29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nikkitko, moje těhotná kočičí bezdomovkyně má též sklony chodit mimo WC. Ostatní kočky ji moc nemusí - ne, že by jí přímo ubližovaly, ale prostě mezi ně zatím nezapadla. Vet ji prohlížel a nic na ní - kromě těhotenství - neshledal. Nechala jsem ji naočkovat a odčervit, ví, kam má chodit na WC ale po ránu se mi vyčůrala na předložku u vany, zrovna ve chvíli, když jsem se koupala.
Mám problém - až dosud žila číča v přírodě, doma ji mám cca tři týdny. Každou chvíli by měla rodit. Nechci ji - vzhledem k jejímu stavu - trestat, ale situace, aby mi močila v domě kam ji napadne není únosná. Pokud je teď teplo a já jsem v práci, číča se stejně uvnitř domu nezdržuje, protože je venku před domem na dvoře. Má možnost výběhu jak do domu, tak i z domu otevřeným oknem v předsíni. Takže nevím, co dělat, aby se číča podobných excesů vyvarovala.
Není tady
Neboj, je sama vetřelkyní mezi starousedlíky, ono se to upraví. Tohle mohl být zoufalý pokus o zastání při nějaké neshodě s osazenstvem a Ty se místo toho koupeš. a nebo se chtěla mazlit a ty zase nic.
Všechny kočky, co jsme měli nebo co chodím navštěvovat chovatele si většinou stěžují touhle formou. Saxana např. tímto způsobem dala jasně najevo, co si myslí o luxusních pelíšcích, které jsem ji ze zoufalství, aby pořád neležela jen na zemi (když nemá ráda měkké) zakoupila a ukázala, že jsou pro ni určené ke spaní a odpočinku. Pelechy prošly pračkou a následně skončily na skříni nebo u ostatních chovatelů. Zkrátka koberec je pořád to nejlepší kanapíčko...
Největší ostudu asi udělala na návštěvě, kdy jsem se chlubila, že je to čistotná kočka a že se venku nevyčůrá ani nevykaká, že chodí pouze na svůj záchod a ani na procházce neudělá potřebu a čeká až na svůj záchod, i kdyby jí měl prasknout močák...... a ona pořád brblala, že už chce domů a pobíhala po tom bytě a nezůstala chvilku ležet a byla taková naprdnutá a když jí nikdo nevyhověl, tak se nechala nějak šikovně pustit do ložnice a pánovi bytu se pěkně vyčůrala do postele a on zrovna za to vůbec nemohl, neb nebyl ani doma, pouze jeho manželka a děti.
, ale holt baba drží s babou, tudíž ona poznala, kdo je astmatik a alergik na kočky a kdo se bude v té (3xčištěné) matraci zmítat půl roku v astmatických záchvatech....
No, tak tam už s ní nikdy nepůjdeme....
Na druhou stranu už to nikde jinde, nikdy neudělala, ale do cizích ložnic ji teda preventivně nepouštím....
Není tady
Chudák Kasilda, mafiáni se jí štítivě vyhejbají, kočičí těhule tady kraluje jednak u misek s krmením, druhak v mojí posteli. Od doby, kdy sem syn natáhl chudinku Kasildu téměř proti mojí vůli (ha ha) mafiáni zastávají postoj, že budou Cass bojkotovat. Těhotná Kasilda si u krmení servítky nebere - roztáhne se u misek s tím, že žere, pokavaď nepukne a ostatní mafiáni se jí štítivým obloukem vyhýbají. Řeším to tak, že kočičí konzervu a podobné pochutiny rozděluji do více misek mezi mafiány tak, aby se pokud možno nepozakousali
Bohužel - mafiáni zaujmuli vůči těhotné Cass jednoznačné stanovisko - Cass se uvelebila u mě na polštáři, tedy nesnášíme Kasildu a nesnášíme zároveň i paničku
Není tady
NO o paničku strach nemám, ta si získá ztracený respekt krmením, péčí apod... ale snad Kasilda nebude muset bojovat např. o ochranu mláďat po porodu apod.... To bude mít moc práce s uhlídáním prcků a ještě přitom bránit svoje práva.
Není tady
Macex: No, hlavně z hlídání mrňousků mám docela strach. Jde mi o to, aby se Kasilda okotila pokud možno v době, kdy nebudu v práci, aby koťatům mafiáni v době mojí nepřítomnosti neublížili. Potíž je v tom, že ten poslední je nevykastrovaný kocour a bojím se toho, aby zrovna on nevzal spravedlnost do svých zubů
Jinak není problém Cass i s koťaty zavřít do dolního pokoje, aby tam byli v bezpečí, jde mi právě jen o ten moment porodu a po porodu.
Není tady
Na likvidaci zápachu se mi nejvíce osvědčil přípravek LAPAREN. Nemusí se nikam stříkat. Je to prášek, který se umístí v místnosti a je po několik měsíců po zápachu. Vychytá i smrad z cigaret. Dá se koupit v některých prodejnách pro zvířata nebo na www.laparen.cz
Není tady