|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahojky,
je nás tu dost rozešlých dřív či později, a ráda by jsem znala zkušenosti těch co to mají už zdárně za sebou....jedná se spíše o rozchody po delších vztazích.
Není tady
to jsem taky zvědavej
Není tady
budeš brzo starej 
No, ja som skocila z jedneho vztahu rovno do druheho. :-)))) Ale uz si netrufam tvrdit, co je "prava" laska a co nie, o mojom ex som si to totiz myslela....
Není tady
ffly napsal(a):
budeš brzo starej
provokatérko 

Není tady
Po rozvodu za tři roky a trvá dodnes - přes 20 let. Aspoň doufám, že je to ta pravá, protože kdo ví, co na nás ještě čeká? Jistého není nikdy nic, ale snažím se, i po dvaceti letech se snažím a on taky.
Není tady

Ja som bola 1,5 roka po rozchode schopná akého-takého vzťahu(no, išlo o zamilovanosť, iskrenie až no, a tak, ale nejako som ho nebrala ako "doživotný") a po 8 rokoch takého "naozajstného" so všetkým, čo k nemu patrí. Nepotešila som?
Není tady
To se nedá takhle definovat. Že teď jsem rozešlá a odteď začnu hledat. Život míchá karty úplně podle svého. Ještě nejsem rozešlá a už potkám, nebo ještě jsem s rozchodem nepočítala a už jsem zakoukaná, nebo na rozchod ani nemyslím a zasáhne mě to... Nebo budu celý život v jedné roli, spokojená či ne, a když neudělám ten krok, nehnu se z místa...
Myslím, že dneska je hlavní, že komunikace je dost otevřená ve všech rovinách. Je to spíš k dobru věci. Lidi umějí říct svůj názor a dokážou si ho obhájit. V rodině i v úrovni vztahů zcela nových.
Důležité je neužírat se v nefunkčním vztahu, dokázat se rozhodnout, umět vytrvat, věřit, že zase bude líp. Řekla bych, že když člověk chodí mezi lidi, potká. O tom to je. Ne za jak dlouho, ale kde. Jestli nečučíš doma na telenovely a nedojímáš se u Steelový /jinak nic proti jejím knížkám, píše dobře, ale hltat románky místo žití vlastního...to ne/ , natrefíš. Pravidlo číslo jedna: být sama sebou, pracovat na sobě, být ráda mezi lidmi, chovat se přirozeně, uvolněně, mít oči a uši otevřené. Být přístupná lidem, poznávání nových tváří. Choď za kulturou, sportem, vzdělávej se. Nepodřizuj všechno tomu, někoho si co nejrychleji uvázat na krk, někomu se co nejrychleji na krk pověsit...
Hlavně nebýt křečovitá, nesnažit se najít za každou cenu. Užít si i přechodného pocitu samoty. Je to užitečné. Věřit, že po blbých dobách přijdou i lepší. Neprotivit se tomu, co přijde, ale tak nějak se s tím víceméně sladit. Jestli máš nějaké aktivity, známé, nespíš na vavřínech / člověk se vyvíjí celý život, mění chutě, zpúsoby života, atd./ Měj ráda sama sebe, aby Tě mohl někdo milovat. Když je ženská hádavá, zamindrákovaná, nejistá, visí na druhých, chronická stěžovatelka, nahaněčka, žárlivka, nedbá na sebe, nebo naopak je přehnaně perfekcionistka...
Přečti si pár zajímavých knížek. Teď jich dost vychází. Jak rozumět sama sobě, testy, jak někoho potkat,,, Utřídíš si náhled sama na sebe. Dopřej si oddych. Nevyhlížej HO denně z okna a večer si zklamaně neříkej - zas nepřijel, že by se mu porouchal kůň...?
Zkrátka, jestli jsi taková akorát a normálně fajn holka... No to by bylo, abys nepotkala!
Herdek, zas jsem se rozepsala. Druhým...to já radit umím. Prostě si to užij a co přijde, může odejít, nebo zůstat. Tak držím palce a koukej hlavně kolem sebe. Kde se scházejí u fajn aktivity fajn lidi. Nejdůležitější je správně začít. Pak už budeš jen držet krok a čím dál, tím lépe se Ti půjde. Uvidíš, ono to půjde. Konec konců - kdo má za sebou jen pěkné věci a před sebou kdovíjakou jistotu? Ale žít je třeba a mít chuť žít. Je to málo? Není....Prostě počáteční vklad. A určitě výhled na úspěšnost je padesátiprocentní. To jde, ne?
Není tady

Já vždycky spíš vyměňovala,ale teď je to určitě ten pravý.Už 4 roky.
Není tady
Já většinou letěla ze vztahu do vztahu, jen po rozvodu byl chvíli klid. Neumím bejt sama. 
Toho pravýho
jsem opustila před 11 lety, takže vlastně, když to vezmu podle toho, tak ta pravá láska už asi nepřijde 

Není tady
to neni o tom umět být sám, ale někoho v tu chvíli potkat ...
Není tady
vašek napsal(a):
to neni o tom umět být sám, ale někoho v tu chvíli potkat ...
No tak asi umím potkávat.... 
Není tady
spíš neumíš ...
Není tady
vašek napsal(a):
spíš neumíš ...
dík.
Není tady
není zač :-) kdyby byl nějaký problém potkáš dalšího né?
Není tady
vašek napsal(a):
není zač :-) kdyby byl nějaký problém potkáš dalšího né?
tos nemusel 

Není tady
Po rozchodu jsem si dala měsíc, že nesmím hledat. Pak následoval další měsíc, kdy jsem pokukovala a náhoda mi do dohnala do náruče. Jsme spolu zatím tři roky. A dobrý. Myslíme si oba, že je to to púravé, co jsme hledali. Doufám,, že z toho nevyrosteme.
Není tady
Marikoooo,
nezlob!!! :-)
- pravá láska
- pravý partner
- a podobné "pravé" věci neexistují... Je to jen romantický mýtus. Pohádky. Filmy. Jediné, co opravdu existuje, je tzv. "pravý direkt" - to je úder pěstí, kterým Vašek a já příště srazíme nápadníky svých budoucích žen :-)
Jak by to proboha mohla být pravda, když ten tzv "pravý" ti utekl (a tisícům ostatních holek také....) - to je literární obrat (tvůj pribeh rozchodu jsem nejak nemohl najít - jde jen o to, ze "pravý" je prostě ten, s kterým jsi ted a tady a jsi štastná. Tedy aspon se tak cítíš. Za 10 let to může být jinak. Pravý neznamená nutně na celý život. Můžeš někoho potkat a zažít s někým 1 měsíc tak skvělý, že se ti bude tajit vzpomínkami dech i v důchodu....
A konečně odpověd na tvoji otázku - která je, přiznejme si to otevřeně a bez špetky ironie, opravdu trošku mimo. Pravá láska po rozchodu může přijít kdykoli :-) žádná pravidla na to přeci neexistují. Může to být 1 měsíc, 1 rok, 2 roky, 3 roky...nebo taky nikdy.
Spíš se zeptej sama sebe:
- jsem už po rozchodu OK nebo jsem pořád ještě smutná (no a co, máš na to právo)
- jsem tak zoufalá a závislá, že nejsem schopná být chvíli sama a hledám spásu u někoho, kdo mě zachrání, učiní štastnou a dá mi lásku (protože sama toho nejsem ještě schopná..)?
- jsem pořád ještě zamilovaná do bývalého partnera a nového potřebuji jenom proto, abych na toho původního konečně zapomněla (protože je to takto mnohem pohodlnější...)?
- mám pořád strach z toho, že zůstanu sama...? (neumím stát na vlastních nohách, bojím se toho...)
Není tady
Nazdar chlapče,
zrovna ráno jsem ti smolil mail ale spadlo mi to :-( tak napíšu znovu ... ať vidím co je novýho :-)
Není tady
Nicolasi, nejsem si jistá jestli jsem si už nějaký ten tvuj řádek netiskla
každopádně mám nějaký papír doma a když mi je nejhuře čtu si ho,píšeš tam mimo jiné,nikdo po tobě nemůže chtít aby jsi byla ihned po rozchodu plná síly...atd atd. skutečně nevím zda jsi to psal ty ale tenhle tvuj příspěvek(torhuc výš) je stylově hodně podobný a TAK PEKNÝ....potěšilo mě to:-))))
Kalupinko a ty taky musela jsem se při čtení tvých řádků usmívat, píšeš jaká nebýt a v některých tvých pasážíš se bohužel velice dobře poznávám....že přesně taková bohužel jsem
:-)))
Upravil(a) adra (19. 6. 2006 13:27)
Není tady
Vašku,
nazdar zvedavce :-)
Na tvoji otazku (Marice odpovidat nebudu, protoze ta otazka je fakt mimo.. :-) ), odpovim: 1 rok a cca 3 mesice.
Mam pritelkyni. Ale je to cerstvy, cca 2 mesice.
Opustil jsem vsechny své přítulkyně a milenky. A dokonce to ani tak nebolelo :-)
Co ty? Splnil jsi trenýrkový úkol? :-)
Není tady
Nicolas napsal(a):
Vašku,
nazdar zvedavce :-)
Na tvoji otazku (Marice odpovidat nebudu, protoze ta otazka je fakt mimo.. :-) ), odpovim: 1 rok a cca 3 mesice.
Mam pritelkyni. Ale je to cerstvy, cca 2 mesice.
Opustil jsem vsechny své přítulkyně a milenky. A dokonce to ani tak nebolelo :-))
dobrý
pošlu mail vydrž prďka vydrž ale neboj úkol jsem nesplnil :-))
Upravil(a) vašek (19. 6. 2006 13:35)
Není tady
Nico

tak to už nepřijedu
Není tady
Jájo,
propásla jsi svoji životní šanci :-) Coz je jen a jen tvoje chyba - kazda zena je sama svého štěstí strojvůdcem (nemůžeš čekat, až nějaký Nicolas přijde a nabídne modré z nebe).
Ted vazne. Co ty? Jak to jde? Já jsem myslel, ze jsi me ve Strasnicích neprijela (na nekolikeré mé nabídky) navstívit, protoze mas pritele. Pritel je gut? nebo momentalne zlobí? Nebo jsi tzv. "mezi jednotlivými príteli"?....
Není tady
Nikolasi tak se ptám sama sebe:
-po rozchodu OK nejsem - jsem smutná, ale je to lepší a lepší
-s láskou k sobě samé mám problém, i proto si nechávám o bývalého furt mlátit na kokos a trápit se
-nevím jestli jsem zamilovaná ale vím, že nejsem schopná ještě přijmout někoho jiného
-nemám strach že zůstanu sama půl roku, rok, dva mám strach že nebudu mít rodinu a že nikdy nenajdu to své štěstí....jestli ano, počkám si
Není tady