Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 6. 2006 11:56

Lehena
♥♥-----

Kocourek se mi vyčůral do postele..co s tím???

Tak jsem před necelými třemi týdny našla venku černé koátko, tak jsem neodolala a psala jsem partnerovi, že ho beru domů. Od začátku bylo hravé, mazlivé a čistotné. Hned jsem jsem s ním přijela domů, posadila jsem ho na kočičí záchod a pak tam už chodilo samo. Zašli jsme s ním k veterináři a ten nám řekl, že je to kocour a má asi tak 8-10 týdnů,zánět průdušek, spojivek. Tak jsme dostali injekce a anitibiotika a ted už je kocourek snad zdravý.
Ale včera jsem přišla z práce domů doma jsem našla rozčíleného přítele a schovaného Gypsyho (to je ten kocourek:-)). Počůral nám postel až na matraci a sami asi víte, jak kočičí čůranky smrdí a těžko to jde vyčistit.
Na netu sjem četla, že to udělá kočka naschvál, když jí necháte doma samotnou,ale já odejdu do práce a je tam samo tak 5 hod, než přijde přítel a jinak se mu hodně věnujeme.
Nevím,co s tím, přítel je rozčílenej, že prý ještě jednou a jde "z baráku". To bych samozřejmě nedovolila, je to moje zlatíčko.ale nevíte, co s tím mám dělat? Byt máme pronajatý a o to je to nepříjemnější. Dnes jsem ho zavřela na chodbě se vším,ale nechci ho tam nechávat pořád. Co mám teda dělat, aby to už nedělal????
Předem moc díky za odpovědi a omlouvám se za tak dlouhý text...

Není tady

#2 21. 6. 2006 14:28

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kocourek se mi vyčůral do postele..co s tím???

Ahoj Leheno, píšeš, že je to proto, že ho nechávᚠdoma samotného.
Já jsem slyšela, že to kočičky dělávají, pokud je jim nějak ubližovaný- kopneš do něj, hodíš s ním apod.
Takže je otázka, co mu kdo udělal, než se dostal k vám.

Taky by to mohlo být tím, že není vykastrovaný. Pokud kocourek není vykastrovaný, pak pomůže kastrace, jinak si tímto způsobem prý značí své teritorium.

Ale jestli je vykastrovaný, tak pak nevím, co s tím.

Není tady

#3 21. 6. 2006 14:43

Lehena
♥♥-----

Ahoj Leilo, díky za odpoveď. Kocourek je ještě moc malý na kastraci a na značkování se mi zdá, že je taky ještě malý. Tak nevím, co s tím, nechci ho pořád zavírat na chodbě. Je mi divné, že to udělal až po nějaké době co je u nás....achjo.

Není tady

#4 21. 6. 2006 14:58

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Já mám doma koátko- ale holku, takže s kastrací- kdy- ti neporadím. Jen jsem to vyčetla na netu /že si značkují teritorium/, když jsme se rozhodovali, jestli kluka nebo holku. Právě proto jsme se rozhodli pro kočičku.
Snad se ozve někdo, kdo má doma kluka.

Myslím ale, že tím, že je doma sám, to nebude. Všechny kočky přece zůstávají doma samotný, když jdeme do práce, naše holka dýl než tvůj kocourek.
Kdoví, čím mu dřív kdo ublížil. grater

Upravil(a) Leila (21. 6. 2006 14:59)

Není tady

#5 21. 6. 2006 23:26

2Káta
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ahoj Leheno,mi jsme měli taky kocourka a ten to dělal taky a byl rozmazlený tak jsme ho pak museli dát na barák.Kocouři tohle dělají jsou jak psi značkují si ale doma,a pak je to strašně zapáchat a nedá se to odnaučit.Ted máme kočičku a jsem 100% spokojená.

JAROUŠEK SE NARODIL 30.11.2007 VE 20:50h 3760g a 52cm :-)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;29/st/20071130/e/My+Birthday/k/7e65/event.png

Není tady

#6 26. 6. 2006 9:49

maya
♥♥♥♥♥--

Kočka naší sousedky tohle dělá opravdu naschvál - když jí sousedka něco "udělá", kočka se za trest vykaká třeba za postel a tak (normálně to samozřejmě nedělá). Nebo když sousedka odjede do lázní a číču nechá u nás, tak kočka s ní pak po návratu "nemluví" - je to fakt srandovní, ale chová se skoro jako člověk, dělá uražené výrazy, sousedky si absolutně nevšímá a nechá se odprošovat. Takže si myslím, že to od vašeho kocourka může být jakýsi "trest" za něco, co se mu nelíbilo.

Není tady

#7 26. 6. 2006 13:11

Venus
Host

Lehena napsal(a):

Ahoj Leilo, díky za odpoveď. Kocourek je ještě moc malý na kastraci a na značkování se mi zdá, že je taky ještě malý. Tak nevím, co s tím, nechci ho pořád zavírat na chodbě. Je mi divné, že to udělal až po nějaké době co je u nás....achjo.

Jednou děti přitáhli domů kocourka, snad mu jěště nebyly dva měsíce, Hned jsme mu udělali malý záchůdek, vystllali natrhanými novinami, posadili ho do něj, zahrabali mu v něm nožičkama a ejhle, on to hned pochopil , příště už šel sám. Chodili jsme do práce, byl v paneláku sám přes 8 hodin a žádný problém, prostě inteligent! Nakonec jsme mu našli nový domov na venkově, protože manžel jako správný "samec" ho odmítl dát kastrovat. Dále děti přitáhly větší kotě, tak půlroční a ta byla prasátko, našla jsem hovínko i na stole záchůdek nezáchůdek. Naštěstí se našli původní majitelé z nedalekých vilek. U toho Tvého koátka, které je příliš malé, aby to byl venkovský kocour, si myslím , že to bylo z nějakého stresu...
Když tak ho nech jen v předsíni , nech pootevřený záchod, aby mě přístup ke svému záchůdku, nech mu tam nějaké hračky.... Jinak se kocouři kastrují asi tak v 6ti - 9ti měsících, než začnou značkovat. Pak jsou prý miloučcí jako koátka...

#8 26. 6. 2006 13:16

Nela
♥♥♥♥♥♥-

My máme doma kočku a když byla malá, tak nám taky čůrala do postele. Byli jsme z toho nešastní, na veterině nám řekli, že prostě některé kočky jsou takové a že se to zřejmě neodnaučí, ale dopadlo to dobře,  udělala to  ještě několikrát a pak přestala, chodí ven, nebo na kočičí záchod a je velmi čistotná.

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#9 1. 7. 2006 22:27

Jessie
♥♥♥♥♥--

Sestřin kocourek se taky začal počůrávat do postelí a to pravidelně. Byl ještě dost malý, přála si, aby ještě měl koátka, ale veterinář doporučil kastraci. A od té doby je klid a chodí jen na kočičí záchod

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#10 23. 10. 2006 13:24

Alixa
♥------

Ahoj Leheno.
Co já už jsem odchovala koček a kocourů, to se nedá spočítat. Neboj, to se spraví. A na kastrování musíš až v 9 měsících, když půjdeš s ním moc brzy, tak se z něho stane tlustý, apatický kocour. Všechno má svůj čas. Mě to ze začátku párkrát udělal každý kocour.

Člověk se o svoje štěstí musí postarat sám.

Není tady

#11 24. 10. 2006 9:20

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Ahoj Leheno, zkus se podívat do téhle knihy: http://knihy.abz.cz/prodej/devatero-kocicich-zivotu
a pár odkazů, třeba se ti budou hodit... smile
http://casopis.planetazvirat.cz/061017- … rec-1.html
http://www.kocky-online.cz/jportal/arti … tml?op=all  zde najdeš všehochu o kočičkách

RADY PRO KOATA DO ŽIVOTA:
   1. Jakmile se dostanete poprvé domů, dělejte vystrašené koátko, které nemá daleko k pláči. Lidé vás budou chovat a rozmazlovat, jak dlouho budete chtít. Můžete také teskně zamňoukat, čímž si přivoláte misku s mlékem pro koata&bnsp;;-)
   2. První noc se přitulte k tomu, koho považujete za vůdce vaší nové smečky. Jestliže sebou bude hodně házet na posteli, umyjte mu obličej nebo mu zazpívejte do ucha vaši techno ukolébavku.
   3. Nezapomeňte na tělocvik! Během noci hrajte s kuličkou fotbal o nábytek, hlasitě běhejte po lině či parketách a u člověka, který řídí auto, přeďte co nejhlasitěji. Řidiči se bude zdát, že jede v autě. Neškodí zamňouknout, aby se probudil s úlekem, že naboural do stromu. Musíte jen nasadit nevinný výraz.
   4. Pokud vás vykopnou z ložnice, hlasitě jim nadávejte a škrábejte na dveře. Jakmile se otevřou, máte dvě možnosti: Buď zůstanete sedět, čímž vás chytí za kožich a vyhodí ven nebo zdrhnete.
   5. Lidé jsou naivní, když si myslí, že naučí kočku přijímat zvyky domácnosti. Nenápadně si je vycvičte. Kdykoliv říkají, že jsou pány domu, nechte je při tom. Časem zjistí, že je tomu naopak!
   6. Pokud jde o jméno, pak ho lidé opakují stále dokola do úplného zblbnutí. Zapamatujte si ho raději na začátku, protože jinak vám z toho bude špatně a bolesti uší na sebe nenechají dlouho čekat.
   7. Rozloučení a vítání lidí je radost. Když odejdou, máte celý byt pro sebe, tudíž můžete rybičkám nabídnout zajímavé dobrodružství, ptáčkům pomoci na onen svět a hlodavce pustit na svobodu za účelem jejich pozdějšího najití...
   8. Pokud jde o psy, můžete si k nim dovolit cokoli! Jsme ostatně mrštnější než oni. Stačí zaseknout drápy do psa a pak vyskočit na záclonu nebo pod skříň. Můžete psům jíst i jídlo z misky. Pokud začnou odporovat, řiďte se heslem "škoda každé rány, která padne vedle!"
   9. Při vítání lidí jásejte, protože je můžete zavést k plné misce jídla a žádat další. Nezapomeňte nasadit nechápavý výraz a dál se s nimi hádejte.
  10. Ven nikdy nechoďte! Pokud to bude nezbytné, bojujte. Stačí, když s lidmi nebudete mluvit a v noci je nenecháte vyspat. Několik minut na balkónu musí stačit, abyste se provětrali.
  11. Nejhorší je, když vás chtějí vzít k veterináři. Při tomhle vám můžu jen popřát, abyste to přežili! Prášky, koupel, drápky a injekce. Tohle je jen malá část toho, co je na tomhle světě nejhorší! Prášky můžete kdykoliv nenápadně vyzvracet. S koupelí to je hrozné, ale stejně se umyjte po svém. Lidé nechápou, jakou práci nám dává, abychom všechny ty pachy na sebe nandali!
  12. S drápky se můžete rozloučit. Jestliže máte obrušovací prkno, pak si bruste drápky co nejčastěji. Věřte mi, že není větší potupa než ostříhání drápů.
  13. Proti injekcím nic nezmůžete. Zmítání dopomáhá k větší bolesti a také možnosti poranění či poškození srsti.
  14. Mnoho z nás si říká, jaké by to bylo, kdyby nám lidé rozuměli. Já na to přišla! Tak, jako má panička opakovala mé jméno, já opakovala to samé: „Jídlo!“ Pak přišla na systém, jak se částečně dorozumět nejen mňoukáním, ale i gesty... a někdy i výhružkami. Někdy lituji, že jsem ji to naučila, protože teď jí ani nemůžu vynadat. Radím vám proto, abyste neučili lidi naší řeči.

Není tady

#12 25. 10. 2006 12:37

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

He, he, he, Leheno, mᚠproblém...big_smile Kocourek žárlí... Kočka je "právoplatný člen rodiny" a když ji "krátíš na právech", tak se mstí a protože to jinak neumí, je to jejich oblíbená pomsta... Z tvého přítele cítí konkurenta a pokud je odstrčen kocour a přítel zůstává, (jsou takové chvíle v životě lidském...wink ), je to důvod k "zarputilosti", protože mladá kočka bude vždycky s členy "rodiny" soutěžit o své místo. A protože kočka má pocit, že v přítomnosti něčeho tak nevyvinutého, jako je člověk, potažmo chlap, který si ani myš nechytne a po tmě tápe, dokonalá, má dojem, že by měla zaujímat místo nejvyšší... Ty jsi zřejmě "krmitelka" a tak jsi na výsluní, kdežto partner je jen "otrapa", co jej okrádá o tvůj čas, který by jsi mohla věnovat jemu....supermario Jestli to jednou zkusil, bude to dělat dál, protože pak půjde za pachem a kupovat pokaždé novou matraci, by asi nebylo to pravé...smile On totiž chlap v rodině, je pro kocoura konkurent a samec samce "po čuchu" pozná, proto to "podivné chování najednou", kocourek roste a poznat konkurenci má v genech...lol )
Zamez mu přístup do ložnice a nekompromisně na tom trvej i za cenu jeho nelibosti... Nesmí tam, ani když jsi s ním doma sama! Prostě ložnice = TABU!
Snaž se jej "neopomíjet" a zkus (za příteloví spolupráce...wink ) dosáhnout toho, aby nabyl kocour dojmu, že je (ve vyhrazeném prostoru) "jednička"...
Chápej, v posteli kocour cítí tvého přítele, (muž má mnohem intezivnější "samčí" pach) a nechce jej tam...supermario Když vytrváš, kocour si zvykne, že co se děje v ložnici, není pro něj a postupně ztratí zájem...Hlavně, aby jste se tam neládovali syrovou rybou a podobnými "mlskami", to by poznal!!!
Tak zlom vaz!!! tummenupp

Není tady

#13 25. 10. 2006 12:42

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Cilko, to je skoro úúúúúplně přesně, mám z toho "poprskanej" monitor....!!! supermario

Není tady

#14 25. 10. 2006 14:36

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Alixa napsal(a):

Ahoj Leheno.
Co já už jsem odchovala koček a kocourů, to se nedá spočítat. Neboj, to se spraví. A na kastrování musíš až v 9 měsících, když půjdeš s ním moc brzy, tak se z něho stane tlustý, apatický kocour. Všechno má svůj čas. Mě to ze začátku párkrát udělal každý kocour.

Promin, ale to je blbost. Kocka i kocour jsou VZDYCKY apaticke, vzhledem k tomu, ze po kastraci ( sterilizaci ) se meni jejich hormonalni hladiny. O kockach vim vic, nez by se Ti mohlo zdat. Ale otazka: Zdalipak vis, jak a proc kocka kolem sebe vytvari energetickou barieru ? wink Nebo netusis o cem to mluvim ? wink Dalsi otazka : Kocka vidi cernobile, nebo barevne ? Kocka vidi dobre pri umelem osvetleni ? A posledni otazka - jak vnima kocka zivou bytost: Mozne odpovedi : Jako siluetu, vidi normalne jako clovek, vidi energeticke spektrum ? Hodne zdaru a doufam, ze se nad tim alespon zamyslis.

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#15 25. 10. 2006 14:43

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

maya napsal(a):

Kočka naší sousedky tohle dělá opravdu naschvál - když jí sousedka něco "udělá", kočka se za trest vykaká třeba za postel a tak (normálně to samozřejmě nedělá). Nebo když sousedka odjede do lázní a číču nechá u nás, tak kočka s ní pak po návratu "nemluví" - je to fakt srandovní, ale chová se skoro jako člověk, dělá uražené výrazy, sousedky si absolutně nevšímá a nechá se odprošovat. Takže si myslím, že to od vašeho kocourka může být jakýsi "trest" za něco, co se mu nelíbilo.

Ano Maya, je to typicke chovani kocek. Kdo si mysli, ze je to hlopy tvorecek, myli se. Je hodne obtizne zit s kockou, ale kdo ji rozumi, ma doma vyborneho spolecnika wink Pokud se kocka takto chova, poridte ji kamaradku, kocka pokud chodite do prace nesmi zustavat v byte sama. Jinak dela naschvaly a hodne casto cura do bot. Takze jusou na vyhozeni. ja mam kocicky dve od zacatku.

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#16 25. 10. 2006 14:57

Lehena
♥♥-----

Díky za příspěvky.Tak gypsymu (kocour) je už  7 měsíců..přítel mi odjel do anglie a to čůrání se upravilo:-))..ale jak si zvyknul,že mě má jen pro sebe tak stačí,abych přišla pozdě domu a mám načůráno do skříně. Předevčírem jsem dorazila domů a mám takový zašupovací dveře skříně na oblečení a komplet všechno zech...a smrad jako by mi to tam počůralo celý kočičí komando..už jsem z toho zoufalá...čekat další dva měsíce, než hobudu moci nechat vykastrovat..achjoooo
to Hellga - bohužel nemůžu mu zamezit vstupovat někam, protože mám jen 1+1..takže ted jen kontroluju než odejdu abyněkde něco neleželo, obleční, peřiny..jinak vim, jak by to skončilo..je to fakt strašný..asi nám začalo přímo značkování,co

Není tady

#17 25. 10. 2006 15:43

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Lehena : Tu kastraci zvaz zda to urcite chces. Kocour si znackuje, to je pravda, ale jen v pripade, ze vidi konkurenci. Porid mu jeste kocicku, myslim to vazne a tu dej sterilizovat. Pocitej ale s tim, ze bude apaticka. Kocicku mu porid co nejdriv, protoze pokud mu bude rok, muze ji brat jako vetrelce a roztrha ji na cucky. Jinak k curani. Kocka potrebuje pisecek, a hrabat. malokdy se vycura nekam jinam, nez ma. A dalsi rada, kocka se nevycura nikam, kde spi. nauc ho spat v posteli wink

Není tady

#18 25. 10. 2006 16:35

Lehena
♥♥-----

to dark angel
s tim pískem - od začátku,co ho mám chodil normálně na písek..každý den mu to vybírám a měním a čistím ho skoro pořád,takže mylsím, že v tomhle problém není..spíš si mylsím, že to prostě dělá naschvál, že přijdu později domů, než je zvyklý..jinak je strašně rozmazlený se mi zdá poslední dobou:-))pořád strašně řve a musim ho chovat a mazlit ho, jinak nepřestane..spíš mi někdy připadá, že na jednus stranu snad ani nemám kočku, jak je mazlivý a fixovaný..:-))jo a v posteli spinká už se mnou a je fakt, že už to neudělal..uf

Není tady

#19 25. 10. 2006 17:26

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Lehena : No, vidis wink Jak pisi, je to o tom, ze kocka sice zije svuj zivot a k zivotu neepotrebuje cloveka, ale plati to jen tehdy, pokud neni v byte. Kocka je selma, potrebuje vybeh, potrebuje lovit, nejak zabit cas, ktery ma. Pokud ji zavres doma, nemuze nikam, nudi se a zvykne si na lidskou spolecnost. Pokud ji nedostane ( v jejim mozecku probiha cas jinak, nez ten nas ) pomsti se tim, co cloveka nastve. vetsinou je to vycurani, nebo vykadeni nekam, kde to necekame, nebo neco rozskrabe - naschval, nebo se rada schovava a muzes na ni volat a nevyleze. A ver, ze i v 1+1 byte, si najde misto kam se schovat a Ty ji nenajdes wink Jinak moc me tesi, ze tento thread existuje. Kocky jsou uzasna zviratka a ty moje dve potvurky nevymenim za nic na svete ! wink pa, pa DA

Upravil(a) DarkAngel (25. 10. 2006 17:27)

Není tady

#20 25. 10. 2006 17:36

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Hellga napsal(a):

He, he, he, Leheno, mᚠproblém...big_smile Kocourek žárlí... Kočka je "právoplatný člen rodiny" a když ji "krátíš na právech", tak se mstí a protože to jinak neumí, je to jejich oblíbená pomsta... Z tvého přítele cítí konkurenta a pokud je odstrčen kocour a přítel zůstává, (jsou takové chvíle v životě lidském...wink ), je to důvod k "zarputilosti", protože mladá kočka bude vždycky s členy "rodiny" soutěžit o své místo. A protože kočka má pocit, že v přítomnosti něčeho tak nevyvinutého, jako je člověk, potažmo chlap, který si ani myš nechytne a po tmě tápe, dokonalá, má dojem, že by měla zaujímat místo nejvyšší... Ty jsi zřejmě "krmitelka" a tak jsi na výsluní, kdežto partner je jen "otrapa", co jej okrádá o tvůj čas, který by jsi mohla věnovat jemu....supermario Jestli to jednou zkusil, bude to dělat dál, protože pak půjde za pachem a kupovat pokaždé novou matraci, by asi nebylo to pravé...smile On totiž chlap v rodině, je pro kocoura konkurent a samec samce "po čuchu" pozná, proto to "podivné chování najednou", kocourek roste a poznat konkurenci má v genech...lol )
Zamez mu přístup do ložnice a nekompromisně na tom trvej i za cenu jeho nelibosti... Nesmí tam, ani když jsi s ním doma sama! Prostě ložnice = TABU!
Snaž se jej "neopomíjet" a zkus (za příteloví spolupráce...wink ) dosáhnout toho, aby nabyl kocour dojmu, že je (ve vyhrazeném prostoru) "jednička"...
Chápej, v posteli kocour cítí tvého přítele, (muž má mnohem intezivnější "samčí" pach) a nechce jej tam...supermario Když vytrváš, kocour si zvykne, že co se děje v ložnici, není pro něj a postupně ztratí zájem...Hlavně, aby jste se tam neládovali syrovou rybou a podobnými "mlskami", to by poznal!!!
Tak zlom vaz!!! tummenupp

Helgo, napsala jsi to zajimave, myslim, ze kocici zivot znam vcelku dobre, s par vecma vsak nesouhlasim, neco doplnim. Cloveci samec kocourovi nijak nevadi, stejne jako zena nevadi kocicce a neciti v nich konkurenci - u nas doma to nepozoruji a nejaka zarlivost ? Cele je to o 1. povaze kocky, 2. o pristupu cloveka ke kockam. S tim lovem mysi : Videla jsi nekdy cloveka lovit mys ? Nechapu, proc by kocka mela nabyt dojmu, ze si clovek, potazmo zenska neulovi mys ? ( zena to nedokaze, protoze na to neni predurcena v prirode, byl k ttomu urcen chlap a funguje to dodnes - priklad: Kdo koho lovi ? Zena muze, nebo muz zenu ? wink  ) Ted mam otazku : Co kdyz bude kocoura krmit chlap ? A kocku zenska ? Rada se poucim, co se stane wink Prosim doplnit wink A ted jeste doplnim Tvuj prispevek : Ne pan - clovek, je panem kocky, ale kocka je panem cloveka wink Preberte si to vsichni jak chcete, ale je to svata pravda wink

Upravil(a) DarkAngel (25. 10. 2006 17:38)

Není tady

#21 26. 10. 2006 19:56

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Nemyslela jsem, že by kocourovi vadil chlap, jako samec konkurent... big_smile Ale může mu vadit pach a tak se jej snaží překrýt, zvl᚝ pokud ještě není kastrovaný a dělají to i kočky holky...Také vůně prášku, či máchadla...Některá kočka se na čersvě vypraném prádle ráda povaluje a snaží se "nabrat" vůni do kožichu, jiná jej počůrá...To s tou myší je taky "příměr"...big_smile  Kočka velice záhy pozná, že člověk je "méněcený", po tmě se motá a vůbec je z kočičího pohledu "divnej" a absolutně nesoběstanej...Pokud má kočka dobrý sociální cítění (to se od jedince liší, jako u lidí...wink ), tak se o svého člověka stará a dokonce mu dovolí, aby se choval nepatřičně a odpouští mu drobné přestupky... Asi tak, jako by jste zachovali nadhled k mentálně postiženému...Je to kočičí láska a kočka má veliké srdíčko!
S tím krmením... Nestane se vůbec nic! big_smile Kočka je natolik chytrá, že je jí jedno od koho baštu dostane...Většinou mají v rodině "krmného" jedince, někoho, o kom ví, že z něj "vyrazí" mlsku i když v misce jídlo mají a někoho, komu můžou "pomáhat"  a dělají s ním "věci", někdo líp češe, atd., atd... Prostě si to umí rozdělit. Kočka je prostě kočka a my máme tu čest s ní žít...wink

Není tady

#22 26. 10. 2006 20:15

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Hellgo, vite o kockach opravdu hodne. Myslim, ze s Vama bude velmi plodna diskuse. Diky !

A Vase veta "Kočka je prostě kočka a my máme tu čest s ní žít..." je svata pravda wink

Upravil(a) DarkAngel (26. 10. 2006 20:15)

Není tady

#23 27. 10. 2006 12:18

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Leheno, asi jdete vážně do puberty! big_smile Jestli je to "řvaní" jen k tomu, (oni se mu bouří hormony a on je takový nesvůj...wink ) je to dobrý, ale je taky možný, že budeš mít doma "mluvku" a bude ti komentovat všechno a spílat a vůbec se projevovat...Kočka taky dost brzy pochopí, že na člověka "musí mluvit", protože člověk po kočičím moc nerozumí a časem tě naučí docela i chápat, co ti to chce říct...big_smile Vzpomínám si, jak jsme se přestěhovali na ves a naši dva kocouři byli do té doby jen v bytě. Pozvolna se naučili chodit ven a jednou přiletěl jeden z nich se strašným vyřváváním a běhal ke dveřím a zpátky ke mě, až jsem se zvedla a šla za ním ven. Táhl mě hezký kousek za stodolu. Pořád popobíhal dopředu a zase se vracel, asi jsem šla na jeho vkus moc pomalu... No a za stodolou pálil soused lupení a dědek mu asistoval. Bylo to poprvé, co kocour viděl velký oheň a byl z toho úplně vedle... Možná, že chtěl, abych jim to zatrhla, kdo ví? Když viděli poprvé d隝 a nemohli tím pádem ven, chodili za námi a řvali, jak pominutí... Asi si mysleli, že když umíme vypnout vodu doma, že ji zastavíme i venku... supermario
Ale jestli počítáš, že bude kočičák v bytě, já bych kastraci doporučila... Nemusí to nutně znamenat, že budeš mít doma tlustej, chlupatej polštář... Nekastrovanej kocour bude v tak malém prostoru "nešastný", pořád mu bude něco chybět, i když nikdy neviděl a nezažil "volný" kočičí život. Ta kastrace mu to ulehčí.

Není tady

#24 27. 10. 2006 12:30

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

DarkAngel napsal(a):

Hellgo, vite o kockach opravdu hodne. Myslim, ze s Vama bude velmi plodna diskuse. Diky !

A Vase veta "Kočka je prostě kočka a my máme tu čest s ní žít..." je svata pravda wink

Když pominu "vyčtená moudra", vím o kočkách jen to, co mě sami naučili...wink Propadla jsem jim náhodně, po psí lásce a už mě to zůstalo. Strávila jsem v jejich společnosti víc, jak pětadvacet let...supermario Myslím si, že kdo jednou kočičímu kouzlu podlehne, ten se z toho jen tak nedostane...Proto je mi divné, že je tu tak málo kočičích příspěvků a historek...Určitě nejsem jediný "kočkorapl"  rodna

Není tady

#25 27. 10. 2006 13:25

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Hellgo, taky máme doma "mluvku".
Před pár měsíci jsem tady psala, jak se u nás ocitl kočičí nalezenec z ulice (na 2x přeražený ocas, svrab v uších, podvyživený, dehydrovaný, orgány nateklé, ale vrněl jak kompresor, do náruče se tiskl, jako by chtěl říct, že už nikam nechce a že by u nás rád zůstal) .. Stalo se a dostal jméno - Štístko.
Povídá a povídá, je opravdu hodně komunikativní.. Je už i vykastrovaný, mazlivý, lenivý i akční zároveň (prostě je všechno, jen né "tlustej, chlupatej polštář" - i když špeky už má pořádný) .. Je ho všude plno (hlavně na klíně big_smile ).. Ač dříve byl venkovní, nyní typický "byák" a ven ho to neláká, naopak, když vidí otevřeně dveře na chodbu, v očích se mu leskne hrůza a metelí do ložnice.

První jeho fotka (vyhublost ještě byla znatelná), byla tato: 

http://moje.dama.cz/img/uf237531.jpg

A teď po pár měsících kvalitní stravy, úspěšného rozmazlování a dva měsíce od kastrace, přibral na 4 kg a jedna z posledních fotek je tato:

http://moje.dama.cz/img/uf237534.jpg

A čerstvě vyfocená odpolední siesta big_smile :

http://moje.dama.cz/img/uf237544.jpg

Upravil(a) Ela.. (27. 10. 2006 13:39)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí