18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můj přítel měl na víkend své děti a u holčičky jsem objevila vi , malá u nás spala. Co teď dělat. Její matka neměla čas ani koupit ampon (byla na spiningu) a tak jsem ho la koupit....stojí 250 Kč...existuje něco, co zaručeně pomůe? Co s peřinama a povlečením, ve kterém spala, jak desinfikovat byt a místa kde byla....prostě jak se chránit...Podle počtu ví a hnid to má u pěkně dlouho, natestí já, můj syn ani její bráka a tatínek nic....Já to neviděla dobrých 20 let....co s tím?
Není tady
ampon zabírá nejspojehlivějc, povlečení stačí běně vyprat. A pro jistotu kontrolovat nějakou dobu celou rodinu. Není to nic straného, dcera je přitáhne kadou chvíli, větinou vak ze koly v přírodě. Letos poprvé
nařídili, e si mají děti vézt své povlečení na poltář.
Kdy je měla poprvé, tak jsem to také nezjistila, protoe mi to ani ve snu nenapadlo, a kdy se začla podezřele drbat, zjistila jsem tu hrůzu. (jeí, u se drbu taky )
Není tady
My kdy jsme byli mení tak nám mamka vdycky koupila myslím, e se to jmenovalo Ortosan nebo nějak tak. Ale pro jistotu bych si tím amponem ty vlasy taky umyla!!
Není tady
Tak kdy vidím, e se dítě hodně drbe, tak se ho zeptám a jdu zkontrolovat příčinu...Já nevím, já své dítě ...pozoruji
Není tady
Co máte z toho, já se drbu u druhý den:-)
Není tady
Slyela jsem, e je dobré vi vysát vysavačem, ale hnidy bohuel musí kadý den vyčesávat hustým hřebínkem - vivákem. Na ampony typu Orthosan si u zvykly, lepí je pouí Difusil nebo jiný připravek na psy.
Není tady
Orthosan u se nedělá .
Osobně bych se Difusil bála pouít na dětskou citlivou pokoku.
Naposledy, někdy v lednu, mi v lékárně nabídli asi tři přípravky - gel, ampon a jetě něco, ale ampon
byl dle magistry nejúčinnějí, tak jsem ho koupila. Krásně voněl a zabral.
Není tady
lelyla napsal(a):
Můj přítel měl na víkend své děti a u holčičky jsem objevila vi , malá u nás spala. Co teď dělat. Její matka neměla čas ani koupit ampon (byla na spiningu) a tak jsem ho la koupit....stojí 250 Kč...existuje něco, co zaručeně pomůe? Co s peřinama a povlečením, ve kterém spala, jak desinfikovat byt a místa kde byla....prostě jak se chránit...Podle počtu ví a hnid to má u pěkně dlouho, natestí já, můj syn ani její bráka a tatínek nic....Já to neviděla dobrých 20 let....co s tím?
Ahoj,minulý týden jsem náhodou četl povídání dětské lékařky,která radila maminkám naprosto geniální a hlavně účinný prostředek.Stačí nabarvit vlasy běnou barvou na barvení vlasů a je po vích.Má to prý dlouho osvědčené a také to vyjde levněji ne velijaké ampony.
Není tady
Počkejte, take pokud já mám barvené vlasy, tak mi na ně vi nepůjdou? Jinak Ota tedy přiel s velmi originálním nápadem:-)
Není tady
lelyla napsal(a):
Počkejte, take pokud já mám barvené vlasy, tak mi na ně vi nepůjdou? Jinak Ota tedy přiel s velmi originálním nápadem:-)
Leylo,to je myleno tak,e kdy se chytnou vi,tak nabarvení (chemie v barvě na vlasy,to je ten likvidační účinek) je zlikviduje.Jestli to funguje,e by nely na u obarvené vlasy,tak to u lékařka neříkala.
Není tady
Ota napsal(a):
lelyla napsal(a):
Leylo,to je myleno tak,e kdy se chytnou vi,tak nabarvení (chemie v barvě na vlasy,to je ten likvidační účinek) je zlikviduje.Jestli to funguje,e by nely na u obarvené vlasy,tak to u lékařka neříkala.
Ta barva fakt zabírá. Mi to radila kadeřnice
Syn dotáhla vi ze koly, chytla to i malá a já ne, ale pro jistotu jsme se vichni nastříkali Difusilem, já obarvila ( nevím, jak by vypadalo, kdyby mé blonďaté děti přily do koly třeba na mahagon ), ale nejvíc to nesl můj manel- hlava holá, ale zavřel se do koupelny a preventivně si oholil od kotníků, a po ui vekeré ochlupení, aby se těch mrch zbavil a dodnes má fóbii
Upravil(a) Darja70 (19. 6. 2006 11:01)
Není tady
U jsem o tom někde psala, ale není jisté, e na babinet.Třeba v Praze je to vracející se problém a prý je můete chytnou kdekoliv-MHD...hodně lidí na ulici, kino, vlak....
To nejsou nae obyč. vi, ale nějaké azijské, sdělil mne koní a dotáhla jsem 1 ks i na Hygienu! I má matka z války takovéto vi nezná...tyhle jsou velké, černé, hnusné...
Ortosan a diffusil nezabírají, vi jsou "zvyklé".... Kdy my jsme řeili tento problém NIC v obchodech nebylo, pouze psí ampony. Spray jsme nějaký sehnaly...ale řekla bych nezabral. Akorát my měli alerg.záchvat a kael z toho smradu.
U je pozdě v noci, najednou si nevzpomenu na názvy přípravků, ale kupujte Na Slovensku.
ampon - Parasidose...co u dostat i u nás, tam stojí 144 sk!!! u nás 250 czk.
Balzam - koupený v SK, ale výrobek z Madarska - francouzská licence- DOPORUČUJI, ten ale byl draí. -napíu název-a si vzpomenu. Po umyti Parasidose jsem dítěti vdy -dle návodu nabalzamovala hlavu /přírodní bílý balzám z bylinek a voňavý!) a vdy!!!! vyčesala ječtě dalí velké vi. I kdy po česání po amponu jakoe ve vlasech NIC nebylo.
ampon - specielní ze SRN- zase název nepamatuji ...cena cca 10 EU - konzistence oleje
Já - jsem to od ní taky chytla- hrůza. Ale já si barvím vlasy cca kadé 2 měsíce, take u mne to přelo rychle.
Dalí-u jenom rady:
Tee tree oil ampon - prodali mne na SLovensku, jakoe pomáha proti vím. Známá z USA radila-celou hlavu natřít olivovým olejem-zabalit- prý pomáhá....
HNIDY - ijí jenom ty, co jsou blí k hlavě ně 1.5 cm. Ostatní jsou mrtvé.... Ostříhání vlasů jejich ztahování nakonec vyřeilo.
Koní -taky dal nějaký driják na hlavu-vlasy, ale dítě to nevydrelo mít na hlavě předepsaných 20 min, take to bych neradila. Drahé bílé něco, jakoby mléko.
Hlavové vi - jinam nejdou. Jenom do vlasů. Bez krve- nemohou ít, ale třeba přeijí snad i 48 hod....
Ve vím od Hygieny, nebot jsem tam byla kvůli tomu3x a já jim radila, co mají radit rodičům a kde to koupit. Doba před 2-ma lety....u to zaít nikdy nechci.
Pevné nervy, od té doby občas preventivně přečeu vlasy a hlavně okamitě ve kole hlásíme, kdy je někdo má. Nerada bych je zase chytla!!!! Dítě ví, e kdy je chytně, vlasy půjdou pryč a to nechce.
Není tady
Pročítám tuhle diskusi, bohuel dcera neustále nosí ivé vi ze koly, první měla před vánočníma prázdninama, ampon s tea tree slokou zabral, kdy byla doma, ve je ok, jakmile jde do koly, má je do dvou dní zpět. Dcera má dlouhé husté vlasy, ale ostříhání není řeení, kdy je doma a pouíváme ampon - vi nejsou. Ze koly je dotáhla u po třetí. Zítra jdu za ředitelkou, zda by nemohly učitelky kontrolovat ráno dětem hlavy (v mém dětství zcela běné), a kdo je má (a někdo je má určitě!!) - tak zavolat rodičům, a poslat dítě domů. Protoe jinak se jich prostě nezbavíme, a dcera je zbytečně doma a stejně k ničemu. Prosím poraďte, máte také někdo zkuenost s řeením ve kole (malá vesnická, cca 40 áků). Díky moc
Není tady
Mně si přinesla dcera vi z tábora - pomohl odvivovací ampon. Jako doplněk pomáhá klasický recept - po kadém umytí hlavy odvivovacím amponem oplach octovou vodou (na 2 dcl teplé vody 1 lička octa). Kyselé prostředí hnidy spolehlivě zabíjí. My jsme se jich zbavili důsledným pouíváním amponu-Difussilu a potom - při pouití normálního amponu - dalím octovým oplachem.
Ovem nechci sahat nikomu do svědomí, ale na druhém stupni základní koly byla a je běná praxe, e jakmile se na kole objevily vi, áci si jednotlivé bleáky byli schopni prodávat mezi sebou za účelem snadného zamekání kolní docházky :-)
Není tady
Taky myslím, e hlavním důvodem íření je omuvená absence. Psího amponu bych se nebála, je velmi etrný k pokoce. Omylem jsme psa umyli naím amponem a mohl se ukrábat.
Není tady
Nai kluci je chytli před vánocema. Přili jsme na to 1. svátek. Byla jsem z toho fakt na větvi. Celé dny jsme prohlíeli hlavy a prali povlečení. Kluci měli oba vlasy na ramena a z toho tahání hnid z vlasů mě jenom chytly záda. Manel byl hned pro stříhání, ale já jsem odporovala. Ale bohuel po pěti dnech jsem povolila a vlasy ly lů. Take teď mám doma místo dvou blonďáků dvě pleatky. A víckrát u to nechci zaít. JEtě teď je mi z toho blbě.
Není tady
Právě jsem se vrátila ze koly, vi mají vechny holky v páté třídě. Omluvená absence moná funguje na druhém stupni, popř. u kluků - ale u nás opravdu ne, dcera je na vlasy pyná, a kdy vi měla poprvé, byl z toho bezmála hysterický záchvat. A stříhat je opravdu nechci -to je řeení následku a ne příčiny. Bylo mi řečeno, e učitelky nemají právo nahlíet dětem do hlav - ale domluvily jsme se s ředitelkou, e si vyádají písmné povolení rodičů - a pak mohou kontrolovat hlavy. Otázka je, jak někteří rodiče doma dítě odviví, nestačí jen umýt jednou amponem - a na druhý den up do koly, my budeme doma aspoň 7 dní- a mám jistotu, e je 100% odvivená. Zatím se mi opravdu zdá nejlepí ortosan pro psy - hlavu nedrádí a vyčesání ví je bezproblémové. Díky za tip s octovou vodou, kdy vyčesáváme vi, máčíme hřebínek do roztoku octa a vody.
Nejhorí je neustálé praní povlečení a vech dek a poltářů - u mi z toho jde hlava kolem!
Není tady
Dnes jsem koupila difusil spray a také ten zmiňovaný balzám - lékárnice mi ho doporučovala, tak uvidím.
Doma intenzivně vyčesáváme, ale vyčesat jdou jen vi, hnidy se musí stahnout rukama, tedy alespoň u nás.
Není tady
Pokud vi nosí dítko stále ze kolky tak je tam musí někdo opravdu mít!!!Pamatuji se jak je dcera neustále nosila ze kolky domů.Já byla ílená,protoe kadý večer jsme seděly několik hodin a vyčesávaly hnidy.Měla dlouhé.husté vlasy,stříhat jsem ji nechtěla!Pomahal ampon Difusil a sprey jsem stříkala na ostatní jako prevenci.Do kolky jsem tenkrát taky zala a paní učitelky začly kadé ráno dětem prohlíet hlavy.
Není tady
Právě jsem objevila v učitelských novinách č.27 inzerát na přípravek proti vím: Paranit, vhodný pro děti, dospělé i pro těhotné a kojící matky, neobsahuje chemické látky, ale je na bázi přírodních olejů, take se dostane do dýchacího ústrojí ví, vi se udusí a navíc si nevybudují na tento přípravek rezistenci, take se můe pouívat stále znovu a znovu.
Není tady
Tak holky, začala kola a jdu si hodit mali. U zase jsou vi. Jak jste na tom u vás? Včera ve 21:30 mi volala sousedka, e kluk má vi. Ná mladý s ním sedí. Chytil mě amok, prohlíeli jsme hlavu, převlíkala jsem postele a prala povlečení, plyáky a vůbec vechno. Celý den mě z toho pomylení svědí hlava. Já se z toho asi fakt pominu. Koupila jsem preventivně nějaký olejový přípravek, ale jestli uvidím jednu hnidu nebo ve, tak je asi po mě.
Upravil(a) Vlaďka (12. 9. 2007 15:22)
Není tady
Minulý týden nebo kdy byla příloha MF DNES věnována vim. Popis-fotka vech přípravků, která jsou u nás k dostání. Poučená z minulosti jsem výtisk koupila a odloila. Ted v rychlosti na int.nemohu najít tu stránku.
Radím...ampon Parasidose + po umytí namazat tím balzámem a nabeton vyčeete jetě alespon 3 vi!!! Hnidy-rúčo...
Jo, o tom paranitu psali jako novinka, snad nebudeme mít anci ji vyzkouet.
Není tady
Tak holka mi taky donesla v ákajdě ,e mají na kole vi,máme děti prohlédnout ,u nás zatím nic ,ale nevím jestli nemám koupit preventivně nějaký ampon ,doporučovali ve kole taky ten PARANIT.Já je nechcúúú brebery.
Není tady
TEdy prevenci vřele doporučuji. Zaslechnu slovo o tom ,e ve kole jsou vi, sice jinde, ne u ní v třídě a u obě PREVENTIVNÉ myjeme hlavy v amponu protivim. Pak pročeu a sleduji, zda se krábe.
Jeliko po zbytečném boji cca ROK!!!! jsme je jich nemohly zbavit, ly vlasy dolů. Ví, e jedna ve či hnida, a jdou dolů zase, tak si je hlídá(vlasy)! Já ji poslala čistou!!! a donesla velké 3 ze koly!
No, kdy jsou tam matky, které se títí česat a vybírat z hlavy, tak to je těká pomoc. I VOLNO kvůli tomu ve kole bylo- pátek, odvivovací den!
Minule přila kamarádka, e u je mají snad taky 6 měsíců (i ona to chytla), dala jsem ji (neznala ho) ampon....nebot je sestřička, tak jak k nim chodí hodně lidí, pozor, i u lékaře-dospělého to třeba můete chytnout....
Není tady