29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj kolegyňky
jak vám vyšly hodnoty v těhu průkazce. Zajímá mě hlavně to šíjové projasnění a tak. Některým hodnotám vůbec nerozumím, tak bych to s vámi ráda porovnala.
CRL: 60,5 mm (12+5) ...........to bude asi délka mimíska, že?
NT: 2,3 mm .......................... délka šíjového projasnění?
NB: 1,8 mm.........................netuším...
PAPP-A: 1,32 mIU/ml..............nějaký hormon, tuším,
FsshCG: 113,0 ng/ml..............taky hodnota hormonu hcg (nenašla jsem na
klávesnici ostré S, tak jsem napsala dvě za sebou)
Doktorka mi vždycky, když se ptám, řekně, že ZATÍM je vše v pořádku. No, a já blbka nad tím pak vždycky přemýšlím... Na netu jsem hodnoty nikde nenašla, tak snad mi poradíte vy....ještě, že vás mám...
Není tady
Petrželko každý udává hodnoty v jiných hodnotách,NB je nosní kůstka a je hlavní,že tam je protože u dětí z DS často nebývá,šíjové projasnění je taky v pohodě a ty ostatní hodnoty nevím,ale mrkni se na podobné dotazy v poradnách na www.porodnice.Ale myslím,že můžeš být klidná,když to říkala i doktorka!!!
Není tady
oprava-ne hodnoty v hodnotách,ale jiných jednotkách.Nestresuj se a přeju klidné těhu!
Není tady
Projasnění je to NT, to máš úplně v pohodě. Neplaš :-)
Není tady
Ahoj holčiny,
tak teď jsem z toho tak vyplašená, že zkoumám i tu svou průkazku. Já tam totiž mám jen:
NT 1.3
CRL 67mm
a pak už jen nějaká slova, zkusím to přeluštit:
srdeční akce +, mm +, konč. +, mozek +, a to další už asi nepřelouskám...asi ial +..
Trošku mě vyděsilo to, že tam nemám tu hodnotu NB, holky, jsem asi natvrdlo, ale co znamená dítě z DS????
Není tady
Ahojky Mariko,
myslím, že většina lékařů dělá hlavně to šíjové projasnění a nosní kůstku ne. Aspoň jsem někde četla, že to je novinka. Teda v ČR.
Jinak všem děkuji za odpovědi....jsem plašan...
Není tady
Mariko, buď v klidu, ta tvoje hodnota NT 1.3 je úplně ideální Čím nižší tím "lepší". Petrželka má tu hodnotu taky OK. V 12tt se dělá UTZ na šíjové projasnění (NT) a přítomnost nosní kůstky.
Není tady
Holky...hodnoty nt máte super..ale četla jsme ,že stejně je nejdůležitější porovnání s hodnotou s krve,,což mi neumíme takže toho se moc nedozvíter,ale nebojte,kdyby to nebylo ok,tak by vás doktor poslal na jiné vyšetření.....takže můžete být klidné !!!!
Není tady
no, tak mě dneska při hodnotě NT 2,3mm jak má výše Petrželka doktor vyplašil, že hodnota má být 1,5mm.. A že je možné podezření na vrozenou vadu. Nosní kůstku má..
Není tady
Holky neděste se hraniční hodnota je 3mm,já měla u adélky taky 2,3mm a nikam mě nehnaly a Adélka je zdravá!!!!
Není tady
Ahoj těhulky,
zprávu z utlrazvuku je třeba hodnotit celkově. Neznepokojovala bych se jednotlivými měřeními, protože stres v těhotenství opravdu škodí.
Pokud by lékař našel jakoukoliv odchylku od normálu, řekl by Vám to.
Jestliže Vás to stále znepokojuje požádejte svého gynekologa o vysvětlení zprávy.
Hezký den Magdalena Mikulandová, soukromá porodní asistentka www.studioprozeny.cz
Není tady