6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem před necelými třemi týdny nala venku černé koátko, tak jsem neodolala a psala jsem partnerovi, e ho beru domů. Od začátku bylo hravé, mazlivé a čistotné. Hned jsem jsem s ním přijela domů, posadila jsem ho na kočičí záchod a pak tam u chodilo samo. Zali jsme s ním k veterináři a ten nám řekl, e je to kocour a má asi tak 8-10 týdnů,zánět průduek, spojivek. Tak jsme dostali injekce a anitibiotika a ted u je kocourek snad zdravý.
Ale včera jsem přila z práce domů doma jsem nala rozčíleného přítele a schovaného Gypsyho (to je ten kocourek:-)). Počůral nám postel a na matraci a sami asi víte, jak kočičí čůranky smrdí a těko to jde vyčistit.
Na netu sjem četla, e to udělá kočka naschvál, kdy jí necháte doma samotnou,ale já odejdu do práce a je tam samo tak 5 hod, ne přijde přítel a jinak se mu hodně věnujeme.
Nevím,co s tím, přítel je rozčílenej, e prý jetě jednou a jde "z baráku". To bych samozřejmě nedovolila, je to moje zlatíčko.ale nevíte, co s tím mám dělat? Byt máme pronajatý a o to je to nepříjemnějí. Dnes jsem ho zavřela na chodbě se vím,ale nechci ho tam nechávat pořád. Co mám teda dělat, aby to u nedělal????
Předem moc díky za odpovědi a omlouvám se za tak dlouhý text...
Není tady
Ahoj Leheno, píe, e je to proto, e ho nechává doma samotného.
Já jsem slyela, e to kočičky dělávají, pokud je jim nějak ubliovaný- kopne do něj, hodí s ním apod.
Take je otázka, co mu kdo udělal, ne se dostal k vám.
Taky by to mohlo být tím, e není vykastrovaný. Pokud kocourek není vykastrovaný, pak pomůe kastrace, jinak si tímto způsobem prý značí své teritorium.
Ale jestli je vykastrovaný, tak pak nevím, co s tím.
Pá
Není tady
Ahoj Leilo, díky za odpoveď. Kocourek je jetě moc malý na kastraci a na značkování se mi zdá, e je taky jetě malý. Tak nevím, co s tím, nechci ho pořád zavírat na chodbě. Je mi divné, e to udělal a po nějaké době co je u nás....achjo.
Není tady
Já mám doma koátko- ale holku, take s kastrací- kdy- ti neporadím. Jen jsem to vyčetla na netu /e si značkují teritorium/, kdy jsme se rozhodovali, jestli kluka nebo holku. Právě proto jsme se rozhodli pro kočičku.
Snad se ozve někdo, kdo má doma kluka.
Myslím ale, e tím, e je doma sám, to nebude. Vechny kočky přece zůstávají doma samotný, kdy jdeme do práce, nae holka dýl ne tvůj kocourek.
Kdoví, čím mu dřív kdo ublíil.
Upravil(a) Leila (21. 6. 2006 14:59)
Není tady
Ahoj Leheno,mi jsme měli taky kocourka a ten to dělal taky a byl rozmazlený tak jsme ho pak museli dát na barák.Kocouři tohle dělají jsou jak psi značkují si ale doma,a pak je to straně zapáchat a nedá se to odnaučit.Ted máme kočičku a jsem 100% spokojená.
Není tady
Kočka naí sousedky tohle dělá opravdu naschvál - kdy jí sousedka něco "udělá", kočka se za trest vykaká třeba za postel a tak (normálně to samozřejmě nedělá). Nebo kdy sousedka odjede do lázní a číču nechá u nás, tak kočka s ní pak po návratu "nemluví" - je to fakt srandovní, ale chová se skoro jako člověk, dělá uraené výrazy, sousedky si absolutně nevímá a nechá se odproovat. Take si myslím, e to od vaeho kocourka můe být jakýsi "trest" za něco, co se mu nelíbilo.
Není tady
Lehena napsal(a):
Ahoj Leilo, díky za odpoveď. Kocourek je jetě moc malý na kastraci a na značkování se mi zdá, e je taky jetě malý. Tak nevím, co s tím, nechci ho pořád zavírat na chodbě. Je mi divné, e to udělal a po nějaké době co je u nás....achjo.
Jednou děti přitáhli domů kocourka, snad mu jětě nebyly dva měsíce, Hned jsme mu udělali malý záchůdek, vystllali natrhanými novinami, posadili ho do něj, zahrabali mu v něm noičkama a ejhle, on to hned pochopil , přítě u el sám. Chodili jsme do práce, byl v paneláku sám přes 8 hodin a ádný problém, prostě inteligent! Nakonec jsme mu nali nový domov na venkově, protoe manel jako správný "samec" ho odmítl dát kastrovat. Dále děti přitáhly větí kotě, tak půlroční a ta byla prasátko, nala jsem hovínko i na stole záchůdek nezáchůdek. Natěstí se nali původní majitelé z nedalekých vilek. U toho Tvého koátka, které je příli malé, aby to byl venkovský kocour, si myslím , e to bylo z nějakého stresu...
Kdy tak ho nech jen v předsíni , nech pootevřený záchod, aby mě přístup ke svému záchůdku, nech mu tam nějaké hračky.... Jinak se kocouři kastrují asi tak v 6ti - 9ti měsících, ne začnou značkovat. Pak jsou prý miloučcí jako koátka...
My máme doma kočku a kdy byla malá, tak nám taky čůrala do postele. Byli jsme z toho neastní, na veterině nám řekli, e prostě některé kočky jsou takové a e se to zřejmě neodnaučí, ale dopadlo to dobře, udělala to jetě několikrát a pak přestala, chodí ven, nebo na kočičí záchod a je velmi čistotná.
Není tady
Sestřin kocourek se taky začal počůrávat do postelí a to pravidelně. Byl jetě dost malý, přála si, aby jetě měl koátka, ale veterinář doporučil kastraci. A od té doby je klid a chodí jen na kočičí záchod
Není tady
Ahoj Leheno.
Co já u jsem odchovala koček a kocourů, to se nedá spočítat. Neboj, to se spraví. A na kastrování musí a v 9 měsících, kdy půjde s ním moc brzy, tak se z něho stane tlustý, apatický kocour. Vechno má svůj čas. Mě to ze začátku párkrát udělal kadý kocour.
Není tady
Ahoj Leheno, zkus se podívat do téhle knihy: http://knihy.abz.cz/prodej/devatero-kocicich-zivotu
a pár odkazů, třeba se ti budou hodit...
http://casopis.planetazvirat.cz/061017- … rec-1.html
http://www.kocky-online.cz/jportal/arti … tml?op=all zde najde vehochu o kočičkách
RADY PRO KOATA DO IVOTA:
1. Jakmile se dostanete poprvé domů, dělejte vystraené koátko, které nemá daleko k pláči. Lidé vás budou chovat a rozmazlovat, jak dlouho budete chtít. Můete také teskně zamňoukat, čím si přivoláte misku s mlékem pro koata&bnsp;;-)
2. První noc se přitulte k tomu, koho povaujete za vůdce vaí nové smečky. Jestlie sebou bude hodně házet na posteli, umyjte mu obličej nebo mu zazpívejte do ucha vai techno ukolébavku.
3. Nezapomeňte na tělocvik! Během noci hrajte s kuličkou fotbal o nábytek, hlasitě běhejte po lině či parketách a u člověka, který řídí auto, přeďte co nejhlasitěji. Řidiči se bude zdát, e jede v autě. Nekodí zamňouknout, aby se probudil s úlekem, e naboural do stromu. Musíte jen nasadit nevinný výraz.
4. Pokud vás vykopnou z lonice, hlasitě jim nadávejte a krábejte na dveře. Jakmile se otevřou, máte dvě monosti: Buď zůstanete sedět, čím vás chytí za koich a vyhodí ven nebo zdrhnete.
5. Lidé jsou naivní, kdy si myslí, e naučí kočku přijímat zvyky domácnosti. Nenápadně si je vycvičte. Kdykoliv říkají, e jsou pány domu, nechte je při tom. Časem zjistí, e je tomu naopak!
6. Pokud jde o jméno, pak ho lidé opakují stále dokola do úplného zblbnutí. Zapamatujte si ho raději na začátku, protoe jinak vám z toho bude patně a bolesti uí na sebe nenechají dlouho čekat.
7. Rozloučení a vítání lidí je radost. Kdy odejdou, máte celý byt pro sebe, tudí můete rybičkám nabídnout zajímavé dobrodruství, ptáčkům pomoci na onen svět a hlodavce pustit na svobodu za účelem jejich pozdějího najití...
8. Pokud jde o psy, můete si k nim dovolit cokoli! Jsme ostatně mrtnějí ne oni. Stačí zaseknout drápy do psa a pak vyskočit na záclonu nebo pod skříň. Můete psům jíst i jídlo z misky. Pokud začnou odporovat, řiďte se heslem "koda kadé rány, která padne vedle!"
9. Při vítání lidí jásejte, protoe je můete zavést k plné misce jídla a ádat dalí. Nezapomeňte nasadit nechápavý výraz a dál se s nimi hádejte.
10. Ven nikdy nechoďte! Pokud to bude nezbytné, bojujte. Stačí, kdy s lidmi nebudete mluvit a v noci je nenecháte vyspat. Několik minut na balkónu musí stačit, abyste se provětrali.
11. Nejhorí je, kdy vás chtějí vzít k veterináři. Při tomhle vám můu jen popřát, abyste to přeili! Práky, koupel, drápky a injekce. Tohle je jen malá část toho, co je na tomhle světě nejhorí! Práky můete kdykoliv nenápadně vyzvracet. S koupelí to je hrozné, ale stejně se umyjte po svém. Lidé nechápou, jakou práci nám dává, abychom vechny ty pachy na sebe nandali!
12. S drápky se můete rozloučit. Jestlie máte obruovací prkno, pak si bruste drápky co nejčastěji. Věřte mi, e není větí potupa ne ostříhání drápů.
13. Proti injekcím nic nezmůete. Zmítání dopomáhá k větí bolesti a také monosti poranění či pokození srsti.
14. Mnoho z nás si říká, jaké by to bylo, kdyby nám lidé rozuměli. Já na to přila! Tak, jako má panička opakovala mé jméno, já opakovala to samé: Jídlo! Pak přila na systém, jak se částečně dorozumět nejen mňoukáním, ale i gesty... a někdy i výhrukami. Někdy lituji, e jsem ji to naučila, protoe teď jí ani nemůu vynadat. Radím vám proto, abyste neučili lidi naí řeči.
Není tady
He, he, he, Leheno, má problém... Kocourek árlí... Kočka je "právoplatný člen rodiny" a kdy ji "krátí na právech", tak se mstí a protoe to jinak neumí, je to jejich oblíbená pomsta... Z tvého přítele cítí konkurenta a pokud je odstrčen kocour a přítel zůstává, (jsou takové chvíle v ivotě lidském... ), je to důvod k "zarputilosti", protoe mladá kočka bude vdycky s členy "rodiny" soutěit o své místo. A protoe kočka má pocit, e v přítomnosti něčeho tak nevyvinutého, jako je člověk, potamo chlap, který si ani my nechytne a po tmě tápe, dokonalá, má dojem, e by měla zaujímat místo nejvyí... Ty jsi zřejmě "krmitelka" a tak jsi na výsluní, kdeto partner je jen "otrapa", co jej okrádá o tvůj čas, který by jsi mohla věnovat jemu.... Jestli to jednou zkusil, bude to dělat dál, protoe pak půjde za pachem a kupovat pokadé novou matraci, by asi nebylo to pravé... On toti chlap v rodině, je pro kocoura konkurent a samec samce "po čuchu" pozná, proto to "podivné chování najednou", kocourek roste a poznat konkurenci má v genech... )
Zamez mu přístup do lonice a nekompromisně na tom trvej i za cenu jeho nelibosti... Nesmí tam, ani kdy jsi s ním doma sama! Prostě lonice = TABU!
Sna se jej "neopomíjet" a zkus (za příteloví spolupráce... ) dosáhnout toho, aby nabyl kocour dojmu, e je (ve vyhrazeném prostoru) "jednička"...
Chápej, v posteli kocour cítí tvého přítele, (mu má mnohem intezivnějí "samčí" pach) a nechce jej tam... Kdy vytrvá, kocour si zvykne, e co se děje v lonici, není pro něj a postupně ztratí zájem...Hlavně, aby jste se tam neládovali syrovou rybou a podobnými "mlskami", to by poznal!!!
Tak zlom vaz!!!
Není tady
Cilko, to je skoro úúúúúplně přesně, mám z toho "poprskanej" monitor....!!!
Není tady
Alixa napsal(a):
Ahoj Leheno.
Co já u jsem odchovala koček a kocourů, to se nedá spočítat. Neboj, to se spraví. A na kastrování musí a v 9 měsících, kdy půjde s ním moc brzy, tak se z něho stane tlustý, apatický kocour. Vechno má svůj čas. Mě to ze začátku párkrát udělal kadý kocour.
Promin, ale to je blbost. Kocka i kocour jsou VZDYCKY apaticke, vzhledem k tomu, ze po kastraci ( sterilizaci ) se meni jejich hormonalni hladiny. O kockach vim vic, nez by se Ti mohlo zdat. Ale otazka: Zdalipak vis, jak a proc kocka kolem sebe vytvari energetickou barieru ? Nebo netusis o cem to mluvim ? Dalsi otazka : Kocka vidi cernobile, nebo barevne ? Kocka vidi dobre pri umelem osvetleni ? A posledni otazka - jak vnima kocka zivou bytost: Mozne odpovedi : Jako siluetu, vidi normalne jako clovek, vidi energeticke spektrum ? Hodne zdaru a doufam, ze se nad tim alespon zamyslis.
Není tady
maya napsal(a):
Kočka naí sousedky tohle dělá opravdu naschvál - kdy jí sousedka něco "udělá", kočka se za trest vykaká třeba za postel a tak (normálně to samozřejmě nedělá). Nebo kdy sousedka odjede do lázní a číču nechá u nás, tak kočka s ní pak po návratu "nemluví" - je to fakt srandovní, ale chová se skoro jako člověk, dělá uraené výrazy, sousedky si absolutně nevímá a nechá se odproovat. Take si myslím, e to od vaeho kocourka můe být jakýsi "trest" za něco, co se mu nelíbilo.
Ano Maya, je to typicke chovani kocek. Kdo si mysli, ze je to hlopy tvorecek, myli se. Je hodne obtizne zit s kockou, ale kdo ji rozumi, ma doma vyborneho spolecnika Pokud se kocka takto chova, poridte ji kamaradku, kocka pokud chodite do prace nesmi zustavat v byte sama. Jinak dela naschvaly a hodne casto cura do bot. Takze jusou na vyhozeni. ja mam kocicky dve od zacatku.
Není tady
Díky za příspěvky.Tak gypsymu (kocour) je u 7 měsíců..přítel mi odjel do anglie a to čůrání se upravilo:-))..ale jak si zvyknul,e mě má jen pro sebe tak stačí,abych přila pozdě domu a mám načůráno do skříně. Předevčírem jsem dorazila domů a mám takový zaupovací dveře skříně na oblečení a komplet vechno zech...a smrad jako by mi to tam počůralo celý kočičí komando..u jsem z toho zoufalá...čekat dalí dva měsíce, ne hobudu moci nechat vykastrovat..achjoooo
to Hellga - bohuel nemůu mu zamezit vstupovat někam, protoe mám jen 1+1..take ted jen kontroluju ne odejdu abyněkde něco neleelo, obleční, peřiny..jinak vim, jak by to skončilo..je to fakt straný..asi nám začalo přímo značkování,co
Není tady
Lehena : Tu kastraci zvaz zda to urcite chces. Kocour si znackuje, to je pravda, ale jen v pripade, ze vidi konkurenci. Porid mu jeste kocicku, myslim to vazne a tu dej sterilizovat. Pocitej ale s tim, ze bude apaticka. Kocicku mu porid co nejdriv, protoze pokud mu bude rok, muze ji brat jako vetrelce a roztrha ji na cucky. Jinak k curani. Kocka potrebuje pisecek, a hrabat. malokdy se vycura nekam jinam, nez ma. A dalsi rada, kocka se nevycura nikam, kde spi. nauc ho spat v posteli
Není tady
to dark angel
s tim pískem - od začátku,co ho mám chodil normálně na písek..kadý den mu to vybírám a měním a čistím ho skoro pořád,take mylsím, e v tomhle problém není..spí si mylsím, e to prostě dělá naschvál, e přijdu později domů, ne je zvyklý..jinak je straně rozmazlený se mi zdá poslední dobou:-))pořád straně řve a musim ho chovat a mazlit ho, jinak nepřestane..spí mi někdy připadá, e na jednus stranu snad ani nemám kočku, jak je mazlivý a fixovaný..:-))jo a v posteli spinká u se mnou a je fakt, e u to neudělal..uf
Není tady
Lehena : No, vidis Jak pisi, je to o tom, ze kocka sice zije svuj zivot a k zivotu neepotrebuje cloveka, ale plati to jen tehdy, pokud neni v byte. Kocka je selma, potrebuje vybeh, potrebuje lovit, nejak zabit cas, ktery ma. Pokud ji zavres doma, nemuze nikam, nudi se a zvykne si na lidskou spolecnost. Pokud ji nedostane ( v jejim mozecku probiha cas jinak, nez ten nas ) pomsti se tim, co cloveka nastve. vetsinou je to vycurani, nebo vykadeni nekam, kde to necekame, nebo neco rozskrabe - naschval, nebo se rada schovava a muzes na ni volat a nevyleze. A ver, ze i v 1+1 byte, si najde misto kam se schovat a Ty ji nenajdes Jinak moc me tesi, ze tento thread existuje. Kocky jsou uzasna zviratka a ty moje dve potvurky nevymenim za nic na svete ! pa, pa DA
Upravil(a) DarkAngel (25. 10. 2006 17:27)
Není tady
Hellga napsal(a):
He, he, he, Leheno, má problém... Kocourek árlí... Kočka je "právoplatný člen rodiny" a kdy ji "krátí na právech", tak se mstí a protoe to jinak neumí, je to jejich oblíbená pomsta... Z tvého přítele cítí konkurenta a pokud je odstrčen kocour a přítel zůstává, (jsou takové chvíle v ivotě lidském... ), je to důvod k "zarputilosti", protoe mladá kočka bude vdycky s členy "rodiny" soutěit o své místo. A protoe kočka má pocit, e v přítomnosti něčeho tak nevyvinutého, jako je člověk, potamo chlap, který si ani my nechytne a po tmě tápe, dokonalá, má dojem, e by měla zaujímat místo nejvyí... Ty jsi zřejmě "krmitelka" a tak jsi na výsluní, kdeto partner je jen "otrapa", co jej okrádá o tvůj čas, který by jsi mohla věnovat jemu.... Jestli to jednou zkusil, bude to dělat dál, protoe pak půjde za pachem a kupovat pokadé novou matraci, by asi nebylo to pravé... On toti chlap v rodině, je pro kocoura konkurent a samec samce "po čuchu" pozná, proto to "podivné chování najednou", kocourek roste a poznat konkurenci má v genech... )
Zamez mu přístup do lonice a nekompromisně na tom trvej i za cenu jeho nelibosti... Nesmí tam, ani kdy jsi s ním doma sama! Prostě lonice = TABU!
Sna se jej "neopomíjet" a zkus (za příteloví spolupráce... ) dosáhnout toho, aby nabyl kocour dojmu, e je (ve vyhrazeném prostoru) "jednička"...
Chápej, v posteli kocour cítí tvého přítele, (mu má mnohem intezivnějí "samčí" pach) a nechce jej tam... Kdy vytrvá, kocour si zvykne, e co se děje v lonici, není pro něj a postupně ztratí zájem...Hlavně, aby jste se tam neládovali syrovou rybou a podobnými "mlskami", to by poznal!!!
Tak zlom vaz!!!
Helgo, napsala jsi to zajimave, myslim, ze kocici zivot znam vcelku dobre, s par vecma vsak nesouhlasim, neco doplnim. Cloveci samec kocourovi nijak nevadi, stejne jako zena nevadi kocicce a neciti v nich konkurenci - u nas doma to nepozoruji a nejaka zarlivost ? Cele je to o 1. povaze kocky, 2. o pristupu cloveka ke kockam. S tim lovem mysi : Videla jsi nekdy cloveka lovit mys ? Nechapu, proc by kocka mela nabyt dojmu, ze si clovek, potazmo zenska neulovi mys ? ( zena to nedokaze, protoze na to neni predurcena v prirode, byl k ttomu urcen chlap a funguje to dodnes - priklad: Kdo koho lovi ? Zena muze, nebo muz zenu ? ) Ted mam otazku : Co kdyz bude kocoura krmit chlap ? A kocku zenska ? Rada se poucim, co se stane Prosim doplnit A ted jeste doplnim Tvuj prispevek : Ne pan - clovek, je panem kocky, ale kocka je panem cloveka Preberte si to vsichni jak chcete, ale je to svata pravda
Upravil(a) DarkAngel (25. 10. 2006 17:38)
Není tady
Nemyslela jsem, e by kocourovi vadil chlap, jako samec konkurent... Ale můe mu vadit pach a tak se jej snaí překrýt, zvlá pokud jetě není kastrovaný a dělají to i kočky holky...Také vůně práku, či máchadla...Některá kočka se na čersvě vypraném prádle ráda povaluje a snaí se "nabrat" vůni do koichu, jiná jej počůrá...To s tou myí je taky "příměr"... Kočka velice záhy pozná, e člověk je "méněcený", po tmě se motá a vůbec je z kočičího pohledu "divnej" a absolutně nesoběstanej...Pokud má kočka dobrý sociální cítění (to se od jedince lií, jako u lidí... ), tak se o svého člověka stará a dokonce mu dovolí, aby se choval nepatřičně a odpoutí mu drobné přestupky... Asi tak, jako by jste zachovali nadhled k mentálně postienému...Je to kočičí láska a kočka má veliké srdíčko!
S tím krmením... Nestane se vůbec nic! Kočka je natolik chytrá, e je jí jedno od koho batu dostane...Větinou mají v rodině "krmného" jedince, někoho, o kom ví, e z něj "vyrazí" mlsku i kdy v misce jídlo mají a někoho, komu můou "pomáhat" a dělají s ním "věci", někdo líp čee, atd., atd... Prostě si to umí rozdělit. Kočka je prostě kočka a my máme tu čest s ní ít...
Není tady
Hellgo, vite o kockach opravdu hodne. Myslim, ze s Vama bude velmi plodna diskuse. Diky !
A Vase veta "Kočka je prostě kočka a my máme tu čest s ní ít..." je svata pravda
Upravil(a) DarkAngel (26. 10. 2006 20:15)
Není tady
Leheno, asi jdete váně do puberty! Jestli je to "řvaní" jen k tomu, (oni se mu bouří hormony a on je takový nesvůj... ) je to dobrý, ale je taky moný, e bude mít doma "mluvku" a bude ti komentovat vechno a spílat a vůbec se projevovat...Kočka taky dost brzy pochopí, e na člověka "musí mluvit", protoe člověk po kočičím moc nerozumí a časem tě naučí docela i chápat, co ti to chce říct... Vzpomínám si, jak jsme se přestěhovali na ves a nai dva kocouři byli do té doby jen v bytě. Pozvolna se naučili chodit ven a jednou přiletěl jeden z nich se straným vyřváváním a běhal ke dveřím a zpátky ke mě, a jsem se zvedla a la za ním ven. Táhl mě hezký kousek za stodolu. Pořád popobíhal dopředu a zase se vracel, asi jsem la na jeho vkus moc pomalu... No a za stodolou pálil soused lupení a dědek mu asistoval. Bylo to poprvé, co kocour viděl velký oheň a byl z toho úplně vedle... Moná, e chtěl, abych jim to zatrhla, kdo ví? Kdy viděli poprvé dé a nemohli tím pádem ven, chodili za námi a řvali, jak pominutí... Asi si mysleli, e kdy umíme vypnout vodu doma, e ji zastavíme i venku...
Ale jestli počítá, e bude kočičák v bytě, já bych kastraci doporučila... Nemusí to nutně znamenat, e bude mít doma tlustej, chlupatej poltář... Nekastrovanej kocour bude v tak malém prostoru "neastný", pořád mu bude něco chybět, i kdy nikdy neviděl a nezail "volný" kočičí ivot. Ta kastrace mu to ulehčí.
Není tady
DarkAngel napsal(a):
Hellgo, vite o kockach opravdu hodne. Myslim, ze s Vama bude velmi plodna diskuse. Diky !
A Vase veta "Kočka je prostě kočka a my máme tu čest s ní ít..." je svata pravda
Kdy pominu "vyčtená moudra", vím o kočkách jen to, co mě sami naučili... Propadla jsem jim náhodně, po psí lásce a u mě to zůstalo. Strávila jsem v jejich společnosti víc, jak pětadvacet let... Myslím si, e kdo jednou kočičímu kouzlu podlehne, ten se z toho jen tak nedostane...Proto je mi divné, e je tu tak málo kočičích příspěvků a historek...Určitě nejsem jediný "kočkorapl"
Není tady
Hellgo, taky máme doma "mluvku".
Před pár měsíci jsem tady psala, jak se u nás ocitl kočičí nalezenec z ulice (na 2x přeraený ocas, svrab v uích, podvyivený, dehydrovaný, orgány nateklé, ale vrněl jak kompresor, do náruče se tiskl, jako by chtěl říct, e u nikam nechce a e by u nás rád zůstal) .. Stalo se a dostal jméno - tístko.
Povídá a povídá, je opravdu hodně komunikativní.. Je u i vykastrovaný, mazlivý, lenivý i akční zároveň (prostě je vechno, jen né "tlustej, chlupatej poltář" - i kdy peky u má pořádný) .. Je ho vude plno (hlavně na klíně ).. Ač dříve byl venkovní, nyní typický "byák" a ven ho to neláká, naopak, kdy vidí otevřeně dveře na chodbu, v očích se mu leskne hrůza a metelí do lonice.
První jeho fotka (vyhublost jetě byla znatelná), byla tato:
A teď po pár měsících kvalitní stravy, úspěného rozmazlování a dva měsíce od kastrace, přibral na 4 kg a jedna z posledních fotek je tato:
A čerstvě vyfocená odpolední siesta :
Upravil(a) Ela.. (27. 10. 2006 13:39)
Není tady