18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsem zaměstaná u nové firmy. Plat nám nabídli poměrně sluný,ale... Teď přili s tím e by bylo vhodné aby nám dávali oficiálně základ a to se zdaní. Dalí částku e budou dávat hotově na ruku. Nezdaněnou.
Moje otázka zní - jak budu pokozena krácením daně. Mám krátce do důchodu. Ovlivní tento přístup můj důchod. Mám souhlasit či nikoli.
Při mém nesouhlasu hrozí, e budu pracovat jenom se základním platem.
Za odpovd děkuji Marysha
Není tady
jistě, e to ovlivní výi důchodu. ten se vypočítává z oficiální (přiznané) mzdy, t.j. "základ". dalí peníze "nezdaněné" dostane načerno, nelze je vymáhat a nebudou se započítávat do tvých příjmů.
Není tady
U toto by mělo signalizovat, e nejde o fér firmu ! Můe očekávat od nich cokoliv! Mám dojem, e pokud na toto přistoupí, dopoutí se rovně trestného činu krácení daně a můe být stějně trestaná, jako majitel firmy. Pokud ti ale hrozí, e bys pracovala jen za nií částku, nezbývá ti, buď s tím souhlasit a pak nemá odvolání nikde, nebo si najít jinou práci. I já jsem tak pracovala a pracuje tak jistě mnoho lidí u soukromých firem, je to ve patné politice státu. Pokodí tě to i na nemocenské, kdyby jsi případně marodila...ale to asi u soukromníků nehrozí, nebo lidi, co jsou nemocní, vyhazují hned!
Není tady
Marysho, zaplatíte mení daně, zaplatíte mení zdravotní a sociální pojitění. Vím, e to není správné, ale jak dlouho máte jetě do důchodu ? myslím měsíce nebo rok dva ? Důchod se vypočítává ze sociálního pojitění. Je otázka, jestli se nevyplatí jetě udělat důchodové připojitění a částku, kterou budete dostávat bokem, případně její část, nedávat na toto připojitění (k tomu z kadé tisícovky + 150 Kč + úroky a zhodnocení). Pár měsíců do důchodu u výpočet důchodu moc neovlivní a lepí mít něco, ne být třeba bez práce nebo na podpoře.
Není tady
Ovlivní to také dávky nemocenské, kdybys onemocněla, ale já kdybych neměla práci, asi bych na to přistoupila.
Není tady
Díky vem. Nemarodím nikdy. Snad sae na to můu spolehnout i ten poslední rok co mi zbývá do důchodu. Je pravda e na to přistoupili vichni ostatní. Přítí týden se má vyplácet to co je nad zdaněný základ. Počkám. Vlastně mi nic jinýho nezbývá. A budu v důchodu pak je mi to jedno. Chci pracovat dál. Připojitění mám. Jetě se musím informovat jak to bude dál. Za odpovědi děkuju vem. Je to tak jak jsem předpokládala Marysha
Není tady
Ten rok u skoro nic nezmění.
Není tady
Za celý měsíc jsem dostala hrubého 8500kč. To je čistého 7200. Boe nám pomoz od takových firem které okrádají lidi jak jenom můou. Já toti nesouhlasila s vyplácením načerno. Tak to mám.
Není tady
Tak to má !!! A proč jsi nesouhlasila s tím ostatním na ruku ??? Rok bys to u vydrela a měla více peněz! A kolik dostali ostatní ???
Není tady
Hrubá mzda (Kč) 8500.00
Nezdanitelné částky (Kč) 3170.00
Sociální pojitění (Kč) 680.00
Zdravotní pojitění (Kč) 383.00
Základ pro daň z příjmů (Kč) 4300.00
Záloha na daň z příjmů (Kč) 645.00
Měsíční daňové zvýhodnění na děti (Kč) 0.00
Záloha na daň po slevě (Kč) 645.00
Čistá mzda (Kč) 6792.00
Sociální pojitění placené zaměstnavatelem (Kč) 2210.00
Zdravotní pojitění placené zaměstnavatelem (Kč) 765.00
Není tady
Opravuji Aneri - od 1.1.2006 je zruena nezdanitelná částka 3170 Kč, naopak
je zaveden systém tzv. bonusu, jako u dětí - na Vás jako zaměstnance je to
600 Kč měsíčně (o tuto částku je sníena vypočená daň), na jedno dítě je to
500 Kč měsíčně.
Také daňová pásma zaznamenala změny - při hrubé mzdě 8500 Kč a zdanitelném
základu 7500 Kč je sazba daně 12 %.
Není tady
marysho, Vy se mate....
Pracuji v jedne firme a mam taky dva platy. Mam 10 let do duchodu. Tuto praci jsem musela vzit, jinak bych byla na pracaku. Nam plati 7500 hrubeho ( s toho je 6500 Kc cista mzda) + cerna mzda. Platim male zdravotni a socialni pojisteni a dan je 850 Kc - 600 Kc (asi ze mam maly plat) = 250 Kc. Duchod budu mit maly, tak platim penzijni pojisteni: zatim plati 500 Kc ale budu muset zvysit aspon na 1000 Kc.
V minule praci jsem brala cca 7800 az 8000 cisteho - taky nic moc. Myslim ze to neni velky rozdil a zakladni duchod dostavat musim - nevite kolik Kc je nejnizsi duchod?
Alex
Není tady
Po přijetí nové právní úpravy od ledna 1996 je důchod dvouslokový. Vedle procentní výměry ho tvoří základní výměra (§ 3 odst. 1 zákona o důchodovém pojitění), která je pro vechny důchody stejná a je stanovena pevnou částkou. Ta činila v době přijetí nového důchodového zákona (v době vzniku základní výměry) 680 Kč. Od té doby byla několikrát valorizována a na částku 1310 Kč měsíčně. K poslední valorizaci základní výměry dochází od ledna 2006, kdy se zvyuje na 1470 Kč. Minimální výi starobního důchodu v zákoně nenajdete. Je vak dána součtem základní výměry a minimální výe procentní výměry, která ji zákonem stanovena je. Minimální procentní výměra činí 770 Kč. Minimální důchod tedy činí 2240 Kč měsíčně (1470 Kč + 770 Kč). Stanovena není ani maximální výe důchodu.
Není tady
Jejda, to je malo (1470 Kc + 770 Kc), ale pak asi doplaci socialka , prece neni mozno s timto vyzit.
Není tady
Není, pochopitelně, lze poádat o dorovnání do ivotního minima od státu a navíc zaalujte děti o výivné....
Není tady
Zalovat decka ... to NE. Ale dorovnani do ziv.minima od statu ANO.
Není tady