29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zpráva z tisku: 22.6.2006 V Úpici na Trutnovsku pokousali volně pobíhající dobrman a kříženec dobrmana s vlčákem čtyřletého chlapce. Způsobili mu poranění především na nohách a hýždích, dítě je v nemocnici. Případem se zabývá policie, uvedla dnes Česká televize.
Zajímal by mně váš názor, coby rodičů malých dětí, na majitele psů.
Já se pohybuju po Praze s dvouletým klukem a dalo by se říct že jsem s nima v denodenním konfliktu. Za tu dobu jsem se přesvědčil o tom, že zhruba 80% jich jsou naprosto bezohlední a sobečtí hajzlové prosazující "práva" svého psa i na úkor ostatních lidí včetně dětí.
Zdá se vám to přehnané? Tak mi napište jak nazvat lidi kteří nechají po sídlišti volně pobíhat svého dobrmana (a jiné rasy) a když je upozorníte že pes obtěžuje vaše dítě, tak se většinou ještě cítí dotčeni.
Zajímalo by mě jaký s tím máte zkušenosti a jak s těmito lidmi jednáte. Já se snažím být zpočátku výhradně slušný, bohužel z velké většiny případů zjišťuji že slušnému jednání tito lidé nerozumějí a musím pak použít slovník hrubšího kalibru.
Jako malou perličku uvedu nedávný zážitek s jednou majitelkou rotwailera. Měla psa na dlouhém vodítku a naprosto bez zábran ho pustila k mýmu synkovi který se v té době sotva držel na nohou. Když jsem jí slušně požádal ať si ho přitáhne k sobě tak mi odpověděla že prý jsem "jasně negativní typ a její pejsek to pozná". Navíc prý má léčivé sliny!!! Ačkoliv jsem k ženám výhradně slušný, tak tenkrát jsem toto pravidlo hodně porušil....
Není tady
Jeňýku ono je jedno jestli je to dobrman nebo rotvíček nebo malej punťa. Ať tak nebo tak může učinit člověku velké rozsahy poranění. Sama mám doma rotvíčka. Ale můžu tě upozornit, že bez náhubku a vodítka ven nevýjdu. Člověk nikdy nemůže vědět co jeho mazlíčka v tu danou situaci napadne. Pouštím ho s náhubkem pouze pokud vím, že po cestě nikdo nejde. Protože jsme z města a bydlíme přímo v centru tak nevím kdybych toho našeho macka pustila jak by na to lidi koukali. Je to bezohledné co někteří majitelé dovedou. Ten náhubek má i z důvodů, že se nám stalo, když byl menší, že šli okolo děti a jejich maminky prokecali celou cestu a dětí si nevšímali a hned chtěli našeho psa hladit. Ale on se od lidí venku nenechá moc hladit. Takže kolikrát je chyba i v lidech s dětmi, že si svých ratolestí nevšímaj a děti si pak myslí, že můžou jen tak přijít k psovi a dělat mu co se jim zlíbí.
Není tady
Každopádně taky nesnáším, když se po ulici po které jdu se psem potuluje pes bez vodítka a jeho panička stojí o dvacet metrů dál. Tyto lidi si snad myslí, že jejich pejsek nikomu neublíží, ale tady jde o princip. Mít uvázaného psa je naprosto správný. Ale bohužel je taky málo míst kde se pejsci můžou vyběhat. Někde jsou například určená místa kde lze vypustit pejsky- tzv. park pro psy. Ale dokážeš si představit tam mít dvanáct ras najednou. To taky není lehké. Ale jak jsem psala pustit pejska někde na samotě, aby se mohl proběhnout!
Není tady
Nikisko já nemám vůbec nic proti lidem kteří mají psa na vodítku a neobtěžují s ním ostatní. To je každýho věc jestli chce v panelákovém bytě 2+1 mít chovnou stanici nebo ne.
Nevím jestli je málo míst kde se mohou psi vyběhat. Můj názor je že pes patří k baráku se zahradou, chov psů v paneláku považuju za týrání zvířat. Jasně že je rozdíl mezi vlčákem a nějakým pokojovým pudlem........ i když i ten pudl potřebuje být venku.
Co se týká chování dětí k psům, máš samozřejmě pravdu že zase záleží na rodičích. Já osobně vedu malýho k tomu že nesmí hladit žádnýho cizího psa na ulici. Samozřejmě nechci aby měl k psům nějakej odpor nebo se jich přehnaně bál, spíš se budu snažit aby uměl rozlišit kdy si lze psa pohladit a kdy ne.
Není tady
Jeňýku
- jsou vyloženě gaučová plemena, kterým panelák nevadí (stejně většinu času prochrápou). Pokud jim pán
zajistí dostatečné procházky, tak zahradu nepotřebujou.
- Dítě nemá co rozlišovat, kdy si psa pohladí. To je JEDINĚ na rozhodnutí majitele psa. Dokonce i když budeš
vědět, že tohle je sousedovic hodná Fifinka, tak bys k ní dítě neměl pustit, když nebude s majitelem. Ona i
ta Fifinka může mít třeba nějaké poranění a v ten okamžik nevíš, jak se zachová.
Není tady
Heleno a napsal jsem tady něco jinýho?
Není tady
Dítě nemá co samo rozhodovat, kdy si pohladí cizího psa. Máme jezevčíka, který miluje svoje děti - tedy moje - ale od cizích strpí pohlazení, pokud mu poručím. Ale nevím jak by dopadlo, kdyby ho chtěl pohladit někdo cizí beze mne. On je hodně kamarádský k dospělým, protože se pohybujeme v partě fotbalistů a manželek, všude s námi jezdí, chodí bez vodítka - bydlíme v okrajové části města- ale rozhodně nedoporučuju učit dítě rozpoznávat, kdy pohladit a kdy ne. To se těžko odhaduje.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Nikisko já nemám vůbec nic proti lidem kteří mají psa na vodítku a neobtěžují s ním ostatní. To je každýho věc jestli chce v panelákovém bytě 2+1 mít chovnou stanici nebo ne.
Nevím jestli je málo míst kde se mohou psi vyběhat. Můj názor je že pes patří k baráku se zahradou, chov psů v paneláku považuju za týrání zvířat. Jasně že je rozdíl mezi vlčákem a nějakým pokojovým pudlem........ i když i ten pudl potřebuje být venku.
Co se týká chování dětí k psům, máš samozřejmě pravdu že zase záleží na rodičích. Já osobně vedu malýho k tomu že nesmí hladit žádnýho cizího psa na ulici. Samozřejmě nechci aby měl k psům nějakej odpor nebo se jich přehnaně bál, spíš se budu snažit aby uměl rozlišit kdy si lze psa pohladit a kdy ne.
Neodpustim si reagovat na tvuj nazor,ze drzeni psa v panelaku je tyrani...?! Sama chovam vetsi a jedno z nejtemperamentnejsich plemen v panelakovem byte. Moji fenecce se maximalne venuji a ona je za to vdecna a spokojena. O vikendech pak jezdime na chatu, kde mame zahradu a ver mi, ze fenecka vubec netouzi behat nebo pobyvat na zahradce, jde se mnou domu a ceka na mne az do te doby, dokud ji nevytahnu na prochazku. Nekdy ji pribouchnu dvere a necham na zahrade a to pak sedi a nestastne knuci, ze chce domu...zkratka takovy rozmazleny panelakovy pesan a ver, ze i psi maji radi sve pohodli jako lide :-), radi se vyvaluji a jsou radi, kdyz jim nekdo donese zradlo az pod nos.
Pochazim z vesnice a neveril bys, jaci chudaci jsou psi, kteri ziji na vesnicich (samozrejme zalezi i na majiteli), v lete, v zime uvazani u boudy, v kotcich, nikdo s nimi nejde na prochazku, jsou skoro bez kontaktu se svou rodinou...radeji to nebudu rozepisovat.
Ale jinak s tebou musim souhlasit, ze nekteri majitele psu jsou bezohledni a arogantni a bohuzel je jich stale jeste dost a delaji nam slusnym pejskarum spatnou reklamu :-(
Není tady
Jeňýk - a nenapsal?
"Samozřejmě nechci aby měl k psům nějakej odpor nebo se jich přehnaně bál, spíš se budu snažit aby uměl rozlišit kdy si lze psa pohladit a kdy ne."
Není tady
Jeňýk: Ač sama pejskařka (leonberger, 42 kg, knírač, 6 kg a jorkšír, 1,7 kg), tak ti musím dát zapravdu. Hodně majitelů psů si snad neuvědomuje, co dělá. Myslím, že je to jako s každým blbcem, tedy - s takovým člověkem se nedomluvíš. Po dobrém, ani po zlém. (Máme souseda, který venčí ovčáka na volno, pes je agresivní a rve se. Navíc ho pán nedokáže přivolat. Psa nechává běhat 100 - 200 metrů před ním, za roh, do parku, kam majitel psa nevidí a u kterého stojí náš dům. Naše psy chodíme venčit každý den na luka, ač máme zahradu. Několikrát ovčák napadl našeho leonbergra, to byla mela! Po několikerém slovním slušném upozornění, které soused nerespektoval, jsem došla tak daleko, že jsem mu napsala doporučený dopis, že porušuje vyhlášku města atd...a jednou jsem dokonce zavolala policii, protože opět vedl psa na volno...Soused dal asi dva měsíce pokoj a psa vodil na vodítku. Teď už zase chodí na volno. Psy jsem se vždy snažila od sebe trhat já, zatímco soused stál opodál nevěda, co dělat. Po tomhle všem jsem rozhodnutá, že toho našeho nechám, ať toho jejich "dodělá". Je to větší plemeno a bude mít navrch. Hnusné, ale kdo si začal? Já jsem si vysloužila vždycky jen škrábance a modřiny od náhubku a nadávky od souseda, a to dost sprosté.)...Bohužel si myslím, že se s takovými lidmi nelze domluvit. Já sama mám psy vychované tak, že na zavolání okamžitě přijdou (a s nadšením, necvičí se strachem) a leonberger, protože to je důstojný a inteligentní pes, ten se vrací k noze dokonce i sám (ještě než stihnu zavolat), kdykoli vidí tak 50 metrů a méně před námi lidi nebo psy.
PS: Když máš malé dítě chodící po zemi a blíží se k němu pes, je lepší odchytávat psa, než zvedat dítě. Pes je zvědavý a začne skákat. Tedy myslím teď nevychované psy. (Jasně, že když se blíží s tím, že rafne, tak bych asi to dítě taky zvedla a snažila se utíkat. I když jednou se mi v takové situaci osvědčilo stoupnout si dopředu a zařvat Jdeš domů...no a pes, tenkrát to byl nějaký kříženec bobtaila a kolie, stáhl najednou ocas a mazal zpátky...prostě - slovo silnějšího. Ale taky mi to nemuselo vyjít.)
Nikiska: Myslím, že psa nemusíš mít vždy uvázaného. Když tě bez výhrad poslechne a ty jsi všímavý páníček a i při tom krafání si všimneš, že se blíží lidi a psa voláš...tak není problém...jenže to je to, co spousta lidí nezvládá...Věta "on nic nedělá" mi zvedá tlak a občas skoro až i ruku k ráně .... (ale ovládla jsem se zatím vždycky).
Není tady
Heleno a proč bych měl synkovi zakazovat aby si pohladil psa třeba u babičky nebo aby si hrál se sousedovic pudlem?
Ono se to možná nezdá ale já mám psy opravdu rád, proto třeba vím že nikdy žádnýho mít nebudu. Bydlím totiž v bytě a psa nepovažuju pouze za módní doplněk který lze za půl roku odložit.
Andy tohle mi říká každej majitel psa kterýho má v paneláku, že se mu plně věnuje. Přesto mě ale nepřesvědčíš o tom že pes chovaný v bytě má vše co potřebuje. Tím ale nechci říct že bych ti chtěl nějak upírat právo na to ho mít. Pokud s tím nikoho neobtěžuješ a vyhovuje ti to tak nic proti.
Evo obávám se že psů kteří opravdu poslouchají svého pána na slovo je minimum. Protože aby byl pes opravdu správně vycvičený je potřeba se mu naplno věnovat a neustále ho cvičit. Bohužel dneska si psa pořizují dost často primitivové kteří mají potřebu si s ním cosi dokazovat. Nerad bych se někoho dotknul ale dost často tady platí rovnice že čím větší primitiv majitel, tím bojovnější plemeno psa s pokud možno okovaným obojkem.
Není tady
Vlaďko já to samozřejmě myslel tak že sám od sebe žádnýho cizího psa hladit nebude. Pokud si bude chtít nějakýho pohladit tak výhradně se souhlasem majitele! Synkovi jsou 2 roky takže to rozhodování na něm opravdu nenechávám
Není tady
Jeňýk - já nemyslela, že by si známého psa nemohl pohladit, ale vždycky až po souhlasu majitele (viz výše zranění, nemoc atd.) a zásadně za jeho přítomnosti. Pro cizího, i když známého (zní to děsně, ale snad chápeš) psa nejsi šéf ty, ale pouze jeho pán a jsou takoví psi, kteří si bez páníčka troufnou to, co vedle něj nikdy.
Jinak tě můžu ujistit, že mám taky psa v paneláku a ani podle vyjádření veterináře nijak nestrádá. Nakonec je mu víc než 13 let a je pořád v kondici. Každý na barák se zahradou nemá, ale to neznamená, že by nemohl mít ani psa (nemyslím ty chudáky, co dokážou celý den štěkat, když jsou sami a ven jdou dvakrát denně na pět minut, to je něco jiného).
Není tady
Jeňýk: S tvým názorem na to, kdo si dnes často pořizuje psa, souhlasím. I s tím, že psovi je třeba se denně věnovat, vycvičit ho a návyky pak každý den upevňovat. Ne každý si tohle uvědomí, když si miláčka pořídí. A když má doma 40 kg nezvladatelného psa projevujícího dominanci i vůči pánovi, je už pozdě. (i když se s tím dá pořád ještě něco dělat). Nechápu páníčky, které jejich miláček vodí na procházky a oni vlají na vodítku s jazykem na vestě...a už vůbec nepochopím lidi, který nechají svoje psy očuchávat ostatní lidi, nebo je dokonce olizovat či na ně skákat. Naši psi jsou tak vycepovaní, že si člověka prostě vůbec nevšímají...(pokud jim ovšem nenabízí piškotek ale i tak zůstávají slušní a neskáčou, sednou a očima prosí "ještě, ještě")...Kdo nemá čas psa cvičit, měl by si pořídit menší společenské plemeno, které není až tak náročné na pohyb a svůj účel mazlíka splní taky. Když někdo nechá třeba labradora běhat jen po zahradě a pak jednou za měsíc s ním vyrazí na procházku (nebo spíš pes vyrazí venčit pána)....je to špatný, neřízená střela. Protože třeba pes tohohle typu potřebuje pohyb a práci (chodit u nohy, běhat u kola, aportovat)...jak nemá práci, je jak urvaný z řetězu...bohužel.
Není tady
Eva 36 - jo jo, ty to máš v hlavě srovnaný. Kéž by na tom takhle byli všichni! My máme u baráku živýho plyšáka. Normálně to je teda německá ovčanda, ale tak hodnýho psa jsem v životě neviděla (je přítelových rodičů). Mě hodně baví psa cvičit, sama jsem jednu ovčandu měla a byla vycepovaná, předtím ještě malou kníračku a taky poslouchala na slovo, ale tenhleten myšák, to je kapitola. I pes musí mít na výcvik povahu. Nellinka nějakej výcvik prodělala, ale jí cvičit vyloženě nebaví, ta odměna jí za to nestojí. Nicméně když s ní jdeme do vedlejší vsi na pivo, má vodítko i košík. Je to stejný jako připoutat se v autě.
Není tady
ADFka: Jo, některý psy to neba, to je fakt...ale zase slušný pejskař, jako ty třeba, to ví a vezme si teda pro jistotu vodítko a košík, když už se jde na pivo
Není tady
Heleno já s tím souhlasim, základem je mít s psama nějaký zkušenosti a vědět jak se k nim mám chovat. Nebo bejt natolik sebekritickej že když ty zkušenosti nemám tak si psů nevšímám.
Nechci tady rozvíjet to téma psů v panelákových bytech, jak říkám pokud s ním nikoho neobtěžuješ tak si do obýváku klidně pořiď třeba i leoparda
Eva 36 tady evidentně zastupuje tu bohužel menšinu, slušných majitelů psů.
Škoda že se tady taky neozve někdo kdo s oblibou pouští svého pitbulteriéra volně pobíhat po sídlišti. Tito lidé ovšem nejspíš ani netuší co to vlastně ten počítač je, natož aby psali na internet.
Není tady
Andy napsal(a):
Jeňýk napsal(a):
Co se týká chování dětí k psům, máš samozřejmě pravdu že zase záleží na rodičích. Já osobně vedu malýho k tomu že nesmí hladit žádnýho cizího psa na ulici. Samozřejmě nechci aby měl k psům nějakej odpor nebo se jich přehnaně bál, spíš se budu snažit aby uměl rozlišit kdy si lze psa pohladit a kdy ne.Neodpustim si reagovat na tvuj nazor,ze drzeni psa v panelaku je tyrani...?! Sama chovam vetsi a jedno z nejtemperamentnejsich plemen v panelakovem byte. Moji fenecce se maximalne venuji a ona je za to vdecna a spokojena. O vikendech pak jezdime na chatu, kde mame zahradu a ver mi, ze fenecka vubec netouzi behat nebo pobyvat na zahradce, jde se mnou domu a ceka na mne az do te doby, dokud ji nevytahnu na prochazku. Nekdy ji pribouchnu dvere a necham na zahrade a to pak sedi a nestastne knuci, ze chce domu...zkratka takovy rozmazleny panelakovy pesan a ver, ze i psi maji radi sve pohodli jako lide :-), radi se vyvaluji a jsou radi, kdyz jim nekdo donese zradlo az pod nos.
Pochazim z vesnice a neveril bys, jaci chudaci jsou psi, kteri ziji na vesnicich (samozrejme zalezi i na majiteli), v lete, v zime uvazani u boudy, v kotcich, nikdo s nimi nejde na prochazku, jsou skoro bez kontaktu se svou rodinou...radeji to nebudu rozepisovat.
Ale jinak s tebou musim souhlasit, ze nekteri majitele psu jsou bezohledni a arogantni a bohuzel je jich stale jeste dost a delaji nam slusnym pejskarum spatnou reklamu :-(
Mluvíš mi z duše. Panelákový pes je na tom mnohdy líp, co se pohybu a styku s páníčkem týče.
Fakt je, že některý lidi by prostě psa mít neměli.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Heleno já s tím souhlasim, základem je mít s psama nějaký zkušenosti a vědět jak se k nim mám chovat. Nebo bejt natolik sebekritickej že když ty zkušenosti nemám tak si psů nevšímám.
Nechci tady rozvíjet to téma psů v panelákových bytech, jak říkám pokud s ním nikoho neobtěžuješ tak si do obýváku klidně pořiď třeba i leoparda![]()
Eva 36 tady evidentně zastupuje tu bohužel menšinu, slušných majitelů psů.
Škoda že se tady taky neozve někdo kdo s oblibou pouští svého pitbulteriéra volně pobíhat po sídlišti. Tito lidé ovšem nejspíš ani netuší co to vlastně ten počítač je, natož aby psali na internet.
Leoparda snad ne , ale vždycky se mi líbila velká plemena. Jenže jsem soudná, takže do paneláku nikdy a holt je jenom okukuju a mazlím jinde.
U nás teď chodí po večerech jeden mládenec venčit ridgebacka. Nic proti němu (tomu psovi ), je to ani ne roční ňouma a hrál by si, jenže můj pes už je pán v letech a nemá rád vyrušování. Takže na něj logicky výstražně zavrčí "neotravuj". Jenže ten malej kůň to nechápe a páníček, místo aby ho odvolal, ho ještě posílá "jdi se podívat na pejska"
. Ve finále držím jednou rukou na vodítku vzpínajícího se psa, druhou odháním "štěňátko" a majitel z toho má potěšení, jak je jeho psík hravý. Ještě jsem ho neposlala tam, kam mě napadá, ale dlouho to trvat nebude...
Není tady
No a to je to o čem mluvím akorát s tím rozdílem že já vodím na procházky dvouletýho kluka kterej vrčet neumí, pravda štěká hezky ale pes mu stejně nerozumí
To už jsem taky viděl jak dementní majitel jakési dogy pyšně sledoval jak se pere s malým pudlem. Nutno dodat že pudl byl na vodítku a doga volně puštěná bez náhubku.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
No a to je to o čem mluvím akorát s tím rozdílem že já vodím na procházky dvouletýho kluka kterej vrčet neumí, pravda štěká hezky ale pes mu stejně nerozumí
To už jsem taky viděl jak dementní majitel jakési dogy pyšně sledoval jak se pere s malým pudlem. Nutno dodat že pudl byl na vodítku a doga volně puštěná bez náhubku.
Pak už zbývá jedině vodítko na kluka Když moje dvojčata začala chodit, móóóc jsem si ho přála
Není tady
Dnes je módní pořizovat si pejska a mnozí z těch lidí si snad ani neuvědomují, že to není hračka. Majitele velkých psů, kteří se jim dostatečně nevěnují a nechodí s nimi na cvičák a doma si je nezabezpečí, bych snad i nejakou formou trestala. Opravdu tím ohrožují bezpečnost ostatních lidí. Já sama mám psy ráda a jsem na ně zvyklá (bráchovi vlčáci na zahradě, pečlivě vycvičení), ale když ke mně přiběhne pes větší rasy, jsem hodně obezřetná. Člověk, který se psů bojí, pak může zpanikařit, psa následně vylekat a je zle.
Ještě další věc - já už mám dítě odrostlé,už se mi po zemi neválí, ale pamatuji, že když tomu tak bylo, jak hrozně smrděl od psů, prtože majitelé pejsků u nás své psy venčí kdekoliv - tedy i tam, kde si hrají děti a vůbec jim to nevadí.
Vyloženě bezohledného chování pejskaře jsem byla svědkem, když jedna starší paní pracovala na neoploceném květinovém záhoně před svým domem, kolem šel pán s pejskem a klidně ho nechal vyvenčit do kytek vedle té paní. Když ho paní velice slušně upozornila, jestli by svého pejska nemohl odvést jinam, docela se na ni obořil s tím, že dotyčná paní asi nesnáší psy.
Je to hlavně v lidech.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Andy tohle mi říká každej majitel psa kterýho má v paneláku, že se mu plně věnuje. Přesto mě ale nepřesvědčíš o tom že pes chovaný v bytě má vše co potřebuje. Tím ale nechci říct že bych ti chtěl nějak upírat právo na to ho mít. Pokud s tím nikoho neobtěžuješ a vyhovuje ti to tak nic proti.
Chceš říct,že pes u baráku s velkou zahradou,na kterou beztak nesmí,aby nezničil úrodu,mnohdy uvázaný u boudy nebo v kotci,při nejlepším celý den štěkající u plotu má vše co potřebuje?Do baráku taky většina nesmí a při tom pes hlavně potřebuje kontakt se svými páníčky.Mě je psů u baráku moc líto.
Není tady
Evo 36: Bohužel ho ve městě musíš mít přivázaného jinak platí pokuta výši teda nevím. Minule se mému bratrovi vyvlíkl jeho jezevčík už 13 let mu je a hned přiběhl policajt, že jak to, že má psa bez vodítka, že je za to pokuta. Tak mu teda řekl, že se mu vyvlíkl a on to pochopil, ale tento policajt byl z mála tak dobrý. Jinak by se s tebou nikdo nebavil o ničem. Nemáš ho přivázanýho tak plať! Hezky se tato debata docela rozjela.
Není tady
Ivčo já se ale nebavím o úchylech hrajících si na milovníky psů. Když napíšu že pes potřebuje výběh na zahradě u baráku, tak myslím výběh všude a ne jen na dva metry dlouhým řetězu od boudy. Na druhou stranu nevidím nic špatnýho na tom když se pes nesmí vyvalovat v sedačce v obýváku nebo nesmí do baráku vůbec. Pokud vím tak kromě Maxipsa Fíka si ještě žádný pes nepostavil barák s ústředním topením aby měl pohodlíčko. To jen my lidi je degenerujem vyšívanejma dečkama u ústředního topení a máme dojem jak jim prospíváme. Pak se divíme když psa ofoukne vítr a on z toho má zápal plic a musíme urychleně k veterináři.
Takže abych to upřesnil. Můj názor je ten, že pes, a myslím tím psa typu vlčáka, dogy, pitbulla a podobné patří na zahradu. Na zahradu samozřejmě zcela volně s nejnutnějším omezením jako třeba v případě nějaké návštěvy. Nevidím problém v tom když se pes na nejnutnější dobu zavře někam do výběhu, do klece a nebo i přiváže. Souhlasím s tím že pes potřebuje kontakt se svým majitelem ale nechápu proč by se měl odehrávat zrovna někde v obýváku u televize. Majitel prospěje sobě i svému psovi když si s ním půjde pohrát právě na tu zahradu a za jakéhokoliv počasí. No a pes štěkající u plotu? Určitě pořád lepší než štěkající v přetopeném 2+1 v paneláku. Nebo si snad bereš pejska i do práce?
Z tohohle vyjímám ty různé parodie na psa o velikosti morčete. Ti jsou opravdu vhodní akorát do paneláku neboť by se venku přerazili o pampelišku
Vidíš Judyno a pak že nemáme nic společnýho, sotva opustíme politické bojiště tak se shodneme
Upravil(a) Jeňýk (23. 6. 2006 21:28)
Není tady