byl považovanej za úchyla přesto že v koutku duše by mi leckdo dal za pravdu.
Takže to ber tak že sice píšu jak mi vadí psiska na sídlištích ale myslím to tak, že mi vadí idioti mezi námi wink

Není tady

#39 24. 6. 2006 21:21

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

Eri ono to možná občas vypadá že nemám rád psy, to je ale jenom zdání, on je spíš opak pravdou. Dokonce si myslím že se dokážu líp domluvit s vzteklým pitbullem než s leckterým majitelem psa. Pes opravdu nemůže za to že si ho pořídí nějakej zamindrákovanej pablb. Kdybych tady ale napsal že bych rád zlikvidoval určitou část lidí aby se měli pejskové dobře a nikoho neohrožovali, tak by mě mohl taky někdo nařknout z navádění trestného činu.
Samozřejmě že znám i případy dětí který se chovají podobně jako zmiňovaný vzteklý pitbull....... zkus ale napsat že by se mělo takový dítě utratit protože z něj vyroste jen další nebezpečnej člověk. Určitě bych byl považovanej za úchyla přesto že v koutku duše by mi leckdo dal za pravdu.
Takže to ber tak že sice píšu jak mi vadí psiska na sídlištích ale myslím to tak, že mi vadí idioti mezi námi wink

Jéžiš, Jěňýku, já si rozhodně nemyslím, že nemáš rád psy. To opravdu ne a jestli to tak vyznělo, moje chyba.
Naopak, argumentuješ rozumně. Mě šlo o to, nevidět problém jako jednostraný.
Pes pokousal dítě. Když na něj harant 2 roky do kotce stříká vodu z pistolky a pes se nemá kam schovat a když se kluk jakou dobu baví tím, že mu do kotce mlátí klackem, aby ho rozzuřil do nepříčetnosti, já snad toho psa i chápu, že když měl příležitost, vyřizoval si účty. Druhá strana je, že panička měla zasáhnout už dávno a kluka zřezat, že by si týden nesedl a poučit, co by se mohlo stát, o tom, aby se pes z kotce v jeho přítomnosti nedostal, nemluvě.
Strašně mi ale vadilo, když jsem v novinách četla příspěvek nějakého blba, který se hlásil k odkazu traviče psů z Karlína. Prý jen houšť a větší kapky. Já beru, že za spoustu problémů si pejskaři můžou sami. Ať už za napadení nic netušících lidí psem ( a nemusí jít hned o pokousání, můj muž ještě za svobodna upaloval domů, protože ho za zastávkou překvapil vlkodav, co mu blafnul za zadkem - vysvětli člověku, který byl vychováván v tom, že pes ubližuje, že to bylo sice 90-ti kilové, ale štěně, co si chtělo hrát.:-)) , nebo za pokálené chodníky.  Znám i názor, že pokud za psa platím, alespoň v Praze nehorázné sumy městu, mělo by se město starat. Něco na tom nejspíš je, proč se neplatí třeba za kočky, od kterých my máme pokálený celý činžák a chodník a v těchto vedrech můžeš jít do sklepa jen se šátkem kolem nosu. Ale když město bobky sbírat nechce, musí se pejskaři starat sami, jinak se tím budeme brodit, jináč to nejde. Mě je trapné, pokud pejsek nedonese co má do divočiny, nechat úrodu na chodníku. Vždyť to je jako bych to tam udělala já!
Všechno je to o lidech, ať o chovatelích nebo rodičích. Možná to tak nevypadá, ale já s Tebou souhlasím. Kdyby k mému dítěti přiběhl rottwailer, olízl ho a baba ještě argumentovala tak jak argumentovala, snad jí zatluču do země!
Takže mávám bílou vlajkou ( smajlíky mi nejdou a nejdou ) a vyhlašuju smír!

Upravil(a) Eri (24. 6. 2006 21:25)

Není tady

#40 24. 6. 2006 22:50

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

Nikisko to je právě nevýhoda Prahy, anonymita, lidi přidrzlý a policajtů málo. roll

Ivčo tak to jseš ten případ "parodie na psa". Snad uznáš že bundička, svetříček a čepička jsou na psovi přirozený stejně jako medvěd jezdící na mopedu wink

Náhodou mu to sekne abys věděl.Tihle psi musí být chráněni před mrazem,protože jsou choulostivější.A nosí ho jen v největších mrazech.S tím přirovnáním k mopedu je to trochu mimo mísu.Tady jde o zdraví a ne o shou.roll

Není tady

#41 24. 6. 2006 23:15

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Eri mír vyhlašovat není potřeba. spolu jsme nikdy neválčili wink Někteří lidé jsou holt poněkud zvláštní. ať už mají psa nebo nemají.
Bohužel se obávám že z toho dvouletýho haranta kterej mlátí psovi do klece v budoucnu  vyroste další majitel co nejbojovnějšího plemene psa a bude ho volně vypouštět kdesi na sídlišti. Nojono, snad už v tý době na to budou zákony a dostatek policajtů ze kterejch nebudou mít všichni srandu.

Ivčo já to nemyslel zle wink Vem to tak, že i ten tvůj pejsek by přežil kdyby nebydlel u vás ale volně v přírodě, kde by žádný svetříky a čepičky neměl. Příroda je chytrá a naučila by ho jak se zahřát i v mrazech.
Jinak ale samozřejmě věřím, že je velkej frajer wink

Není tady

#42 24. 6. 2006 23:46

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

Ivčo já to nemyslel zle wink Vem to tak, že i ten tvůj pejsek by přežil kdyby nebydlel u vás ale volně v přírodě, kde by žádný svetříky a čepičky neměl. Příroda je chytrá a naučila by ho jak se zahřát i v mrazech.

Náš Beneček v přírodě?Chudáček můj milovanej co by si tam počal?Já vím jak to myslíš.Mě taky někteří majitelé psů,bezohlední,štvou.Třeba,když náš pes byl po operaci nohy a byl poprvé venku,sotva chodil,tak přilít kokr a napadl ho.Páníček koukal opodál jak trubka.http://sirmi.ic.cz/smajl/37.gifNejdřív jsem na něj křičela ať si ho hned zavolá,že můj pes má čerstvé stehy na noze.http://sirmi.ic.cz/smajl/81.gifAle bylo mu to jedno,tak jsem v zájmu obrany svého miláčka toho jeho nakopla.http://sirmi.ic.cz/smajl/135.gif

Není tady

#43 25. 6. 2006 9:46

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Ivča K. napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

Náš Beneček v přírodě?Chudáček můj milovanej co by si tam počal?Já vím jak to myslíš.Mě taky někteří majitelé psů,bezohlední,štvou.Třeba,když náš pes byl po operaci nohy a byl poprvé venku,sotva chodil,tak přilít kokr a napadl ho.Páníček koukal opodál jak trubka.http://sirmi.ic.cz/smajl/37.gifNejdřív jsem na něj křičela ať si ho hned zavolá,že můj pes má čerstvé stehy na noze.http://sirmi.ic.cz/smajl/81.gifAle bylo mu to jedno,tak jsem v zájmu obrany svého miláčka toho jeho nakopla.http://sirmi.ic.cz/smajl/135.gif

je Ivco, kdes vzala ty smajliky ?? tummenupp

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png

Není tady

#44 25. 6. 2006 9:48

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Eri mír vyhlašovat není potřeba. spolu jsme nikdy neválčili wink Někteří lidé jsou holt poněkud zvláštní. ať už mají psa nebo nemají.
Bohužel se obávám že z toho dvouletýho haranta kterej mlátí psovi do klece v budoucnu  vyroste další majitel co nejbojovnějšího plemene psa a bude ho volně vypouštět kdesi na sídlišti. Nojono, snad už v tý době na to budou zákony a dostatek policajtů ze kterejch nebudou mít všichni srandu.

nahodou, ja mam zname a ti maji pejska, ktery nesnasi ostre svetlo, porat mu slzili oci. jejich dcera jim privezla z USA psi slunecni brule a on je poctive nosi. big_smile big_smile na kazdou vychazku. Miva k nim jeste ksiltovku. Fakt fesnej Yorksir. big_smile

Není tady

#45 25. 6. 2006 9:52

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk napsal(a):

Dito bohužel doplácíš na tu většinu majitelů psů kteří klidně nechají psa vykadit uprostřed chodníku a poté plynule odchází. Takže pokud tě někdo napadá jen proto že pes si někde ulevuje aniž by počkal jestli to uklidíš nebo ne, tak je to hulvát.
Na druhou stranu chápu že někomu už občas ujedou nervy když se denně musí pohybovat po chodníku jak po minovým poli. Měl by si ale počkat aby nenapadnul zrovna slušnýho pejskaře.

Jenyku, bohuzel nejsem jedina. je nas spousty, kdo doplaci na ty ostatni. Nejvic me rozciluje, ze muj pes je mrnavej (westik), tudis si lidi dovolujou vic. Kdyby mi kadil uprostred chodniku bernardyn, vsadim se, ze by se nikdo neodvazil rict jedine slovo, byt z nej vypadne trojnasobek. dumbom

Není tady

#46 26. 6. 2006 0:11

Britana
♥♥♥♥---

Samozřejmě,že je vše o lidech. Já mám také holčičku Rotvailerku. Byla pořizovaná na chalupu,kde je samota u lesa.Ale po rozvodu mi zůstala a jsme samé doma v bytě,v paneláku na sídlišti.Samozřejmě po sídlišti jsme na procházky začali chodit na vodítku a s náhubkem.Zjistila jsem,že s náhubkem chodím ve svém okolí sama.Samotnou mně rozčilovali psy volně pobíhající bez náhubku.Jednou napadnul takhle volně pobíhající pes mojí fenku a ona se nemohla pořádně bránit,když byla i s náhubkem.Dopadlo vše celkem pro nás dobře,ale od té doby jí nedávám náhubek,aby nebyla v nevýhodě. Je velice hodná, s lidmi nemáme problémy.Jsem názoru,že jen idiot může tvrdit,že po sídlišti jeho pes může chodit na volno,ba i bez obojku. I tací jsou. Fakt by měla být větší osvěta ohledně volně pobíhajících psů po sídlišti i pejskaři by to přivítali.Třeba i od městských strážniků.

Není tady

#47 26. 6. 2006 7:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eri - s těma kočka máš pravdu. Po psovi ještě občas někdo uklidí, ale kočka je asi něco jiného. V jednom z domů, kde uklízím, mají škrabadlo pro číčy na chodbě. OK, pokud to nevadí ostatním na patře, ale ty mindy kromě hraní na té chodbě i se..., což už je horší. Tak jsem si párkrát vzala ubrousek, kočičí podpisy pečlivě sesbírala a dotyčným je úhledně uložila na rohožku. Do dvou měsíců zmizelo i škrabadlo a je pokoj, akorát mě už nikdo z tý rodiny nezdraví....

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#48 26. 6. 2006 9:28

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

..........U nás teď chodí po večerech jeden mládenec venčit ridgebacka. Nic proti němu (tomu psovi smile), je to ani ne roční ňouma a hrál by si, jenže můj pes už je pán v letech a nemá rád vyrušování. Takže na něj logicky výstražně zavrčí "neotravuj". Jenže ten malej kůň to nechápe a páníček, místo aby ho odvolal, ho ještě posílá "jdi se podívat na pejska" sad. Ve finále držím jednou rukou na vodítku vzpínajícího se psa, druhou odháním "štěňátko" a majitel z toho má potěšení, jak je jeho psík hravý. Ještě jsem ho neposlala tam, kam mě napadá, ale dlouho to trvat nebude...dumbom

Ahoj, Helčo. Tak takhle otravovalo štěňátko našeho leonbergra. Ten jsa odložen celkem tiše vrčel a ohrnoval pysky, aby ukázal zuby...jenže štěně se nedalo a doráželo dál.....panička si ho moc nevšímala a najednou cvak! A bylo...zlomená sanice, vyražený zub....celkem za pět tisíc operace....(Je fakt, že tehdy moje máti uznala, že mohla zasáhnout a říct majitelce štěněte, ať si ho odvolá...jenže ten pes do tý doby nikoho nekousl...a majitelka štěněte taky uznala, že si měla pejska líp hlídat....shoda okolností a náhod tomu chtěla, že to dopadlo takhle. O náklady na veterináře se ženský spravedlivě podělily.)

Není tady

#49 26. 6. 2006 9:58

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eva Richterova napsal(a):

Samozřejmě,že je vše o lidech. Já mám také holčičku Rotvailerku. Byla pořizovaná na chalupu,kde je samota u lesa.Ale po rozvodu mi zůstala a jsme samé doma v bytě,v paneláku na sídlišti.Samozřejmě po sídlišti jsme na procházky začali chodit na vodítku a s náhubkem.Zjistila jsem,že s náhubkem chodím ve svém okolí sama.Samotnou mně rozčilovali psy volně pobíhající bez náhubku.Jednou napadnul takhle volně pobíhající pes mojí fenku a ona se nemohla pořádně bránit,když byla i s náhubkem.Dopadlo vše celkem pro nás dobře,ale od té doby jí nedávám náhubek,aby nebyla v nevýhodě. Je velice hodná, s lidmi nemáme problémy.Jsem názoru,že jen idiot může tvrdit,že po sídlišti jeho pes může chodit na volno,ba i bez obojku. I tací jsou. Fakt by měla být větší osvěta ohledně volně pobíhajících psů po sídlišti i pejskaři by to přivítali.Třeba i od městských strážniků.

K tomu náhubku bych jen dodala, že když je pes vážně hodný, je náhubek spíš přítěží. Dítěti totiž dokáže dost zdemolovat obličej nebo vyrazit zuby. A to ostatně i dospělému - moje máma měla vpáčené přední zuby po ráně kovovým náhubkem, kterou ji přivodila její vlastní fena ovčáka - radostně na ni vyskočila. Já sama jako dítě měla uražený zub - na vině byl opět kovový náhubek (a náš vlastní vítající pes, ani neskákal, jen tak hodil mírně hlavou....) Pokud jde o náhubky kožené, psům se často daří je sundávat. Jinak já svoje psy mám bez náhubku, jsou ale slušně vychovaní a vedení k tomu, aby nikoho neobtěžovali (ani lidi, ani zvířata). Horší je, když se řítí ke psovi dítě, ale to zase včas vidím já a na pokyn Nesmíš si toho dítěte to zvíře fakt nevšímá. (Navíc máme relativně klidné povahy, takže by si spíš hráli, než kousli. Relativně proto, že člověk nikdy neví, co má ten pes v hlavě nebo co ho zrovna vytočí - jekot dítěte, kolem se honící vosa....může to být cokoli.)

Jo a sídliště a pes na volno? To jde dohromady, ale musíš ho mít velmi dobře vycvičeného. Tedy i na situace, kdy se děje něco, co ve psovi probouzí jeho přirozené pudy a ty ho i přesto musíš zvládnout. Třeba kočka  mezi hrajícími si dětmi...musíš mít oči všude a psa být schopná přivolat, nemůže ti vletět mezi děti a udělat tam cajmrsk...pokud tohle psovod nezvládá, pak musí opravdu jeho miláček na vodítko.

Upravil(a) Eva36 (26. 6. 2006 10:01)

Není tady

#50 26. 6. 2006 10:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

helena napsal(a):

..........U nás teď chodí po večerech jeden mládenec venčit ridgebacka. Nic proti němu (tomu psovi smile), je to ani ne roční ňouma a hrál by si, jenže můj pes už je pán v letech a nemá rád vyrušování. Takže na něj logicky výstražně zavrčí "neotravuj". Jenže ten malej kůň to nechápe a páníček, místo aby ho odvolal, ho ještě posílá "jdi se podívat na pejska" sad. Ve finále držím jednou rukou na vodítku vzpínajícího se psa, druhou odháním "štěňátko" a majitel z toho má potěšení, jak je jeho psík hravý. Ještě jsem ho neposlala tam, kam mě napadá, ale dlouho to trvat nebude...dumbom

Ahoj, Helčo. Tak takhle otravovalo štěňátko našeho leonbergra. Ten jsa odložen celkem tiše vrčel a ohrnoval pysky, aby ukázal zuby...jenže štěně se nedalo a doráželo dál.....panička si ho moc nevšímala a najednou cvak! A bylo...zlomená sanice, vyražený zub....celkem za pět tisíc operace....(Je fakt, že tehdy moje máti uznala, že mohla zasáhnout a říct majitelce štěněte, ať si ho odvolá...jenže ten pes do tý doby nikoho nekousl...a majitelka štěněte taky uznala, že si měla pejska líp hlídat....shoda okolností a náhod tomu chtěla, že to dopadlo takhle. O náklady na veterináře se ženský spravedlivě podělily.)

Evi, takhle by se to mělo řešit. Aspoň že jsou baby rozumný smile´a dohodnou se. U nás v okolí taky existuje pár hafíků, který jsou mí kámoši, ale jen pokud jdu sama. To by se nechali udrbat. Ale jak mám naše´ho chlupáče, tak se s jejich páníčky zdravíme "přes ulici". Po těch letech už víme, koho který pejsek miluje (většinou čubinky big_smile), koho snáší a koho by nejraději dumbom. Dokážu i pochopit, že se zvědavý štěně přijde seznamovat - pokud je úplný prcek, tak ho 99 % psů toleruje. Jenže šedesátikilové otravné "štěňátko" už našeho dědka vytáčí. Jenže někomu to nevysvětlíš.sad

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí