29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já jsem si zrovna tento týden koupila v drogérii balzám ENJA proti striím a celušce, stál asi 300,- a přestože jsem na začátku 4. měsíce, tak se začínám mazat. Mamka mi to právě pořád připomíná, protože má bříško trochu popraskaný. Hodně jsem ale slyšela, že je nejlepší mazat olejíčkem, nebo dokonce i jen olivovým olejem.
Tak teď babo raď - krémy nebo olejíčky?
Nebo střídat, jak píše Jitka2...
Není tady
Já se mažu krémem na strie od Avonu, tak jsem zvědavá jak moc mi pomůže! Když se mažu, dělam si trochu štiplavou masáž, aby byla kůže pružnější. Já jsem hubeňour a to i moje mamka, ale na strie trpíme. Když se mi ve 14 začaly dělat boky a trochu zadeček, kůže mi na zadečku docela popraskala. Přitom jsem vždycky byla hubená. Proto mam z toho trochu strach a tak mamžu, mažu, ale i když bříško popraská, za to mimi to stojí!
Není tady
Za mých časů, když nebyly žádné speciální krémy se používal obyčejný glycerin. Koupí se v lékárně (kupuji ho dodnes, když chci změkčit jakoukoli kůži), 100ml vyjde na asi 27 kč. Nemastí, jen zvláčňuje. Denně natírat asi od půlky těhotenství. Nemám ani jednu strii, po 4 těhotenstvích, moje máma hodně. Nezapomenout natírat prsa!!
Není tady
já jsem se mazala a mazu od zacatku tehu a za posledni tyden mi tak strasne popraskalo brisko:( muzu mazat jak chci a je to hrozny:(.... fakt je to nic moc:( vsude cerveny carky:( mazu porad dala,ale doufam, ze se to zlepsi, .. mam krem od dermacolu na strie(vhodne pro tehulky).. .co vy pouzivate? asi je to fakt jen o te dispozici.. ja jsem taky byla pomerne hubena, malinka, takze asi je to tim, ze ta kuze se nikdy moc neroztahla:(
Není tady
Kamchinko, já také ze začátku používala Dermacol, ale smrděl mi. Ve 4.měsíci jsem vyzkošela L´ORÉAL Correcteur Dehnungsstreifen Vergetures a používám ho doteď. Je proti vzniku strií a zároveň redukuje již vzniklé strie. Je sice trochu dražší- 150ml stojí 235kč,ale nemám ani jednu strii, ťuk ťuk ťuk. Taky jsem četkla o nějakém krému MATERN, ale ten nemám vyzkoušený a je ještě dražší.
Není tady
Kamchi, ja používam klasickú niveu - tú 3v1, ale je pravda, že som sa vždy extrémne mazala, lebo mám dosť suchú kožu samú o sebe. včera som si v DM kúpila jeden olejíček, volá sa BABYLOVE, stál 81Sk. predtým som zase mala Elasti-Q. No, ale výsledok ti poviem až na konci tehotenstva, resp. po pôrode. Kamarátka sa tiež mazala celé tehu a ako na potvoru sa jej urobili strie asi 2 týždne pred pôrodom.
Není tady
payah napsal(a):
Kamchinko, já také ze začátku používala Dermacol, ale smrděl mi. Ve 4.měsíci jsem vyzkošela L´ORÉAL Correcteur Dehnungsstreifen Vergetures a používám ho doteď. Je proti vzniku strií a zároveň redukuje již vzniklé strie. Je sice trochu dražší- 150ml stojí 235kč,ale nemám ani jednu strii, ťuk ťuk ťuk. Taky jsem četkla o nějakém krému MATERN, ale ten nemám vyzkoušený a je ještě dražší.
no on ten enja body control od dermacolu taky stal asi 200... takze to neni takovy rozdil...
Není tady
sunny2 napsal(a):
Kamchi, ja používam klasickú niveu - tú 3v1, ale je pravda, že som sa vždy extrémne mazala, lebo mám dosť suchú kožu samú o sebe. včera som si v DM kúpila jeden olejíček, volá sa BABYLOVE, stál 81Sk. predtým som zase mala Elasti-Q. No, ale výsledok ti poviem až na konci tehotenstva, resp. po pôrode. Kamarátka sa tiež mazala celé tehu a ako na potvoru sa jej urobili strie asi 2 týždne pred pôrodom.
hm, tak ja se budu modlit, aby ty strie co mam nebyla jeste horsi a nebyla jsem jedna velka STRIE:D
Není tady
Kamchinka napsal(a):
payah napsal(a):
no on ten enja body control od dermacolu taky stal asi 200... takze to neni takovy rozdil...
Taky fakt Já docela L´ORÉALU věřím, pomohl i na jiné věci než na strie. Tak ho zkus, já jsem maximálně spokojená, ale pokud se ti jizvičky maj objevit, tak se objevěj, prý je to dědičné
Ale moje mamka má z těhotenství hóóóódně popraskané břicho a já zatím vůbec, tak nevím
Není tady
ahoj marky, určitě záleží na typu kůže, kamarádky co mazaly bříško mají popraskané stejně a některé co nemazaly nemají ani prasklinu. Hodně záleží taky na tom, kolik v těhu přibereš a jak se zvětší bříško, pokud rychle naskáčou kila, rychle naskáčou i strie a nepomůže ani mazání. Jinak já se mažu ElasiQ, ale při prvním jsem se mazala jen Avon mlékem a neměla jsem ani prasklinku. Teď zatím taky ne, ale to ještě může přijít, už nejsem nejmladší
Není tady
no poslední dny se tak fakt cítím, sotva lezu, nebudu ty svoje neduhy radši rozebírat, ale docela se začínám těšit, až prcka vyprdnu
Není tady
úplně ti rozumím, naštěstí musím zařizovat všechno sama (manžel je pracovně třetí měsíc mimo cr), tak mne to udržuje v chodu, ale spánek teda nic moc
Není tady