29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nazdárek Evo,
já osobně vztahovačná nejsem, to s tím FUJ, jsem vážně vyslechla já jako divák, takže jsem se tím náramně bavila, chichi
ostatně synkovi - jak víš 12 let - říkám, klidně si pohlaď toho psa( po svolení majitela), ale levou rukou, ať případně máš čím ve škole psát.....
nicméně já psy " můžu" a vím, že si mě musí nejdřív očichat, což je jako když já se na něco dívám....
dotaz: voláte na psa jménem, nebo pískáte, aby přišel?
Není tady
Když mi bylo tak 10 let, tak mě kousl do nohy pes od kamarádky, takový malý hnědý hubený, nevím tu rasu. TAky hodný, milý, mouše by neublížil, nic jsem mu neudělala, jen prošla kolem něj. Kousl a nechtěl se pustit.
Taky nevím, proč by je měli hladit, teď je to už ani nenapadne, jenom mi říkají Jé pejsek jde když nějakého uvidí.
Není tady
Jejky co to je piDbul ?
Lucie no a co ? Tak zavrčel, to byl normální psí varování, že prostě nemá náladu, kdyby byl taková bestie, jako popisuješ, nejspíš by mu ruku urval. Navíc, já si to představuju tak, že jdeš po ulici a vždycky když se v okolí objeví pes, začneš svoje dítě hystericky upozorňovat ať na něj nesahá, že pejsek je fuj, zlej a kdovíco všechno...díky tobě, se budou tvoje děti v dospělosti bát vystrčit nos na ulici aby nepotkali čivavu.
Michaelo fuj je normální povel pro psa, aby něčeho nechal, fakt nevím, proč si to bereš osobně.
Není tady
Hm Tiino to si ale představuješ ty, já to tak nedělám. Neříkám na každého psa že je škaredý. Jenom když na nás odněkud vyběhne špinavý pes bez majitele, evidentně hladový tak řeknu ať si ho nevšímají, že je škaredý.
A psů se nebojí, prostě si jich nevšímají, kdyby se jich bály, tak se bojí i psa od mé tety a kamarádky. Panebože tvoje reakce je nějak přehnaná ne?
Prostě já nechci aby je hladily a konec.
Není tady
Lucie27 napsal(a):
Hm Tiino to si ale představuješ ty, já to tak nedělám. Neříkám na každého psa že je škaredý. Jenom když na nás odněkud vyběhne špinavý pes bez majitele, evidentně hladový tak řeknu ať si ho nevšímají, že je škaredý.
A psů se nebojí, prostě si jich nevšímají, kdyby se jich bály, tak se bojí i psa od mé tety a kamarádky. Panebože tvoje reakce je nějak přehnaná ne?
Prostě já nechci aby je hladily a konec.
Jasně Lucie, já myslím, že to co děti učíš je super!! Ještě jim, ale nezapomeň říct, že nesmějí přecházet přes ulici (může je přeci srazit auto a bacha to před útokem nevrčí), do školy ať si berou roušku (těch nemocí - třeba meningokok), nelezou do výšek víc jak 0,5metru (těch úrazů po pádu) a možná by bylo vůbec nejlepší kdyby nevycházely na ulici a v jedné ruce měly neustále SAVO. MMCH když tedy podle Tebe majitel psa neví jestli je jeho pes hodný jak to může vědět Tvá teta? Tiiny příspěvek mi vůbec nepřipadá přehnaný a vzhledem k množství nesouhlasných reakcí na Tvůj příspěvek jsi to spíše Ty kdo by se měl zamyslet jesli náhodou není něco v nepořádku. Nemyslíš?
Není tady
Ne nemyslím.
Není tady
Lucie27 napsal(a):
Ne nemyslím.
Hm tak ne no, ale možná bych je radši nepouštěla ani mezi děti. Před rokem se mi stalo, že mou dceru pokousal spolužák ve školce - dokonce jsme musely na ošetření do nemocnice - tak pozor ať nesahají ani na cizí děti!!!!!!
Není tady
Mně negativní příspěvky nevadí, každý má svůj názor a může si ho tady napsat.
A teď jdu vykoupat děti v Savu, a vyžehlit masky na pusu, co kdyby něco chytly
Není tady
Lucie27 napsal(a):
Mně negativní příspěvky nevadí, každý má svůj názor a může si ho tady napsat.
A teď jdu vykoupat děti v Savu, a vyžehlit masky na pusu, co kdyby něco chytly
Není tady
Míšo, když je blízko, normálně ho zavolám, když je daleko, tak raději zapískám ...
Barborko
Lucie, zavrčení je jasné varování - pejsek s vámi komunikoval a sdělil vám, že hlazení raději ne (nevíš, jaké měl zkušenosti s dětmi). Ta reakce je v pořádku. Daleko horší by bylo, kdyby vás nevaroval a rovnou jednal - to dělají problematičtí psi a jejich majitelé (ti rozumní, kterých je ale opravdu většina), by vám ho pohladit nenechali. Mimochodem, náš čoklík na nás taky občas zavrčí - třeba večer, když má dojem, že ho nenecháme v klidu spát (asi to odkoukal od hlavy rodiny ), nebo na čtyřletého synovce, když mu nedá pokoj, ale nikdy nikomu neublížil. Přesto synovec ví, že když pejsek zavrčí, musí mu dát okamžitě pokoj (stejně jako když zavrčí tatínek, strýček nebo dědeček
).
Není tady
Jé Míšo a jak já někdy vrčím (hlavně ráno když mě tahají z postele) Ale nekoušu ! Fakt ne!
Jo a na ulici taky nekakám
Upravil(a) 1Barbora (24. 11. 2006 12:01)
Není tady
Lucie27 napsal(a):
....Hm Tiino to si ale představuješ ty, já to tak nedělám. Neříkám na každého psa že je škaredý. Jenom když na nás odněkud vyběhne špinavý pes bez majitele, evidentně hladový tak řeknu ať si ho nevšímají, že je škaredý...
.
Nene Lucko, ty jsi psala něco jiného - a sice:
Mě psi taky vytáčí, když jdeme ven a potkáváme lidi se psy na vodítku samozřejmě bez náhubku a moje děti si je chtějí pohladit tak vždycky říkám - to je škaredý pejsek, mohl by tě kousnout, nikdy nesmíš hladit pejsky a tak, a někdy mi ten člověk řekne - ale paní ať si ho pohladí, on je hodný. Tak to mě vytáčí, nikdy člověk nemůže vědět jak se pes zachová.
Jinak samozřejmě nemám nic proti tomu, abys svým dětem říkala, že evidentně toulavé psy nemají hladit...
Není tady
To, že pes zavrčí, je normální reakce - "Dej mi pokoj!" a každý, nejen dítě, by ho měl nechat na pokoji. Nakonec, my občas děláme totéž a okolí se pak diví, že "kousneme", byť jen slovně.
Sousedi mají dvouletýho prcka a jejich rodiče nějakýho malýho ublafanýho nervózního gaučáka. Výsledkem bylo, že mrňous ječel, jen našeho hafíka viděl. Tak ho teď táta učí, že každý pes není neurotik - když se potkáme, pomalu se seznamují a tuhle už došlo k opatrnému pohlazení... Kdybyste viděli ten hrdý výraz "já jsem to dokázal" . Ale je pravda, že jsem bufina držela pevně kolem krku, aby se ani nehnul a mrňousek se neleknul. Teď už se potkáváme s
Není tady
No když to teĎ čtu, tak to vyznělo fakt blbě. Fakt neříkám na každého psa že je škaredý.
Není tady
Já taky psy moc nemusím a synkovi říkám, že si pejska hladit nebudeme, protože není náš a neznáme ho.
U nás na sídlišti běhá 95% psů§ bez košíku a bez vodítka, majitel mnohdy v nedohlednu a když vidím, že se k nám řítí vlčák nebo doga, tak mám pěkně ztažený půlky. Majitel vyřvává, nebojte, on nic nedělá, to by mě vždycky vzal ďas. Už se mi i stalo, že jde panička s velkým psem na vodítku a nechá svýho psa strčit svů§j čumák do obličeje mýho dítěte. Nevadí mi pes bez vodítka , ale měl by mít náhubek- maximálně člověka srazí a potluče , ale nezakousne. Vodítko taky není všechno- kolikrát vidím vlčáka nebo dogu na vodítku a za ním vlaje 10 leté dítě.
U nás na sídlišti si lítaj psi jak chtějí a člověk spíš aby měl na vodítku dítě.
Není tady
Jesi úplně s tebou souhlasím.
Není tady
Já myslim že pokud člověk nemá s psama vůbec žádný zkušenosti tak je opravdu lepší aby svý dítě učil že se nesmí dotýkat žádnýho psa. Určitě je to bezpečnější přístup než aby na každý okolo běžící psisko žvatlal "to je klááásnej pejsek, běž si ho pohladit" a pak se divil že má dítě pitbula zakousnutýho v obličeji.
Já sice neumim pojmenovat všechny rasy který se po našem sídlišti pohybujou ale myslim že dokážu odhadnout od kterýho psa něco hrozí a od kterýho ne. Samozřejmě kousnout umí i minipes.
Není tady
Michaela.43: ... hladit jen levou rukou!
... A k dotazu - já na psy volám jménem... (he, he...pamatuju doby, kdy moje maminka na mě volávala stylem - jméno jednoho psa, jméno druhého psa, jméno mladšího bratra a pak - konečně moje jméno...takže Brita, Care, Jiříku...Evičko!!!
fakt dobrý...
Není tady
Jesi, Lucko: Jenže to už není o psech...to je o lidech a to je tedy tady by snad pomohla jen větší kontrola ze strany policie a dávání pokut... (Od mého velmi útlého věku máme psy, velké, malé, voříšky i šlechtěné...a vždycky jsem byla vedená k tomu, že moji psi nesmějí obtěžovat druhé lidi...už jsem to tu psala...ten můj leonberger je dokonce tak prudce inteligentní
, že když tak na 30 metrů před námi zmerčí člověka, tak udělá otočku a jde se mi zařadit k noze
... je prostě naučený, že kdykoli jde člověk nebo začíná silnice, tak ho volám K noze!...)
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Já myslim že pokud člověk nemá s psama vůbec žádný zkušenosti tak je opravdu lepší aby svý dítě učil že se nesmí dotýkat žádnýho psa. Určitě je to bezpečnější přístup než aby na každý okolo běžící psisko žvatlal "to je klááásnej pejsek, běž si ho pohladit" a pak se divil že má dítě pitbula zakousnutýho v obličeji.
Já sice neumim pojmenovat všechny rasy který se po našem sídlišti pohybujou ale myslim že dokážu odhadnout od kterýho psa něco hrozí a od kterýho ne. Samozřejmě kousnout umí i minipes.
A já si myslím, že bohatě postačí své dítě naučit, že cizího psa se nedotýkáme, pokud nám to jeho majitel vysloveně nedovolí. Těch nebezpečí, která číhají na naše děti jsou stovky, pejskové jsou zrovna to nejmenší zlo a jestli budeme dětem preventivně zakazovat všechno s čím nemáme zkušenosti a mohlo by to být nebezpečné tak je rovnou můžeme zavřít do skleníků a vypouštět nesamostatné a fobiemi přeplněné lidské trosky. Možná nadsazuju, ale ne zas tak moc.
Není tady
Já myslím, že Lucka chtěla říct to, že i když majitel povolí psa pohladit, že nekouše,neznamená to, že pes nic neudělá a nechá si to líbit. Je to přeci jen zvíře a do hlavy mu nikdo nevidí. Spousta těch napadení člověka psem pochází z vlastní rodiny a od pejsků, za které by dal majitel ruku do ohně.
I malý pejsek dokáže kousnout, ale toho člověk při napadení zvládne a třeba "odkopne", ale odkopnout vlčáka, to ho spíš akorát rozzuřím ještě víc a půjde mi po krku.
Slušní pejskaři mi nevadí, ale nevím, proč bych na sebe měla nechat skákat či se nechat očuchávat psem, jehož majitel ke všemu není nablízku a klidně si jde a volá nebojte se. Copak nechápe, že já to beru jako obtěžování a na jeho mazlíka nejsem zvědavá? Ale jak píšete, je to o lidech a my holt máme štěstí na většinu těch neslušných pejskařů.
Není tady
Tiina napsal(a):
Jejky co to je piDbul ?
Lucie no a co ? Tak zavrčel, to byl normální psí varování, že prostě nemá náladu, kdyby byl taková bestie, jako popisuješ, nejspíš by mu ruku urval. Navíc, já si to představuju tak, že jdeš po ulici a vždycky když se v okolí objeví pes, začneš svoje dítě hystericky upozorňovat ať na něj nesahá, že pejsek je fuj, zlej a kdovíco všechno...díky tobě, se budou tvoje děti v dospělosti bát vystrčit nos na ulici aby nepotkali čivavu.
Michaelo fuj je normální povel pro psa, aby něčeho nechal, fakt nevím, proč si to bereš osobně.
jejda, chybička se vloudila
Není tady
Evo 36
tomu rozumím , :-)))
Já když jsem potřebovala ze dvora svolat vše "zvířectvo" - tak nějaký hlasitý halekání - to nebylo na mne, prostě jsem zapískala, silně, na prsty, a oni se objevili: kůň, pes i dítko ( tomu tenkrát bylo tak 5, kdesi ve stodole si všichni "hráli", ale na písknutí reagovali...., a i v lese, když jsme teď třeba na houbách, písknutím si dáváme najevo, kde asi jsme, než hulákáním dlouhých jmen, atd.... :-))
Není tady