3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Lidičky, máte někdo zkuenost s operací krátkozrakosti? Budu vděčná vem za zkuenosti, rady atd. Dnes mi můj oční lékař zakázal nosit čočky,a jeliko mám přes 11 dioptrií, tak z toho neastná.
Není tady
Ja jsme byla na LASIKU a muzu na 100% doporucit, chce to jen odvahu a naky chechtaky :-(....ale stoji to za to! Nevahej!
Není tady
Jo jo kolegyně z práce na tom byla před rokem a doporučuje!Prej fakt bomba.
Není tady
Mám kamarádku a kamaráda, co to podstoupili, a taky si to pochvalujou (kromě pooperačních asi jednodenních krutých bolestí ) Ale neměli tolik dioptrií, u silnějí krátkozrakosti se to myslím nedá srovnat úplně na nulu, ale to by Ti řek doktor.
Není tady
Já byla na operaci před 14 dny, je to super vůbec to nebolí a jen mě mrzí, e jsem na to nela dřív.
Není tady
A kolik vlastně taková operace stojí. Dalo by se pomocí laseru odstranit i ilhání?
Není tady
Byla jsem na operaci ve Zlíně, měla jsem krátkozrakost a astigmatismus, cena byla 17 000,- za jedno oko. Měla jsem operované obě oči najednou. S tím ilháním si nejsem jistá, ale podle toho co jsem si zjiovala na netu o těchto operacích, myslím ,e to nelze, ale třeba se mýlím....
Není tady
lind napsal(a):
Byla jsem na operaci ve Zlíně, měla jsem krátkozrakost a astigmatismus, cena byla 17 000,- za jedno oko. Měla jsem operované obě oči najednou. S tím ilháním si nejsem jistá, ale podle toho co jsem si zjiovala na netu o těchto operacích, myslím ,e to nelze, ale třeba se mýlím....
Jsem překvapená, e Tě to vůbec nebolelo. Kamarád, který byl na operaci asi před 10 lety, říkal, e pak den málem bouchal hlavou do zdi. Myslí, e záleí na metodě, nebo čím to můe být, e někoho to pak bolí hrozně a někoho vůbec?
Není tady
Taky jsem byla na této operaci. A musím říct, e super. V září to budou u tři roky. A kdybych to měla podstoupit znova, vůbec by mi to nevadilo. Bylo to naprosto bez problémů. Jen mě překvapuje, e tady mluvíte o bolestech. ádné nebyly. Byla jsem tady: www.refrakcnicentrum.cz a doporučuju Jeden den jsem byla na operaci adruhý u la do práce a krásně jsem viděla. Druhé oko jsem si nechala odoperovat za týden. A nádhera, kdy člověk krásně vidí.
Není tady
Jste hodné díky. Psala jsem si dotaz do lexum.cz, odpověděli mi, e mám opravdu vysokou vadu, e by byla u mě spíe vhodnějí konická čočka, která se implantuje do oka. Ale to bych nechtěla, za jedno stojí jedno oko 37tis a četla jsem, e to způsobuje hodně komplikací. Můu se zeptat kolik jste měli dioptrií? Byla jsem rozhodnutá, e na operaci půjdu, a odpověď mě docela zklamala. Asi budu odkázaná na slepotu a brejličky, ach jo
Není tady
Já jsem měla na kadém oku 4 dioptrie a jsem ráda, e jsou fuč
Není tady
Ahoj,
já jsem byla před rokem a půl ve Zlíně u doc. Smečky na klinice. Měla jsem myopii a necelých 7 dioptrií na kadém oku. Zaplatila jsem necelých 30 tisíc.
První tři dny jsem měla ukrutné bolesti - nedělali mi metodu Lasic, ale PRK /sice moc nevím, co to znamená, ale moná proto ty bolesti/.
První den jsem snědla hypnogen, který mi předepsali a byla jsem moc ráda, e jsem to prospala. Dalí dva dny jsem měla tak oteklé víčka, e jsem nemohla skoro otevřít oči a dost mě při mrkání "dřely" oči.
Teď je ve OK, jsem spokojená, brýle jsem úplně odloila. Jen mám citlivějí oči a hlavně po ránu si musím kapat, protoe jsou "suché".
Není tady
Annie asi to bude tou metodou. Četla jsem, e Lasic je etrnějí, ale u vysoké krátkozrakosti dělají PRK. Ale za to, e nemá ádné brejličky to asi stálo, ne? Já jsem si docela uila s levým okem, ve kterém mi začaly prorůstat ty ilky a proto nemůu nosti čočky.
Fakt vám zavidím, e vidíte. Jsem z toho fakt neastná, hrozně mě brejličky obtěují.
Není tady
Simčo - jo, jsem ráda, e se ve povedlo a jsem bez brýlí....ale pokud Ty nemá vyhnutí a brýle musí nosit, tak z nich zkus udělat přednost. Prodává se spousta krásných obrub, take se dá vybrat.
Já vím, e třeba sportovat s brýlema je něco hrozného...
A to ty čočky nemůe nosit u nikdy nebo teď dočasně?
Není tady
Annie, prý u nikdy. e mi prorůstají ty ilky do sítnice a a by to prorostlo úplně, tak bych na oko přestala vidět.
Má pravdu obrouček je fůra, ale tím jak jsem hodně krátkozraká, tak nemůu vechny mít, nemůu poloviční obroučky a jen sklíčka s nokama, ví co myslím? Musím spí kulatý tvar, do hranatého by to nelo. A to mám buclatý obličej. A pokud bych chtěla nejtenčí sklíčka, tak mě jedno výjde na 5 500Kč, ale budou stejně těká. Pokud bych chtěla plast, tak ten nejslabí je 9 000Kč za jedno, ale stejně by nebyly tak slabé jaké sklíčka. No hrůza
Není tady
já měla kolem 4 dioptrií na oko a k tomu jetě astigmatismus take to bylo komplikovanějí, byla jsem taky u doc. Smečky a dělali mi metodu LAsik- absolutně bezbolestné....
Není tady
J8 doporučuji, měla jsem cca 7,5 dioptrie, dělali mi to před 1O lety a fakt super...tenkrát se dělalo kadé oko zvlá po půl roce......teď u se to dělá jinak, ale neváhej a jdi do toho, jo, stojí to nějaké prachy, ale je to nejlepí investice ve tvém ivotě....protoe zrak ti pak u nikdo neukraqne...la bych do toho znova, ok, nějaká mení bolest moná byla, měla jsem ibalgin, ale bolest zubů je daleko, daleko horí..Nyní jsem po 10 letech byla na kontrole( trvalo to celkem asi 3 hoďky), ale celkový dojem - spokojenost z odou stran - ode mne e vidím stále stejně, od nich , e se to povedlo....a i po finanční stránce si spočítej, kolik dá za exkluzivní brýle, které se ti zamlujou a vadí při líbání, nabo za kontaktní čočky, které si zase třeba musí na noc sundavat.....
Není tady
Proto na to chci jít, brejličky mi fakt vadí a kdy se to spočítá, tak je ta operace levnějí ne investice do brýlí. Mám ale teď strach, jestli mi to budou chtít udělat.
Lind, také mám astigmatismus. V čem je ta operace komplikovanějí? A jesli mi můe jetě napsat cenu.
Není tady
Simčo - je pravda, e i já jsem počítala kolik "vrazím" do brýlí - měla jsem tenčené skla - jedno kolem 2000 + obruba - vak to zná a řekla jsem si, e do toho jdu.
Víim, e je to hromada peněz, ale je moné si to vzít i na splátky. Přece se nebude věčně otravovat s brýlema. Jestli to půjde nebo ne by Ti mohla říct i Tvoje oční Dr.
Tak drím pěsti, a vechno vyjde tak, jak si přeje.
Není tady
Annie, právě, e můj oční lékař mi řekl, e na 99% by u mě operace vhodná byla. Ale zná to, čím víc jsem pročetla o operacích se bojím, aby to u mě lo, kdy mám tak vysokou vadu. Je pravda, e je to drahé, nejdřívě mě to dost odrazovalo, ale na druhou stranu, to e budu vidět za to stojí. I kdy máme hypotéku a spoustu půjček, tak radi nebudu jíst, ale uvidím . Před chvílí mi přila odpověď z Refrakčního centra, také mi píou o konické čočce. Ale stejně, nejvíc mi řeknou, a po vyetření.
Není tady
Kdy má krátkozrakost a astigmatismus není ta operace jiná(lasik) tím jsem myslela,e ta vada je komplikovanějí - ke krátkozrakosti se ti přičítají dioptrie jetě za ten astigmatismus.
Operace obou očí mě stála 33 300,- Kč. Simčo, nejlepí je tam zajít osobně a oni ti u ve dopodrobna vysvětlí. Zkus si najít stránky www.okoun. cz- diskusní klub - oční operace, hodně info jsme odtamtud načerpala.
Není tady
Lind, díky za tip na www stránky. Určitě tam mrknu. Pro operaci jsem rozhodnutá, ale uvidím co my řeknou. Jedné mé kamarádky kolegyně, také byla na této operaci, ale ta za ni dala 45tis. Ale vidí, a to je k nezaplacení. Před chvílí jsem byla vytírat, a kapal mi pot na brejličky, je to k vzteku. Dala bych za operaci cokoliv, hlavně, a mi ji udělají.
Není tady
drím ti palečky, vím co to je v létě se brýle mlí a klouou z horka a v zimě ze zimy pak napi jak jsi dopadla
Není tady
Syna operovali /LEXUM/ před čtyřmi lety. Měl od narození přes 12 dioptrií a astigmatismus. Doporučující lékařkou nám bylo sděleno, e má s nimi ty nejlepí zkuenosti. e nevezmou kadého - pokud z nějakého důvodu po vyetření mají pochybnost, e by zákrok nemusel vyjít, neoperují. Na přístup a péči si rozhodně nemůeme stěovat. Syn je dávno bez brýlí. Srovnali mu to. Take teď máme ty nejlepí zkuenosti i my... co jsme viděli, chodí tam i cizinci. Prostředí, přístup, výsledky...vechno na jedničku!
Není tady
Taky bych měla jeden dotaz: Pokud někdo podstoupí operaci krátkozrakosti např. a ve 40 letech, má to vůbec smysl? Jestli to chápu správně, operací se očím nezabrání v přirozeném stárnutí, a tou dobou u člověk pomalu začíná mít problémy jak s viděním na blízko, tak do dálky. Take operace se vyplatí pouze v mladém věku, aby si člověk ivota bez brýlí dostatečně "uil", protoe ve středním věku brýle dostane tak jako tak (i kdy třeba slabí, ne by měl bez operace) - chápu to dobře?
Není tady