|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Děvče zlaté, vůbec nechápu z jakých pramenů vycházíš, ale to celé je na hlavu postavené. Kdisharmonii a tím i negativním činům nedochází rozhodnutím duše, nýbrž právě jen díky tomu, že osobnostní složka (jáství) člověka překřičí duši jako takovou a rozhoduje se podle smyslových závěrů, tedy nikoli v souladu s duší. Duše je absolutní. Je přímo napojena na Nejvyššího, tzn. má Jeho vědomí. Nepotřebuje se nic učit, neboť všechno již zná! Do oné školy, jíž zmiňuješ, chodí respektive naše osobnost, která se učí, jak vyeliminovat onen neblahý proces jáství a napojit se přímo na Duši.
Tedy hovořit o tom, že duše způsobují zánik tohoto světa je nemyslitelné, neboť tento svět je právě skrze duše jakožto elementární tvůrčí principy vlastně teprve tvořen. Zrovna tak k druhému bodu: Hmota neexistuje sama o sobě, aby se do ní teprve duše uvelebila, nýbrž Duše sama je prvotním hybatelem, který hmotu vytváří. Živá hmota nemůže existovat bez Duše ani na jediný zlomek okamžiku. A protože veškerá hmota je vlastně nějakým způsobem oživena, tudíž hmota vůbec nemůže existovat bez Duše. Duše bez hmoty však ano. Duše není podmíněna hmotou, avšak hmota je podmíněna Duší.
Tudíž nejprve si budeš muset v těchto pojmech udělat jasno. Odtud teprve vycházet k dalším analogiím.
Není tady
Crabat napsal(a):
Děvče zlaté, vůbec nechápu z jakých pramenů vycházíš, ale to celé je na hlavu postavené. Kdisharmonii a tím i negativním činům nedochází rozhodnutím duše, nýbrž právě jen díky tomu, že osobnostní složka (jáství) člověka překřičí duši jako takovou a rozhoduje se podle smyslových závěrů, tedy nikoli v souladu s duší. Duše je absolutní. Je přímo napojena na Nejvyššího, tzn. má Jeho vědomí. Nepotřebuje se nic učit, neboť všechno již zná! Do oné školy, jíž zmiňuješ, chodí respektive naše osobnost, která se učí, jak vyeliminovat onen neblahý proces jáství a napojit se přímo na Duši.
Tedy hovořit o tom, že duše způsobují zánik tohoto světa je nemyslitelné, neboť tento svět je právě skrze duše jakožto elementární tvůrčí principy vlastně teprve tvořen. Zrovna tak k druhému bodu: Hmota neexistuje sama o sobě, aby se do ní teprve duše uvelebila, nýbrž Duše sama je prvotním hybatelem, který hmotu vytváří. Živá hmota nemůže existovat bez Duše ani na jediný zlomek okamžiku. A protože veškerá hmota je vlastně nějakým způsobem oživena, tudíž hmota vůbec nemůže existovat bez Duše. Duše bez hmoty však ano. Duše není podmíněna hmotou, avšak hmota je podmíněna Duší.
Tudíž nejprve si budeš muset v těchto pojmech udělat jasno. Odtud teprve vycházet k dalším analogiím.
odpovim poporadku
-predne nesouhlasim s tim, ze ziva hmota nemuze vzniknout bez duse. Duse telo potrebuje a je ukolem rodicu na zemi telo vytvorit. Duse sice existuje i bez tela a je soucasti nejvyssiho, ale bez tela se na zemi nemuze inkarnovat. Cili telo sice potrebuje dusi, ale duse bez tela je ztracena. Nezastavam ani ten nazor, ze duse dodava prvotni energii. Tu muze docela dobre dodavat i matka. Dite je spojeno s jejim telem po vsech strankach a cerpat muze i cast jeji energie. odporujes si v tvrzeni, ze telo nemuze existovat bez duse X duse se behem vyvoje tela v deloze odpojuje. Pokud by byla tvoje slova pravdiva, nemohlo by se dite narodit zive, protoze duse na nej jeste neni pevne uchycena. Dale tvrdis, ze duse je absolutni a vsechno zna. Kdyby to byla pravda, inkarnace by byla zbytecna. Zeme by se mohla vynechat a duse by se mohla spojit s nadvedomim bezprostredne po jejim vzniku. Dale, co je stvoreno ma vsechny predpoklady k pokracovani ale i k zaniku. Kdyby to nebyla pravda, ani lidske telo by nebylo mozne znicit. Svet je sice teprve tvoren, ale to neznamena, ze musi existovat navzdy. Chapu, ze je tezke o tom uvazovat, ale neni prave toto nejake jastvi?? To clovek neni schopen pripustit, ze by nas svet zanikl. Duse muze brat tuto moznost v uvahu.
Nakonec alespon zauvazuj o te moznosti ze bych mohla mit pravdu - a pokud jsi presvedceny o tom, ze ji nemam, vzpomen mi treba, kolik reinkarnaci bylo provedeno do tela dite, ktere se zrovna podrobuje potratu.
Nevykladej si moje slova jako slova sebevedoma a nutici te k uznani ale jako fakt, ze obhajuji svuj nazor, ktery se nemusi shodovat s nazorem tvym 
P.S. Kde je dukaz o tom,, ze prvni zkusenost a vychovna lekce duse, tedy moment inkarnace a spojeni s hmotou, tedy mozkem a tim i vedomim ditete neni nutna a ze nezkusena mlada "jalova" duse neni nic jineho nez mentalne postizene dite, kde duse jeste tento ukol nezvladla? Samozrejme nemam ani dukaz o opaku, ale prvni verze se mi zda mnohem pravdepodobnejsi, nez moznost, ze postizene dite je duse vysokeho pokroku.
Upravil(a) Dita.L (19. 6. 2006 23:17)

Není tady

Crabat napsal(a):
A ještě otázku: Chtěla bys, aby to bylo jinak?..
u mňa je otázkou - ako pochopiť, urovnať si myšlienky a role, preto nepíšem, skôr dávam otázky
a som veľmi rada, a ďakujem, že píšete, emócie sú zvláštna vec-cítiš ich, žiješ nimi, sú tu, len ja ich neviem správne zo seba dostať a tu napísať
Upravil(a) katafyge (19. 6. 2006 23:35)
Není tady

za každým, ako to čítam, mám iné a vlastné asociácie, tak vybrať to, ako to každý z vás myslel
Není tady
Dito, miláčku, nesouhlasit můžeš, ale musíš si v tom opravdu nejprve učinit jasno.
Nesouhlasím s tím, že výpočet atomového fyzika je správný.
Ale jaké právo mám, abych s ním nesouhlasil, když sám o atomové fyzice toho nevím téměř nic?..
Inu, mé právo vychází z toho, že atomovou fyziku prostě neuznávám.
Fajn, v pořádku, ale pak se o atomové fyzice zkrátka nemohu bavit.
Ale já chci právě na atomové fyzice demonstrovat, že vědci k ní zaujímají špatný postoj.
Jak jistě chápeš, to nedává smysl, musel by ses nejprve s jejich závěry obeznámit.
Kašlu na jejich závěry, co když celý tenhle vědní obor se mýlí a právě má intuice mi naznačuje, že mám pravdu?
Svým způsobem by to i tak mohlo být, i když se jedná o nepředstavitelně kuriosní přístup.
Vidíš, sám připouštíš tuto alternativu, že by mohla být správná.
Ale tím přeci není řečeno, že správná je. Navíc - jak se chceš závěrů dopídit, když je nemáš zpracované?..
Tohle celé stojí na vodě! Jen samotný proces, když v tobě vznikl pocit nesouhlasu, ještě nepotvrzuje jeho pravdivost!
Dito, zlato, nech si přeci říct: Takhle k tomu nelze přistupovat. Musíš mít nějaké reálné podklady, o něž se opíráš.
K tomu připočti, jestliže postavíš předpoklad na mylném základě, budou i všechny vývody z toho plynoucí mylné, byť bys přitom uvažovala naprosto logicky a správně.
Těžké k tomu ještě cokoli dodat, jenom tolik, že mne nepředstavitelně mrzí tohle dorozumívací faux pas.
Jistěže bys mohla mít pravdu, ale pak bys musela vrstvit jednotlivé poznatky na sebe úplně jinak.
A dát si tu obrovskou práci s uvedenými pojmy a jejich strukturálním zařazením. Odvodit je od sebe a vzájemně provázat.
Do té doby prozatím nelze pokračovat dál.
Není tady
Katafyge, otázka byla prostá: Jestli by sis přála, aby ony role, které má muž a žena ve výchově i v přístupu k dítěti byly rozloženy jinak?..
Jakmile Ti má otázka pronikne k srdci (ne jen do mysli), okamžitě vykřikneš, že ne! To by si přeci žádná milující matka nepřála. Nad tím netřeba váhat, byť by sis sebevíc nedokázala urovnat myšlenky. Takže 
Není tady
Crabat napsal(a):
Dito, miláčku, nesouhlasit můžeš, ale musíš si v tom opravdu nejprve učinit jasno.
Nesouhlasím s tím, že výpočet atomového fyzika je správný.
Ale jaké právo mám, abych s ním nesouhlasil, když sám o atomové fyzice toho nevím téměř nic?..
Inu, mé právo vychází z toho, že atomovou fyziku prostě neuznávám.
Fajn, v pořádku, ale pak se o atomové fyzice zkrátka nemohu bavit.
Ale já chci právě na atomové fyzice demonstrovat, že vědci k ní zaujímají špatný postoj.
Jak jistě chápeš, to nedává smysl, musel by ses nejprve s jejich závěry obeznámit.
Kašlu na jejich závěry, co když celý tenhle vědní obor se mýlí a právě má intuice mi naznačuje, že mám pravdu?
Svým způsobem by to i tak mohlo být, i když se jedná o nepředstavitelně kuriosní přístup.
Vidíš, sám připouštíš tuto alternativu, že by mohla být správná.
Ale tím přeci není řečeno, že správná je. Navíc - jak se chceš závěrů dopídit, když je nemáš zpracované?..
Tohle celé stojí na vodě! Jen samotný proces, když v tobě vznikl pocit nesouhlasu, ještě nepotvrzuje jeho pravdivost!
Dito, zlato, nech si přeci říct: Takhle k tomu nelze přistupovat. Musíš mít nějaké reálné podklady, o něž se opíráš.
K tomu připočti, jestliže postavíš předpoklad na mylném základě, budou i všechny vývody z toho plynoucí mylné, byť bys přitom uvažovala naprosto logicky a správně.
Těžké k tomu ještě cokoli dodat, jenom tolik, že mne nepředstavitelně mrzí tohle dorozumívací faux pas.
Jistěže bys mohla mít pravdu, ale pak bys musela vrstvit jednotlivé poznatky na sebe úplně jinak.
A dát si tu obrovskou práci s uvedenými pojmy a jejich strukturálním zařazením. Odvodit je od sebe a vzájemně provázat.
Do té doby prozatím nelze pokračovat dál.
Co dodat?? snad jen to, ze zhruba 80% mych uvah se opira o odbornou literaturu.
Co se jeví jako pohyb zpětný a pohyb vpřed, není takové samo sebou, nýbrž se tak jeví z pohledu ze Země......
Upravil(a) Dita.L (20. 6. 2006 8:13)

Není tady
O tom, Dito, nepochybuji! Jen je nemáš setříděné, zařazené, provázané, propojené mezi sebou. Zatím pořád ještě stojí v jakémsi imaginárním prostoru, tudíž je lze uchopit z kterékoli strany a vrstvit jakýmkoli způsobem. Ale některé z těchto informací jsou nosné a proto patří jako základní kameny na samotné dno stavby. Nelze je pokládat libovolně.
I když by se řeklo: Právě nazaškatulkování, neortodoxnost přístupu je tvořivá, jenom tak lze dojít nových poznatků. Ano i v tom Ti dávám za pravdu, já si uvědomuji ten potenciál, který v Tobě dřímá, proto jsem se neodvážil smést to se stolu, ale aspoň elementární řád do toho musíš vnést. Nelze dát balustrádu při zemi, jinak ji váha ostatních kamenů rozdrtí, její krása tak bude zmařena a zároveň ohrožena nosnost stavby. Vždyť i samotné architektuře se člověk musí naučit. A to jsem právě měl na mysli.
Není tady