|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Milé maminky, nynější i budoucí, jaký na to máte názor? S jakým přístupem doktorů jste se v porodnicích setkaly?
http://www.babinet.cz/podlupou.php?id=2437
Není tady
a rovnez tady...? to je mozna taky k veci...
http://www.babinet.cz/podlupou.php?id=2441
Není tady

Částečně souhlasím, ale trochu mi tan článek přijde jako nabádání k tomu, aby ženy kašlaly na doktory. S tím nesouhlasím. Kdysi jsem si podobné řeči vyslechla a žádné trauma mi to nezpůsobilo. Byla jsem naopak ráda, že někdo moje miminko trochu sleduje a vím, že je vše v pořádku
Není tady
musím souhlasit jak s autory článků, tak s mashankou - je pravda, že když za gynekologem přijde žena, která je hodně informovaná např.z internetu (nebo knih) a chce se třeba poradit o možnostěch léčby papod., kterou si našla právě na netu, lékař to moc rád nevidí a má tendenci ji potupit (naštěstí to není můj případ, ale několik mých kamarádek takto měnilo Dr, protože na ně začal být hnusný a netaktní po té, co řekly, že si zjistily něco na netu....). Ale také je pravda, že drtivá většina těhotných je za časté kontroly v těhotenství ráda - častěji uvidí své dítě, má větší jistotu, že je vše OK.... a poud má taktní a dobrou lékařku/lékaře, tak i poznámky o případných komplikacích (vysoký tlak, váha....) jsou jí sděleny taktně a ne formou výčitky - a z toho přece žádné trauma mít nemůže.... nanejvýš po odchodu z ordinace obrátí oči v sloup a myslí si svoje....
Není tady
Já jsem měla celé těhu v pohodě, akorát že několikrát měla Mudr. podezření na nějaké abnormality, tak mě dále vyšetřovali a zbytečně jsem se stresovala. Nejdřív bylo podezření na mimoděložní těhotenství, pak na Down. syndrom z triple testu (riziko 1:210), byla jsem na odběru plodové vody, ke konci těhotenství strašili přenášením a vyvoláním porodu. Vůbec nebrala Mudr. v potaz, že jsem věděla den početí, že mám cyklus 35 dní a tudíž že nemohu přenášet. Oni počítali termín podle PM a to samozřejmě nevycházelo. Taky se Mudr. nelíbilo, že jsem trochu zhubla v 35 týdnu, viděla v tom riziko předčasného porodu. Prostě jsem se zbytečně těmi řečmi od doktorky stresovala, hlavě když mě poslala do nemocnice s mimoděložním těhotensvím, tak to jsem dost obrečela. Jinak doktorka byla hodná, milá, neměla jsem důvod ji měnit, akorát jsem měla tu smůlu, že testy dopadali špatně. Trauma jsem z toho teda měla.
Taky jsem si přečetla knihu od Mudr. Odenta Znovuzrozený porod a chtěla jsem rodit přirozeně a bez nástřihu ve Vrchlabí. Nakonec jsem neměla odvoz, tak jsem rodila v MB, všemu jsem se podvolila, akorát vždy, když mi něco dělali, tak jsem myslela na to, že takhle jsem to nechtěla, že to v té knize děsně kritizovali, ale neodvážila jsem se protestovat, protože v předporodním kurzu v MB nám řekli, že nespolupracující rodičky přivazují ke koze a a toho jsem se bála, tak jsem radši spolupracovala. Měla jsem to štěstí, že jsem měla rychlý porod a nikdo jiný tam nerodil, tak jsem měla alespoň klid. Celou první dobu porodní jsem strávila na přípravně a každou hodinu asi 10 min na monitoru na PS. I když mají perfektně zařízenou hekárnu, mě do ní nepustili, asi si tu hezkou místnost nechtěli ušpinit, tak mě nechali 3 hodiny v přípravně (bez okna), kde bylo jen WC, lehátko a sprcha. O žebřinách, balonu a vaně s teplou vodou jsem se mohla nechat jen zdát. Tohle vybavení tam mají, ale mě k tomu nepustili. Po porodu se nesmí 2 hodiny pít, ale mě nedali napít 3 hodiny, protože zrovna neměli sestry na oddělení čas, něco mi donést. Když mě odváželi s porodního sálu, řekli, že mi dítě hned přivezou, ale přivezli ho asi za 2 hodiny a já jsem nevěděla, co s ním je.
Příště budu doufám rodit ve Vrchlabí, aby to bylo trochu víc podle mých představ a hlavně bez nástřihu.
Není tady