Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 6. 2006 13:18

martinaka
♥♥-----

Ověření maturity

Nemůžu najít maturitní vysvědčení.Co mám dělat?! Mám jen od notáře ověřenou kopii. Škola už dávno neexistuje, je to už hodně dávno. Jak dlouho mi bude ta kopie platit. Já se asi zblázním.

Není tady

#2 19. 6. 2006 13:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ověření maturity

Klid - ověřená kopie má platnost originálu a dokonce ti ověří i kopii z té kopie. Musíš mít ale ofocené obě strany včetně původního ověřovacího razítka.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 19. 6. 2006 14:04

martinaka
♥♥-----

helena napsal(a):

Klid - ověřená kopie má platnost originálu a dokonce ti ověří i kopii z té kopie. Musíš mít ale ofocené obě strany včetně původního ověřovacího razítka.

Ježíši díky, nechtěla bych skončit jako jen se základním vzděláním.
Takže se můžu o práci ucházet jen s ověřenou kopií. A nebudou frflat? Jsem teď na MD, ale pak se budeme asi stěhovat, takže i měnit zaměstnavatele. Doufám, že neztratím při stěhování tu kopii. Díky moc.

Není tady

#4 19. 6. 2006 19:06

martinaka
♥♥-----

Tak změna ta kopie není od notáře, ale potvrzená magistrátem, myslíš, že to stačí?Všimla jsem si toho až teď.

Není tady

#5 19. 6. 2006 20:04

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

určitě to stačí.
Osobně se mi stalo pouze u prvního zaměstnání po škole, že po mně chtěli maturitní vysvědčení.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#6 19. 6. 2006 20:13

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

...ale ani tak by se nic moc nedělo....i když škola už není ....někde jsou umístěny archivní věci školy a ty by se daly dohledat ! Většoinou to bývá okresní archiv nebo podobná organizace, myslím, že na MÚ by ti poradili....

Není tady

#7 19. 6. 2006 21:10

martinaka
♥♥-----

Aneri napsal(a):

...ale ani tak by se nic moc nedělo....i když škola už není ....někde jsou umístěny archivní věci školy a ty by se daly dohledat ! Většoinou to bývá okresní archiv nebo podobná organizace, myslím, že na MÚ by ti poradili....

No jo,ale ze školy jsem vyšla v roce 91.Škola zanikla chvíli potom a navíc je to na druhé straně republiky, takže jezdit sem a tam to je taky na nic. Myslela jsem, že to ověření na obecním úřadě by mohlo stačit. Já furt něco ztrácím jsem hrozná!!!!! Radši si od všeho dělám kopie a důležité věci si nechávám na obecňáku ověřovat.

Není tady

#8 20. 6. 2006 6:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je úplně jedno, kdo to ověří, jestli notář nebo OÚ.  A zaměstnavateli ověřená kopie (i ověřená kopie kopie) musí stačit - prostě řekni, že originály dokladů nedáváš z ruky. Já dávám ve firmě ověřené kopie dokladů i jako přílohu pro výběrová řízení a není to problém. Akorát pozor na jedno - neověřují se třeba občanky, různé další průkazy a podobně - ale to vědí ověřovatelky přesně a poradí i telefonicky.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#9 20. 6. 2006 13:06

martinaka
♥♥-----

helena napsal(a):

To je úplně jedno, kdo to ověří, jestli notář nebo OÚ.  A zaměstnavateli ověřená kopie (i ověřená kopie kopie) musí stačit - prostě řekni, že originály dokladů nedáváš z ruky. Já dávám ve firmě ověřené kopie dokladů i jako přílohu pro výběrová řízení a není to problém. Akorát pozor na jedno - neověřují se třeba občanky, různé další průkazy a podobně - ale to vědí ověřovatelky přesně a poradí i telefonicky.

Moc jsi mi pomohla děkuju moc.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí