|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nemáte náhodou někdo zajímavý recept,kde by se použily třešně? Nemyslím tím marmeládu ,kompot nebo do buchty.Klasiku znám,chce to něco úplně jinýho:/
Není tady
I se stopkami naložit na noc do rumu a druhý den namáčet do čokoládové polevy. Višně jsou ale lepší.

Není tady
A co "třešňové halušky"? Ve 200ml mléce rozšleháme 1 vejce a lžičku soli,vlijeme do misky s 270g polohrubé mouky.romícháme a vmícháme 1 kompot vypeckovaných třešní nebo 500g čerstvých.Pomocí dvou lžic hažeme do vroucí osolene vody halušky,přčemž dbáme,aby třešně byly těstě obalené.Vaříme 3minuty.Scedime,omastíme,aby se nelepily.osypeme na másle opraženou strouhankou a osladíme cukrem.moc dobré.snad Vám budou také chutnat.Dobrou chuť!!!
Není tady
Oba recepty vypadají lákavě,určitě vyzkouším.Moc díky:D
Není tady
jasminka napsal(a):
A co "třešňové halušky"? Ve 200ml mléce rozšleháme 1 vejce a lžičku soli,vlijeme do misky s 270g polohrubé mouky.romícháme a vmícháme 1 kompot vypeckovaných třešní nebo 500g čerstvých.Pomocí dvou lžic hažeme do vroucí osolene vody halušky,přčemž dbáme,aby třešně byly těstě obalené.Vaříme 3minuty.Scedime,omastíme,aby se nelepily.osypeme na másle opraženou strouhankou a osladíme cukrem.moc dobré.snad Vám budou také chutnat.Dobrou chuť!!!
Včera jsme dostali třešně, tak jsem třešňové halušky taky vyzkoušela. Byly dobré, i když mně osobně víc chutná na ovoci např. tvarohové těsto. Jen se mi nepovedlo třešně v těstě pořádně obalit. Třešně jsou dokonale hladké a vůbec to na nich nedrží. Ale to byl naštěstí jen estetický problém, chuťově to bylo fuk. Tak dík za recept.
Není tady
Holky, prosím, jak se přesně dělá třešňovej kompot??? Vím, že je potřeba voda cukr a třešně , ale potřebuju postup. Díky.
Není tady
Lucy napsal(a):
Holky, prosím, jak se přesně dělá třešňovej kompot??? Vím, že je potřeba voda cukr a třešně , ale potřebuju postup. Díky.
Recept na třešňový kompot
Sklenici naplníme třešněmi a zalijeme kvalitní vodou cca 1 cm pod okraj, dáme špetku soli pod víčko, zavíčkujeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou teplejší než obsah sklenic. Teplotní rozdíl však nesmí být větší než 30 st. Celsia, jinak praskne sklenice. Zavařujeme na 80 st. Celsia asi 20 minut. Při zkoušce první várky použijeme malý laboratorní teploměr, který umístíme doprostřed jedné ze sklenic (ne u stěny, aby se řádně zjistila teplota) a až doba uběhne, sklenici rozděláme a zjistíme, jaká je uvnitř teplota. Pokud bude např. jen 70 st. Celsia, zavařujeme dále. Na zavaření stačí 80 st. Celsia, ale při teplotě nižší se ovoce bude kazit.
Další tip na zavařování půlených třešní a švestek: vypeckujeme je, namačkáme do sklenic až těsně pod víčko, dáme špetku soli a sterilujeme 3035 minut při 80 st. Celsia. Bez vody
Není tady
Ja dávam aj kryšt. cukor, hrebíček alebo kúsok škorice.
Není tady
Taky mě zarazilo,že choysia nedává cukr.Není to potom moc kyselý? Já dávám na sklenici asi tak jednu vrchovatou lžíci.
Není tady
Né, není...taky ho nedávám, oni jsou třešně většinou sladké dost...a také bez vody 
Není tady