Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 6. 2006 8:00

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína

Vši

Můj přítel měl na víkend své děti a u holčičky jsem objevila vši , malá u nás spala. Co teď dělat. Její matka neměla čas ani koupit šampon (byla na spiningu) a tak jsem ho šla koupit....stojí 250 Kč...existuje něco, co zaručeně pomůže? Co s peřinama a povlečením, ve kterém spala, jak desinfikovat byt a místa kde byla....prostě jak se chránit...Podle počtu vší a hnid to má už pěkně dlouho, naštestí já, můj syn ani její bráška a tatínek nic....Já to neviděla dobrých 20 let....co s tím?

Není tady

#2 19. 6. 2006 8:27

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Vši

šampon zabírá nejspojehlivějc, povlečení stačí běžně vyprat. A pro jistotu kontrolovat nějakou dobu celou rodinu.  Není to nic strašného, dcera je přitáhne každou chvíli, většinou však ze školy v přírodě. Letos poprvé
nařídili, že si mají děti vézt své povlečení na polštář.
Když je měla poprvé, tak jsem to také nezjistila, protože mi to ani ve snu nenapadlo, až když se začla podezřele drbat, zjistila jsem tu hrůzu.  (ježíš, už se drbu taky butter )

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#3 19. 6. 2006 8:34

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

My když jsme byli menší tak nám mamka vždycky koupila myslím, že se to jmenovalo Ortosan nebo nějak tak. Ale pro jistotu bych si tím šamponem ty vlasy taky umyla!!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#4 19. 6. 2006 8:43

lelyla
♥♥♥----

Tak když vidím, že se dítě hodně drbe, tak se ho zeptám a jdu zkontrolovat příčinu...Já nevím, já své dítě ...pozoruji

Není tady

#5 19. 6. 2006 8:55

lelyla
♥♥♥----

Co máte z toho, já se drbu už druhý den:-)

Není tady

#6 19. 6. 2006 9:14

Rhea
♥♥♥♥---
Místo: Brno

Slyšela jsem, že je dobré vši vysát vysavačem, ale hnidy bohužel musíš každý den vyčesávat hustým hřebínkem - všivákem. Na šampony typu Orthosan si už zvykly, lepší je použí Difusil nebo jiný připravek na psy.

Není tady

#7 19. 6. 2006 9:26

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Orthosan už se nedělá smile.
Osobně bych se Difusil bála použít na dětskou citlivou pokožku.
Naposledy, někdy v lednu, mi v lékárně nabídli asi tři přípravky - gel, šampon a ještě něco, ale šampon
byl dle magistry nejúčinnější, tak jsem ho koupila. Krásně voněl a zabral.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#8 19. 6. 2006 9:28

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

lelyla napsal(a):

Můj přítel měl na víkend své děti a u holčičky jsem objevila vši , malá u nás spala. Co teď dělat. Její matka neměla čas ani koupit šampon (byla na spiningu) a tak jsem ho šla koupit....stojí 250 Kč...existuje něco, co zaručeně pomůže? Co s peřinama a povlečením, ve kterém spala, jak desinfikovat byt a místa kde byla....prostě jak se chránit...Podle počtu vší a hnid to má už pěkně dlouho, naštestí já, můj syn ani její bráška a tatínek nic....Já to neviděla dobrých 20 let....co s tím?

Ahoj,minulý týden jsem náhodou četl povídání dětské lékařky,která radila maminkám naprosto geniální a hlavně účinný prostředek.Stačí nabarvit vlasy běžnou barvou na barvení vlasů a je po vších.Má to prý dlouho osvědčené a také to vyjde levněji než všelijaké šampony.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#9 19. 6. 2006 10:00

lelyla
♥♥♥----

Počkejte, takže pokud já mám barvené vlasy, tak mi na ně vši nepůjdou? Jinak Ota tedy přišel s velmi originálním nápadem:-)

Není tady

#10 19. 6. 2006 10:07

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

lelyla napsal(a):

Počkejte, takže pokud já mám barvené vlasy, tak mi na ně vši nepůjdou? Jinak Ota tedy přišel s velmi originálním nápadem:-)

Leylo,to je myšleno tak,že když se chytnou vši,tak nabarvení (chemie v barvě na vlasy,to je ten likvidační účinek) je zlikviduje.Jestli to funguje,že by nešly na už obarvené vlasy,tak to už lékařka neříkala.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#11 19. 6. 2006 10:51

Darja70
♥♥♥♥---

Ota napsal(a):

lelyla napsal(a):

Leylo,to je myšleno tak,že když se chytnou vši,tak nabarvení (chemie v barvě na vlasy,to je ten likvidační účinek) je zlikviduje.Jestli to funguje,že by nešly na už obarvené vlasy,tak to už lékařka neříkala.

Ta barva fakt zabírá. Mi to radila kadeřnice wink
Syn dotáhla vši ze školy, chytla to i malá a já ne, ale pro jistotu jsme se všichni nastříkali Difusilem, já obarvila ( nevím, jak by vypadalo, kdyby mé blonďaté děti přišly do školy třeba na mahagon lol), ale nejvíc to nesl můj manžel- hlava holá, ale zavřel se do koupelny a preventivně si oholil od kotníků, až po uši veškeré ochlupení, aby se těch mrch zbavil lol a dodnes má fóbii lol

Upravil(a) Darja70 (19. 6. 2006 11:01)

Není tady

#12 27. 8. 2006 0:15

Evelin
♥♥♥♥---

Už jsem o tom někde psala, ale není jisté, že na babinet.Třeba v Praze je to vracející se problém a prý je můžete chytnou kdekoliv-MHD...hodně lidí na ulici, kino, vlak....
To nejsou naše obyč. vši, ale nějaké azijské, sdělil mne kožní a dotáhla jsem 1 ks i na Hygienu! I má matka z války takovéto vši nezná...tyhle jsou velké, černé, hnusné...
Ortosan a diffusil nezabírají, vši jsou "zvyklé".... Když my jsme řešili tento problém NIC v obchodech nebylo, pouze psí šampony. Spray jsme nějaký sehnaly...ale řekla bych nezabral. Akorát my měli alerg.záchvat a kašel z toho smradu.
Už je pozdě v noci, najednou si nevzpomenu na názvy přípravků, ale kupujte Na Slovensku.
Šampon - Parasidose...co už dostat i u nás, tam stojí 144 sk!!! u nás 250 czk.
Balzam - koupený v SK, ale výrobek z Madarska - francouzská licence- DOPORUČUJI, ten ale byl dražší. -napíšu název-až si vzpomenu. Po umyti Parasidose jsem dítěti vždy -dle návodu nabalzamovala hlavu /přírodní bílý balzám z bylinek a voňavý!) a vždy!!!! vyčesala ječtě další velké vši. I když po česání po šamponu jakože ve vlasech NIC nebylo.
Šampon - specielní ze SRN- zase název nepamatuji ...cena cca 10 EU - konzistence oleje
Já - jsem to od ní taky chytla- hrůza. Ale já si barvím vlasy cca každé 2 měsíce, takže u mne to přešlo rychle.
Další-už jenom rady:
Tee tree oil šampon - prodali mne na SLovensku, jakože pomáha proti vším. Známá z USA radila-celou hlavu natřít olivovým olejem-zabalit- prý pomáhá....
HNIDY - žijí jenom ty, co jsou blíž k hlavě něž 1.5 cm. Ostatní jsou mrtvé.... Ostříhání vlasů jejich ztahování nakonec vyřešilo.
Kožní -taky dal nějaký driják na hlavu-vlasy, ale dítě to nevydrželo mít na hlavě předepsaných 20 min, takže to bych neradila. Drahé bílé něco, jakoby mléko.
Hlavové vši - jinam nejdou. Jenom do vlasů. Bez krve- nemohou žít, ale třeba přežijí snad i 48 hod....
Vše vím od Hygieny, nebot jsem tam byla kvůli tomu3x a já jim radila, co mají radit rodičům a kde to koupit. Doba před 2-ma lety....už to zažít nikdy nechci.
Pevné nervy, od té doby občas preventivně přečešu vlasy a hlavně okamžitě ve škole hlásíme, když je někdo má. Nerada bych je zase chytla!!!! Dítě ví, že když je chytně, vlasy půjdou pryč a to nechce.

Není tady

#13 15. 1. 2007 20:35

smilla
♥♥-----

Pročítám tuhle diskusi, bohužel dcera neustále nosí živé vši ze školy, první měla před vánočníma prázdninama, šampon s tea tree složkou zabral, když byla doma, vše je ok, jakmile jde do školy, má je do dvou dní zpět. Dcera má dlouhé husté vlasy, ale ostříhání není řešení, když je doma a používáme šampon - vši nejsou. Ze školy je dotáhla už po třetí. Zítra jdu za ředitelkou, zda by nemohly učitelky kontrolovat ráno dětem hlavy (v mém dětství zcela běžné), a kdo je má (a někdo je má určitě!!) - tak zavolat rodičům, a poslat dítě domů. Protože jinak se jich prostě nezbavíme, a dcera je zbytečně doma a stejně k ničemu. Prosím poraďte, máte také někdo zkušenost s řešením ve škole (malá vesnická, cca 40 žáků). Díky moc

Není tady

#14 15. 1. 2007 21:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mně si přinesla dcera vši z tábora - pomohl odvšivovací šampon. Jako doplněk pomáhá klasický recept - po každém umytí hlavy  odvšivovacím šamponem oplach octovou vodou (na 2 dcl teplé vody 1 lžička octa). Kyselé prostředí hnidy spolehlivě zabíjí.  My jsme se jich zbavili důsledným používáním šamponu-Difussilu a potom - při použití normálního šamponu - dalším octovým  oplachem.
Ovšem nechci sahat nikomu do svědomí, ale na druhém stupni základní školy byla a je běžná praxe, že jakmile se na škole objevily vši, žáci si jednotlivé blešáky byli schopni prodávat mezi sebou za účelem snadného zameškání školní docházky :-)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#15 15. 1. 2007 23:19

ita
♥♥♥♥♥♥-

Taky myslím, že hlavním důvodem šíření je omuvená absence. Psího šamponu bych se nebála, je velmi šetrný k pokožce. Omylem jsme psa umyli naším šamponem a mohl se uškrábat.

Není tady

#16 16. 1. 2007 7:40

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Naši kluci je chytli před vánocema. Přišli jsme na to 1. svátek. Byla jsem z toho fakt na větvi. Celé dny jsme prohlíželi hlavy a prali povlečení. Kluci měli oba vlasy na ramena a z toho tahání hnid z vlasů mě jenom chytly záda. Manžel byl hned pro stříhání, ale já jsem odporovala. Ale bohužel po pěti dnech jsem povolila a vlasy šly lů. Takže teď mám doma místo dvou blonďáků dvě plešatky. A víckrát už to nechci zažít. JEště teď je mi z toho blbě.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#17 16. 1. 2007 10:30

smilla
♥♥-----

Právě jsem se vrátila ze školy, vši mají všechny holky v páté třídě. Omluvená absence možná funguje na druhém stupni, popř. u kluků - ale u nás opravdu ne, dcera je na vlasy pyšná, a když vši měla poprvé, byl z toho bezmála hysterický záchvat. A stříhat je opravdu nechci -to je řešení následku a ne příčiny. Bylo mi řečeno, že učitelky nemají právo nahlížet dětem do hlav - ale domluvily jsme se s ředitelkou, že si vyžádají písmné povolení rodičů - a pak mohou kontrolovat hlavy. Otázka je, jak někteří rodiče doma dítě odvšiví, nestačí jen umýt jednou šamponem - a na druhý den šup do školy, my budeme doma aspoň 7 dní- a mám jistotu, že je 100% odvšivená.  Zatím se mi opravdu zdá nejlepší ortosan pro psy - hlavu nedráždí a vyčesání vší je bezproblémové. Díky za tip s octovou vodou, když vyčesáváme vši, máčíme hřebínek do roztoku octa a vody.
Nejhorší je neustálé praní povlečení a všech dek a polštářů - už mi z toho jde hlava kolem!

Není tady

#18 16. 1. 2007 11:18

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Asi je to hloupý dotaz, ale vyčesávají se vši nebo se tím hřebínkem dostanou i hnidy? Doufám, že už to nebudu potřebovat, ale co kdyby ...?

Není tady

#19 16. 1. 2007 19:42

smilla
♥♥-----

Dnes jsem koupila difusil spray a také ten zmiňovaný balzám - lékárnice mi ho doporučovala, tak uvidím.
Doma intenzivně vyčesáváme, ale vyčesat jdou jen vši, hnidy se musí stahnout rukama, tedy alespoň u nás.

Není tady

#20 20. 1. 2007 16:40

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud vši nosí dítko stále ze školky tak je tam musí někdo opravdu mít!!!Pamatuji se jak je dcera neustále nosila ze školky domů.Já byla šílená,protože každý večer jsme seděly několik hodin a vyčesávaly hnidy.Měla dlouhé.husté vlasy,stříhat jsem ji nechtěla!Pomahal šampon Difusil a sprey jsem stříkala na ostatní jako prevenci.Do školky jsem  tenkrát taky zašla a paní učitelky začly každé ráno dětem prohlížet hlavy.stolt

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#21 27. 6. 2007 9:09

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Právě jsem objevila v učitelských novinách č.27 inzerát na přípravek proti vším: Paranit, vhodný pro děti, dospělé i pro těhotné a kojící matky, neobsahuje chemické látky, ale je na bázi přírodních olejů, takže se dostane do dýchacího ústrojí vší, vši se udusí a navíc si nevybudují na tento přípravek rezistenci, takže se může používat stále znovu a znovu.

Strach je malá smrt...

Není tady

#22 12. 9. 2007 15:22

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak holky, začala škola a jdu si hodit mašli. Už zase jsou vši. skurt  Jak jste na tom u vás? Včera ve 21:30 mi volala sousedka, že kluk má vši. Nᚠmladý s ním sedí. Chytil mě amok, prohlíželi jsme hlavu, převlíkala jsem postele a prala povlečení, plyšáky a vůbec všechno. Celý den mě z toho pomyšlení svědí hlava. Já se z toho asi fakt pominu. Koupila jsem preventivně nějaký olejový přípravek, ale jestli uvidím jednu hnidu nebo veš, tak je asi po mě.

Upravil(a) Vlaďka (12. 9. 2007 15:22)

Není tady

#23 19. 9. 2007 15:35

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Minulý týden nebo kdy byla příloha MF DNES věnována všim. Popis-fotka všech přípravků, která jsou u nás k dostání. Poučená z minulosti jsem výtisk koupila a odložila. Ted v rychlosti na int.nemohu najít tu stránku.
Radím...šampon Parasidose + po umytí namazat tím balzámem a nabeton vyčešete ještě alespon 3 vši!!! Hnidy-rúčo...
Jo, o tom paranitu psali jako novinka, snad nebudeme mít šanci ji vyzkoušet.

Není tady

#24 19. 9. 2007 22:17

Bebe
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Tak holka mi taky donesla v žákajdě ,že mají na škole vši,máme děti prohlédnout sad,u nás zatím nic ,ale nevím jestli nemám koupit preventivně nějaký šampon ,doporučovali ve škole taky ten PARANIT.Já je nechcúúú brebery. dumbom

http://www.gify.nou.cz/mini_ikon7_soubory/484.gif

Není tady

#25 20. 9. 2007 11:50

Musim
♥♥♥♥♥♥-

TEdy prevenci vřele doporučuji. Zaslechnu slovo o tom ,že ve škole jsou vši, sice jinde, než u ní v třídě a už obě PREVENTIVNÉ myjeme hlavy v šamponu protivšim. Pak pročešu a sleduji, zda se škrábe.
Jelikož po zbytečném boji cca ROK!!!! jsme je jich nemohly zbavit, šly vlasy dolů. Ví, že jedna veš či hnida, a jdou dolů zase, tak si je hlídá(vlasy)! Já ji poslala čistou!!! a donesla velké 3 ze školy!
No, když jsou tam matky, které se štítí česat a vybírat z hlavy, tak to je těžká pomoc. I VOLNO kvůli tomu ve škole bylo- pátek, odvšivovací den!
Minule přišla kamarádka, že už je mají snad taky 6 měsíců (i ona to chytla), dala jsem ji (neznala ho) šampon....nebot je sestřička, tak jak k nim chodí hodně lidí, pozor, i u lékaře-dospělého to třeba můžete chytnout....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí